Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Staraczka1989 Debiutantka
    Postów: 13 1

    Wysłany: 16 stycznia 2020, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin1990 wrote:
    3 cykle to nic. Ja zaczęłam właśnie 10 cykl starań i to też jest krótko. Tu są dziewczyny, które starają się po kilka lat.
    Jak masz już dwójkę dzieci to masz większe szanse na trzecie. Ja niestety nie mam ani jednego :( i z każdym nieudanym cyklem coraz bardziej boję się, że nigdy nie będę mieć dzieci :(

    Na pierwsze dziecko mimo tak młodego wieku, każdy by pomyślał że wpadka. Ale nie.. staraliśmy się bodajże 3 ms, nawet u ginekologa poszłam i powiedziałam że mam problem że nie mogę zajść...wysmial mnie..al3 w końcu z pomocą (wiesiolka) udało się. Z synkiem do tejj pory nie wiem jak się udało...stosunki przerywane , wpadka w 100 procentach. Byłam w szoku robiąc test...kochana napewno i Tobie się uda...bylas u lekarza ??

    Wiosanna888 lubi tę wiadomość

  • Staraczka1989 Debiutantka
    Postów: 13 1

    Wysłany: 16 stycznia 2020, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Wydaje mi się że przy staraniach bez względu na ilość cykli gdy nadchodzi @ rozczarowanie jest zawsze takie samo.

    Cos w tym jest....ja aż się poplakalam jak przyszedł okres.choc wiem że to dopiero 3 nieudane cykle...

  • Kristin1990 Autorytet
    Postów: 453 281

    Wysłany: 16 stycznia 2020, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka1989 wrote:
    Na pierwsze dziecko mimo tak młodego wieku, każdy by pomyślał że wpadka. Ale nie.. staraliśmy się bodajże 3 ms, nawet u ginekologa poszłam i powiedziałam że mam problem że nie mogę zajść...wysmial mnie..al3 w końcu z pomocą (wiesiolka) udało się. Z synkiem do tejj pory nie wiem jak się udało...stosunki przerywane , wpadka w 100 procentach. Byłam w szoku robiąc test...kochana napewno i Tobie się uda...bylas u lekarza ??

    Byłam. Teoretycznie wszystko jest ok :( za niedługo idę sprawdzic drożność.
    Wiesz, wpadki są najlepsze bo jak bardzo chcesz to psychika blokuje niestety

    1. Starania od maja 2019 o pierwsze dziecko
    2. Ona: Rocznik 90 . On: rocznik 93
    3. On: Morfologia 4%. Reszta parametrów ok
    3. Zbita prolaktyna
    4. Wyleczona ureoplasma
    5. Czystość pochwy ok
    6. 12.02.2020 drożność - oba drożne 👍 ale mały zrost na wejściu szyjki - usunięty 👌
    7. MTHFR 667C hetero i PAI 4G hetero
    8. Wit B12: 580 pg (187-883), kwas foliowy: 17,12 ng (3,1-20.5), homocysteina: 5,88 pmol (4,44-13.56)
    9. Tsh 1,470
    10. ANA 1: silnie dodatnie, ANA 2: słabo dodatnie
    11. ASA i AOA ujemne
    12. 02.12.2020 - zakończenie starań. Histerolaparoskopia: Obustronna niedrożność jajowodów, nie udało się udrożnić mimo kilku prób :(

    Suple i leki:
    - jarrow, metylowane wit. B6/12 i kwas foliowy
    - miovela nac od 5 dc do 9dc
    - miovelia w saszetkach
    - magne B6 forte
    - wiesiołek do owu
    - wit. D3 vigantoletten
    - euthyrox 25
    - metformax500
    - encorton 10mg

    UB6kp1.png
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet
    Postów: 3021 3257

    Wysłany: 17 stycznia 2020, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin1990 wrote:
    Byłam. Teoretycznie wszystko jest ok :( za niedługo idę sprawdzic drożność.
    Wiesz, wpadki są najlepsze bo jak bardzo chcesz to psychika blokuje niestety
    Slyszalam, ze po droznosci dwa pierwsze cykle sa mega plodne!
    Ale obys do droznosci nie dotrwala ;) kreski masz zobaczyc przed ! ❤️

    “You were only carried for only a moment but are loved for a lifetime”
    1cs 💔 07/2020
    26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌

    👱🏻‍♀️ 32l
    🧔 34l
    💊 DuphaVit Start, Euthyrox N 25, mio-inositol, Lametta 3-7dc, witamina D3
    grudzień 2020 🏳️
  • Kristin1990 Autorytet
    Postów: 453 281

    Wysłany: 17 stycznia 2020, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japoneczka z Porcelany wrote:
    Slyszalam, ze po droznosci dwa pierwsze cykle sa mega plodne!
    Ale obys do droznosci nie dotrwala ;) kreski masz zobaczyc przed ! ❤️

    Dzisiaj idę po skierowanie na drożność. Odebrałam dziś wyniki czystości pochwy i są ok. Dzisiaj 17 dc, wczoraj test owulacyjny mega pozytywny. Działaliśmy wczoraj jak szaleni hehe <3

    Spodziewany okres 02.02 jak małpa przyjdzie to umawiam się na badanie. Też słyszałam, że po drożności łatwo się zachodzi. Oby tak było <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 13:42

    1. Starania od maja 2019 o pierwsze dziecko
    2. Ona: Rocznik 90 . On: rocznik 93
    3. On: Morfologia 4%. Reszta parametrów ok
    3. Zbita prolaktyna
    4. Wyleczona ureoplasma
    5. Czystość pochwy ok
    6. 12.02.2020 drożność - oba drożne 👍 ale mały zrost na wejściu szyjki - usunięty 👌
    7. MTHFR 667C hetero i PAI 4G hetero
    8. Wit B12: 580 pg (187-883), kwas foliowy: 17,12 ng (3,1-20.5), homocysteina: 5,88 pmol (4,44-13.56)
    9. Tsh 1,470
    10. ANA 1: silnie dodatnie, ANA 2: słabo dodatnie
    11. ASA i AOA ujemne
    12. 02.12.2020 - zakończenie starań. Histerolaparoskopia: Obustronna niedrożność jajowodów, nie udało się udrożnić mimo kilku prób :(

    Suple i leki:
    - jarrow, metylowane wit. B6/12 i kwas foliowy
    - miovela nac od 5 dc do 9dc
    - miovelia w saszetkach
    - magne B6 forte
    - wiesiołek do owu
    - wit. D3 vigantoletten
    - euthyrox 25
    - metformax500
    - encorton 10mg

    UB6kp1.png
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet
    Postów: 3021 3257

    Wysłany: 18 stycznia 2020, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin1990 wrote:
    Dzisiaj idę po skierowanie na drożność. Odebrałam dziś wyniki czystości pochwy i są ok. Dzisiaj 17 dc, wczoraj test owulacyjny mega pozytywny. Działaliśmy wczoraj jak szaleni hehe <3

    Spodziewany okres 02.02 jak małpa przyjdzie to umawiam się na badanie. Też słyszałam, że po drożności łatwo się zachodzi. Oby tak było <3

    Dzisiaj tez podzialajcie ;) bo od pozytywnego testu 24-36h owu bedzie :)

    “You were only carried for only a moment but are loved for a lifetime”
    1cs 💔 07/2020
    26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌

    👱🏻‍♀️ 32l
    🧔 34l
    💊 DuphaVit Start, Euthyrox N 25, mio-inositol, Lametta 3-7dc, witamina D3
    grudzień 2020 🏳️
  • ladySiSi Autorytet
    Postów: 942 875

    Wysłany: 21 stycznia 2020, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin1990 wrote:
    Dzisiaj idę po skierowanie na drożność. Odebrałam dziś wyniki czystości pochwy i są ok. Dzisiaj 17 dc, wczoraj test owulacyjny mega pozytywny. Działaliśmy wczoraj jak szaleni hehe <3

    Spodziewany okres 02.02 jak małpa przyjdzie to umawiam się na badanie. Też słyszałam, że po drożności łatwo się zachodzi. Oby tak było <3

    Miałam drożność we wrześniu, jajowody czyste. Może to badanie pomaga zajść w ciążę jeżeli są niedrożne, wtedy jest łatwiej, ale jeśli wszystko tam jest ok to niestety przyczyny trzeba szukać dalej.

    01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

    👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

    "Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."

    p19us65gtinyf0jm.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 stycznia 2020, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, proszę was o radę.
    Byłam wczoraj na cytologii i usg i prosiłam gin żeby powiedziała mi jak tam wygląda sprawa z owulacja. Więc:
    Maz jest tylko na weekendy więc:
    14 dc seks
    15 dc wizyta u gin pecherzyk 17 mm
    W 20 dc w najbliższą sobotę będzie szansa na seks jak mąż wróci, jeżeli pecherzyk będzie rósł ok 1 mm to powinien mieć około 22 mm..

    Gin powiedziała, że raczej możemy nie zdążyć, bo komórka jajowa zdolna do zapłodnienia tylko 24h natomiasto było jednorazowe usg, więc nie będę wiedziała dokładnie kiedy była owulacja.
    Myslicie ze jest jakaś szansa??

  • ladySiSi Autorytet
    Postów: 942 875

    Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fi0lecik wrote:
    Hej, proszę was o radę.
    Byłam wczoraj na cytologii i usg i prosiłam gin żeby powiedziała mi jak tam wygląda sprawa z owulacja. Więc:
    Maz jest tylko na weekendy więc:
    14 dc seks
    15 dc wizyta u gin pecherzyk 17 mm
    W 20 dc w najbliższą sobotę będzie szansa na seks jak mąż wróci, jeżeli pecherzyk będzie rósł ok 1 mm to powinien mieć około 22 mm..

    Gin powiedziała, że raczej możemy nie zdążyć, bo komórka jajowa zdolna do zapłodnienia tylko 24h natomiasto było jednorazowe usg, więc nie będę wiedziała dokładnie kiedy była owulacja.
    Myslicie ze jest jakaś szansa??

    Szansa zawsze jest :) Może akurat będzie wolniej rósł i później pęknie :) Trzymam kciuki

    01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

    👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

    "Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."

    p19us65gtinyf0jm.png
  • Gosia895 Ekspertka
    Postów: 175 80

    Wysłany: 24 stycznia 2020, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , mam pytanie odnośnie AMH czy wynik 2.95 jest ok? Pozdrawiam

    Ona : AMH 2.95

    On : obniżone parametry nasienia
    Po laparoskopi żylaków lewostronnych
    Morfologia 1%
    HBA 93%
    DFI 36%

    Walczymy od 06.2018
    Angelius Provita
    Dr. Paliga 01.2020
  • KotkaPsotka3 Autorytet
    Postów: 1058 513

    Wysłany: 20 lutego 2020, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej Smoczyca, Kroko!!! Fajnie was znowu "widziec"!

    Kroko gratulacje! Mnie tez dlatego tu przywialo ;D

    relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Ewa88 Autorytet
    Postów: 754 628

    Wysłany: 23 lutego 2020, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w cyklu w którym mieliście drożność można współżyć?
    Czy jest w takim cyklu normalnie owulacja?

    6cs

    11.04 II kreski ❤️

    14.07 będzie dziewczynka ❤️

    08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️
‹‹ 4913 4914 4915 4916 4917
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego