Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miejsce zamieszkania staraczek a problem z zajściem w ciążę
Odpowiedz

Miejsce zamieszkania staraczek a problem z zajściem w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, może głupie pytanie ale zauważyłam pewną zależność wśród moich koleżanek i rodziny. Co dowodzi, że jednym z głównych przyczyn problemów z zajściem w ciążę jest stres i zanieczyszczenie. Ja mieszkam w Krakowie, prowadzę dość szybkie życie, praca, malo czasu dla siebie, dużo stresów. I po raz kolejny staram się ponad rok o dziecko. Pochodzę z wioski z Podkarpacia i tam, znajome które nie pracują, żyją sobie w domku prowadząc spokojne życie, zachodzą w ciążę od strzała. Zastanawiam się czy gdybym rzuciła tu pracę, wróciła do siebie i zaczęła żyć na wsi, spokojniej, wśród zieleni i mniejszego zanieczyszczenia czy wpłynęłoby to na mnie i moje zdrowie. Tak sobie gdybam, bo już nie wiem za co się czepić.
    Napiszcie jeśli oczywiście macie ochotę, gdzie mieszkacie, czy pracujecie itp bo to może jest główną przyczyna naszych problemów

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też w Krk, ale wiesz wątpię, że w tym jest problem. Tzn jest to bardzo indywidualna sprawa. Znam wielu ludzi, którzy sa rdzennymi krakusami i zaszli od strzala, nie ma reguły.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Hej dziewczyny, może głupie pytanie ale zauważyłam pewną zależność wśród moich koleżanek i rodziny. Co dowodzi, że jednym z głównych przyczyn problemów z zajściem w ciążę jest stres i zanieczyszczenie. Ja mieszkam w Krakowie, prowadzę dość szybkie życie, praca, malo czasu dla siebie, dużo stresów. I po raz kolejny staram się ponad rok o dziecko. Pochodzę z wioski z Podkarpacia i tam, znajome które nie pracują, żyją sobie w domku prowadząc spokojne życie, zachodzą w ciążę od strzała. Zastanawiam się czy gdybym rzuciła tu pracę, wróciła do siebie i zaczęła żyć na wsi, spokojniej, wśród zieleni i mniejszego zanieczyszczenia czy wpłynęłoby to na mnie i moje zdrowie. Tak sobie gdybam, bo już nie wiem za co się czepić.
    Napiszcie jeśli oczywiście macie ochotę, gdzie mieszkacie, czy pracujecie itp bo to może jest główną przyczyna naszych problemów
    Ja mieszkam w małym miasteczku 50 km od Warszawy, niestety mocno zanieczyszczonym zimą (duża ilość domków jednorodzinnych opalanych węglem). Tempo życia też mam nie małe, bo pracuję na cały etat, dojeżdżam do pracy 35 km A pozniej pędem do domu odebrać córkę z przedszkola. Ona też mnie nie oszczędza, jest dość absorbujacym dzieckiem, choć nie fizycznie. Wcześniej mieszkałam z rodzicami na wsi i też nie pykło, za to kobitka od której kupilam mieszkanie i sąsiadka z na przeciwna zaszły bez najmniejszych problemów. Fakt, że sasiadka nie pracuje ale nie wiem czy można doszukiwać się związku

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mieszkam na obrzeżach dużego miasta, powietrze jest tu czystsze. Ostatnie dwa lata to zawodowo czas mlekiem i miodem płynący, zero stresów ;)

Moja obserwacja z kolei jest taka, że to nie kwestia miejsca zamieszkania, tylko najłatwiej zachodzą cwaniary i kobiety, które dziecka nie chcą ;)

Krycha, Ignissa, Anuśla lubią tę wiadomość

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ