X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne mierzenie temperatury pod kołdrą?
Odpowiedz

mierzenie temperatury pod kołdrą?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • w_nika Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !

Ja dopiero zaczynam moją przygodę ze staraniem się o dziecko i obserwacji mojego cyklu.
    Zaczęłam od połowy mojego poprzedniego cyklu, ale w ciąż nurtuje mnie pytanie czy temperaturę rano powinnam mierzyć leżąc pod kołdrą czy powinnam wyjść z pod niej? :)
    Oczywiście codziennie rano budzę się, czekam do tej mojej godziny "0" czyli 6:30 nic nie mówiąc, starając się nie wiercić za dużo itp :)

Proszę pomóżcie mi bo nie mogę się nigdzie o tym doczytać.

Pozdrawiam Was ! :)

0f5280f6c7.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzę pod kołdrą - w końcu kołdra sama w sobie nie grzeje, tylko utrzymuje temperaturę Twojego ciała, więc nie będzie zawyżać wyniku ;) Chyba że masz też pod nią chłopa z gorączką :P Powinnaś też mierzyć od razu po przebudzeniu, nie czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 11:24

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Ja mierzę pod kołdrą - w końcu kołdra sama w sobie nie grzeje, tylko utrzymuje temperaturę Twojego ciała, więc nie będzie zawyżać wyniku ;) Chyba że masz też pod nią chłopa z gorączką :P Powinnaś też mierzyć od razu po przebudzeniu, nie czekać.

ja zawsze mierze pod koldra, poza nia jest przeciez zzziiiimnoooo :<
    no i ja zasypiam podczas mierzenia :'D

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mierzę pod kołderką :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też i dobrze dziewczyny mówią.. od razu po mierzeniu a nie leżąc pół godziny :-)

• w_nika Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko że czasem budzę się np 6:10, a podobno trzeba mierzyć zawsze o tej samej godzinie? :)

0f5280f6c7.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w_nika wrote:
    tylko że czasem budzę się np 6:10, a podobno trzeba mierzyć zawsze o tej samej godzinie? :)
    możesz miec wahania w temoeraturze 30minut.. czyi jesli mierzysz o 6.30 a dzis zmierzylas o 6.00 , 6.10 czy nawet 7.00 toitak wynik masz taki sam.

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w_nika wrote:
    Cześć dziewczyny !

Ja dopiero zaczynam moją przygodę ze staraniem się o dziecko i obserwacji mojego cyklu.
    Zaczęłam od połowy mojego poprzedniego cyklu, ale w ciąż nurtuje mnie pytanie czy temperaturę rano powinnam mierzyć leżąc pod kołdrą czy powinnam wyjść z pod niej? :)
    Oczywiście codziennie rano budzę się, czekam do tej mojej godziny "0" czyli 6:30 nic nie mówiąc, starając się nie wiercić za dużo itp :)

Proszę pomóżcie mi bo nie mogę się nigdzie o tym doczytać.

Pozdrawiam Was ! :)

Pod kołdrą :) ale nie powinnaś czekać tylko mierzyć od razu. Jak czekasz to temperatura powoli zaczyna wzrastac.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ