My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Beszka gratulacje, dużo zdrówka dla córeczki i mamusi
Katja święta prawda, trzeba zachodzić
Koniec obijania sięWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:09
Ania_84, Katjaa, Asiula86, beszka lubią tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
Gratulacje Beszka
Asiulka powodzenia, czekamy na relację
Mona
Dobrze mówisz Katjaa, trzeba nam w ciążę zachodzić, bo się wkrótce pustawo zrobi w gangu na Belly
Tak mi się przypomniało z wczoraj a propos środa-dzień loda.. jeszcze zanim usnęłam, powiedziałam to hasełko S, on już się ucieszył i w gotowości. A tu nagle przyszło opamiętanie, że jutro idzie na test MAR nasienia i potrzebna jest minimum trzydniowa abstynencja.
A do tego ja zaraz po ustaniu @ mam zacząć brać globulki na moją bakteryję i też będzie zakaz seksu na jakiś czas. Cholera, przed nami ze 2 tyg platonicznej miłości.. jak żyć?
Choco, Tobie jednej udało się zrobić mi prima-aprilis
Miłego dnia for allWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:14
Ania_84, konwalianka, Asiula86, choco, ara, beszka lubią tę wiadomość
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry kochane
Beszka GRATULACJE
Asiula powodzenia u lekarza
ps co do listu -ja uwielbiam takie historie .. ktore pokazuja ze warto walczyci miec gdzies to co inni gadaja o in vitro
dziewczyny bo to zaplanowane ..wiecie przestój a pozniejbedziemy rodzic w tym samamym miesiacu wszystkei
Mari trzymam kciuki
Momo ja dzis łykam pierwsza tabl sumamedu .. Michal zacznie w sobote.. i tak mam okres wiec sie nie bzyczymy wiec nie musi w tym samym czasie
a chce zeby byl w domu ..bo raz bylo tak ze antybiotyk go otepial.. wiecie wolniej reagowal.. a teraz jak jest na pile to wolalabym zeby nie mial spowolnionej reakcjiSummerka, Asiula86, momo1009, beszka lubią tę wiadomość
-
Po wizycie. Dostałam zastrzyki na stymulację... patrzyłam w internecie to chyba z 800 zł, ale trudno. Mąż dostał skierowanie na test wiązania hialuronem, czy jakoś tak, fragmentację plemników i coś tam jeszcze (nie chcę w pracy wyciągać skierowania
), jakąś morfologię pod mikroskopem. Może się okazać, że w ogóle jego plemniki nie mogą naturalnie zapłodnić komórki jajowej
No i chyba zrobimy je w Novum, bo w Inviccie są kiepskie terminy
Zrobimy 3 inseminacje i lekarz stwierdził, że trzeba będzie próbować zakwalifikować nas do in vitro rządowego. Ale to pewnie w bardziej odległej przyszłości... Muszę się jeszcze dowiedzieć, czy gdybyśmy podeszli komercyjnie, to czy nie stracimy szans na ewentualną refundację...
Ale będzie dobrze! W tym artykule też Aśka i też pracująca w korporacjiAnia_84, choco, Katjaa, Summerka, Anuśka, konwalianka, beszka lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Asiula a na kiedy macie wizyte u Wolskiego .. moze warto do niego podejsc
co do kosztow towez mi nie mow.. ;/ -
Asiulka, nie ma innej możliwości! W ogóle dziewczynki, im dłużej jestem z Wami, tym jakos lepiej sie czuje emocjonalnie. Wiem, ze w końcu wszystkie zaciazymy, utworzymy taki temat na belly i tam będziemy pisac;)
Ania_84, Asiula86, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Asiula a na kiedy macie wizyte u Wolskiego .. moze warto do niego podejsc
co do kosztow towez mi nie mow.. ;/
Fakt, z tymi kosztami to szok...i jak przeciętnie zarabiający Polak ma to ogarnąć?? państwo of course sie wypina!
Ania_84, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Dzis sie obudziłam z mysla ze wezme wszytskie Fv z wizyt androloga, usg, leków.. i złoze pismo o refundacje kosztow leczenia przeciez mi sie to nalezy.. wizyty u androloga sa refundowane, usg jader tak samo, leki ktore Michal dostaje ..sa niezbedne,.. tylko musze znalezc kilka aktow prawnych
a co dam im do myslenia
hihii
dlaczego nie refunduja leczenia nieplodnosci.. ?? szczegolnie badan mezczyzn ;/Misi@ lubi tę wiadomość
-
Summerka wrote:Asiulka, nie ma innej możliwości! W ogóle dziewczynki, im dłużej jestem z Wami, tym jakos lepiej sie czuje emocjonalnie. Wiem, ze w końcu wszystkie zaciazymy, utworzymy taki temat na belly i tam będziemy pisac;)
A ja znowu widziałam bociany
Tym razem dwa leciały
Zachodzimy laseczki, koniec opitalania się
Asiula jest plan, będzie zielonomomo1009, LaRa, Katjaa, Summerka, Asiula86, ara, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Asiulka tak czy inaczej wszystkie będziemy w ciąży, kwestia czasu
. O kosztach to nawet szkoda mówić, tylko dzięki temu że dostałam ostatnio premię w pracy, robię te wszystkie badania i kupuję leki bez marudzenia.
Summerka taki wątek już tam jest. Gang 18+ chyba się nazywa, sama zobacz
Anuśka, Summerka, Asiula86 lubią tę wiadomość
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
Asiula widze ze na warszawaskiej Invicie napisalas
zaloguj sie na Nasz bocian - tam jest ekspert ktory ci powie dokladnie jakie trzeba miec warunki .. opisz wasza sytuacje..
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewforum.php?f=100
odpowiadaja co jest zgodne z rozporzadzenie MZ ..
ewentualnie tu napisz bezposrednio do rzecznika programu IN vitro
http://www.mz.gov.pl/in-vitroWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 10:07
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
Wizyta u Wolskiego 13.04, ale do tego czasu pewnie nie zrobi tych badań, tzn nie będzie pewnie wyniku, a dobrze byłoby już przyjść z wynikami... no i mąż jeszcze nie wie o zapisie
więc chyba wizytę przełożymy.
Koszty... to tragedia, ale cóż, trzeba to trzeba. Dziś mama powiedziała, że jak będzie trzeba, żeby nie czekać to nam da na in vitro, ale muszę się dowiedzieć, czy nie stracimy wtedy szansy na refundację.
Ale pocieszające jest to, że udało mi się zapisać na przyszłą sobotę do lekarza i to nawet już do mojego!!! Więc pójdziemy razem i wszystko z nim obgadamy, co i jak. Będę spokojniejszaAnia_84, Katjaa lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Hej, tak wątek na belly juz jest i czekamy na nim na Was
Lista brzuchatek sie kurczy (następna w kolejce jestem ja - Omg) wiec działajcie "na Krokodyla"
Aaa i możliwe ze Kroko dzis wyjdzie z Zuzką
Dziewczyny trzymam za Was kciuki, nie obijajcie sie i zachodzcie!!!!
Zostawiam wirusy i pozdrawiam:*************************
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 10:16
Ania_84, Summerka, Katjaa, Asiula86, Anuśka, ara, momo1009 lubią tę wiadomość
-
mi sie smiac chcialo bo dziewczyny na naszym bocianie to przed wizytami zawsze pisza do MZ , i do tego eksperta pozniej drukuja te odp.. bo sa one typowo zgodne z prawem .. i jak im ktos czegos odmawia to pokazuja te maile i tak dochodza tego co sie nalezy z programu faktycznie
np czesc z dziewczyn nie wiedziala ze biopsja jest refundowana ale juz po wykazaniu ze sa plemniki .. co za tym idzie w dniu punkcji jak w nasieniu nic nie znalezli to facetowi od razu robili w ramach IVF vbiopsje