mój kochany jest starszy o 10 lat
-
Golka wrote:mam problem albo pytanie ja mam 23 lata a mój kochany ma 32 jesteśmy razem prawie 3 lata staramy się o dziecko od czterech miesięcy on ma już dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa. W związku z tym mam pytanie czy to że mój kochany jest starszy może mieć jakiś wpływ na to że nie mogę zajść ??? bym była wdzięczna jeżeli ktoś coś wie na ten temat albo też ma starszego partnera i taki problem. pozdrawiam gorąco
Martynika, Elinn lubią tę wiadomość
-
Wiek ojca również ma znaczenie. Z różnych względów, między innymi tryb życia ma wpływ - np. jeśli pali papierosy, to w wieku 25 lat nie ma to dużego wpływu na jakość nasienia, ale w wieku 45 lat już ma. Też okazało się, że starszy wiek ojca ma wpływ na częstość występowania chorób genetycznych, tak jak starszy wiek matki (choć w mniejszym stopniu).
Jednak chodzi o wiek powyżej 45 roku życia...
Golka, mężczyzna 32-letni to nie jest "starszy mężczyzna", po prostu Ty jesteś b. młoda. Pomyśl o tym, że obecnie rzadko który facet przed trzydziestką chce się w ogóle rozmnażać...
W skrócie - szukasz dziury w całym, dziewczyno.
-
Podbijam temat. Mój ma 42 lata, czuje się wyśmienicie (przynajmniej tak mówi, bo on nigdy się nie przyzna gdy jest coś źle). Z poprzednią partnerką był 17 lat, nie mieli dzieci, poroniła. Robił badania, jest płodny. No ale lat mu przybyło. Pracę ma w sumie siedzącą, cały czas za kółkiem, słyszałam, że to może mieć wpływ na plemniki..... Ale dobra.... będę się martwić za pół roku jak nie wyjdzie.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Z tego co wiem to zawodowi kierowcy zazwyczaj mają problem z plemnikami z powodu przegrzania moszny, ale w necie kiedyś znalazłam fajny gadżet dla takich panów żelowe plastry chłodzące do przyklejenia w wiadomym miejscu... ponoć są dyskretne, nie krępują ruchów i nie czuć, że się je ma. Przynajmniej tak było w opisie.
-
mój mąż jest 9 lat starszy i ma 31 lat, nie myslę ze jest za stary, ale jest kierowcą...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
o dżizas ludzie to naprawdę mają problemy... ja radzę zostaw go i znajdź sobie partnera w twoim wieku, maksymalna dopuszczalna różnica (żeby zajść rzecz jasna) to 2 lata! przecież wszyscy wiedzą że im młodsza para (statystycznie) tym łatwiej o ciążę, wystarczy przejść się do pierwszego lepszego gimnazjum. Po za tym on już ma dwójkę dzieci więc można łatwo zauważyć że dla niego okres prokreacyjny się zwyczajnie skończył.
Elinn, Anoolka, biedronka1982 lubią tę wiadomość
-
Jakie zużyte? A kto tak napisał? Mój zawsze zwarty i gotowy hehehe. Ja się czasem czuje starzej od niegoLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-