Na USG lekarz potwierdził ciążę, a beta
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 🤗
Opiszę Wam mój przypadek (pierwszy raz w życiu spóźnia mi się miesiączka dziś już jest to 13 dzień.
Ostatnią miesiączkę miałam 12.11.2024, cykle co 28 dni.
Dzień po spóźniającej miesiączce zrobiłam betę z krwi i wyszła <0,20 więc ciąży brak.
Byłam u lekarza na usg 17.12 (5 tydzień od ostatniej miesiączki) powiedział że jestem w ciąży, na usg 0,22 mm.
Cieszyłam się, więc na drugi dzień zrobiłam betę z krwi i wyszło <2,30 😥
Gdyby nie zdjęcie USG i lekarz który powiedział że jestem w ciąży nie drążyłabym tematu, ale nie wiem co o tym myśleć.
Betę powtórzyłam w piątek 20.12 i znowu <2,30.
Jeśli nie dostanę miesiączki, to idę do lekarza na USG w poniedziałek.
Miałam drożność jajowodów pod koniec września 2024, nigdy nie byłam w ciąży i nigdy nie spóźniała się mi miesiączka i mieliśmy w grudniu iść na IUI, a tu takie coś.
Jestem świadoma, że gdybym była w ciąży beta powinna być >5, ale będę wdzięczna za podzielenie się własnymi doświadczeniami. -
Furioza wrote:Cześć dziewczyny 🤗
Opiszę Wam mój przypadek (pierwszy raz w życiu spóźnia mi się miesiączka dziś już jest to 13 dzień.
Dzień po spóźniającej miesiączce zrobiłam betę z krwi i wyszła <0,20 więc ciąży brak.
Byłam u lekarza na usg 17.12 (5 tydzień od ostatniej miesiączki) powiedział że jestem w ciąży, na usg 0,22 mm.
Gdyby nie zdjęcie USG i lekarz który powiedział że jestem w ciąży nie drążyłabym tematu, ale nie wiem co o tym myśleć.
Miałam drożność jajowodów pod koniec września 2024, nigdy nie byłam w ciąży i nigdy nie spóźniała się mi miesiączka i mieliśmy w grudniu iść na IUI, a tu takie coś.
Jestem świadoma, że gdybym była w ciąży beta powinna być >5, ale będę wdzięczna za podzielenie się własnymi doświadczeniami.
Jestem w tej samej sytuacji tylko jeszcze nie mogę iść do gin bo ma mój urlop
Mam już jedno dziecko
I heh też ostatni okres miałam 12 -
Antonina33 wrote:Jestem w tej samej sytuacji tylko jeszcze nie mogę iść do gin bo ma mój urlop
Mam już jedno dziecko
I heh też ostatni okres miałam 12
Dziś boli mnie brzuch, czuje że może nadejść @😥
Widzisz, nawet ten sam dzień ostatniej miesiączki 😁 -
ffajnalaura wrote:U mnie taki przypadek dziś mija 5 dni od spodziewanej miesiączki , dziś 22 grudnia nadal jej brak , test zrobiony przedwczoraj negatywny i co wy na to ? Iść w poniedziałek na betę czy zrobić rano test
Do tygodnia czasu jak sie spóźnia to jest w normie i wcale nie musi oznaczać ciazy. Wystarczy, ze owulacja byla pozniej albo byl cykl bezowulacyjny, wtedy one sa dłuższe.
Brak okresu nie zawsze oznacza ciaze, zwłaszcza, jesli odchylenie to tylko kilka dni.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Furioza wrote:Cześć dziewczyny 🤗
Jestem świadoma, że gdybym była w ciąży beta powinna być >5, ale będę wdzięczna za podzielenie się własnymi doświadczeniami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia, 13:39
-
ffajnalaura wrote:U mnie taki przypadek dziś mija 5 dni od spodziewanej miesiączki , dziś 22 grudnia nadal jej brak , test zrobiony przedwczoraj negatywny i co wy na to ? Iść w poniedziałek na betę czy zrobić rano test
-
ConteBis wrote:Skoro potwierdzona na usg ale beta ujemna, obstawiam tzw ciążę biochemiczną. Przyczyn moze być mnóstwo, np. niewydolność ciałka żółtego.
siesiepy, Gosiaczek.prosiaczek lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+…?
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150 -
Antonina33 wrote:My się staramy o drugie dzidzie może się udało wkońcu chyba że ma wpływ poronienie co było w październikuwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Dziś dostałam krwawienie, czyli zaczyna się kolejny cykl i kolejne starania.
Miałam mieć IUI w grudniu (gdybym miała miesiączkę 8.12) teraz wszystko się przesunęło.
Widzę pozytyw tej sytuacji, bo coś w końcu się zadziałało.
Od ponad 2 lat staramy się o dziecko, i przed przystąpieniem do IVF chcemy jeszcze spróbować IUI, może tą metodą uda nam się mieć dzidziusia 💕 -
Furioza wrote:Dziś dostałam krwawienie, czyli zaczyna się kolejny cykl i kolejne starania.
Miałam mieć IUI w grudniu (gdybym miała miesiączkę 8.12) teraz wszystko się przesunęło.
Widzę pozytyw tej sytuacji, bo coś w końcu się zadziałało.
Od ponad 2 lat staramy się o dziecko, i przed przystąpieniem do IVF chcemy jeszcze spróbować IUI, może tą metodą uda nam się mieć dzidziusia 💕
Skonsultowałabym obraz USG po miesiączce z tym lekarzem, czy dalej widzi to coś na USG, co nazwał pseudo pęcherzykiem. Może będą wymagane dalsze badania. Pseudopecherzyk to nie ciąża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia, 14:11
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
♂️ 33
◾HBA 49%
Mógł być to zwyczajnie pęcherzyk wypełniony płynem, takie czasem się zdarzają. W przypadku ciąży beta byłaby pozytywna.
Furioza, Gosiaczek.prosiaczek lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+…?
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150 -
Zweryfikuj na USG po okresie tą sytuację bo przestrzeń plynowa może świadczyć o tworzącym się polipie.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
aszin wrote:Lekarz nie widzialby pęcherzyka przy ujemnej becie, wiec teoria o ciąży biochemicznej jest nietrafiona. 🙂Prędzej jest tak jak powiedział później, że to był pseudopecherzyk.
-
ConteBis wrote:Beta mogla ruszyć i spaść. Ja w 2018 miałam pęcherzyk, potwierdzona ciążę na usg a beta byla ujemna bo zwyczajnie jak ją zrobiłam, to już spadła 😉walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎