My się wciąż nie poddajemy 💪🏼 w lutym tulić Cię będziemy 👣
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaWitaminka wrote:Emiliana i Dominika gratulacje 🥰
Jeśli można spytać w którym dniu cyklu testowalyscie? Macie już jakieś objawy? 😊
28dc, cykl stymulowany clo
Żadnych objawów, jestem na wakacjach, więc też tak nie wnikam i się nie wsłuchuję w organizmi. Może mam większy apetyt.. ale to akurat dobrze, że nadrabiam białko w diecie
Jedyny objaw w sumie to taki, że libido mam w kosmos, jak nigdy.. aż się sama siebie boję haha
Ale temperatura baardzo niska 36.77, ale jestem niskotemperaturowa, bo np te dni przed owulacją albo sam dzień przed to 35.8KasiaWitaminka, BillieJean lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie 8-9 dpo poniedziałek wtorek czułam się mega słabo , we wtorek 9 dpo temperatura spadła drastycznie myślałam że termometr się zepsuł… ogólnie jakaś taka rozbita byłam i w ten wtorek przez kilka h czułam kłucie jakby ktoś mi szpilkę w macice wbil.. później wywaliło mi mleczny śluz
10 dpo to była środa temperatura odbiła do 37 i byłam w Poznaniu akurat na targach , nagle cycki mi ciążyły przez chwilkę a później takie zmęczenie że głowy nie mogłam utrzymać..
11 dpo test takie jakieś zwidy że nie wierzyłam
12 dpo już wyraźniejsze kreski
Dziś 13 dpo beta 33.21
Nie mam żadnych objawów.. w sensie jak się schylę czuję podbrzusze i rano może troszkę mdli mnie jak widzę lodówkę a taktto nic się nie dzieje… w cyklach bez ciąży miałam więcej objawów 😅 do dziś śluzu nie jest dużo , minimalnie
Owulację myślę że mialam 17-18 dc ale nie byłam na monitoringu więc moje określenia dni po mogą się różnić o 1 dzień więc mogę być dziś 12 lub 13 dpo, jutro powinien być planowany okres
Ogólnie powiem wam że ten cykl spisałam na straty… nie dość że testy owulacyjne wyjść pozytywne nie chciały to nie wiem z którego jajnika miałam zawsze czuję i ginekolog mi to potwierdza .. owulacje mam taka boląca że chodzić nie mogę dosłownie.. a w tym cyklu lekko zabolało i to lewy który nigdy nie boli mówię kurde bez jajowodu lewego dupa będzie. Ale widać jajowody łapią krzyżowo jednakpp2018, BillieJean, KasiaWitaminka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNopek dziękuję, no właśnie z synem zrobiłam tylko dwie bety i w sumie to byłam tak nieświadoma wszystkiego że nie ogarniałam co i jak i już nic nie pamiętam… pamiętam tylko że do ginekologa poszłam 3 dni po teście pozytywnym 🤣 i nic widać nie było
Teraz po tej ciąży pozamacicznej nie wiem czy zaufam czterem wynikom pewnie będę ją robić do momentu wizyty…Jadzia19 lubi tę wiadomość
-
Dominika331122 wrote:U mnie 8-9 dpo poniedziałek wtorek czułam się mega słabo , we wtorek 9 dpo temperatura spadła drastycznie myślałam że termometr się zepsuł… ogólnie jakaś taka rozbita byłam i w ten wtorek przez kilka h czułam kłucie jakby ktoś mi szpilkę w macice wbil.. później wywaliło mi mleczny śluz
10 dpo to była środa temperatura odbiła do 37 i byłam w Poznaniu akurat na targach , nagle cycki mi ciążyły przez chwilkę a później takie zmęczenie że głowy nie mogłam utrzymać..
Dziś 13 dpo beta 33.21
Nie mam żadnych objawów.. w sensie jak się schylę czuję podbrzusze i rano może troszkę mdli mnie jak widzę lodówkę a taktto nic się nie dzieje… w cyklach bez ciąży miałam więcej objawów 😅 do dziś śluzu nie jest dużo , minimalnie
Owulację myślę że mialam 17-18 dc ale nie byłam na monitoringu więc moje określenia dni po mogą się różnić o 1 dzień więc mogę być dziś 12 lub 13 dpo, jutro powinien być planowany okres
Ogólnie powiem wam że ten cykl spisałam na straty… nie dość że testy owulacyjne wyjść pozytywne nie chciały to nie wiem z którego jajnika miałam zawsze czuję i ginekolog mi to potwierdza .. owulacje mam taka boląca że chodzić nie mogę dosłownie.. a w tym cyklu lekko zabolało i to lewy który nigdy nie boli mówię kurde bez jajowodu lewego dupa będzie. Ale widać jajowody łapią krzyżowo jednak
To szybko czułaś dolegliwości i objawy, wow.
U mnie był spadek temperatury 8/9 i właśnie jakby mi ktoś szpilką w macicęni mnie dziobał i śluz podbarwiony trochę krwią, ale myślałam, że może stary zadrapał 🤣🤣🤣🤣pp2018, BillieJean, Paula6432 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję kreseczek, Dominika i Emigliana ♥️38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
@Dominika gratulacje!
@Emigliana bardzo się cieszę, czytałam Twój pamiętnik i wiem, że Twoja droga była długa i wyboista, teraz niech wszystko będzie już tylko dobrze ❤️ dajesz nadzieję, że dla osób, które długo walczą też w końcu wychodzi słońce
@ Missi przykro mi, że stymulacja nie poszła dobrze
@ Kasia, super jakby jeszcze ta biel się zamieniła w 2 kreseczki 😊
BillieJean, KasiaWitaminka, Paula6432 lubią tę wiadomość
90&92
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
🍀🤞🏻 -
aszin wrote:Gratuluję kreseczek Dominika i Emi 🥹♥️
Nie byłam na bieżąco, bo byłam w Rzymie 😊 mam nadzieję, że woreczek z ⏸️ właśnie się rozwiązał 🤞🏻
O kochana, jak urlopik? Też lecę do Rzymu, ale dopiero w sierpniu 😅Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Dominika331122 wrote:U mnie 8-9 dpo poniedziałek wtorek czułam się mega słabo , we wtorek 9 dpo temperatura spadła drastycznie myślałam że termometr się zepsuł… ogólnie jakaś taka rozbita byłam i w ten wtorek przez kilka h czułam kłucie jakby ktoś mi szpilkę w macice wbil.. później wywaliło mi mleczny śluz
Dziś 13 dpo beta 33.21
Ogólnie powiem wam że ten cykl spisałam na straty… nie dość że testy owulacyjne wyjść pozytywne nie chciały to nie wiem z którego jajnika miałam zawsze czuję i ginekolog mi to potwierdza .. owulacje mam taka boląca że chodzić nie mogę dosłownie.. a w tym cyklu lekko zabolało i to lewy który nigdy nie boli mówię kurde bez jajowodu lewego dupa będzie. Ale widać jajowody łapią krzyżowo jednak
To jest niesamowite jak bardzo cykle się różnią z miesiąca na miesiąc i jak ten udany może nas zmylić że się nie spodziewamy, ja też zwykle miewam bolesne owulacje a gdy zaszłam w ciążę z córką to myślałam że owulki w ogóle nie było bo nic nie czułam a pykło
Rośnijcie zdrowo !
emilgiana wrote:To szybko czułaś dolegliwości i objawy, wow.
U mnie był spadek temperatury 8/9 i właśnie jakby mi ktoś szpilką w macicęni mnie dziobał i śluz podbarwiony trochę krwią, ale myślałam, że może stary zadrapał 🤣🤣🤣🤣
A to kłucie to zagnieżdżenie może być, też to czułam na początku ciąży tak ok. 10dpoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca, 17:20
pp2018 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dziewczyny chyba mogę się już z wami pożegnać i czekać na wątek lipcowy
Dzisiejszy monitoring nie wyszedl po mojej myśli.
Nie mam co czekać na owulacje bo w tym cyklu już nie ma szans.
Czekam na @ i zaczynam stymulacje Lamettą.
Może któraś z was była tym lekiem stymulowana? Bo nie mogę znaleźć wątku na ten tematWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca, 17:52
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Missi wrote:Ja dziewczyny chyba mogę się już z wami pożegnać i czekać na wątek lipcowy
Dzisiejszy monitoring nie wyszedl po mojej myśli.
Nie mam co czekać na owulacje bo w tym cyklu już nie ma szans.
Czekam na @ i zaczynam stymulacje Lamettą.
Może któraś z was była tym lekiem stymulowana? Bo nie mogę znaleźć wątku na ten temat
Na tym wątku również parę razy się przewinęły rozmowy o letrozolu w ciągu tego tygodnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca, 17:57
Jadzia19 lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
nick nieaktualnyBilliejean dokładnie ja mówiłam że dupa blada nawet smutna była że ta owulacja taka dziwna… no cóż oby wszystko było dobrze.
Powoli uciekam na luty2025
Ale może mało się udzielam ale wasze posty zawsze dawały mi wsparcie tak jak w innych grupach.
Trzymam kciuki za wszystkie i wiem że po każdej burzy wyjdzie słońce dlatego wiem że każdej z nas się uda
Będę zaglądała i dalej słodziła historie
Czuję że czerwiec będzie owocny taki początek lata niesie za sobą zmianyMissi, Jadzia19, BillieJean, AnitaK, Paula6432 lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Kochana z tego co widzę po forum to znaczna większość jest stymulowana letrozolem, aktualnie to chyba lek pierwszego wyboru w tym wypadku. lametta, aromek (i jeszcze coś ale zapomnialam nazw) to różne nazwy dla tej samej substancji: letrozolu.
Na tym wątku również parę razy się przewinęły rozmowy o letrozolu w ciągu tego tygodnia.
A to przepraszam. Jestem jeszcze w szoku i w załamaniu 😀
Nie wiedziałam że to się jakoś tak dzieli. Szukałam po prostu nazwy lametta.
Do tej pory czytałam i zwracałam uwagę tylko na Clostilbegyt bo tym miałam stymulacjeWalka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
↪️7 🥳
Missi wrote:A to przepraszam. Jestem jeszcze w szoku i w załamaniu 😀
Nie wiedziałam że to się jakoś tak dzieli. Szukałam po prostu nazwy lametta.
Do tej pory czytałam i zwracałam uwagę tylko na Clostilbegyt bo tym miałam stymulacjeMissi, Jadzia19 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Na "w oczekiwaniu na owulację" są wątki o aromku i letrozolu, zerknij. Może coś jest na pomocy medycznej ale nie patrzyłam. No i zadawaj pytania tutaj, tu też kilka z nas jest tym stymulowana.
Dziękuję Kochana 😘siesiepy lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
Dominika, piękna ta Twoja beta, gratuluję 😍
Emi, kiedy wracacie z wakacji? Odpoczywaj sobie 🤗
Missi ja też żyję już lipcem, ale zostań tu z nami dla towarzystwa 😉Missi, BillieJean, Zbuntowana lubią tę wiadomość
I FET - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Jadzia19 wrote:Dominika, piękna ta Twoja beta, gratuluję 😍
Emi, kiedy wracacie z wakacji? Odpoczywaj sobie 🤗
Missi ja też żyję już lipcem, ale zostań tu z nami dla towarzystwa 😉
Pewnie zostanę, pewnie tylko tak gadam dzisiaj bo mam załamkę jakiej w sumie jeszcze w całym czasie starań nie miałam. Mówię, nawet przy poronieniu tak nie rozpaczałam jak dziś. Bo nie mogę zrozumieć dlaczego pierwszy cykl wszystko ładnie a drugi właściwie krok w tył a nawet I dwa kroki bo wcześniej wydawało mi się że nawet bez stymulacji miałam swoje owulacje a teraz to już zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno bo to aż dziwne.
Za szybko się pochwaliłam że Ja to mam piękne owulacje . Pfffffff nie mam w ogóle 🙉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca, 18:27
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
Gratulacje dziewczyny dwóch kreseczek! Bardzo się cieszę że wam się udało 🥰
Rośnijcie 'duże'emilgiana lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
Dziś 13 dpo beta 33.21
A do ilu Ci spadła tempka?
Zastanawiam się czy jest możliwe że się nie wyłapie tego spadku temperatury, lub czy każdej kobiecie się to zdarza. U mnie 9/10 dpo ale spadku nie zanotowałam
1993 👱🏻♀️🧔🏻
7 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10