X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31313

    Wysłany: 30 lipca 2018, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    hej hej czy jeszcze tu ktoś zagląda?
    Dziewczyny co tam u was?
    fajnie by było,jakby wątek znów był aktywny:-)
    Jestem za :)

    Rene lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Casjopea Autorytet
    Postów: 4468 3108

    Wysłany: 30 lipca 2018, 23:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się kłaniam tu przed.. Dokładnie 2 miesiące przed :D
    Dzieci sztuk jeden, starania o drugie - jeśli można tak to nazwać podczas kp i braku cyklu ;)

    Rene lubi tę wiadomość

  • Rene Autorytet
    Postów: 3906 1756

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    To ja się kłaniam tu przed.. Dokładnie 2 miesiące przed :D
    Dzieci sztuk jeden, starania o drugie - jeśli można tak to nazwać podczas kp i braku cyklu ;)
    ile ma Twoje dziecko?
    Ja też karmiąca i bez cyklu tylko już nie starająca się:-)

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Jestem za :)
    Ania próbujecie z drugim? :)

    Ania_84 lubi tę wiadomość

  • Rene Autorytet
    Postów: 3906 1756

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:-)
    u nas dziś mija rok od dnia kiedy na teście zobaczyłam dwie kreseczki,czas tak szybko ucieka...
    co tam u was?

    Izoleccc, Ania_84 lubią tę wiadomość

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pozytywny test.
    Jestem przerażona.

    Edit; nieaktualne, 2 raz w ciągu 3 miesięcy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 18:48

    Ania_84, zizia_a lubią tę wiadomość

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31313

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Ania próbujecie z drugim? :)
    Możliwe że w 2019 podjedziemy do iui taki jest plan :)
    Gratuluję :)
    Renesans ja nie raz się zastanawiam jak ten czas szybko zleciał wciąż mam przed oczami wynik z laboratorium 66.72 a teraz śpi koło mnie 11 kg :) dużego chłopca :)

    zizia_a, Izoleccc lubią tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MIA_89 Koleżanka
    Postów: 47 40

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się tu zamelduję, 29 lat, 2 cykl starań o 1 dziecko, testowanie za 5 dni. Oby tym razem nie było zawodu... Pozdrawiam was dziewczyny

  • Saimi Autorytet
    Postów: 411 428

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

    I ja w tym roku 30 na karku. Od lutego z mężem wyczekujemy pierwszego maluszka ale póki co nic się nie dzieje. Lekarz każe czekać i nie stresować się. Po odłożeniu antykoncepcji trzeba odczekać swoje by organizm się ustabilizował - jego słowa. Czekaliśmy... Ale od początku wakacji zaczynam się coraz bardzie niepokoić. Czy to już czas na badania? Od czego zacząć? Na razie kupiłam testy owu. I zapisałam się do innego lekarza.

    Pozdrawiam,
    Paula

    Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, bardzo niskie amh, bardzo duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

    I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta HCG - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 CRL 70 mm, prenatalne ok, ryzyka niskie, prawdopodobnie dziewuszka! 💝
    14 +2 - Sor, atak kolki nerkowej
    17+3 - 17 cm, 200 g dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skrócona szyjka macicy
    22+3 - 510 g, 28 cm gwiazdeczki 🥰 skrócona ale na tym samym poziomie co ostatnio szyjka macicy

    preg.png
  • Rene Autorytet
    Postów: 3906 1756

    Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIA_89 wrote:
    To i ja się tu zamelduję, 29 lat, 2 cykl starań o 1 dziecko, testowanie za 5 dni. Oby tym razem nie było zawodu... Pozdrawiam was dziewczyny
    witam i trzymam kciuki:-)

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Casjopea Autorytet
    Postów: 4468 3108

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 01:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    ile ma Twoje dziecko?
    Ja też karmiąca i bez cyklu tylko już nie starająca się:-)

    Zaraz będzie miała 8 miesięcy. A Twoje? :) I dlaczego już nie starająca się?

  • wusia Koleżanka
    Postów: 95 12

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Cześć :)

    I ja w tym roku 30 na karku. Od lutego z mężem wyczekujemy pierwszego maluszka ale póki co nic się nie dzieje. Lekarz każe czekać i nie stresować się. Po odłożeniu antykoncepcji trzeba odczekać swoje by organizm się ustabilizował - jego słowa. Czekaliśmy... Ale od początku wakacji zaczynam się coraz bardzie niepokoić. Czy to już czas na badania? Od czego zacząć? Na razie kupiłam testy owu. I zapisałam się do innego lekarza.

    Pozdrawiam,
    Paula


    Hej. Ja w tym roku 29. Zaczęliśmy w maju starania o 1 bobaska i dziś zaczynam 3 cykl starań. Z tego względu, że mam długie cykle niestety mam mniej szans :( Trochę sobie pluję w brodę, że tyle zwlekałam, ale najpierw czekaliśmy na przeprowadzkę do domku, potem dostałam awans, więc głupio było tak od razu (myślałam, że to będzie takie proste)... Później jak się zdecydowałam los zafundował mi chorobę i w związku z diagnostyką zaczęliśmy dopiero w maju. Boję się, że te moje cykle 40-50 dniowe mogą utrudniać, aczkolwiek ginekolog uważa, że jest wszystko ok (z badań miałam tylko testosteron i TSH.... Planuje sobie sama zrobić w tym mies. LH FSH prolaktynę, estradiol i progesteron). SAIMI a Ty robisz jakieś badania czy czekasz?

    Jakieś rady dziewczyny? Stosujecie jakieś ziółka, suplementy? Ktoś pisał o inofem, że jest fajny...

    3 cs o I myszkę
    PCOS
    Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
    Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
    Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
    Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
    Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
    Lh 9,74 norma 1,8-11,78
    Estradiol 35 norma 21-251
    Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
    Testosteron robiłam rok temu- w normie
  • Saimi Autorytet
    Postów: 411 428

    Wysłany: 1 września 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    WUsia mam zamiar zrobić badania na własną rękę - w 3 dc. Na razie czekam jak to będzie. Okres powinnam dostać 5.08. ale dziś miałam duży spadek temp (chociaż pomiary nie są zbyt dokładne bo 1 miejsce po przecinku) więc myślę, że przyjdzie wcześniej.

    Ostatnio narzekałam, że okres akurat na rocznicę ślubu będę mieć i tak beznadzieja bo chcieliśmy z mężem gdzieś wyjechać więc może zostałam wysłuchana i jutro będzie czerwono ;/

    Ja biorę tylko kwas foliowy.

    Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, bardzo niskie amh, bardzo duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

    I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta HCG - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 CRL 70 mm, prenatalne ok, ryzyka niskie, prawdopodobnie dziewuszka! 💝
    14 +2 - Sor, atak kolki nerkowej
    17+3 - 17 cm, 200 g dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skrócona szyjka macicy
    22+3 - 510 g, 28 cm gwiazdeczki 🥰 skrócona ale na tym samym poziomie co ostatnio szyjka macicy

    preg.png
  • Rene Autorytet
    Postów: 3906 1756

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dawno nie zagladalam na forum dużo się działo i tak jakoś nie było mi po drodze na forum.Teraz gdy wszystko mamy w miarę opanowane mam trochę czasu aby tu wejść.Może ktoś się przyłączy do wspólnych rozmów może wątek znów będzie tętnił życiem
    Pozdrawiam :-)

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Rene Autorytet
    Postów: 3906 1756

    Wysłany: 17 stycznia 2019, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    hej
    Hej czy nie znamy się czasem z wątków staraczkowych z wakacji 2017?:-)
    Co tam u Ciebie słychać?

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Spirit Autorytet
    Postów: 2182 1352

    Wysłany: 17 stycznia 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dotarłam mimo że muszę myśleć jak ktoś pyta ile mam lat do magicznej granicy 30 więc cześć:D

    2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Rene Autorytet
    Postów: 3906 1756

    Wysłany: 17 stycznia 2019, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    No ja dotarłam mimo że muszę myśleć jak ktoś pyta ile mam lat do magicznej granicy 30 więc cześć:D
    Witaj:-)

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3152

    Wysłany: 20 lutego 2019, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj 30. Dwa poronienia zatrzymane na karku i brak dzieci. Mimo to ciągle myślimy z mężem pozytywnie. I będziemy mieć kiedyś dzieci i to ich sporo taka trojeczke :).

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Paulina Nessa Autorytet
    Postów: 382 182

    Wysłany: 20 lutego 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zawsze chciałam mieć trojkę :) ale życie weryfikuje :)

    Witam Mildred :)

    Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
    32 lata

    Drożność i budowa macicy i jajników ok.
    Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
    FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
    Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
    Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
    Dieta bezglutenowa.

    Nasienie ok.

    - 1 iui - nieudane.

    - słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
    - 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
    - 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.


    Pełna niepokoju. Pełna wiary.
‹‹ 4911 4912 4913 4914 4915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ