X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na USG lekarz potwierdził ciążę, a beta
Odpowiedz

Na USG lekarz potwierdził ciążę, a beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Beta mogla ruszyć i spaść. Ja w 2018 miałam pęcherzyk, potwierdzona ciążę na usg a beta byla ujemna bo zwyczajnie jak ją zrobiłam, to już spadła 😉
    Jeśli robiłaś betę po iluś dniach, to możliwe, ale Furioza robiła ja na drugi dzien po USG 😉 Poza tym wcześniej testy ciążowe również były negatywne.

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 11.25r. → kwalifikacja
    • 01.26r. → start stymulacji
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ffajnalaura wrote:
    A co jeżeli się się pojawi po 7 dniach ? Wtedy mój cykl będzie co 40 dni bo tak za chwilę będzie
    Moje cykle są 31-33 dni

Dla mnie jeden taki cykl nie byłby zadna anomalia.
    Tak jak pisalam, mogla sie przesunąć owulacja albo mogl być cykl bezowulacyjny (one potrafią byc naprawdę długie). Jesli kolejny będzie w granicach normy to okej.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ