X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki
Odpowiedz

Młode staraczki

Oceń ten wątek:
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Trzymam kciuki mocno zatem!

U mnie dupa blada, byłam na monitoringu, 15 dzień cyklu, tylko drobne pierdółki, żadnego dominującego. No i chyba jakaś cysta, ale to pewnie sprawdzę już u swojej gin w połowie grudnia.

Przyjmowałaś Cyclogest? Mam jedno opakowanie w domu, zastanawiam się, czy nie zacząć brać za kilka dni, ale trochę boję się takiej „samowolki” 🤣

Dzięki Pustynia!

Tak, ja jestem od dwóch cykli na cyclogeście. Normalnie lekarze każą czekać z braniem progesteronu na po owulacji ale ja jak miałam jeszcze cykle gorszej jakości to miałam przyjmować jak owulacji nie było a minęły te około 16-20 dni cyklu bo lekarka twierdziła, że i tak już nic z tego nie będzie. Także nie wiem, czy Ci to doradzać czy nie.

Ja bym na Twoim miejscu pewnie wzięła, żeby nie czekać w nieskończoność i żeby poprawić sobie jakość przyszłego cyklu bo ten naturalny progesteron może dawać taki efekt.

Najlepiej jakbyś jednak skonsultowała się z lekarzem. ;)

Pustynia lubi tę wiadomość

29 👩🏼
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza
    Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
    Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2024 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2024 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2024 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2024 USG, mamy serduszko 🩷
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Dzięki Pustynia!

Tak, ja jestem od dwóch cykli na cyclogeście. Normalnie lekarze każą czekać z braniem progesteronu na po owulacji ale ja jak miałam jeszcze cykle gorszej jakości to miałam przyjmować jak owulacji nie było a minęły te około 16-20 dni cyklu bo lekarka twierdziła, że i tak już nic z tego nie będzie. Także nie wiem, czy Ci to doradzać czy nie.

Ja bym na Twoim miejscu pewnie wzięła, żeby nie czekać w nieskończoność i żeby poprawić sobie jakość przyszłego cyklu bo ten naturalny progesteron może dawać taki efekt.

Najlepiej jakbyś jednak skonsultowała się z lekarzem. ;)

No właśnie tak myślałam, doczekać minimum do 20-25 dnia cyklu, bo wtedy chyba tak czy siak już „po ptokach” i wziąć, żeby nie czekać w nieskończoność.
    Ja jeszcze przed rozpoczęciem stymulacji sprawdzałam poziom progesteronu pod koniec cyklu (to był wtedy jakiś 35 dc) i wynik był bliski 0, więc mam podejrzenia, że coś z tym progesteronem może być nie tak.

A orientuje się może któraś z Was jaka jest różnica między progesteronem, a 17-OH progesteronem?
    Miałam badany progesteron:
    27 dc - <0,2 ng/ml
    30 dc - <0,2 ng/ml

Finalnie ten cykl wtedy został „zakończony” duphastonem i trwał 42 dni

W kolejnym cyklu badałam 17-OH progesteron
    3 dc - 0,8 ng/ml
    Norma dla fazy folikularnej to niby 0,1-0,8 ng/ml
    Myślicie, że ten wynik to zasługa Duphastonu, czy to coś zupełnie innego?

Pytam z ciekawości, bo mówimy tutaj o cyklach z kwietnia, od tego momentu już nie sprawdzałam progesteronu, bo wyszły inne sprawy 😂

💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024

Ona:
    długie cykle, PCOS ❌
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ maj

koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 18,18 mln/ml
    Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 69,08 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 3,5 %
    Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 70%
    Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%

Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
    kariotyp OK ✅

✨rodzę w 2026 🍀 ✨
  • Aurelka98 Debiutantka

Wysłany: 1 grudnia 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej obserwuje i mierzę, byłam na USG przedwczoraj , lekarz stwierdził, że owu powinna wypaść w okolicy kolejnego weekendu - cykle mam 35 dniowe więc czekam i czekam. Szczerze mówiąc ostatnio mieliśmy sajgon to i nawet serduszkować się nie chciało. Zobaczymy czy cokolwiek będzie z tego cyklu, bo dzisiaj rano temp 36.7, śluzu jak nie było płodnego tak dalej nie ma, testy LH ciągle lekko blade. Nie wiem czy temperatura z dupy wzrosła czy to wczesna owu... Chyba daje sobie spokój po tym cyklu z tymi obserwacjami i wszystkim bo mnie to męczy i zniechęca.

ona 26 l.
    3cs
    LH/FSH 0,6
    po LEEP, CIN2 HGSIL, HPV 16, ostatnie wyniki czyste
    torbiel krwotoczna w 2cs
    suple: pregna plus, Vitex, zioła o. Sroki, inofem
    on 28 l.
  • Klekotka Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja w oczekiwaniu na testowanie 🙈 dzień przewidywanej miesiączki to 06.12, jednak mam nadzieje ze nie przyjdzie i dostane prezent na Mikołaja w postaci dwoch ⏸️

Dzisiaj przy porannym siku mialam w śluzie minimalne kreseczki krwi. Moja pierwsza mysl ze to byc moze implantacja.

Aczkolwiek w ciagu ostatnich miesiwcy moj organizm zrobil mnie 2 razy w jajo i okolo 4 dni przed dniem spodziewanej miesiączki mialam plamienia w postaci brazowego i lekko różowego śluzu. Miesiaczka sie rozkrecila w przewidywanym dniu 😕 takze chyba nie bede sie nakrecac 🥲

W tym cyklu robilam tez testy owulacyjne z facelle, ale mialam w domu tylko 4, finalnie nie wykrylo mi piku w czwartek, owulacja miala byc w piatek 22.11. W ogole nie czulam jej jak zazwyczaj, jednak gine w piatek 29.11 mi potwierdzila na usg ze owulka byla 🧐

⏸️26.02.2025
    ❤️21.03.2025
    👶🏻🩷

preg.png
  • Ans16 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotka wrote:
    Hej dziewczyny,

Ja w oczekiwaniu na testowanie 🙈 dzień przewidywanej miesiączki to 06.12, jednak mam nadzieje ze nie przyjdzie i dostane prezent na Mikołaja w postaci dwoch ⏸️

Dzisiaj przy porannym siku mialam w śluzie minimalne kreseczki krwi. Moja pierwsza mysl ze to byc moze implantacja.

Aczkolwiek w ciagu ostatnich miesiwcy moj organizm zrobil mnie 2 razy w jajo i okolo 4 dni przed dniem spodziewanej miesiączki mialam plamienia w postaci brazowego i lekko różowego śluzu. Miesiaczka sie rozkrecila w przewidywanym dniu 😕 takze chyba nie bede sie nakrecac 🥲

W tym cyklu robilam tez testy owulacyjne z facelle, ale mialam w domu tylko 4, finalnie nie wykrylo mi piku w czwartek, owulacja miala byc w piatek 22.11. W ogole nie czulam jej jak zazwyczaj, jednak gine w piatek 29.11 mi potwierdzila na usg ze owulka byla 🧐

Miałam tak samo w poprzednim cyklu .. rozowe plamienie, którego nigdy nie miałam
    Niestety okres przyszedł.

Ten cykl również nieudany mimo, że okres 9-11.12 ma być
    Nie mam żadnych objawow przed okresem w postaci boku piersi gdzie zawsze bol występował

• Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30 lat, stuknęło w październiku. Mam skrajnie niskie AMH, więc czasu mało. 1 ciąża z lutego stracona w marcu. Potem 4 cs z 1 biochemem. 2 procedury in vitro, mieliśmy mieć transfer w grudniu, ale póki co zobaczyłam ⏸️

Pustynia lubi tę wiadomość

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    10.03 200 g Dziewczynki 🌸
    15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
    preg.png
  • Ans16 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:
    Ja mam 30 lat, stuknęło w październiku. Mam skrajnie niskie AMH, więc czasu mało. 1 ciąża z lutego stracona w marcu. Potem 4 cs z 1 biochemem. 2 procedury in vitro, mieliśmy mieć transfer w grudniu, ale póki co zobaczyłam ⏸️

Brałaś jakieś leki ? Jakieś "wspomagacze''

• Pustynia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo wszystkim,

U mnie jednak plany z Cyclogestem odłożone, bo Staremu wyszedł paciorkowiec gr B w posiewie. Jutro ma konsultacje u androloga i spodziewam się, że oboje dostaniemy antybiotyk. Także szkoda by było nawet cyclogestu. Tak bym chciała żeby po przeleczeniu ta jego wysoka fragmentacja trochę spadła… 🥺 No ale nic, na razie udało mi się trochę wyluzować, więc ze spokojem do tego podchodzę.

U mnie 20 dc, zrobiłam dziś test owu, ale wyszedł bladzioch. Raz tylko się pojawił jakikolwiek śluz, a tak to lipa. Nie mam pojęcia czy to przed owu czy po, zobaczymy ile dni potrwa ten w pełni naturalny cykl.

Chyba już zamykamy ten rok pod kątem starań :D smutno, ale głowa do góry, nie poddajemy się :)))

💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024

Ona:
    długie cykle, PCOS ❌
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ maj

koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 18,18 mln/ml
    Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 69,08 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 3,5 %
    Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 70%
    Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%

Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
    kariotyp OK ✅

✨rodzę w 2026 🍀 ✨
  • KlaraBarbara Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Też chciałabym dołączyć do wątku😊

My mamy za sobą już 1,5 roku starań. Oboje mamy po 25 lat.
    Znamy przyczynę, bo u nas raczej to czynnik męski i jak to przy nim często bywa nie ma za wiele opcji. Na razie nie jesteśmy zdecydowani na IVF. Za to udało nam się w końcu trafić na dobrego androloga (po wcześniejszych porażkach 🙃) i kompletujemy badania. Nawet jeżeli nie uda się naturalnie to może chociaż będziemy mieć lepsze wyniki do IVF i nie będziemy potrzebować wielu prób 🤞

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ