My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChoco- trzymam kciuki
Ehh oby ten nowy rok był owocny w fasole
Ja świąt też nie czuję- choć u nas się ich jako takich nie obchodzi, ale chociaż gdyby śnieg był to było by przyjemniej, a dziś zimno, szaro i pada deszcz ;/
My mieliśmy dziś echo serca- wszystko w porządalu na szczęście
Aaaa wieczorem idę z ludźmi z pracy na team building do Pokoju Zagadek- oby się nie okazało, że mój mózg już całkiem przestał działać....Asiula86, choco, zizia_a, WróżkaZielona, Katjaa, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Choco wow ale zasunelas do przodu ! A psik a psik tez ode mnie, zeby bylo na blizniaki
Wow izolec ale u was fajne rzeczy organizuja. U nas juz nawet nie ma wigilii swiatecznej w pracy bo wiekszosc sie nie lubiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 13:22
choco lubi tę wiadomość
-
choco wrote:Mona zbieram twoje smarki
oby zaraziły.
Asiula zapłaciłam w aptece 990 zł i w klinice ponad tysiaka za badanie nasienia, przechowanie plemników bo od razu je w depozyt wzięli i też cześć leków.
Mam tysiąc pytań oczywiście których nie miałam w klinice. Ale liczę na waszą wiedzę.
Co z serduchowaniem? Całkiem się powstrzymać czy się może zabezpieczać?
Czy w dzień punkcji muszę wziąć wolne w pracy (ja uzależniona jestem od pracy)? Czy po transferze muszę być na L4 (proszę się nie śmiać)?
Jak sobie coś przypomnę będę dalej Was pytać.
Można normalnie serduszkowaćChoć ja się trochę wstrzymywałam, tylko przed punkcją 3 dni żeśmy zaszaleli, co by nasienie było odpowiednie
Podczas punkcji powinnaś być znieczulona, po znieczuleniu ok. 2 godziny musisz odleżeć. Zaleca się dzień wolny, tym bardziej, że do 24 godzin po znieczuleniu możesz być "mniej decyzyjna". Ale każdy inaczej reaguje na znieczulenie, no i możesz trochę krwawić. Ja wzięłam wolne na dzień punkcji i dzień po. Później normalnie do pracy. Po transferze nie musisz iść na zwolnienie, ale możesz. Zależy, co robisz i jak się czujesz
Ja za pierwszym razem transfer miałam w sobotę, a w poniedziałek normalnie do pracy poszłam. Za drugim razem od transferu miałam 2 tygodnie wolnego, a skończyło się jak się skończyło. Jak zarodek ma się zagnieździć, to się zagnieździ, spokojnie
Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi
W razie pytań służę pomocą i zapraszam na wątek IVF - skarbnica wiedzy
Ile dni będziesz stymulowana? Jaka dawka Menopuru? Masz jeszcze do tego Gonapeptyl?choco, Izoleccc lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Dzięki Asiula, tak się zagnieździłam na tym wątku że zapomniałam o innych
po pracy wskoczę poczytać.
Menopur mam 225 raz dziennie, później od piątku mam dodatkowo jeszcze cet.. coś tam, nie mogę rozczytać a lek już do domu pojechał. Mam jeszcze brać Femara i czopki dowcipne. We wtorek idę na wizytę zobaczyć ile jajeczek wychodowałam i lekarz powiedział że będzie decydował czy już punkcja czy jeszcze kilka dni pod nadzorem. Ja od poniedziałku mam wolne tydzień, później 3 dni pracy (zamykamy rok) a później znowu od 31 grudnia do 6 stycznia wolne. Boję się żeby punkcja mi nie wyszła właśnie w któryś z tych 3 dni pracujących.Asiula86 lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualny
-
choco aby do przodu
zizia,ania hihi no jakieś tam spadki są zobaczymy co bedzie w nastepnych dniach.
a nie bede udawac ze sie nie martwie,a właśnie że bede sie martwić,a jak mnie ten wyżej w ciula robi i udaje żebym myślała że niby to zagnieżdżenie to ja sie tak obraże że jacie kręce!choco, zizia_a lubią tę wiadomość
-
Choco super
ale szybciutko
ulalal
ale dobre przynajmniej sie zalapiecie
Wróżka Ty tez lekarska ??
ja juz lekarzy mam po uszypracować z nimi to nie raz trzeba mieć nerwy ze stali
nie wiem co mnie podkusiło zeby jeszcze sie zapisywac na higienistke stomchoco lubi tę wiadomość
-
heheh Ania- no tak, lekarz stomatolog- thats me
ale nie bij, proooosze! u mnie w pracy zawsze mnie chwala (przynajmniej tak mowia face to face), wiec moze nie jestem taka straszna
higienistka super zawod. i lepiej platny niz asystentka
a i calkiem fajnie sie pracuje
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
WróżkaZielona wrote:heheh Ania- no tak, lekarz stomatolog- thats me
ale nie bij, proooosze! u mnie w pracy zawsze mnie chwala (przynajmniej tak mowia face to face), wiec moze nie jestem taka straszna
higienistka super zawod. i lepiej platny niz asystentka
a i calkiem fajnie sie pracuje
j akurat obsługje placówki NFZ d strony informatycznej, wszystkie swiadczenia wpisuje i takie tamgłównie stomatolodzy i Ginekolodzy
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWróżka ja jestem asystentka stomatologa
tak źle nie płacą hehe Ale jak higienistce więcej to robię szkole od września jako higienistka
W ogóle coś się dzieje z moją @... kiedyś miałam ją po 7-8 dni a 3 pierwsze dni to potop... A teraz, @ trwa 3 dni i mogę powiedzieć że krwawienie jest w stopniu lekkim... wie ktoś może od czego tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 16:45
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Katja może masz cienkie endometrium ??i mało co ma sie złuszczac
co do higienistki to ja dlaego chce isc od razu na higienistke , bo wiecej możliwosci jest sama przeprowadza zesc zabiegów .. no i lepiej punktuje w kontraktach z NFZ wiec w razie w ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 16:52
Katjaa lubi tę wiadomość
-
Hej mam przerwe w pracy. Tak mi sie nie chceeee. Siedze tu do 9.30 dzisiaj. Spaaaaac mi sie chce.
Ps Justi no ja u ciebie widze typowe zagniezdzenie z plamieniem implantacyjnym, wrecz ksiazkowe
Co do zawodow, ja studiowalam 3 lata na fizjoterapii dziennej zeby potem rzucic to w ho**re i uczyc angielskiego. Niestety ale to lubie a tamtego nie i nic na to nie poradzeWróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej, trochę mnie nie było, musiałam odpocząć od tego wszystkiego, bo zaczęłam swirowac. Zaraz nadrobie te kilkadziesiat stron
. Trzymam kciuki za wszystkie, które nadal czekają i gratuluję tym, którym się udało
U mnie dzisiaj 38dc. Chyba przez inofem mi się spóźnia małpa. Test negatywny. Na wykresie nawet mi owulacji nie zaznaczyli. Góry i doliny. Chociaż test owy wyszedł pozytywnie kiedyś tam... No trudno. Po weekendzie odwiedze doktora dowcipnego, jak się nic nie zmieni
Miłego wieczorku! -
Dziewczynki, padam na pyszczek
Ale jest też dobra wiadomość - brat otrzymał dziś pozytywną decyzję kredytową na kredyt hipoteczny
Bank chce jeszcze przed świętami podpisać umowę - kamień spadł mi z serca - nie będę musiała mu już dokumentów tworzyć (m.in. tabelek na podstawie KPiR - jakby analitycy sami nie mogli ich sobie zrobić).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 21:08
WróżkaZielona, nowatorka, Krokodylica, marissith lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
trzymam za Was wszytskie kciuki...Choco...fajnie ze to juz,...zazdraszczam
trzymajcie kciuki..mojej siostrze odeszły wody...miala miec jutro cc....a tu nagle takie cos..a najgorsze jest ze ze ona jest 600km stąd i nie wiem co sie tam dzieje...cała sie denerwuje..to będzie ciężka noc...choco, Krokodylica lubią tę wiadomość