My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
taaa juz to widze.. Pis to jedna wielka pomyłka
Kandydatem na premiera i premierem jesienią będzie Jarosław Kaczyński. Póki co jego doświadczenie się sprawdza - powiedziała w Kontrwywiadzie RMF FM szefowa sztabu Andrzeja Dudy Beata Szydło. - Kaczyński spowodował, że prezydentem jest Duda. To geniusz polityczny - dodała.
jak ktos mysli ze bedzie rzedzil Duda to sie grubo myli
Kaczyński wiedział ze nie ma sznas w wyborach wystawił Dude.. ot clay jego geniusz a ludzie sie nabrali..
teraz smolensk bedzie najwazniejsza rzecza.. a wszytsko oinne moze sobie zostac jak jest . In vitro ..
"przedponiedziałkowo witamy się w nowej Polsce. Czy będzie to zmiana na lepsze? Nigdy jeszcze nie byliśmy tak blisko prawnego uregulowania in vitro w Polsce jak tej wiosny: projekt wyszedł z podkomisji zdrowia i 26 maja trafia do komisji. Stamtąd idzie już pod głosowanie w Sejmie. Andrzej Duda, prezydent elekt już zapowiedział, że tej ustawy nie podpisze"
Summerka lubi tę wiadomość
-
Cóż, ja nie będę się już wypowiadać na ten temat, bo szkoda słów...Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
i jeszcze jeden pomysl kaczuchy o ktorym czytałam
wprowadzic zaswiadczenia czy dziecko poczeło sie naturalnie.. jak ktos mysli ze to jest normlane .. to juz zaczynam watpic
in vitro nie rusza do czerwca 2016 bo ludzie maja podpisane umowy .. a to groziło by im pozwem do Starsburga a tam z tracji tego ze in vitro w UE jest legalne.. dostaliby podupie i musieli ludziom wyplacic odszkodowanie.. ale nowa ustawa zostanie odrzucona..na 100% .. a jak ja odrzuca to albo wogole nie bedzie ustawy albo taka jak PIs chcial..i tak bedziemy sie bujac bo wg Pisu .. jestesmy gorsi -
Blondik wrote:dziewczyny, bez paniki
ja tam nie panikuje.. tylko szkoda ze ludzi mysla ze Duda cos zmieni.. Pis mial swoje mozliwosci.. fakt nie spedadza Polski innym ale sprzedadza Kosiołowi ..i to na penwo bedzie dla obywateli .. porazka..
Duda bedzie sluchal ludzi.. juz to widze do jesieni a pozniej zamknie sie w kanciapie i bedzie robil to co Kaczynski mu kaze..
Ja nie wierze Dudzie.. ijedyne co teraz mozna zrobic to nie glosowac na PIS na jesieni. -
PO miało możliwości i nie zrobiło nic pożytecznego. wzięło się do roboty na sam koniec jak im się grunt zaczął palić pod nogami. żyło ci się ostatnio lepiej? cieszysz się, że będziesz pracować do 67?
Duda jeszcze nie miał szansy się wykazać, a już go skreślacie.
a polityka to niestety nie tylko in vitro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 09:16
Malenq lubi tę wiadomość
-
dziewczyny zluzujcie trochę
Ania jacy gorsi? a ja w jakiej jestem sytuacji? in vitro mnie nie interesuje, za wszystkie badania i wizyty muszę sama płacić, ja też mogę powiedzieć, że jestem gorsza
jestem gorącym zwolennikiem refundacji diagnostyki, głowę daję, że nagle w połowie przypadków in vitro okazało by się niepotrzebnechoco, Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondik wrote:PO miało możliwości i nie zrobiło nic pożytecznego. wzięło się do roboty na sam koniec jak im się grunt zaczął palić pod nogami. żyło ci się ostatnio lepiej? cieszysz się, że będziesz pracować do 67?
Duda jeszcze nie miał szansy się wykazać, a już go skreślacie.
a polityka to niestety nie tylko in vitro.
Żal mi ludzi, którzy bezmyślnie łykali jego obietnice, bo niewiele z tego jest w stanie spełnić.Nieukowa, Summerka, zgredka lubią tę wiadomość
-
Blondi.. myslisz ze on zmniejszy wiek emerytalny .juz sie zaczał z tego wycofywac..
wiek emerytalny niestety w wiekszosci ka=rajow jest podniesiony bo spoleczenstwo sie starzeje.. szczerze mi zle nie bylo.. mialam stabilizacje.. ktora dla mnei jest najwazniejsza..
Moze dla ciebie in vitro nie jest proirytetem ale dal duzej ilosci dziewczyn jest.. jesli ktos ma mi pozniej wytykac dziecko bo ni epoczelo sie naturalnie, jelsi i ktos ma mi zabronic czegos co pozwoli mi na to b byc mama... tak bede przeciw niegmu.. bo chce nia..byc.. niestety ludzienie dotknieci tym ze musza podejsc do in vitro nigdy tego nie zrozumieja.. niegdy nie zrozumieja jakie sa to koszta.. nawet przye refundowaneym to koszta rzedu 3-5 tys..
a nie refundowanym 20 tys.. wiec sory ..ale tak jest to dla mnie wazne.. i zawsze bedzie.. bo nie po to place podatki, skladki zus.. zeby mi jakis koles mowil ze to nie etyczne i ze powinnam isc do wiezienia aza to ze podchdze do in vitro..
nawet mowiac takie glupoty.. pokazuja co maja w glowie..moze i tego nie wciela w zycie.. ale niestety pokazuja ze ludzie podchodzacy do in vitro sa gorsi.. nawet nie wiesz jak boli jak ktos mowi publicznei ze powinnas isc do wiezienia za co ..za to ze chce byc mama.. ze twoje dziecko urodzi sie z "bruzda" totylko pokazuje jakimi sa ludzmi.. dla mnie tak sa skresleni..za brak tolerancji i empatii. i tyle w tym temacie..
PIS tez mial włądze..i co zylo sie wtedy lepiej ?? 1000 zl beciekowego..smiech na sali.. teraz przynajmneij jest wsparcie dla rodzin wielodzietnych, matki ktore nie maja zasilku macierzyskiego maja przyenai=jmniej po 1000 zl miesiecznie..
zgredka lubi tę wiadomość
-
Kuzwa ja sie zastanawiam czy wyborcy dudy NAPRAWDE nie pamietaja rzadow leppera z giertychem? Wiecznych skandali? Warcholstwa w sejmie? Naduzywania CBA na skraju terroru ktyminalnego? Napietych stosunkow dyplomatycznych z Niemcami, Rosjanami i calym swiatem? W kazdej sferze zycia polityka Pis IVRP byla CHORA. To wlasnie jest polityka poza in vitro o ktorej mowisz blondik. Masz swiadomosc co sie dzialo te 8+ lat temu? Bo ja mam, pamietam i wiem ze byl to najgorszy okres w dziejach polski od. kiedy moja pamiec polityczna siega.
Podczas calych rzadow PIS powstalo moze z 8km dobrych drog, za PO kilkaset km. To ze ustawy swiatopogladowe nie wchodzily, to kwestia prawicowosci PO i ich koalicjanta. Ale te ustawy powstawaly, przy czynnym oporzem PiSu i kosciola. Nie wiem co trzeba myslec, zeby miec nadzieje ze PIS cos zmieni na lepsze! Komor, jaki by nie.byl, bylby gwarantem weta a tak bedziemy miec 100% Pisu w aparacie wladzy, dokladnie tak jak poprzednio. I populiste.Kukiza w koalicji amiast leppera. Bosko.
Sorry za moja wylewnosc ale naprawde boje sie tych 5 lat.
Dostaniemy calkowity zakaz aborcji, prace nad in vitro pojda do kosza, geje ateisci i innowiercynznowu beda pietnowani w mediach, wejdzie kilka szkodliwych ulg dla socjalu ktore pograza budzet, smolensk stanie sie znow tematem nr1... A to pewnie dopiero poczatek.
Ara juz widze refundacje diagnostyki nieplodnosci! Ta sprawa bedzie tabu tak jak in vitro, bo przeciez episkopat pl twierdzi ze dziecko to nagroda a jego brak kara. To po co jakas diagnostyka, wystarczy paciorek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 09:41
marissith, Summerka, Lili83, zgredka lubią tę wiadomość
-
ara wrote:dziewczyny zluzujcie trochę
Ania jacy gorsi? a ja w jakiej jestem sytuacji? in vitro mnie nie interesuje, za wszystkie badania i wizyty muszę sama płacić, ja też mogę powiedzieć, że jestem gorsza
jestem gorącym zwolennikiem refundacji diagnostyki, głowę daję, że nagle w połowie przypadków in vitro okazało by się niepotrzebne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 09:40
-
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Słyszałam głosy, że dziewczyny mają w d... wybory, bo ich całym światem są ich nowonarodzone dzieci. Moim całym światem też są moje jeszcze nienarodzone dzieci! I to jest dla mnie teraz najważniejsze.
Za czasów rządów PiS jeszcze nie pracowałam, ale mój mąż tak i co? Pracował na cały etat, a był zarejestrowany na pół. Zarabiał tyle, że nie miał żadnych oszczędności... faktycznie, dobre to były czasy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 09:32
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Kuzwa ja sie zastanawiam czy wyborcy dudy NAPRAWDE nie pamietaja rzadow leppera z giertychem? Wiecznych skandali? Warcholstwa w sejmie? Naduzywania CBA na skraju terroru ktyminalnego? Napietych stosunkow dyplomatycznych z Niemcami, Rosjanami i calym swiatem? W kazdej sferze zycia polityka Pis IVRP byla CHORA.
Podczas calych rzadow PIS powstalo moze z 8km dobrych drog, za PO kilkaset km. To ze ustawy swiatopogladowe nie wchodzily, to kwestia prawicowosci PO i ich koalicjanta. Ale te ustawy powstawaly, przy czynnym oporzem PiSu i kosciola. Nie wiem co trzeba myslec, zeby miec nadzieje ze PIS cos zmieni na lepsze! Komor, jaki by nie.byl, bylby gwarantem weta a tak bedziemy miec 100% Pisu w aparacie wladzy, dokladnie tak jak poprzednio. I populiste.Kukiza w koalicji amiast leppera. Bosko.
Sorry za moja wylewnosc ale naprawde boje sie tych 5 lat.zgredka lubi tę wiadomość
-
ara wrote:jestem gorącym zwolennikiem refundacji diagnostyki, głowę daję, że nagle w połowie przypadków in vitro okazało by się niepotrzebne
Jeśli chodzi o Dude, dla mnie problem jest taki że ludzie głosowali na niego, bo chcieli żeby rządził krajem, a tak na prawdę nie on to będzie robił tylko Kaczyński. Jego ludzie by nie wybrali, to wystawił młodego wzbudzającego zaufanie.
Rozmawiamy w kontekście in vitro bo to jeden z bliższych tematów na tym forum. Na forach mp. samochodowców zastanawiają się czy nałoży akcyzy na części samochodowe czy coś w tym stylu.
Ja mam głęboką nadzieję że to Duda będzie prezydentem a nie Kaczyński w masce Dudu. Wtedymamy szanse że będziemy żyć w jako takim kraju a nie w sekcie Smoleńskiej.
A i już nie będę pisać o polityceprzynajmniej do najbliższych wyborów.
ara, Blondik, Nieukowa, Summerka lubią tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
mnie w podejściu do in vitro razi to, ze liczy się tylko to dziecko, te zapłodnione komórki, które zostaną uzyte, a co z pozostałymi? dlatego nigdy bym się na to nie zdecydowała, życie to życie bez wyjątku
Asiak lubi tę wiadomość
-
Blondik wrote:mnie w podejściu do in vitro razi to, ze liczy się tylko to dziecko, te zapłodnione komórki, które zostaną uzyte, a co z pozostałymi? dlatego nigdy bym się na to nie zdecydowała, życie to życie bez wyjątku
Można je oddać do adopcji.Ania_84 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
Ja tez obiecuje ze zmieniam temat- mleko sie wylalo, szkoda nerwow...
Jakos nie mam pomyslu ja dzisiejszy dzien... Chcialabym juz urodzic, bo tu juz sil brak i checi na cokolwiek, mozg sie wylacza i tez nie chce mu sie dzialac...Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Asiula86 wrote:Można je oddać do adopcji.
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondik wrote:mnie w podejściu do in vitro razi to, ze liczy się tylko to dziecko, te zapłodnione komórki, które zostaną uzyte, a co z pozostałymi? dlatego nigdy bym się na to nie zdecydowała, życie to życie bez wyjątku
Asiula86, Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość
-
a dwa ze rzadkow sie zdarza ze zostaja.. bardzo czesto kobiety nie maja az tylu dojrzalych jajeczek zeby zapladniac kilkanascie.. 6 to jest max za nieraz zeby zaplodni jedno jest walka..
Asiula86 lubi tę wiadomość