Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🥰
    Na początku chciałabym złożyć najpiękniejsze życzenia @CoffeeDream 😘 oby Twoje marzenia się spełniły i to jest najszybciej 🥰 życzę dużo zdrówka I upragnionego bobaska ❤🥳

Jeśli chodzi o mój test to przeczucia mnie nie myliły

20240301-074931.jpg

Na razie nikomu nie mówiłam bo jeszcze za słabo widać nie robię beta na razie bo nie mam kiedy , poczekam aż test będzie ciemniał i zrobię badanie w środę czyli wtedy kiedy powinien przyjść okres bo tylko wtedy mam czas tak naprawdę, a do lekarza zapisze się jak beta będzie 😁 dziękuję za kciuki ❤ jestem dobrej myśli i nie nakręcam się tak jak przy pierwszej ciąży 😅
    Zimozielona pokaż swój test ! 😘 u mnie wczoraj był bledszy a dziś już mocniej widać 🙂
    No i NIE POLECAM testeo bo na nich nic nie widać na razie a na pinku tak 🙂🤭
    Dzisiaj 9dpo 😅

Miłego dnia wszystkim ❤

Pati, tak się cieszę! Gratulacje! ♥️😘

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🥰
    Na początku chciałabym złożyć najpiękniejsze życzenia @CoffeeDream 😘 oby Twoje marzenia się spełniły i to jest najszybciej 🥰 życzę dużo zdrówka I upragnionego bobaska ❤🥳

20240301-074931.jpg

Na razie nikomu nie mówiłam bo jeszcze za słabo widać nie robię beta na razie bo nie mam kiedy , poczekam aż test będzie ciemniał i zrobię badanie w środę czyli wtedy kiedy powinien przyjść okres bo tylko wtedy mam czas tak naprawdę, a do lekarza zapisze się jak beta będzie 😁 dziękuję za kciuki ❤ jestem dobrej myśli i nie nakręcam się tak jak przy pierwszej ciąży 😅
    Zimozielona pokaż swój test ! 😘 u mnie wczoraj był bledszy a dziś już mocniej widać 🙂
    Dzisiaj 9dpo 😅

Miłego dnia wszystkim ❤
    Piękny test jak na 9dpo idealna kreska 12dpo bedą piękne 2 krechy. 3mam kciuki za pięknie rozpoczęty marzec.

Pati2804, ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry! Piękne wieści z rana, marzec się zaczął cudnie! 🌷🥰

Pati2804, CoffeeDream, Kreska41, ellevv, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale się wpisuje ⏸️, czuję się jak ciotka chrzestna tego sukcesu🥰

Kto da więcej? :D

Pati2804, notsobadd, Suzie, CoffeeDream, elektro96, kopytko, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, KejtKa, Malamia, ellevv, Mandzia1995, AnitaK, Zbuntowana lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane 🥺 wzruszyłam się i dziękuję ❤
    Trzymam za Was kciuki teraz mocno ✊🍀

Sosenka93, Prezesoowa, CoffeeDream, Leśneintro, elektro96, ultramaryna_, KejtKa, Malamia, AnitaK, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🥰

20240301-074931.jpg

Dzisiaj 9dpo 😅

Miłego dnia wszystkim ❤
    😱 Wspaniale 😍😍😍

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🥰

...

Dzisiaj 9dpo 😅

Miłego dnia wszystkim ❤

Pati gratulację :) dzisiaj z rana oglądałam Twój wykres i myślę, że coś z tego będzie i proszę :*

No piękny początek miesiąca :)

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU Prog 16,80 ng
    09.10. Beta HCG 172 mIU Prog 40,80 ng
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa @Lyiss @monka@Nieprzejrzysta @Suzie @Sosenka93 @A.30 @Mandzia1995 @notsobadd @Zimozielona @Lesneintro @Platynova55 @Mandzia1995 @Olalee @Pati2804 @Chmurka21@Kejtka @Fermina
    Kochane, dziękuję Wam z całego serduszka ❤️ bardzo, bardzo 😘 Wzruszam się od samego rana 🥹 Te urodziny jakoś mnie nie cieszą, ale tak myślałam, że tak będzie. No, ale najważniejsze, że jest zdrowie, bliscy i oby ze mną były jak najdłużej ✊🥰 Doceniam to co mam! 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 08:21

notsobadd, Prezesoowa, Suzie, Pati2804, Chmurka21, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    No ja dziś zrobiłam kolejny. 10dpo i akurat trafiłam na oszukanca. Beznadzieja. Cień cienia na facelle steumieniowym. Więc werdykt dał PINK oraz test z action. Na pinku nic nie ma a na action niby coś się przebija ale to testowa bo z action te testowe wychodzą.

Powoli tracę już nadzieję na ten cykl.

Edit: powtórzyłam facelle strumieniowy i cały czas się trzyma ten cień.

Wywalone do kosza 4 testy w jeden ranek🤣

A reszta jak? Pati?
    Ej 10dpo to jeszcze wcześnie i mogą być takie cienie. Mi na tym teście też wyszedł raz taki niejednoznaczny cień i beta była wtedy 4 z groszami wiec nawet taka wartość wykrył. Pinkiem si÷ bym nie przejmowała bo one są jak rolercoster. Na spokojnie do powtórzenia jutro i powinno być wszystko jasne. Warto robić tem san test żeby widzieć czy ciemnieje. Najlepiej zrobić zdjęcie w nasłonecznionym miejscu w czasie odczytu i potem porównać.
    Facelle strumieniowy możesz otworzyc bedzie lepiej widoczny.

CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Jesteście kochane 🥺 wzruszyłam się i dziękuję ❤
    Trzymam za Was kciuki teraz mocno ✊🍀

Przytulam Cię mocno Kochana :* cieszę się przeogromnie <3 :*

• Eniana Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @coffedream wszystkiego najsłodszego. Warto w taki dzień zrobić coś tylko dla siebie :)

CoffeeDream, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Jak obawiasz się o regularność to może rozważysz femSense? 😉 Ja używałam w zeszłym cyklu i działa, nie oszukuje 🤭😝

Pomyślę nad tym jak się nie uda :) na razie to liczę na zapał męża w marcu i jak chociaż to się uda to zaliczę miesiąc do udanych :)

Chmurka21, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati Cuuuudoooooownieeeee! 🥰🥹 Niech Kropcio zdrowo rośnie! ❤️🥰

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🥰

20240301-074931.jpg

Dzisiaj 9dpo 😅

Miłego dnia wszystkim ❤
    gratulacje :) trzymam kciuki, żeby kreseczka ciemniała :) ale na pewno będzie ciemnieć :) pięknie zaczęłaś marzec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 08:27

• Majlen Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Wpisuję na wolnego strzelca, może cykl zacznie się normować i uda Ci się testować w marcu :) trzymam kciuki :*

Dzień dobry w piąteczek 🙌
    Dziękuję za wsparcie 🥰
    Rozmawiałam z moim narzeczonym o badaniu nasienia, najpierw zareagował, a że po co, przecież on zdrowy 😅 i to było wieczorem, ale następnego dnia, zadzwonił do mnie z pracy i mówi, że jednak się przebada, żebyśmy byli pewni, że wszystko jest okej 🩷

Pati2804, Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, Monk@, Leśneintro, ultramaryna_, PaulaG lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🥰

20240301-074931.jpg

Dzisiaj 9dpo 😅

Miłego dnia wszystkim ❤

Gratuluję pięknego wyniku 🥰🥰🥰🥰

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

@CoffeeDream Wszystkiego co najlepsze i żeby się spełniły Twoje marzenia 🩷💙

Pati2804, CoffeeDream lubią tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Wspaniale się wpisuje ⏸️, czuję się jak ciotka chrzestna tego sukcesu🥰

Kto da więcej? :D

Uważaj, bo jeszcze w prezenty Cię wrobią. :P

Prezesoowa, Pati2804, notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dzień dobry w piąteczek 🙌
    Dziękuję za wsparcie 🥰
    Rozmawiałam z moim narzeczonym o badaniu nasienia, najpierw zareagował, a że po co, przecież on zdrowy 😅 i to było wieczorem, ale następnego dnia, zadzwonił do mnie z pracy i mówi, że jednak się przebada, żebyśmy byli pewni, że wszystko jest okej 🩷
    Super że narzeczony się zdecydował 😘 na pewno zrozumiał że to dla dobra sprawy takie badanie 🙂 daj znać na kiedy mamy trzymać kciuki za wyniki ✊

Majlen lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 1 marca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Ej 10dpo to jeszcze wcześnie i mogą być takie cienie. Mi na tym teście też wyszedł raz taki niejednoznaczny cień i beta była wtedy 4 z groszami wiec nawet taka wartość wykrył. Pinkiem si÷ bym nie przejmowała bo one są jak rolercoster. Na spokojnie do powtórzenia jutro i powinno być wszystko jasne. Warto robić tem san test żeby widzieć czy ciemnieje. Najlepiej zrobić zdjęcie w nasłonecznionym miejscu w czasie odczytu i potem porównać.
    Facelle strumieniowy możesz otworzyc bedzie lepiej widoczny.
    No to faktycznie klapa. Bo wyrąbałam w złości do kosza z fusami od kawy. Tak się zryczalam ze masakra. Zrobię facelle strumieniowy jeszcze raz żeby zdjęcie zrobić.

preg.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ