My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Maruda wrote:No wiesz Ania, nie chciałam już tak bardzo w detale wchodzić
W końcu nieletnie też tu zaglądają na forum
-
marissith wrote:Nieletnie to się teraz w słoneczko bawią
pozniej i tak wpadaja
marissith, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak ogólnie co u mnie... Nieciekawie. Pamietacie moja stresujaca prace kierowniczki w tamtym sklepie skórzanym? No właśnie z tejże pracy zostałam zwolniona pod koniec lutego. Szefowa powiedziała, ze nie maja funduszy na moja wypłatę, bo sklep jest pod administracją (ryzyko zamknięcia) a wiec rezygnują z pozycji kierowniczki i zostawiają tylko managerke sklepu, która pracuje tam od 11 lat. Wiec ja musiałam odejść. Od tamtej pory jestem bez pracy. Nic nie mogę znaleźć. Mój mąż dostał prace w firmie finansowej, ale okazało się ze ta firma ma jakieś problemy kryminalne i nie płacą nikomu wypłaty juz od 2 miesięcy.
Jak się domyslacie, nie mamy wiec pieniędzy. Oszczędności z Filipin juz się skończyły, żyjemy o zupkach chińskich dziennie. Nie zaplacilismy czynszu za maj a tu juz się zbliża czerwiec. Mam nadzieje ze znajdę prace. W piątek mam rozmowę kwalifikacyjną.
A mąż będzie musiał pożyczyć od swoich rodziców, którzy nic jeszcze nie wiedza o naszej paskudnej sytuacji.
Dodatkowo wiza dla mojego męża została odrzucona i biuro cudzoziemców zatrzymało jego paszport. A wiec nie może szukać nowej pracy. Mamy apelacje w Trybunale dopiero pod koniec lipca.
Tak wiec nie jest u nas ciekawie. Jest źle. I pomyśleć, co by było gdybyśmy zaszli kiedyś tam w ciążę i teraz bym miała dziecko w tej sytuacji... Może jednak rzeczywiście nie powinniśmy mieć w tej chwili? -
Oo matko kochana faktycznie sytuacaja ciezka
mam nadzieje ze jednak sie uda z ta praca .. trzymam mega kciuki
Lady Maruda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Aniu. No nie ma co rozpaczać. Trzeba wziąć się w garść. Niepotrzebnie tu przyjechalismy. Mogliśmy zostać na Filipinach. Tam nam finansowo było dobrze, ale cóż, skoro ja marudziłam, ze chce wrócić.
A tak ogólnie, w kwietniu miałam robione HSG. Oba jajowody drożne jak ta lala. Czyli nadal nie znamy przyczyny niepłodności. Dostalam juz skierowanie do kliniki niepłodności i będziemy się przymierzac do in vitro, ale najpierw muszą nam zrobić powtórne badania.
Szczęście, że mieszkam w kraju, w którym in vitro jest za darmo i w którym nikt mi nie będzie ubliżał, że to niezgodne z wiarą itd.Tutaj takich przemyśleń nikt nie ma.
marissith, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Jak cos wiem gdzie jechac
na in vitro
hihi
dobrze ze HSG jest ok
Lady Maruda, marissith, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ehh ja juz sie tu nie wypowiadam odnosnie kilku rzeczy i tematow.. taka podjelam decyzje dla mnie najwazniejszy jest moj maz, i to ze chcemy byc rodzina.. jak komus to nie pasi ( jakim sposobem) to trudno ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:42
Lady Maruda, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTutaj Aniu in vitro jest opłacane z podatków. Każdy kto stara się około półtora roku i nie ma jeszcze dzieci może ubiegać się o darmowy zabieg. Nie jestem pewna ile takich darmowych zabiegów jest, ale wiem, że jest ich kilka.
W tym kraju ktoś kto w ciążę naturalnie zajść nie może, idzie na darmowe in vitro, to jest coś normalnego dla tych, którzy pragną dziecka. Ale Anglicy ogólnie deklarują się jako niewierzący, wiec może stąd ta postawa
Ja in vitro nie chciałam, bo nie tak sobie wyobrażałam. Boje się ze wzgledu na ogromna dawkę hormonów. Chce jeszcze przed spróbować monitoringu i stymulacji z Clomid. In vitro u mnie będzie juz na ostatniej pozycji. -
wiadomo ze te opcje bierze sie na samym koncu
chcialabym zeby u nas staneło tylko na IUI z nasieniem dawcy .. ale tez jelsi 3 razy nie wyjdzie nie ma sensu wydawac kasy .. i tracic czas.. dlatgeo wlalabym je zwiekszy pozniej .. -
Mona_M wrote:
No fakt na naszym wątku wieje chłodem
widac watek zgrał sie z pogodamarissith, Mona_M, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
noo w koncu nastepny dzien matki spedzamy albo w dwupaku albo juz z dzieciaczkiem w ramionach
marissith, Asiula86, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny