Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:Dziewczyny, co sądzicie o inozytolu? Na Instagramie ciągle mi się przewija, a ja do końca nie wiem co to jest.
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
kopytko wrote:@coffeedream wszystkiego dobrego, dwóch kreseczek i spełnienia reszty marzeń ❤️
@zimozielona trzymamy za Ciebie kciuki i wspieramy✊🏼♥️
miłego dnia wszystkim!
u mnie owulacja pełną parą🤭🤭Prezesoowa, kopytko lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Dziewczyny, co sądzicie o inozytolu? Na Instagramie ciągle mi się przewija, a ja do końca nie wiem co to jest.
https://www.allecco.pl/artykuly/inozytol-dzialanie-i-zastosowanie-witaminy-b8.html
To możesz sobie poczytać ogólne informacje głównym składnikiem fertisimu jest właśnie inozytolkopytko lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dzień doberek🤗
@Pati pięknie Gratulacje 🤩
Twoja wiadomość pierwsza mi się wyświetliła i zrobila dzien ☺️
Miałam przeczucie co do Twojej kreski ❤️
Słodkiego kropeczka ciocie proszę,żeby wygodnie się rozsiadl i pięknie przyrastal🤰⏸️❤️
@Coffedream Słoneczko nasze dziś Twój dzień 🤩❤️ wszystkiego najlepszego, żyj pełnią szczęścia i żeby ten rok był Twoim 🤰🥰🧡🎂
Przesyłam wirtualne kwiatki💐🌺🥀🌹🏵🪷
A dla pozostałych trzymam kciuki dopóki 🐒 nie przychodzi piłka w grze🥰✊️Pati2804, elektro96, ultramaryna_, CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Kochana ja nadal trzymam kciuki, żeby u Ciebie ten cykl zakończył się ciążą, ale jeśli jednak się nie uda to nie zastanawiałaś się nad poszerzeniem diagnostyki?
Co cykl masz pozytywne testy, na pewno istnieje jakiś powód, dla którego to tak kończy się zdecydowanie za wcześnie
Mam wiele obciążeń i wiem o nich i one nie pomagają w zajściu. Ale najgorzej że nie mogę utrzymać. Coś pyknie ale na etapie zagnieżdżenia albo zaraz po już po sprawie. -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, poczytam sobie, bo pierwszy raz o tym słyszę.
I pragnę powiadomić, że wracam do gry, mam okres.Pati2804, Vienna, Prezesoowa, Fermina, ultramaryna_, notsobadd, CoffeeDream, Gregorka, Platynova55, Leśneintro, ellevv, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Suzie wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, poczytam sobie, bo pierwszy raz o tym słyszę.
I pragnę powiadomić, że wracam do gry, mam okres.Suzie, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
@Zimozielona: nie załamuj się ja w tym cyklu po owulacji mialam super przeczucia a z każdym następnym dniem pojawia się więcej wątpliwości niż nadziejiHashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Pati2804 wrote:Dzień dobry dziewczyny 🥰
Na początku chciałabym złożyć najpiękniejsze życzenia @CoffeeDream 😘 oby Twoje marzenia się spełniły i to jest najszybciej 🥰 życzę dużo zdrówka I upragnionego bobaska ❤🥳
Jeśli chodzi o mój test to przeczucia mnie nie myliły
Na razie nikomu nie mówiłam bo jeszcze za słabo widać nie robię beta na razie bo nie mam kiedy , poczekam aż test będzie ciemniał i zrobię badanie w środę czyli wtedy kiedy powinien przyjść okres bo tylko wtedy mam czas tak naprawdę, a do lekarza zapisze się jak beta będzie 😁 dziękuję za kciuki ❤ jestem dobrej myśli i nie nakręcam się tak jak przy pierwszej ciąży 😅
Zimozielona pokaż swój test ! 😘 u mnie wczoraj był bledszy a dziś już mocniej widać 🙂
No i NIE POLECAM testeo bo na nich nic nie widać na razie a na pinku tak 🙂🤭
Dzisiaj 9dpo 😅
Miłego dnia wszystkim ❤
Kochana, kciuki! 🤞🍀Pati2804 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Zimozielona wrote:Już myślałam. Bo zaskakuje i w pewnym momencie coś jest ze nie pozwala na dalszy rozwój. Więc w tym miesiącu idę do zupełnie innego ginekologa. Jeszcze nie ma roku starań ale już za niedługo będzie 9miesiecy. Więc zmieniam ginekologa i zobaczę co poradzi. Zacznę robię od nowa hormony bo już mogły się pozmieniać przez ostatnie pół roku. I tyle. Najgorzej że ja sobie obiecuję że jeszcze jeden cykl spróbuje i jak nie wyjdzie to wtedy badania rozszerzone powtórzę.
Mam wiele obciążeń i wiem o nich i one nie pomagają w zajściu. Ale najgorzej że nie mogę utrzymać. Coś pyknie ale na etapie zagnieżdżenia albo zaraz po już po sprawie.
A nie myślałaś o zrobieniu tych badań na trombofilię? Bo jeśli dobrze pamiętam to masz już jedno dzieciątko, prawda? A to zdarza się, że "aktywuje" się po pierwszej ciąży. Kojarzę coś, że niektóre mutacje mają wpływ na problemy z prawidłowym zagnieżdżeniem. Przyczyn może być na pewno więcej, ale aktualnie jestem w temacie i to mi wpadło do głowy jako pierwszePati2804 lubi tę wiadomość
Suzie wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, poczytam sobie, bo pierwszy raz o tym słyszę.
I pragnę powiadomić, że wracam do gry, mam okres.
Przybij piątkę, ja też od dzisiaj się męczęSuzie lubi tę wiadomość
Anonim1992 wrote:@Zimozielona: nie załamuj się ja w tym cyklu po owulacji mialam super przeczucia a z każdym następnym dniem pojawia się więcej wątpliwości niż nadzieji
Trzymam kciuki, żebyś się zaskoczyła pozytywnie robiąc test )Pati2804 lubi tę wiadomość
Pati2804, wiedziałaś już od ovu, że się udało czy kiedy poczułaś, że jednak to to ??
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Przybij piątkę, ja też od dzisiaj się męczę
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A nie myślałaś o zrobieniu tych badań na trombofilię? Bo jeśli dobrze pamiętam to masz już jedno dzieciątko, prawda? A to zdarza się, że "aktywuje" się po pierwszej ciąży. Kojarzę coś, że niektóre mutacje mają wpływ na problemy z prawidłowym zagnieżdżeniem. Przyczyn może być na pewno więcej, ale aktualnie jestem w temacie i to mi wpadło do głowy jako pierwsze
A z tego wszystkiego rozbolały mnie cycki😂 ale tak na serio ból, nie że ciężkie czy jak naciskam. Same z siebie po bokach mnie bolą rozlanym bólem uciskającym. Eh.
Nie ma jak pierwszy objawy po teście oszukancu i negatywie🥳 -
Prezesoowa wrote:Przybij piątkę, ja też od dzisiaj się męczę
To co robimy dzisiaj miłego z tej okazji?Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Pati2804 wrote:Oby to był 1d ciąży, tego Tobie życzę 🍀✊😘
Dzięki, będziemy działać.Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Prezesoowa wrote:Kochana ja nadal trzymam kciuki, żeby u Ciebie ten cykl zakończył się ciążą, ale jeśli jednak się nie uda to nie zastanawiałaś się nad poszerzeniem diagnostyki?
Co cykl masz pozytywne testy, na pewno istnieje jakiś powód, dla którego to tak kończy się zdecydowanie za wcześniePati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Maj.a wrote:Pati2804, wiedziałaś już od ovu, że się udało czy kiedy poczułaś, że jednak to to ??
Maj.a, Prezesoowa, CoffeeDream, Monk@, Zbuntowana lubią tę wiadomość