Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Migdalki a ciaza
Odpowiedz

Migdalki a ciaza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kookana1987 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie, ostatnio ciagle mam jakby zapalenie gardła, a dawno temu wróżono mi usunięcie migdałków.
    Czy zawalone migdałki mogą być przyczyną niepłodności? badz ją ograniczać? Czytałam różne informacje i raz mówią tak a raz siak...prosze o pomoc. Buziaki!

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • Gosia 26 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciąże starałam się od września 2011r. Bez skutecznie. W listpadzie 2012 miałam usunięte migdaliki. teraz jestem w ciąży. Ale u mnie był brak naturalnej owulacji. W ciążę zaszłam po lekach stymulujących owulację. Nie wiem czy brak migdałków pomógł, ale na pewno mniej bez nich choruje.

Gosia
  • ejsza Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez usuwałam w zeszłym roku w zimie, od tego czasu praktycznie nie boli gardo, wcześniej częściej coś łapałam (jedynie teraz mam chorobowe objawy ale mam nadzieje że to implantacja). Decyzję o usunięciu sama podjęłam ze względu na tonsil stones. Jeśli masz paciorkowce w wymazie z gardła to mogą one przeszkadzać w zajściu w ciążę.

ejsza
  • LouLou Znajoma

Wysłany: 22 września 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie slyszalam o tym problemie. Mozecie cos wiecej napisac? Czy przewlekla angina wplywa na plodnisc? Ja mam angine praktycznie nin stop. W wymazie nie wyszly mi zadne bakterie, ale moim zdaniem on byl wykonany nieprawidlowo - to po prostu niemozliwe. Statam sie o dziecko 6 lat i nic. Nikt nigdy nie powiazal u mnie tych dwoch rzeczy.

• MOI Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem LouLou, może są jakieś powikłania anginy wpływające na płodność?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ