Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, co sądzicie o inozytolu? Na Instagramie ciągle mi się przewija, a ja do końca nie wiem co to jest.
    Ja brałam właśnie w b-complex i tam była dawka inozytolu 50mg +Wit b i inne witaminy (b-right z firmą jarrow ) , ponoć dziala na obniżenie trójglicerydów i dziala pozytywnie na owulację jeśli są zaburzenia , ale ogólnie to ma szeroki zakres działania 🙂 może ktoś się lepiej zna ode mnie bo ja biorę po prostu to co mąż mi podsunie i nie pytam za bardzo po co i dlaczego ..🙈

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    @coffeedream wszystkiego dobrego, dwóch kreseczek i spełnienia reszty marzeń ❤️
    @zimozielona trzymamy za Ciebie kciuki i wspieramy✊🏼♥️
    miłego dnia wszystkim!
    u mnie owulacja pełną parą🤭🤭
    Dobrze ze weekend się zaczyna 😁🤭🔥

Prezesoowa, kopytko lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Vienna Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 08:39

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, co sądzicie o inozytolu? Na Instagramie ciągle mi się przewija, a ja do końca nie wiem co to jest.

https://www.allecco.pl/artykuly/inozytol-dzialanie-i-zastosowanie-witaminy-b8.html

To możesz sobie poczytać ogólne informacje :) głównym składnikiem fertisimu jest właśnie inozytol :)

kopytko lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek🤗
    @Pati pięknie Gratulacje 🤩
    Twoja wiadomość pierwsza mi się wyświetliła i zrobila dzien ☺️
    Miałam przeczucie co do Twojej kreski ❤️
    Słodkiego kropeczka ciocie proszę,żeby wygodnie się rozsiadl i pięknie przyrastal🤰⏸️❤️
    @Coffedream Słoneczko nasze dziś Twój dzień 🤩❤️ wszystkiego najlepszego, żyj pełnią szczęścia i żeby ten rok był Twoim 🤰🥰🧡🎂
    Przesyłam wirtualne kwiatki💐🌺🥀🌹🏵🪷
    A dla pozostałych trzymam kciuki dopóki 🐒 nie przychodzi piłka w grze🥰✊️

Pati2804, elektro96, ultramaryna_, CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kochana ja nadal trzymam kciuki, żeby u Ciebie ten cykl zakończył się ciążą, ale jeśli jednak się nie uda to nie zastanawiałaś się nad poszerzeniem diagnostyki?
    Co cykl masz pozytywne testy, na pewno istnieje jakiś powód, dla którego to tak kończy się zdecydowanie za wcześnie :(
    Już myślałam. Bo zaskakuje i w pewnym momencie coś jest ze nie pozwala na dalszy rozwój. Więc w tym miesiącu idę do zupełnie innego ginekologa. Jeszcze nie ma roku starań ale już za niedługo będzie 9miesiecy. Więc zmieniam ginekologa i zobaczę co poradzi. Zacznę robię od nowa hormony bo już mogły się pozmieniać przez ostatnie pół roku. I tyle. Najgorzej że ja sobie obiecuję że jeszcze jeden cykl spróbuje i jak nie wyjdzie to wtedy badania rozszerzone powtórzę.
    Mam wiele obciążeń i wiem o nich i one nie pomagają w zajściu. Ale najgorzej że nie mogę utrzymać. Coś pyknie ale na etapie zagnieżdżenia albo zaraz po już po sprawie.

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, poczytam sobie, bo pierwszy raz o tym słyszę. :D

I pragnę powiadomić, że wracam do gry, mam okres. :D

Pati2804, Vienna, Prezesoowa, Fermina, ultramaryna_, notsobadd, CoffeeDream, Gregorka, Platynova55, Leśneintro, ellevv, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, poczytam sobie, bo pierwszy raz o tym słyszę. :D

Oby to był 1d ciąży, tego Tobie życzę 🍀✊😘

Suzie, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimozielona: nie załamuj się ja w tym cyklu po owulacji mialam super przeczucia a z każdym następnym dniem pojawia się więcej wątpliwości niż nadzieji

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🥰
    Na początku chciałabym złożyć najpiękniejsze życzenia @CoffeeDream 😘 oby Twoje marzenia się spełniły i to jest najszybciej 🥰 życzę dużo zdrówka I upragnionego bobaska ❤🥳

Jeśli chodzi o mój test to przeczucia mnie nie myliły

20240301-074931.jpg

Na razie nikomu nie mówiłam bo jeszcze za słabo widać nie robię beta na razie bo nie mam kiedy , poczekam aż test będzie ciemniał i zrobię badanie w środę czyli wtedy kiedy powinien przyjść okres bo tylko wtedy mam czas tak naprawdę, a do lekarza zapisze się jak beta będzie 😁 dziękuję za kciuki ❤ jestem dobrej myśli i nie nakręcam się tak jak przy pierwszej ciąży 😅
    Zimozielona pokaż swój test ! 😘 u mnie wczoraj był bledszy a dziś już mocniej widać 🙂
    No i NIE POLECAM testeo bo na nich nic nie widać na razie a na pinku tak 🙂🤭
    Dzisiaj 9dpo 😅

Miłego dnia wszystkim ❤
    Ale super, gratulacje! 🥳 👏🤞
    Kochana, kciuki! 🤞🍀

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Już myślałam. Bo zaskakuje i w pewnym momencie coś jest ze nie pozwala na dalszy rozwój. Więc w tym miesiącu idę do zupełnie innego ginekologa. Jeszcze nie ma roku starań ale już za niedługo będzie 9miesiecy. Więc zmieniam ginekologa i zobaczę co poradzi. Zacznę robię od nowa hormony bo już mogły się pozmieniać przez ostatnie pół roku. I tyle. Najgorzej że ja sobie obiecuję że jeszcze jeden cykl spróbuje i jak nie wyjdzie to wtedy badania rozszerzone powtórzę.
    Mam wiele obciążeń i wiem o nich i one nie pomagają w zajściu. Ale najgorzej że nie mogę utrzymać. Coś pyknie ale na etapie zagnieżdżenia albo zaraz po już po sprawie.

A nie myślałaś o zrobieniu tych badań na trombofilię? Bo jeśli dobrze pamiętam to masz już jedno dzieciątko, prawda? A to zdarza się, że "aktywuje" się po pierwszej ciąży. Kojarzę coś, że niektóre mutacje mają wpływ na problemy z prawidłowym zagnieżdżeniem. Przyczyn może być na pewno więcej, ale aktualnie jestem w temacie i to mi wpadło do głowy jako pierwsze

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Przybij piątkę, ja też od dzisiaj się męczę :D

Suzie lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    @Zimozielona: nie załamuj się ja w tym cyklu po owulacji mialam super przeczucia a z każdym następnym dniem pojawia się więcej wątpliwości niż nadzieji

Trzymam kciuki, żebyś się zaskoczyła pozytywnie robiąc test :))

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804, wiedziałaś już od ovu, że się udało czy kiedy poczułaś, że jednak to to :) ??

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU Prog 16,80 ng
    09.10. Beta HCG 172 mIU Prog 40,80 ng
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przytulam dziewczyny 🫂😘

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A nie myślałaś o zrobieniu tych badań na trombofilię? Bo jeśli dobrze pamiętam to masz już jedno dzieciątko, prawda? A to zdarza się, że "aktywuje" się po pierwszej ciąży. Kojarzę coś, że niektóre mutacje mają wpływ na problemy z prawidłowym zagnieżdżeniem. Przyczyn może być na pewno więcej, ale aktualnie jestem w temacie i to mi wpadło do głowy jako pierwsze
    Z pierwszych badań nie było wskazań do dalszej diagnostyki ale tak jak mówiłam, trochę miesięcy minęło i dodatkowo zmieniam lekarza. Wizyta na 13.03. Zobaczymy co powie.

A z tego wszystkiego rozbolały mnie cycki😂 ale tak na serio ból, nie że ciężkie czy jak naciskam. Same z siebie po bokach mnie bolą rozlanym bólem uciskającym. Eh.
    Nie ma jak pierwszy objawy po teście oszukancu i negatywie🥳

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

To co robimy dzisiaj miłego z tej okazji? :D

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Oby to był 1d ciąży, tego Tobie życzę 🍀✊😘

Dzięki, będziemy działać. :D

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kochana ja nadal trzymam kciuki, żeby u Ciebie ten cykl zakończył się ciążą, ale jeśli jednak się nie uda to nie zastanawiałaś się nad poszerzeniem diagnostyki?
    Co cykl masz pozytywne testy, na pewno istnieje jakiś powód, dla którego to tak kończy się zdecydowanie za wcześnie :(
    Zgadzam się, ja już bym grzebała w trombo lub immuno, a na pewno zrobiła badania tarczycy, glukoza i insulina itp. @Zimozielona szkoda czasu na nerwy, pozłości się chwilę, ale jeszcze nic nie jest przekreślone! Być może jutro będę kreski wyraźniejsze 🤞 Ale przebadać się dla dobra swojego powinnaś 😘

Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Pati2804, wiedziałaś już od ovu, że się udało czy kiedy poczułaś, że jednak to to :) ??
    Nigdy nie miałam tak że od momentu owulacji codziennie bolał mnie jajnik , jak już to tylko podczas owulacji i ból mijał tego samego dnia a tym razem ból zostal do dziś, albo takie bardziej czucie/pobolewanie jajnika i plecow na dole też z lewej strony 🙂 no i nie mogłam wystac w pracy wczoraj i przedwczoraj gdzie zazwyczaj po 2 dniach mijają mi te zakwasy na nogach a tym razem dalej nie mogłam wystać mimo że to już 4 dni minęły wiec to też był znak 🙂 no i pełniejsze piersi i bolące, u mnie nigdy takie nie są dłużej niż 2 dni a teraz są cały czas . No i jak wczoraj jechałam do pracy to w głowie mi się kręciło, ale minęło po chwili . No i to kichanie 😂 codziennie kicham 🤪 a nie wierzyliście mi 😅 no i katar mam zawsze rano i czuje się podziębiona trochę mimo że nie jestem chora 🤷‍♀️ no i wstałam dzisiaj w nocy o 4 na siku i bałam się że przez to test nie wyjdzie bo już sikałam ale wyszedł blady 🙈 a i jeszcze od 4 dni mam problemy żeby się skupić na tym co ktoś do mnie mówi 😅 ale to może być wszystko połączone ze stresem po powrocie do pracy 🤭

Maj.a, Prezesoowa, CoffeeDream, Monk@, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ