mierzenie temperatury pod kołdrą?
- 

Cześć dziewczyny !

Ja dopiero zaczynam moją przygodę ze staraniem się o dziecko i obserwacji mojego cyklu.
 Zaczęłam od połowy mojego poprzedniego cyklu, ale w ciąż nurtuje mnie pytanie czy temperaturę rano powinnam mierzyć leżąc pod kołdrą czy powinnam wyjść z pod niej? 
 Oczywiście codziennie rano budzę się, czekam do tej mojej godziny "0" czyli 6:30 nic nie mówiąc, starając się nie wiercić za dużo itp 

Proszę pomóżcie mi bo nie mogę się nigdzie o tym doczytać.

Pozdrawiam Was ! 

- 

Ja mierzę pod kołdrą - w końcu kołdra sama w sobie nie grzeje, tylko utrzymuje temperaturę Twojego ciała, więc nie będzie zawyżać wyniku Chyba że masz też pod nią chłopa z gorączką Chyba że masz też pod nią chłopa z gorączką Powinnaś też mierzyć od razu po przebudzeniu, nie czekać. Powinnaś też mierzyć od razu po przebudzeniu, nie czekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 11:24  

Gdańsk, 31 l., kp 
- 

smeg wrote:Ja mierzę pod kołdrą - w końcu kołdra sama w sobie nie grzeje, tylko utrzymuje temperaturę Twojego ciała, więc nie będzie zawyżać wyniku Chyba że masz też pod nią chłopa z gorączką Chyba że masz też pod nią chłopa z gorączką Powinnaś też mierzyć od razu po przebudzeniu, nie czekać. Powinnaś też mierzyć od razu po przebudzeniu, nie czekać.
 ja zawsze mierze pod koldra, poza nia jest przeciez zzziiiimnoooo :<
 no i ja zasypiam podczas mierzenia :'DPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
 PCOS
 Endometrioza
 9cs

- 

możesz miec wahania w temoeraturze 30minut.. czyi jesli mierzysz o 6.30 a dzis zmierzylas o 6.00 , 6.10 czy nawet 7.00 toitak wynik masz taki sam.w_nika wrote:tylko że czasem budzę się np 6:10, a podobno trzeba mierzyć zawsze o tej samej godzinie? grudzień2015 mama aniołka (*) grudzień2015 mama aniołka (*)
 październik2017 mama Oskarka 
 maj2019 mama Mikusia 

- 

w_nika wrote:Cześć dziewczyny !

Ja dopiero zaczynam moją przygodę ze staraniem się o dziecko i obserwacji mojego cyklu.
 Zaczęłam od połowy mojego poprzedniego cyklu, ale w ciąż nurtuje mnie pytanie czy temperaturę rano powinnam mierzyć leżąc pod kołdrą czy powinnam wyjść z pod niej? 
 Oczywiście codziennie rano budzę się, czekam do tej mojej godziny "0" czyli 6:30 nic nie mówiąc, starając się nie wiercić za dużo itp 

Proszę pomóżcie mi bo nie mogę się nigdzie o tym doczytać.

Pozdrawiam Was ! 
 Pod kołdrą ale nie powinnaś czekać tylko mierzyć od razu. Jak czekasz to temperatura powoli zaczyna wzrastac. ale nie powinnaś czekać tylko mierzyć od razu. Jak czekasz to temperatura powoli zaczyna wzrastac.
-