Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet
    Postów: 11287 9467

    Wysłany: 3 stycznia, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania :)
    Co u Was, pisz :)

    Ania_84, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

    5b09gu1r071jgzjs.png
    f2wlgu1rzyykkjet.png
    zem3anli6aehj4tv.png
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet
    Postów: 2575 2732

    Wysłany: 6 stycznia, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny postanowilam dolaczyc :)
    32 lata w tym roku, zadnych ciaz. Nigdy nie staralam sie o ciaze. Z jednym z ex mielismy plany, wiec zrobilam badania. Moj tz 34 lata w tym roku, ma prawie 7letnia corke. Wczoraj on postawil sprawe na ostrzu noza, kupujac wakacje i plany na blizsza przyszlosc w postaci albo powiekszania rodziny albo zycia jakie prowadzimy do tej pory, czyli podroze i cieszenie sie swoja obecnoscia ;)
    Ja mam implant w ramieniu. Wiec przede mna akcja wyciaganie. Nie wiem kiedy go wyciagac. Ustalilismy, ze zaczynamy przytulac sie mocniej w pazdzierniku/listopadzie.

    Mocne kciuki za Was wszystkie ;) Ja bede podczytywac:)

    Ania_84, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

    “You were only carried for only a moment but are loved for a lifetime”
    1cs 💔 07/2020
    26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml
    👱🏻‍♀️ 32l
    🧔 34l
    💊 DuphaVit Start, Euthyrox N 25, mio-inositol, Lametta 3-7dc
  • Gosia895 Przyjaciółka
    Postów: 128 39

    Wysłany: 6 stycznia, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W mam 30 lat. Staramy się od 2 lata. Niestety bezskutecznie. Po kilku miesiącach starań wykryte żylaki u męża. Usunięte laparoskopowo. Po 6 miesięch od zabiegu powtórzone wyniki nasienia. Niestety morfologia dalej na poziomie 1%. Ruchliwość trochę poniżej normy. Koncentracja 9ml na 15ml zalecanych 😔 Ze mną narazie wszystko ok. Zastanawiam się jak poprawić jakość nasienia.

    Ona : AMH 2.95

    On : obniżone parametry nasienia
    Po laparoskopi żylaków lewostronnych
    Morfologia 1%
    HBA 93%
    fDNA 36%

    Walczymy od 06.2018
    Angelius Provita
    Dr. Paliga 01.2020
  • Krokodylica Autorytet
    Postów: 11287 9467

    Wysłany: 7 stycznia, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki. :)

    Gosia a lekarz co mówi na ten temat?

    5b09gu1r071jgzjs.png
    f2wlgu1rzyykkjet.png
    zem3anli6aehj4tv.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 8 stycznia, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ania :)
    Co u Was, pisz :)

    Hej :)

    U nas powolutku do przodu myślimy nad kolejnym podejściem .. ale co rusz coś wychdzi ... teraz musze mieć operowany woreczek bo kamienie daj się coraz częciej we znaki :( wiec znowu wszystko odsuwa się w czasem na dodatek IUI pożre nas finansowo
    Antoś ładnie się rozwija - jest bardzo bystrym dzieckiem , gaduła jak nie wiem, ale tez łobuziak ;) choc nie mam co narzekać :) my po przeprowadzace powoli stajemy na nogi :)


    Japoneczko jak miło CIę widzieć ..czekałam kiedy zaczniecie starania po cichutku liczyłam że wrócisz do starań z nowym partnerem :) Trzymam kciuiki :)

    Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 8 stycznia, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia895 wrote:
    Hej dziewczyny. W mam 30 lat. Staramy się od 2 lata. Niestety bezskutecznie. Po kilku miesiącach starań wykryte żylaki u męża. Usunięte laparoskopowo. Po 6 miesięch od zabiegu powtórzone wyniki nasienia. Niestety morfologia dalej na poziomie 1%. Ruchliwość trochę poniżej normy. Koncentracja 9ml na 15ml zalecanych 😔 Ze mną narazie wszystko ok. Zastanawiam się jak poprawić jakość nasienia.
    Gosia może to małe pocieszenie ale macie swoje plemniczki kwestia czasu ewentualnie wspomagania przez klinikę
    Czy po operacji miał kontrolne USG ?? Badaliście hormony po operacji ?? Może organizm jeszcze nie doszedł do siebie po usunięciu po jakim czasie robiliście badanie ??
    Dwa 6 miesięcy to jeszcze nie tak długi czas proces spermatogenezy to około 92 dni a wiadomo że odrazu nie "wymienia się " na nowe plemniczki
    Jak coś zróbcie za jakiś czas hormony testosteron,FSH,lh i wymazy z cewki bo może oprócz żylaków były też inne powody obniżonych parametrów.
    Trzymam kciuki za wpadkę w najmniej oczekiwanym momencie 😁

    Gosia895 lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Krokodylica Autorytet
    Postów: 11287 9467

    Wysłany: 9 stycznia, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania w takim razie życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

    5b09gu1r071jgzjs.png
    f2wlgu1rzyykkjet.png
    zem3anli6aehj4tv.png
  • Smoczyca1 Autorytet
    Postów: 4406 3336

    Wysłany: 10 stycznia, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema!!! Widzę budzimy do życia wątek :) super!
    Pozdrawiam czekam na resztę laseczek :)
    Trzymam kciuki Gosia i Japoneczka :)

    Krokodylica, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość

    f2wl3e5e702dkjeb.png

    km5shdgenaxmtus4.png

  • ladySiSi Autorytet
    Postów: 883 835

    Wysłany: 10 stycznia, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku 30 🙈 starania od 3 lat. W Sylwestra zobaczyłam spadającą gwiazdę, może spełni w końcu moje największe życzenie. Sobie i Wam życzę powodzenia w Nowym Roku 😃

    Smoczyca1 lubi tę wiadomość

    01.2017 - rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    od 11.2019 - stymulacja: lametta + ovitrelle

    💊 Euthyrox 112, Metocard, Witamina B12 dr Enzmann, Wit.D, luteina (4-14dpo), Acard + heparyna (od pozytywnego testu ciążowego)

    👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

    💉 Kwas foliowy- 34,90 / p/c.p. kardiolipinie IgG,IgM - ujemne / p/c.p. beta-2-glikoproteinie IgG,IgM- ujemne / Antykoagulant toczniowy- ujemny / fibrynogen- 2,59 / glukoza- 85 / cholesterol LDL- 137 / testosteron- 0,3 / TSH- 0,838 / FT3- 3,30 / FT4- 1,12 / ferrytyna- <1,04 / wit.B12- 467 / wit.D3- 24,2 / morfologia- ok / HSG- oba drożne / AMH- 2,05

    "Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."

    mi52p2.png
  • Krokodylica Autorytet
    Postów: 11287 9467

    Wysłany: 10 stycznia, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku gadzino! :)
    Pisz co u Was!

    LadySisi w takim razie życzę aby gwiazda się spisała.

    5b09gu1r071jgzjs.png
    f2wlgu1rzyykkjet.png
    zem3anli6aehj4tv.png
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet
    Postów: 2575 2732

    Wysłany: 11 stycznia, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, nie moglam sie doczekac tego momentu! Serio! No i milo widziec “stara” twarz ;)

    Kciuki za kolejne podejscie! ❤️

    Smoczyca dziekuje! ❤️

    “You were only carried for only a moment but are loved for a lifetime”
    1cs 💔 07/2020
    26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml
    👱🏻‍♀️ 32l
    🧔 34l
    💊 DuphaVit Start, Euthyrox N 25, mio-inositol, Lametta 3-7dc
  • Gosia895 Przyjaciółka
    Postów: 128 39

    Wysłany: 11 stycznia, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Witam nowe staraczki. :)

    Gosia a lekarz co mówi na ten temat?
    Byliśmy ostatnio na pierwszej wizycie w klinice. Narazie maz musi zrobić jeszcze za 2 miesiące fragmentację Dna i HBA. Po tych wynikach się okaże co dalej. Ale na dzień dzisiejszy to in vitro 😔

    Ona : AMH 2.95

    On : obniżone parametry nasienia
    Po laparoskopi żylaków lewostronnych
    Morfologia 1%
    HBA 93%
    fDNA 36%

    Walczymy od 06.2018
    Angelius Provita
    Dr. Paliga 01.2020
  • Gosia895 Przyjaciółka
    Postów: 128 39

    Wysłany: 11 stycznia, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Gosia może to małe pocieszenie ale macie swoje plemniczki kwestia czasu ewentualnie wspomagania przez klinikę
    Czy po operacji miał kontrolne USG ?? Badaliście hormony po operacji ?? Może organizm jeszcze nie doszedł do siebie po usunięciu po jakim czasie robiliście badanie ??
    Dwa 6 miesięcy to jeszcze nie tak długi czas proces spermatogenezy to około 92 dni a wiadomo że odrazu nie "wymienia się " na nowe plemniczki
    Jak coś zróbcie za jakiś czas hormony testosteron,FSH,lh i wymazy z cewki bo może oprócz żylaków były też inne powody obniżonych parametrów.
    Trzymam kciuki za wpadkę w najmniej oczekiwanym momencie 😁
    Tak mamy jakieś swoje 🙂 narazie to tylko wchodzi w grę in vitro 😔 2 tyg po zabiegu miał kontrolne USG i byli wszystko ok. Badania hormonalne ok. Dziękuję ja wsparcie 🙂 oby się spełniły Twoje słowa. Narazie przechodzimy na dietę płodności 🙂

    Ona : AMH 2.95

    On : obniżone parametry nasienia
    Po laparoskopi żylaków lewostronnych
    Morfologia 1%
    HBA 93%
    fDNA 36%

    Walczymy od 06.2018
    Angelius Provita
    Dr. Paliga 01.2020
  • Krokodylica Autorytet
    Postów: 11287 9467

    Wysłany: 11 stycznia, 23:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ech :(
    Mam nadzieję że wszystko się ułoży po Waszej myśli.

    5b09gu1r071jgzjs.png
    f2wlgu1rzyykkjet.png
    zem3anli6aehj4tv.png
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet
    Postów: 2575 2732

    Wysłany: 14 stycznia, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mocne kciuki za Was. Mam znajoma, ktora dwa razy do ivf podeszla, dwie ciaze. Jedna to blizniaki, a po blizniakach ma “naturalnego” syna :p

    “You were only carried for only a moment but are loved for a lifetime”
    1cs 💔 07/2020
    26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml
    👱🏻‍♀️ 32l
    🧔 34l
    💊 DuphaVit Start, Euthyrox N 25, mio-inositol, Lametta 3-7dc
  • Gosia895 Przyjaciółka
    Postów: 128 39

    Wysłany: 14 stycznia, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japoneczka z Porcelany wrote:
    Gosia mocne kciuki za Was. Mam znajoma, ktora dwa razy do ivf podeszla, dwie ciaze. Jedna to blizniaki, a po blizniakach ma “naturalnego” syna :p
    Dziękuję ☺️ oby z nami było podobnie. Zawsze się śmiałam z mezem że mogą być blizniaki, jednak jeszcze wtedy nie byłam świadoma naszeg problemu. Jest dużo par z takimi jak nasze lub jeszcze gorszymi rokowaniami i im też się udaje🙂 więc chyba trzeba mieć nadzieję do końca. I dzięki waszemu wsparciu ta nadzieja nadal jest. Dziękuję.

    Ona : AMH 2.95

    On : obniżone parametry nasienia
    Po laparoskopi żylaków lewostronnych
    Morfologia 1%
    HBA 93%
    fDNA 36%

    Walczymy od 06.2018
    Angelius Provita
    Dr. Paliga 01.2020
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet
    Postów: 2575 2732

    Wysłany: 15 stycznia, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, trzeba wierzyc w lekarzy i nasza plodnosc ;) nigdy nie wiadomo, kiedy zaskoczymy ;)

    Gosia895, Krokodylica lubią tę wiadomość

    “You were only carried for only a moment but are loved for a lifetime”
    1cs 💔 07/2020
    26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml
    👱🏻‍♀️ 32l
    🧔 34l
    💊 DuphaVit Start, Euthyrox N 25, mio-inositol, Lametta 3-7dc
  • Staraczka1989 Debiutantka
    Postów: 13 0

    Wysłany: 16 stycznia, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 lat, dwójka dzieci.
    12 lat i 6 :)
    3 nieudane cykle, aktualnie 8dc.
    Czekam na owulacje
    Boję się kolejny raz, kolejny miesiąc się rozczarować...
    Dodajcie otuchy ..
    Dlaczego wciąż nie wychodzi ?

  • Kristin1990 Autorytet
    Postów: 430 278

    Wysłany: 16 stycznia, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka1989 wrote:
    31 lat, dwójka dzieci.
    12 lat i 6 :)
    3 nieudane cykle, aktualnie 8dc.
    Czekam na owulacje
    Boję się kolejny raz, kolejny miesiąc się rozczarować...
    Dodajcie otuchy ..
    Dlaczego wciąż nie wychodzi ?

    3 cykle to nic. Ja zaczęłam właśnie 10 cykl starań i to też jest krótko. Tu są dziewczyny, które starają się po kilka lat.
    Jak masz już dwójkę dzieci to masz większe szanse na trzecie. Ja niestety nie mam ani jednego :( i z każdym nieudanym cyklem coraz bardziej boję się, że nigdy nie będę mieć dzieci :(

    1. Starania od maja 2019 o pierwsze dziecko
    2. Ona: Rocznik 90 . On: rocznik 93
    3. On: Morfologia 4%. Reszta parametrów ok
    3. Zbita prolaktyna
    4. Wyleczona ureoplasma
    5. Czystość pochwy ok
    6. 12.02.2020 drożność - oba drożne 👍 ale mały zrost na wejściu szyjki - usunięty 👌
    7. MTHFR 667C hetero i PAI 4G hetero
    8. Wit B12: 580 pg (187-883), kwas foliowy: 17,12 ng (3,1-20.5), homocysteina: 5,88 pmol (4,44-13.56)
    9. Tsh 1,470
    10. ANA 1: silnie dodatnie, ANA 2: słabo dodatnie
    11: ASA i AOA ujemne

    Suple i leki:
    - jarrow, metylowane wit. B6/12 i kwas foliowy
    - miovela nac od 5 dc do 9dc
    - miovelia w saszetkach
    - magne B6 forte
    - wiesiołek do owu
    - wit. D3 vigantoletten
    - euthyrox 25
    - metformax500
    - encorton 10mg

    UB6kp1.png
  • Krokodylica Autorytet
    Postów: 11287 9467

    Wysłany: 16 stycznia, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że przy staraniach bez względu na ilość cykli gdy nadchodzi @ rozczarowanie jest zawsze takie samo.

    5b09gu1r071jgzjs.png
    f2wlgu1rzyykkjet.png
    zem3anli6aehj4tv.png
‹‹ 4913 4914 4915 4916 4917
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego