Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jeszcze nie wiem. Na pewno w jakieś dresy skoczę i albo pogram na konsoli albo w planszówkę z mężem. :D
    No i obraz z diamentów mam cały czas do skończenia. :D i wino kusi. :D

ooo masz zdecydowanie lepszy plan ode mnie :D ja mam smaki na ciasteczko, myślicie, że mąż mi kupi? wybieramy się na zakupy, ale on twardy jest :P

Dziś się z tego śmieję, ale miałam jakiś rok, półtora roku temu fazę na lody, które można było kupić u nas tylko w jednym sklepie. I byliśmy właśnie w tym sklepie na zakupach. Mąż mi zakazał kupić, bo cukier, bo to i tamto.. Obraziłam się jak dziecko i prawie tupałam nogą na środku sklepu :D :D złapał mnie za ramię jak niegrzecznego dzieciaka i zaprowadził do tej alejki w końcu :P

CoffeeDream, Pati2804, elektro96, Gregorka, Suzie, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja np mam nadżerkę i też z nią żyje już tyle lat i ma się dobrze 😉 w niczym mi nie przeszkadza.

A ja mam wielkiego mięśniaka i też żyję ;) konsultowałam u 3 ginów i uważają, że póki nie ma objawów to nie ma co go drażnić, bo nawet jak wytną to w końcu odrośnie, a musieliby mnie ciąć jak do cesarki. W zajściu w ciążę ma nie przeszkadzać, bo tak jest umiejscowiony :P zobaczymy ;)

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Tak, teraz to już wiem ,że nie ma czym sie stresować. Ale jak byłam u 1 lekarza, który mnie ogromnie przestraszył, w dodatku powiedział, że nie wie co mi jest i najlepiej będzie gdy mi przepisze zastrzyki . No to nie wie co mi jest, a już planuje mi jakieś zastrzyki ...
    I zmieniłam lekarza ,jestem zadowolona z podejścia tego drugiego

Dobrze, że zdalas się na swoją intuicję i poszłaś sprawdzić do drugiego lekarza. Też by mi nie spodobało się podejście tego pierwszego 😕

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja np mam nadżerkę i też z nią żyje już tyle lat i ma się dobrze 😉 w niczym mi nie przeszkadza.
    Ja też mam nadżerke

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ja mam wielkiego mięśniaka i też żyję ;) konsultowałam u 3 ginów i uważają, że póki nie ma objawów to nie ma co go drażnić, bo nawet jak wytną to w końcu odrośnie, a musieliby mnie ciąć jak do cesarki. W zajściu w ciążę ma nie przeszkadzać, bo tak jest umiejscowiony :P zobaczymy ;)

A no właśnie, czasami lepiej nie ruszać takich rzeczy.
    Z nadżerkami to też była kiedyś moda na wymrażanie. Ale chyba odchodzą od tego. Też całe szczęście trafiłam na lekarzy, którzy odradzali ten zabieg.

Pati2804 lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też mam nadżerke

A Tobie nie proponowali wymrażania? Mi całe szczęście nie, ale podobno są jeszcze takie metody. Całe szczęście coraz mniej popularne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Z nadżerkami to też była kiedyś moda na wymrażanie. Ale chyba odchodzą od tego. Też całe szczęście trafiłam na lekarzy, którzy odradzali ten zabieg.

Ogólnie podejście w medycynie się zmienia, jeszcze z 10 lat temu wycinali i wymrażali co się dało, a teraz jak nie ma objawów i nie uprzykrza życia to zostawiają. Jak dla mnie to lepiej :D

Moja mama miała ostatecznie wycinaną całą macicę z jajnikami po menopauzie, więc pewnie i to po niej odziedziczyłam :P

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja miałam usuwana raz laserowo ale m lekarz teraz nowy mowi że on nie wiedzi potrzeby teraz bo to nie ma sensu bo nie przeszkadza

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa Apropo tego zakwasu z buraka, to w poniedziałek mam zamiar na nowo próbować go pić. Ale chyba to jednak nie był on, a suszone morele 🙈 kupiłam je i jadłam dosłownie w tym samym czasie co zakwas z buraka. Wczoraj nie piłam zakwasu, ale zjadłam morele i dalej miałam te dolegliwości jelitowo -zoladkowe. Później czytałam, że faktycznie suszone owoce mogą je powodowac. A morele szczególnie.Niewykluczone jeszcze, że zakwas też będę tolerować, ale sprawdzę osobno. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2024, 11:02

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ogólnie podejście w medycynie się zmienia, jeszcze z 10 lat temu wycinali i wymrażali co się dało, a teraz jak nie ma objawów i nie uprzykrza życia to zostawiają. Jak dla mnie to lepiej :D

Moja mama miała ostatecznie wycinaną całą macicę z jajnikami po menopauzie, więc pewnie i to po niej odziedziczyłam :P
    Moja mama też ma tendencję do mięśniaków. I też w przyszłości czeka ją pewnie usunięcie wszystkiego.
    A ja mam po niej obfite miesiączki, lata temu doprowadziły mnie do porządnej anemii. Więc pewnie i mnie do dotknie za parę lat 😔

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium?
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 marca 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Kciuki za testujące ✊🏻

Ja miałam całą noc mdłości i nic nie spałam. Ja niczego się tak nie obawiam jak mdłości… Już mam w głowie jak w ciąży bym sobie poradziła.. w nocy aż dostałam drgawek z tego stresu, że mnie mdli 😪 ma ktoś tak? Czy tylko ja taka wyjątkowa 😅😅

Ja mam panikę w sprawie mdłości i wymiotów. Fobia jakoś się nazywa...
    Moje dzieci jak mówią że ich brzuszek boli wieczorem to z nerwów dostaje aż biegunki...

W obu ciążach miałam mdłości tylko przez chwilę

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No to jednak sprawdzała Twoja cierpliwość... Ale dobrze, że już jest ✊ Zbieraj siły do działania! 😊

Oczywiście przyszła jak powiedziałam sobie, że mam dosyć, nie czekam już. 😂

Prezesoowa, CoffeeDream, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dobrze, że zdalas się na swoją intuicję i poszłaś sprawdzić do drugiego lekarza. Też by mi nie spodobało się podejście tego pierwszego 😕

No bardzo było niemiłe jego podejście, z tekstem " tyle czasu brałaś tabletki i powinnaś mieć taką piękną owulację, a nie masz ", poczułam się gorsza, w tamtym momencie, wychodząc od niego, tak się rozpłakałam, że nic z tego nie będzie 😭
    W dodatku to był prywatny lekarz, kasę brał, a podejścia do pacjentki 0 . Myślałam, że jak będę chodzić prywatnie, to będę super zaopiekowana, ale przeliczyłam się
    Ten drugi lekarz jest na NFZ i jest super ☺️, moja mam też do niego chodzi, także sprawdzony

pp2018 lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Prezesoowa Apropo tego zakwasu z buraka, to w poniedziałek mam zamiar na nowo próbować go pić. Ale chyba to jednak nie był on, a suszone morele 🙈 kupiłam je i jadłam dosłownie w tym samym czasie co zakwas z buraka. Wczoraj nie piłam zakwasu, ale zjadłam morele i dalej miałam te dolegliwości jelitowo -zoladkowe. Później czytałam, że faktycznie suszone owoce mogą je powodowac. A morele szczególnie.Niewykluczone jeszcze, że zakwas też będę tolerować, ale sprawdzę osobno. 😉
    Coffee, a gdzie kupujesz zakwas? Chciałam sobie kupić w tym tygodniu, ale biedronka chyba nie ma, a do lidla było mi nie po drodze w ostatnich dniach.

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium?
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 marca 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Bardzo możliwe :) to trzymam kciuki i daj znać :)

Sama mam ochotę na ten zakwas, chyba dziś kupię :D

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No bardzo było niemiłe jego podejście, z tekstem " tyle czasu brałaś tabletki i powinnaś mieć taką piękną owulację, a nie masz ", poczułam się gorsza, w tamtym momencie, wychodząc od niego, tak się rozpłakałam, że nic z tego nie będzie 😭
    W dodatku to był prywatny lekarz, kasę brał, a podejścia do pacjentki 0 . Myślałam, że jak będę chodzić prywatnie, to będę super zaopiekowana, ale przeliczyłam się
    Ten drugi lekarz jest na NFZ i jest super ☺️, moja mam też do niego chodzi, także sprawdzony

Jejku, aż mi przykro się zrobiło... 🙁 Co to za lekarz... Zero empatii do pacjentki. No cham jednym słowem.
    Wazne, że już trafiłaś na sprawdzonego ginekologa i co najważniejsze z podejściem ❤️

Majlen lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    ooo masz zdecydowanie lepszy plan ode mnie :D ja mam smaki na ciasteczko, myślicie, że mąż mi kupi? wybieramy się na zakupy, ale on twardy jest :P

Dziś się z tego śmieję, ale miałam jakiś rok, półtora roku temu fazę na lody, które można było kupić u nas tylko w jednym sklepie. I byliśmy właśnie w tym sklepie na zakupach. Mąż mi zakazał kupić, bo cukier, bo to i tamto.. Obraziłam się jak dziecko i prawie tupałam nogą na środku sklepu :D :D złapał mnie za ramię jak niegrzecznego dzieciaka i zaprowadził do tej alejki w końcu :P

😂

Nie no, może kupi. :P

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Coffee, a gdzie kupujesz zakwas? Chciałam sobie kupić w tym tygodniu, ale biedronka chyba nie ma, a do lidla było mi nie po drodze w ostatnich dniach.

No właśnie ja kupiłam w Lidlu. Mi bardzo posmakował i chciałabym go pić. Mam nadzieję, że będę mogła 🙄

elektro96 lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja miałam usuwana raz laserowo ale m lekarz teraz nowy mowi że on nie wiedzi potrzeby teraz bo to nie ma sensu bo nie przeszkadza
    Ja też mam nadżerkę😊 i pani doktor mówiła,że w niczym nie przeszkadza, chociaz kiedys inaczej na to patrzyli -moja mama też miała i jak urodziła mnie i siostre to od razu zrobili jej "wypalanke" jakby zdecydowała się na kolejne bobo w przyszłości i w sumie 5 miesięcy od naszego porodu zaszła w kolejna ciąże z młodsza sis🥹 ❤️

CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię zakwas z buraka! Szczególnie ciepły z rana :) dosłownie jak barszczyk!

Ja widziałam w Auchan w butelkach plastikowych (moja koleżanka go pije regularnie i jej pasuje), ja zazwyczaj kupuje w sklepikach lokalnych z warzywami. Kupowałam też zakwasy online (większą ilość) na kiszonespecjaly.pl i też mi smakował.

Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96 lubią tę wiadomość

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ