Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne mierzenie temperatury pod kołdrą?
Odpowiedz

mierzenie temperatury pod kołdrą?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • w_nika Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !

Ja dopiero zaczynam moją przygodę ze staraniem się o dziecko i obserwacji mojego cyklu.
    Zaczęłam od połowy mojego poprzedniego cyklu, ale w ciąż nurtuje mnie pytanie czy temperaturę rano powinnam mierzyć leżąc pod kołdrą czy powinnam wyjść z pod niej? :)
    Oczywiście codziennie rano budzę się, czekam do tej mojej godziny "0" czyli 6:30 nic nie mówiąc, starając się nie wiercić za dużo itp :)

Proszę pomóżcie mi bo nie mogę się nigdzie o tym doczytać.

Pozdrawiam Was ! :)

0f5280f6c7.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzę pod kołdrą - w końcu kołdra sama w sobie nie grzeje, tylko utrzymuje temperaturę Twojego ciała, więc nie będzie zawyżać wyniku ;) Chyba że masz też pod nią chłopa z gorączką :P Powinnaś też mierzyć od razu po przebudzeniu, nie czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 11:24

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Ja mierzę pod kołdrą - w końcu kołdra sama w sobie nie grzeje, tylko utrzymuje temperaturę Twojego ciała, więc nie będzie zawyżać wyniku ;) Chyba że masz też pod nią chłopa z gorączką :P Powinnaś też mierzyć od razu po przebudzeniu, nie czekać.

ja zawsze mierze pod koldra, poza nia jest przeciez zzziiiimnoooo :<
    no i ja zasypiam podczas mierzenia :'D

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mierzę pod kołderką :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też i dobrze dziewczyny mówią.. od razu po mierzeniu a nie leżąc pół godziny :-)

• w_nika Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko że czasem budzę się np 6:10, a podobno trzeba mierzyć zawsze o tej samej godzinie? :)

0f5280f6c7.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w_nika wrote:
    tylko że czasem budzę się np 6:10, a podobno trzeba mierzyć zawsze o tej samej godzinie? :)
    możesz miec wahania w temoeraturze 30minut.. czyi jesli mierzysz o 6.30 a dzis zmierzylas o 6.00 , 6.10 czy nawet 7.00 toitak wynik masz taki sam.

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w_nika wrote:
    Cześć dziewczyny !

Ja dopiero zaczynam moją przygodę ze staraniem się o dziecko i obserwacji mojego cyklu.
    Zaczęłam od połowy mojego poprzedniego cyklu, ale w ciąż nurtuje mnie pytanie czy temperaturę rano powinnam mierzyć leżąc pod kołdrą czy powinnam wyjść z pod niej? :)
    Oczywiście codziennie rano budzę się, czekam do tej mojej godziny "0" czyli 6:30 nic nie mówiąc, starając się nie wiercić za dużo itp :)

Proszę pomóżcie mi bo nie mogę się nigdzie o tym doczytać.

Pozdrawiam Was ! :)

Pod kołdrą :) ale nie powinnaś czekać tylko mierzyć od razu. Jak czekasz to temperatura powoli zaczyna wzrastac.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ