mierzenie temperatury pod kołdrą?
-
Cześć dziewczyny !
Ja dopiero zaczynam moją przygodę ze staraniem się o dziecko i obserwacji mojego cyklu.
Zaczęłam od połowy mojego poprzedniego cyklu, ale w ciąż nurtuje mnie pytanie czy temperaturę rano powinnam mierzyć leżąc pod kołdrą czy powinnam wyjść z pod niej?
Oczywiście codziennie rano budzę się, czekam do tej mojej godziny "0" czyli 6:30 nic nie mówiąc, starając się nie wiercić za dużo itp
Proszę pomóżcie mi bo nie mogę się nigdzie o tym doczytać.
Pozdrawiam Was !
-
Ja mierzę pod kołdrą - w końcu kołdra sama w sobie nie grzeje, tylko utrzymuje temperaturę Twojego ciała, więc nie będzie zawyżać wyniku Chyba że masz też pod nią chłopa z gorączką Powinnaś też mierzyć od razu po przebudzeniu, nie czekać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 11:24
Gdańsk, 31 l., kp -
smeg wrote:Ja mierzę pod kołdrą - w końcu kołdra sama w sobie nie grzeje, tylko utrzymuje temperaturę Twojego ciała, więc nie będzie zawyżać wyniku Chyba że masz też pod nią chłopa z gorączką Powinnaś też mierzyć od razu po przebudzeniu, nie czekać.
ja zawsze mierze pod koldra, poza nia jest przeciez zzziiiimnoooo :<
no i ja zasypiam podczas mierzenia :'DPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
w_nika wrote:tylko że czasem budzę się np 6:10, a podobno trzeba mierzyć zawsze o tej samej godzinie?grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
w_nika wrote:Cześć dziewczyny !
Ja dopiero zaczynam moją przygodę ze staraniem się o dziecko i obserwacji mojego cyklu.
Zaczęłam od połowy mojego poprzedniego cyklu, ale w ciąż nurtuje mnie pytanie czy temperaturę rano powinnam mierzyć leżąc pod kołdrą czy powinnam wyjść z pod niej?
Oczywiście codziennie rano budzę się, czekam do tej mojej godziny "0" czyli 6:30 nic nie mówiąc, starając się nie wiercić za dużo itp
Proszę pomóżcie mi bo nie mogę się nigdzie o tym doczytać.
Pozdrawiam Was !
Pod kołdrą ale nie powinnaś czekać tylko mierzyć od razu. Jak czekasz to temperatura powoli zaczyna wzrastac. -