Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany boskie chwilę mnie nie było a już mam dwie strony do nadrobienia 😅
    U mnie kurczę nie wiem gdzie leży „problem”. Ogólnie po wyjęciu spirali lekarz na usg powiedział że wszystko ok, określił nawet że „dwa piękne jajniki”. W pierwszej ciąży żadnych problemów, jak już wspomniałam nawet nie robiłam bety, proga, nic, 2 tygodnie od testu wizyta u gina i tak do samej koncówki wszystko ok. Myślałam że teraz też tak będzie, że zaskoczy od razu. Fakt zaskoczyło ale biochem. Później styczeń nic, luty nic. Dużo o tym myślę i zastanawiam się właśnie dlaczego? Czy z mojej strony jest nie tak coś czy z męża 😟

• Vienna Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 08:39

• Vienna Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Raczej nie , mój też nie nie mówił i ja się go ostatnio pytałam czy zniknęła że nic nie mówi a on na to że jest ale nie przeszkadza 🙈
    To możliwe że u mnie jest podobnie 😅 a mi to kompletnie wyleciało z głowy, żeby zapytać

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    To dobrze, że się wtedy nie zdecydowałam na to wymrażanie 😅 teraz mam torbiel która się bardzo długo utrzymuje. Nawet sama chciałam ją usunąć, ale gin mi powiedziała że póki jest taka mała i się nie powiększa, ona by tego nie ruszała, bo każdy zabieg w okolicy jajników może obniżać rezerwę jajnikową

A mówił lekarz jaki ma charakter ta torbiel?

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Poproszę o dzisiejsze inspiracje kulinarne na obiadek 😝 (to mój ulubiony temat 🤣)
    Ja zrobiłam rybkę smażona w cieście naleśnikowym, ziemniaki i surówkę z młodej kapusty z marchewką.

U nas rozmrożony bigos :P

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Miś Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A Tobie nie proponowali wymrażania? Mi całe szczęście nie, ale podobno są jeszcze takie metody. Całe szczęście coraz mniej popularne.

Ja kiedyś miałam wymrażaną i do teraz się zastanawiam czy to mi w jakiś sposób nie zaszkodziło w staraniach. Myślicie że może to mieć negatywny wpływ na starania?

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeedream wszystkiego najlepszego 🥰

Patii gratulacje 🥰🥰🥰

CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    To dobrze, że się wtedy nie zdecydowałam na to wymrażanie 😅 teraz mam torbiel która się bardzo długo utrzymuje. Nawet sama chciałam ją usunąć, ale gin mi powiedziała że póki jest taka mała i się nie powiększa, ona by tego nie ruszała, bo każdy zabieg w okolicy jajników może obniżać rezerwę jajnikową

Ja też mam torbiel / cysta , zwał jak zwał .
    Ja mam cystę krwotoczna 3cm, przy endometrium 7mm - wczoraj miałam usg
    Lekarz powiedział, że to normalne, bo jestem po odstawieniu AH od miesiąca i organizm musie się sam wyregulować, ale inny lekarz przepisał mi też luteinę od 16dc nie wiedząc nawet czy mam owulację, także ta luteina mogła wpłynąć na powstanie tej cysty
    Mój drugi, nowy Lekarz mówi, że nie ma się czym sie stresować, bo to się wchlonie przy najbliższej miesiączce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 11:35

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja to zawsze marzyłam o dwójce bobo. Ale jak widzę jak to teraz idzie to chyba faktycznie jak się uda mieć to pierwsze wyczekane, to z drugim będziemy szybciej działać 😄 Wiem, że życie może zweryfikować plany, ale no tak na razie sobie marzę 🥹💕

Też byśmy chcieli dwójkę. :D

CoffeeDream, Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Same kobitki? Ja mam brata, ale marzy mi się jeszcze starsza siostra chociaż wiem, że to niewykonalne 🤣

ja mam brata i siostrę, ale ja jestem dzieckiem po latach, różnica wieku to 11 i 13 lat :D

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Ty nie jesteś po AH? Ja odstawiłam ah 11 grudnia a okres dostałam dopiero końcem stycznia.... i dzis mam już chyba 38dc czekam ma być jutro wg testow owu....

Jestem, ale nie biorę od września

PaulaG lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Poproszę o dzisiejsze inspiracje kulinarne na obiadek 😝 (to mój ulubiony temat 🤣)
    Ja zrobiłam rybkę smażona w cieście naleśnikowym, ziemniaki i surówkę z młodej kapusty z marchewką.

U mnie łosoś z warzywami chyba :D

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A inaczej smakuje niż ten dla kobiet? Próbowałaś? 😄

No pewnie, że tak 😂 przecież też muszę sprawdzić 😅
    Z tego co pamiętam to mniej smaczniejszy, mniej słodki 😀

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Majuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Miłego dnia wszystkim! Ja dziś tonę w pracy, więc pewnie po południu Was nadrobię!

@Coffee wszystkiego, co najpiękniejsze dla Ciebie. Dużo zdrowia, szczęścia i radości z życia. Żeby w końcu spełniło się Twoje marzenie i to był wątek, na którym już zostaniesz. ❤ Sto lat! 🎂

@Pati serdeczne gratulacje!!! Jednak w pracy za długo nie posiedzisz! To jest piękna kreseczka jak na 9dpo. Za kilka dni wrzucisz nam tu pika 🤣

Dziękuję dziewczyny za kciuki. Z wizyty jestem 75% zadowolona, 25% niezadowolona. Trwała ponad pół godziny. Lekarz bardzo rzeczowy, kompetentny, dużo analizuje, myślałam, że nie skonczy pisać. Nigdy mi nikt nie przeprowadził tak szczegółowego wywiadu na temat mojego zdrowia, życia i wszystkiego, co może wpływać na problem. Obejrzał wyniki tego co mieliśmy moje i męża komentarz - "chciałbym mieć tak zdrowych ludzi". Nie wiem, czy się cieszyć, nie znając wroga, to jeszcze gorzej. 🤨 Zrobił mi bardzo dokładne badanie palpacyjne i USG, które również trwało tak długo, jak nigdy. Mąż dostał zalecenie sprawdzenia jeszcze raz nasienia, ja jeszcze kilka badań z krwi, i skierowanie na HSG. Tutaj mam pytanie do dziewczyn, które mają to za sobą. Jak robiłyście, zwykłe HSG, sonoHSG (HyCoSy), czy HyFoSy? Takie opcje pojawią mi się, gdy szukam. Według lekarza nie ma znaczenia jaka, chce dostać wynik. Ale czy którąś polecacie? Podobno ta 2 i 3 jest mniej inwazyjna. Po HSG mamy dać sobie czas na 3 miesięcy starań. Jeśli dzidzia się nie pojawi, mamy zgłosić się do niego już do kliniki. Wspominał, że by pomyślał o inseminacji. Według niego na ten moment to nie jest niepłodność, lecz póki co irytacja brakiem ciąży, ale przyszliśmy w dobrym momencie. Także lekarz ok, ale czy nie za szybko od razu proponowanie inseminacji? Mam wrażenie, że jest jeszcze duży wachlarz badań do zrobienia. Choć opinia o nim jest taka, że jeśli nie widzi sensu robieniu jakiś kroków, to od razu proponuje konkrety. Cóż musimy pomyśleć. Na HSG i badania pójdę.

Prezesoowa, CoffeeDream, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    U nas rozmrożony bigos :P
    Ojjj uwielbiam… ale ostatni raz robiłam chyba z rok temu 😊

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 marca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A mówił lekarz jaki ma charakter ta torbiel?
    Niestety nie, a to 3 lekarz u którego byłam od kiedy się pojawiła i nic na ten temat nie wspomnieli. Czasami to więcej się z neta można dowiedzieć niż u lekarza 😑

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Dzień dobry! Miłego dnia wszystkim! Ja dziś tonę w pracy, więc pewnie po południu Was nadrobię!

@Coffee wszystkiego, co najpiękniejsze dla Ciebie. Dużo zdrowia, szczęścia i radości z życia. Żeby w końcu spełniło się Twoje marzenie i to był wątek, na którym już zostaniesz. ❤ Sto lat! 🎂

@Pati serdeczne gratulacje!!! Jednak w pracy za długo nie posiedzisz! To jest piękna kreseczka jak na 9dpo. Za kilka dni wrzucisz nam tu pika 🤣

Dziękuję dziewczyny za kciuki. Z wizyty jestem 75% zadowolona, 25% niezadowolona. Trwała ponad pół godziny. Lekarz bardzo rzeczowy, kompetentny, dużo analizuje, myślałam, że nie skonczy pisać. Nigdy mi nikt nie przeprowadził tak szczegółowego wywiadu na temat mojego zdrowia, życia i wszystkiego, co może wpływać na problem. Obejrzał wyniki tego co mieliśmy moje i męża komentarz - "chciałbym mieć tak zdrowych ludzi". Nie wiem, czy się cieszyć, nie znając wroga, to jeszcze gorzej. 🤨 Zrobił mi bardzo dokładne badanie palpacyjne i USG, które również trwało tak długo, jak nigdy. Mąż dostał zalecenie sprawdzenia jeszcze raz nasienia, ja jeszcze kilka badań z krwi, i skierowanie na HSG. Tutaj mam pytanie do dziewczyn, które mają to za sobą. Jak robiłyście, zwykłe HSG, sonoHSG (HyCoSy), czy HyFoSy? Takie opcje pojawią mi się, gdy szukam. Według lekarza nie ma znaczenia jaka, chce dostać wynik. Ale czy którąś polecacie? Podobno ta 2 i 3 jest mniej inwazyjna. Po HSG mamy dać sobie czas na 3 miesięcy starań. Jeśli dzidzia się nie pojawi, mamy zgłosić się do niego już do kliniki. Wspominał, że by pomyślał o inseminacji. Według niego na ten moment to nie jest niepłodność, lecz póki co irytacja brakiem ciąży, ale przyszliśmy w dobrym momencie. Także lekarz ok, ale czy nie za szybko od razu proponowanie inseminacji? Mam wrażenie, że jest jeszcze duży wachlarz badań do zrobienia. Choć opinia o nim jest taka, że jeśli nie widzi sensu robieniu jakiś kroków, to od razu proponuje konkrety. Cóż musimy pomyśleć. Na HSG i badania pójdę.

Bardzo fajnie, że był taki dociekliwy. Z tą inseminacją to chyba standardowa procedura, ale z tego co mi wiadomo to inseminacja ma największe powodzenie przy problemach z nasieniem.
    Co do HSG niestety nie pomogę, nie mam pojęcia.
    A chcesz się podzielić tym, jakie badania Ci zlecił?

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ojjj uwielbiam… ale ostatni raz robiłam chyba z rok temu 😊

U nas jest rodzinna tradycja, że mąż robi na Wszystkich Świętych i całymi rodzinami się spotykamy i wcinamy bigos. Robi zawsze więcej to też cała rodzina ma pomrożone, bo to dużo roboty i komu by się chciało robić tak, o :P

elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jestem, ale nie biorę od września

Czyli długo Ci organizm dochodzi do siebie... ja brałam jako nastolatka jak odstawiłam to od 3 cyklu szybko doszło do siebie zaraz mialam po 30 dni. Teraz ciekawe jak bedzie..

W każdym razie życzę Ci aby to już był cykl udany 🥰

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja też mam torbiel / cysta , zwał jak zwał .
    Ja mam cystę krwotoczna 3cm, przy endometrium 7mm - wczoraj miałam usg
    Lekarz powiedział, że to normalne, bo jestem po odstawieniu AH od miesiąca i organizm musie się sam wyregulować, ale inny lekarz przepisał mi też luteinę od 16dc nie wiedząc nawet czy mam owulację, także ta luteina mogła wpłynąć na powstanie tej cysty
    Mój drugi, nowy Lekarz mówi, że nie ma się czym sie stresować, bo to się wchlonie przy najbliższej miesiączce
    Mi ta torbiel pojawiła się 6 lat temu. Podejrzewam że u mnie to inny rodzaj torbieli, bo żaden lekarz nie mówił że jest torbielą krwotoczną 🤔 niestety po AH jedynie się zmniejszyła, ale nie znikła i teraz ma jakieś 3cm. Z tego powodu miałam dwukrotnie robiony test ROMA, na szczęście wszystko wyszło w porządku.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ