Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Może Cię podstępem namówimy na testy wcześniej
Ja się zapisałam na 21 marca, bo to mój ulubiony dzień w roku, ale to zależy kiedy będzie owulacja. Wg ovu ma być 11 marca, więc byłoby ok, a wg Flo 13.03, więc już trochę gorzej
U mnie według flo owu ma być 19 marca, a według ovu 20, ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
notsobadd wrote:Dziewczyny, chce jutro zrobić takie większe badania.
Doczytałam na ig hormonalna przestrzeń, że prolaktyne mogę zrobić w dowolnym dniu cyklu, a co z testosteronem i SHBG? Mój lekarz mówi, że mogę kiedy chce ale mu nie wierzę do końca 🤪
Zrobię też glukozę, insulinę, B12, Wit D, kwas foliowy i ferrytyne - co byście jeszcze dorzuciły dla pełnej diagnostyki, a o czym zapomniałam? Tarczycę robiłam 3 tyg temu, więc na razie odpuszczam.
Testosteron najlepiej pomiędzy 2, a 5 dc. SHBG w dowolnym dniu
A LH i FSH już badałaś?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Suzie wrote:U mnie według flo owu ma być 19 marca, a według ovu 20, ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.
To jak się uda to idealnie 10-11 dpo jeszcze w marcu się załapieszPati2804 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Rozmawiałam teraz z moim lekarzem, no i mówię mu ze zapomniałam zapytać o tą cyste ,czy mogę chodzić na siłownię i współżyc .
A on mi mówi, że już Ci powiedziałem, że to jest normalne co się pojawia czasem u kobiet, a ty przeżywasz i uczepiłaś się tej cysty
jak Tusk polityki ( 🤣🤣🤣 )
Że to nie jest powód, żeby rezygnować z normalnego funkcjonowania, a jeśli będzie się ona utrzymywać, to dopiero powie mi co robićCoffeeDream, notsobadd, pp2018, Monk@, ultramaryna_, Platynova55, ellevv, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Prezesoowa wrote:To jak się uda to idealnie 10-11 dpo jeszcze w marcu się załapiesz
Jak coś się zmieni to dam znać.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za życzenia! 🥹Jesteście wspaniałe i niech Wam Bozia w dzieciach wynagrodzi 😁🫶
Ja od rana mega wzrusz. Na początek dostałam paczkę niespodziankę i tam między innymi obrazek namalowany przez moją chrzesniaczke 🥹🥰 Dziś to będę beczeć jak bóbr 🙈Suzie, pp2018, Prezesoowa, Pati2804, elektro96, Gregorka, Monk@, ultramaryna_, Platynova55, Sosenka93, Zbuntowana lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Prezesoowa wrote:A Ty co dla siebie zaplanowałaś?
Jeszcze nie wiem. Na pewno w jakieś dresy skoczę i albo pogram na konsoli albo w planszówkę z mężem.
No i obraz z diamentów mam cały czas do skończenia. i wino kusi.Prezesoowa, Pati2804, elektro96 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
CoffeeDream wrote:Jeszcze raz dziękuję wszystkim za życzenia! 🥹Jesteście wspaniałe i niech Wam Bozia w dzieciach wynagrodzi 😁🫶
Ja od rana mega wzrusz. Na początek dostałam paczkę niespodziankę i tam między innymi obrazek namalowany przez moją chrzesniaczke 🥹🥰 Dziś to będę beczeć jak bóbr 🙈
😍👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Majlen wrote:Rozmawiałam teraz z moim lekarzem, no i mówię mu ze zapomniałam zapytać o tą cyste ,czy mogę chodzić na siłownię i współżyc .
A on mi mówi, że już Ci powiedziałem, że to jest normalne co się pojawia czasem u kobiet, a ty przeżywasz i uczepiłaś się tej cysty
Że to nie jest powód, żeby rezygnować z normalnego funkcjonowania, a jeśli będzie się ona utrzymywać, to dopiero powie mi co robić
Ja np mam nadżerkę i też z nią żyje już tyle lat i ma się dobrze 😉 w niczym mi nie przeszkadza.Majlen, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Testosteron najlepiej pomiędzy 2, a 5 dc. SHBG w dowolnym dniu
A LH i FSH już badałaś?
Kilka lat temu badałam i wyszło m.in. z tego PCOS więc chyba już nie ma sensu powtarzać? 🤔
Kurczę nie chce mi się czekać na 🐒 z testosteronem specjalnie, bo interesuje mnie poziom B12 i chciałam włączyć suple, a tak zrobię wszystko za jednym zamachem 🙈👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Majlen wrote:Rozmawiałam teraz z moim lekarzem, no i mówię mu ze zapomniałam zapytać o tą cyste ,czy mogę chodzić na siłownię i współżyc .
Że to nie jest powód, żeby rezygnować z normalnego funkcjonowania, a jeśli będzie się ona utrzymywać, to dopiero powie mi co robić
Jak Tusk polityki, hit 😂😂😂
Mój lekarz też mówi, że przeżywam wszystko i w ogóle to wszystkie suple to placebo, ale „bierz sobie jak Ci lepiej” 😂CoffeeDream, Monk@, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
CoffeeDream wrote:@Suzie w końcu przyszła ta wstrętna małpa... 🙄To ile czasu czekałaś?
3-4 dni. Wiem, że to niby nic, ale przyszła w 37dc...👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Zimozielona wrote:Dzieki dziewczyny za miłe słowa. Ja już znam ten scenariusz. Więc zamawiam NAC i tyle. Jest mi dziś po prostu smutno. Odechciało mi się testowania na maksa. Zawsze jest taki w cyklu jeden dzień ze po prostu do płaczu. No i dziś taki dzień. We wszystkich ciążach donoszonych czy poronionych już 10dpo było widać.
Trudno, może się wyrobię na testowanie na koniec miesiąca. Poczekam do niedzieli i zrobię wieczorem w niedzielę test przed odstawieniem dupka i tyle.
Bardzo się Pati cieszę z Twojego sukcesu! Trzymam kciuki żeby szybko kropek rósł!
Wracam do wiru pracy bo to mi wychodzi najlepiej;)Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
notsobadd wrote:Jak Tusk polityki, hit 😂😂😂
Mój lekarz też mówi, że przeżywam wszystko i w ogóle to wszystkie suple to placebo, ale „bierz sobie jak Ci lepiej” 😂
O to mój lekarz od Tuska 🤣, tak samo skomentował suple, jak mu powiedziałam, że biorę ich tyle 😆notsobadd, Platynova55 lubią tę wiadomość
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Suzie wrote:3-4 dni. Wiem, że to niby nic, ale przyszła w 37dc...
No to jednak sprawdzała Twoja cierpliwość... Ale dobrze, że już jest ✊ Zbieraj siły do działania! 😊Prezesoowa lubi tę wiadomość
CoffeeDream wrote:Ja np mam nadżerkę i też z nią żyje już tyle lat i ma się dobrze 😉 w niczym mi nie przeszkadza.
I zmieniłam lekarza ,jestem zadowolona z podejścia tego drugiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 10:44
CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
notsobadd wrote:Kilka lat temu badałam i wyszło m.in. z tego PCOS więc chyba już nie ma sensu powtarzać? 🤔
Kurczę nie chce mi się czekać na 🐒 z testosteronem specjalnie, bo interesuje mnie poziom B12 i chciałam włączyć suple, a tak zrobię wszystko za jednym zamachem 🙈
Pewnie, bo to też się może zmieniać
Możesz badania podzielić na etapy albo zaczekać. Co prawda badanie ferrytyny w trakcie miesiączki nie jest zalecane, ale też nie znaczy, że wpłynie to jakoś bardzo na wyniknotsobadd lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".