My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny no ja w tym roku 30... Staramy się o pierwsze dziecko no i niestety bezskutecznie..
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Witam się na kilkudniowym urlopie
Wreszcie mam czas żeby posiedzieć przy necie
PozdrawiamRene lubi tę wiadomość
-
Rene wrote:Witaj🙂
Jak u Ciebie sytuacja?
ale póki co moje wyniki to tragedia
Cukier na czczo 100 insulina 17,60 więc HOMA 4,35 także nawet póki co nie mam co podchodzić , pewnie owulacja znowu raz na któryś cykl jest
no ale akurat pół roku na ogarnięcie tematu
Młody rośnie jak na drożdżach , rozgadany jak nie wiem ..składa juz zdania powtarza jak papuga więc trzeba uważać co sie mówi ostatnio jego ulubione wyrazy do dupa i kobieto to drugie zasługa taty raz powiedział do pani która jechała przed nim kobieto jak jedziesz no i od tej pory antek do każdej Pani mówi kobieto
A co tam u Was -
nick nieaktualnyHej! Bardzo dawno mnie tutaj nie było, ale dopiero teraz wróciliśmy z mężem do starań po "stabilizowaniu mojej tarczycy".
Staramy się gdzieś od 2016 r., a teraz to mój pierwszy cykl po antykoncepcji. W związku z tym niespecjalnie się nastawiam na sukces w tym cyklu.
Jednakowoż miło się znowu odezwać, także witam się i tutaj, bo z racji tytułu chyba zaczynam się zaliczać do grupy - 28 lat. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My staramy się dopiero 9 miesięcy a już mam chwilę załamania, chociaż na co dzień staram się myśleć pozytywnie. Zrobiłam badania hormonalne i wygląda na to, że wszystko jest dobrze. W lipcu będę miała laparoskopie by sprawdzić czy moje jajowody są drożne. Miałaś ten zabieg? Nie ukrywam, że pokładam w nim nadzieje chociaż wolałabym by wcześniej udało się zaciążyć. Przykro mi, że tak długo czekacie na upragnione maleństwo. Mam nadzieje, że teraz los się do was uśmiechnie. -
nick nieaktualnyCurly pamiętam jak ja swirowałam na początku także to zrozumiałe wiem że każdy radzi wyluzować ale się nie da, jednak nie bierz sobie wszystkiego do głowy. Dobrze że robisz badania i działasz! Czas jest bardzo ważny w tym temacie, a czy Twój mąż też się badał chodzi mi o b. nasienia czy czekasz do roku? Dziękuję za miłe słowa :* ja już oswoiłam się z myślą że mogę nigdy nie zostać matką ale w sercu zawsze będzie żal.
-
Tak robił badania nasienia. Lekarz stwierdzil, że wyniki są w normie. Jednak martwi mnie, że ma jedynie 3% prawidlowych plemnikow. Było ich sporo i ruchliwe może dlatego lekarz stwierdził, że okej.
Wiem, że nie powinnam świrować ale ciężko zachować stoicki spokoj:).Myślę, że nadal macie szansę, główka do góry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 13:30
-
nick nieaktualnyZ własnego doświadczenia powiem Ci że lekarze są różni i nie zawsze można im ufać. Ja przejechalam się już na kilku ale nie mówię że u Was też tak jest. Jednak jakieś wspomagacze by się przydały Twojemu mężowi kochana a owulacje masz? Byłaś monitorowana?
-
nick nieaktualny
-
Hej Arekipa88 :)fajnie, że napisalas.
Iskierka87- Nie byłam jeszcze monitorowana ale miałam badany progesteron w 22 dc i lekarz stwierdził, że wynik jest prawidłowy i owulacja była. Zrobił mi też USG i stwierdził, że widzi ciałko żółte.
Zastanawiam się nad suplementacja dla niego i dla siebie. Na razie biorę tylko folik. Może coś poradzisz? Tu jest tyle informacji a ja po przeczytaniu tego wszystkiego mysle sobie, że wszystko jest mi potrzebne.
W ogóle skąd jesteś? Ja z Katowic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 13:04
-
nick nieaktualny