Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:Jeszcze nie wiem. Na pewno w jakieś dresy skoczę i albo pogram na konsoli albo w planszówkę z mężem.
No i obraz z diamentów mam cały czas do skończenia. i wino kusi.
ooo masz zdecydowanie lepszy plan ode mnie ja mam smaki na ciasteczko, myślicie, że mąż mi kupi? wybieramy się na zakupy, ale on twardy jest
Dziś się z tego śmieję, ale miałam jakiś rok, półtora roku temu fazę na lody, które można było kupić u nas tylko w jednym sklepie. I byliśmy właśnie w tym sklepie na zakupach. Mąż mi zakazał kupić, bo cukier, bo to i tamto.. Obraziłam się jak dziecko i prawie tupałam nogą na środku sklepu złapał mnie za ramię jak niegrzecznego dzieciaka i zaprowadził do tej alejki w końcuCoffeeDream, Pati2804, elektro96, Gregorka, Suzie, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
CoffeeDream wrote:Ja np mam nadżerkę i też z nią żyje już tyle lat i ma się dobrze 😉 w niczym mi nie przeszkadza.
A ja mam wielkiego mięśniaka i też żyję konsultowałam u 3 ginów i uważają, że póki nie ma objawów to nie ma co go drażnić, bo nawet jak wytną to w końcu odrośnie, a musieliby mnie ciąć jak do cesarki. W zajściu w ciążę ma nie przeszkadzać, bo tak jest umiejscowiony zobaczymyWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Majlen wrote:Tak, teraz to już wiem ,że nie ma czym sie stresować. Ale jak byłam u 1 lekarza, który mnie ogromnie przestraszył, w dodatku powiedział, że nie wie co mi jest i najlepiej będzie gdy mi przepisze zastrzyki . No to nie wie co mi jest, a już planuje mi jakieś zastrzyki ...
I zmieniłam lekarza ,jestem zadowolona z podejścia tego drugiego
Dobrze, że zdalas się na swoją intuicję i poszłaś sprawdzić do drugiego lekarza. Też by mi nie spodobało się podejście tego pierwszego 😕🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
CoffeeDream wrote:Ja np mam nadżerkę i też z nią żyje już tyle lat i ma się dobrze 😉 w niczym mi nie przeszkadza.
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A ja mam wielkiego mięśniaka i też żyję konsultowałam u 3 ginów i uważają, że póki nie ma objawów to nie ma co go drażnić, bo nawet jak wytną to w końcu odrośnie, a musieliby mnie ciąć jak do cesarki. W zajściu w ciążę ma nie przeszkadzać, bo tak jest umiejscowiony zobaczymy
A no właśnie, czasami lepiej nie ruszać takich rzeczy.
Z nadżerkami to też była kiedyś moda na wymrażanie. Ale chyba odchodzą od tego. Też całe szczęście trafiłam na lekarzy, którzy odradzali ten zabieg.Pati2804 lubi tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Pati2804 wrote:Ja też mam nadżerke
A Tobie nie proponowali wymrażania? Mi całe szczęście nie, ale podobno są jeszcze takie metody. Całe szczęście coraz mniej popularne.🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
CoffeeDream wrote:A no właśnie, czasami lepiej nie ruszać takich rzeczy.
Z nadżerkami to też była kiedyś moda na wymrażanie. Ale chyba odchodzą od tego. Też całe szczęście trafiłam na lekarzy, którzy odradzali ten zabieg.
Ogólnie podejście w medycynie się zmienia, jeszcze z 10 lat temu wycinali i wymrażali co się dało, a teraz jak nie ma objawów i nie uprzykrza życia to zostawiają. Jak dla mnie to lepiej
Moja mama miała ostatecznie wycinaną całą macicę z jajnikami po menopauzie, więc pewnie i to po niej odziedziczyłamCoffeeDream lubi tę wiadomość
CoffeeDream wrote:A no właśnie, czasami lepiej nie ruszać takich rzeczy.
Z nadżerkami to też była kiedyś moda na wymrażanie. Ale chyba odchodzą od tego. Też całe szczęście trafiłam na lekarzy, którzy odradzali ten zabieg.CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
@Prezesoowa Apropo tego zakwasu z buraka, to w poniedziałek mam zamiar na nowo próbować go pić. Ale chyba to jednak nie był on, a suszone morele 🙈 kupiłam je i jadłam dosłownie w tym samym czasie co zakwas z buraka. Wczoraj nie piłam zakwasu, ale zjadłam morele i dalej miałam te dolegliwości jelitowo -zoladkowe. Później czytałam, że faktycznie suszone owoce mogą je powodowac. A morele szczególnie.Niewykluczone jeszcze, że zakwas też będę tolerować, ale sprawdzę osobno. 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 11:02
Prezesoowa lubi tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Ogólnie podejście w medycynie się zmienia, jeszcze z 10 lat temu wycinali i wymrażali co się dało, a teraz jak nie ma objawów i nie uprzykrza życia to zostawiają. Jak dla mnie to lepiej
Moja mama miała ostatecznie wycinaną całą macicę z jajnikami po menopauzie, więc pewnie i to po niej odziedziczyłam
A ja mam po niej obfite miesiączki, lata temu doprowadziły mnie do porządnej anemii. Więc pewnie i mnie do dotknie za parę lat 😔27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja miałam całą noc mdłości i nic nie spałam. Ja niczego się tak nie obawiam jak mdłości… Już mam w głowie jak w ciąży bym sobie poradziła.. w nocy aż dostałam drgawek z tego stresu, że mnie mdli 😪 ma ktoś tak? Czy tylko ja taka wyjątkowa 😅😅
Ja mam panikę w sprawie mdłości i wymiotów. Fobia jakoś się nazywa...
Moje dzieci jak mówią że ich brzuszek boli wieczorem to z nerwów dostaje aż biegunki...
W obu ciążach miałam mdłości tylko przez chwilę🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
CoffeeDream wrote:No to jednak sprawdzała Twoja cierpliwość... Ale dobrze, że już jest ✊ Zbieraj siły do działania! 😊
Oczywiście przyszła jak powiedziałam sobie, że mam dosyć, nie czekam już. 😂Prezesoowa, CoffeeDream, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
CoffeeDream wrote:Dobrze, że zdalas się na swoją intuicję i poszłaś sprawdzić do drugiego lekarza. Też by mi nie spodobało się podejście tego pierwszego 😕
No bardzo było niemiłe jego podejście, z tekstem " tyle czasu brałaś tabletki i powinnaś mieć taką piękną owulację, a nie masz ", poczułam się gorsza, w tamtym momencie, wychodząc od niego, tak się rozpłakałam, że nic z tego nie będzie 😭
W dodatku to był prywatny lekarz, kasę brał, a podejścia do pacjentki 0 . Myślałam, że jak będę chodzić prywatnie, to będę super zaopiekowana, ale przeliczyłam się
Ten drugi lekarz jest na NFZ i jest super ☺️, moja mam też do niego chodzi, także sprawdzonypp2018 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
CoffeeDream wrote:@Prezesoowa Apropo tego zakwasu z buraka, to w poniedziałek mam zamiar na nowo próbować go pić. Ale chyba to jednak nie był on, a suszone morele 🙈 kupiłam je i jadłam dosłownie w tym samym czasie co zakwas z buraka. Wczoraj nie piłam zakwasu, ale zjadłam morele i dalej miałam te dolegliwości jelitowo -zoladkowe. Później czytałam, że faktycznie suszone owoce mogą je powodowac. A morele szczególnie.Niewykluczone jeszcze, że zakwas też będę tolerować, ale sprawdzę osobno. 😉27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
CoffeeDream wrote:@Prezesoowa Apropo tego zakwasu z buraka, to w poniedziałek mam zamiar na nowo próbować go pić. Ale chyba to jednak nie był on, a suszone morele 🙈 kupiłam je i jadłam dosłownie w tym samym czasie co zakwas z buraka. Wczoraj nie piłam zakwasu, ale zjadłam morele i dalej miałam te dolegliwości jelitowo -zoladkowe. Później czytałam, że faktycznie suszone owoce mogą je powodowac. A morele szczególnie.Niewykluczone jeszcze, że zakwas też będę tolerować, ale sprawdzę osobno. 😉
Bardzo możliwe to trzymam kciuki i daj znać
Sama mam ochotę na ten zakwas, chyba dziś kupięCoffeeDream lubi tę wiadomość
Majlen wrote:No bardzo było niemiłe jego podejście, z tekstem " tyle czasu brałaś tabletki i powinnaś mieć taką piękną owulację, a nie masz ", poczułam się gorsza, w tamtym momencie, wychodząc od niego, tak się rozpłakałam, że nic z tego nie będzie 😭
W dodatku to był prywatny lekarz, kasę brał, a podejścia do pacjentki 0 . Myślałam, że jak będę chodzić prywatnie, to będę super zaopiekowana, ale przeliczyłam się
Ten drugi lekarz jest na NFZ i jest super ☺️, moja mam też do niego chodzi, także sprawdzony
Jejku, aż mi przykro się zrobiło... 🙁 Co to za lekarz... Zero empatii do pacjentki. No cham jednym słowem.
Wazne, że już trafiłaś na sprawdzonego ginekologa i co najważniejsze z podejściem ❤️Majlen lubi tę wiadomość
Prezesoowa wrote:ooo masz zdecydowanie lepszy plan ode mnie ja mam smaki na ciasteczko, myślicie, że mąż mi kupi? wybieramy się na zakupy, ale on twardy jest
Dziś się z tego śmieję, ale miałam jakiś rok, półtora roku temu fazę na lody, które można było kupić u nas tylko w jednym sklepie. I byliśmy właśnie w tym sklepie na zakupach. Mąż mi zakazał kupić, bo cukier, bo to i tamto.. Obraziłam się jak dziecko i prawie tupałam nogą na środku sklepu złapał mnie za ramię jak niegrzecznego dzieciaka i zaprowadził do tej alejki w końcu
😂
Nie no, może kupi.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
elektro96 wrote:Coffee, a gdzie kupujesz zakwas? Chciałam sobie kupić w tym tygodniu, ale biedronka chyba nie ma, a do lidla było mi nie po drodze w ostatnich dniach.
No właśnie ja kupiłam w Lidlu. Mi bardzo posmakował i chciałabym go pić. Mam nadzieję, że będę mogła 🙄elektro96 lubi tę wiadomość
Pati2804 wrote:Ja miałam usuwana raz laserowo ale m lekarz teraz nowy mowi że on nie wiedzi potrzeby teraz bo to nie ma sensu bo nie przeszkadza
CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Ja też lubię zakwas z buraka! Szczególnie ciepły z rana dosłownie jak barszczyk!
Ja widziałam w Auchan w butelkach plastikowych (moja koleżanka go pije regularnie i jej pasuje), ja zazwyczaj kupuje w sklepikach lokalnych z warzywami. Kupowałam też zakwasy online (większą ilość) na kiszonespecjaly.pl i też mi smakował.Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96 lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA