X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze marzyłam o dwójce bobo. Ale jak widzę jak to teraz idzie to chyba faktycznie jak się uda mieć to pierwsze wyczekane, to z drugim będziemy szybciej działać 😄 Wiem, że życie może zweryfikować plany, ale no tak na razie sobie marzę 🥹💕

Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, pp2018, Chmurka21, Sosenka93 lubią tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, co sądzicie o inozytolu? Na Instagramie ciągle mi się przewija, a ja do końca nie wiem co to jest.
    Fertistim tez ma inozytol

CoffeeDream lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Moja mama też ma tendencję do mięśniaków. I też w przyszłości czeka ją pewnie usunięcie wszystkiego.
    A ja mam po niej obfite miesiączki, lata temu doprowadziły mnie do porządnej anemii. Więc pewnie i mnie do dotknie za parę lat 😔

Oby nie :* nie wszystko musimy po nich dziedziczyć :) jak mi znowu coś wychodzi to mówię rodzicom, że mogli mi chociaż raz coś dobrego przekazać, a nie same obciążenia :P
    W sumie do dziś się wszyscy śmieją ze mnie, że jestem dzieckiem z wpadki, więc się rodzice musieli spieszyć i mnie nie dorobili :P

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ogólnie podejście w medycynie się zmienia, jeszcze z 10 lat temu wycinali i wymrażali co się dało, a teraz jak nie ma objawów i nie uprzykrza życia to zostawiają. Jak dla mnie to lepiej :D

Moja mama miała ostatecznie wycinaną całą macicę z jajnikami po menopauzie, więc pewnie i to po niej odziedziczyłam :P
    Moja młodsza sis też ma mięśniaka jakoś przy jajniku,ale nie rośnie i nie zaburza cyklów,więc pani doktor powiedziała,żeby nie ruszać. Natomiast moja koleżanka ma mieć wycinany, bo wg jej ginekologa skoro myśli o staraniach to jak najszybciej się go pozbywać i rozpoczynać misja dziecko(a umiejscowiony jest w niezagrażającym miejscu) 🤔 tak że co lekarz to opinia, chociaż ja mam taką naturę,że wolę zasięgnąć kilku opinii 🧐😊 Taki sherlock że mnie hihi

CoffeeDream, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Ja też mam nadżerkę😊 i pani doktor mówiła,że w niczym nie przeszkadza, chociaz kiedys inaczej na to patrzyli -moja mama też miała i jak urodziła mnie i siostre to od razu zrobili jej "wypalanke" jakby zdecydowała się na kolejne bobo w przyszłości i w sumie 5 miesięcy od naszego porodu zaszła w kolejna ciąże z młodsza sis🥹 ❤️

Same kobitki? Ja mam brata, ale marzy mi się jeszcze starsza siostra chociaż wiem, że to niewykonalne 🤣

Gregorka, Sosenka93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Ja też lubię zakwas z buraka! Szczególnie ciepły z rana :) dosłownie jak barszczyk!

Ja widziałam w Auchan w butelkach plastikowych (moja koleżanka go pije regularnie i jej pasuje), ja zazwyczaj kupuje w sklepikach lokalnych z warzywami. Kupowałam też zakwasy online (większą ilość) na kiszonespecjaly.pl i też mi smakował.

Dobrze jest zrezygnować z plastikowych butelek na tyle na ile się da :) I który Ci smakował najbardziej?

CoffeeDream, pp2018 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja to zawsze marzyłam o dwójce bobo. Ale jak widzę jak to teraz idzie to chyba faktycznie jak się uda mieć to pierwsze wyczekane, to z drugim będziemy szybciej działać 😄 Wiem, że życie może zweryfikować plany, ale no tak na razie sobie marzę 🥹💕

Też marzę o minimum :P dwójce :) już zapowiedziałam mężowi, że jak uda się z jednym to drugim lecimy jak tylko lekarz pozwoli :P mam taką klientkę, która zaszła w ciążę, a jej maleństwo ma dopiero 2,5 miesiąca. To z kolei wydaje mi się za szybko :P

CoffeeDream, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Ja też lubię zakwas z buraka! Szczególnie ciepły z rana :) dosłownie jak barszczyk!

Ja widziałam w Auchan w butelkach plastikowych (moja koleżanka go pije regularnie i jej pasuje), ja zazwyczaj kupuje w sklepikach lokalnych z warzywami. Kupowałam też zakwasy online (większą ilość) na kiszonespecjaly.pl i też mi smakował.

A to na ciepło jeszcze nie próbowałam :P zimny mi bardzo pasuje. Mega orzeźwia. Kawy nie trzeba 😄

pp2018 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Pamiętaj że dzisiaj wypowiedziane marzenia spełnią się dla Ciebie , bo to wyjątkowy Twój dzień ❤🍀

Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, notsobadd, pp2018, Sosenka93, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Moja młodsza sis też ma mięśniaka jakoś przy jajniku,ale nie rośnie i nie zaburza cyklów,więc pani doktor powiedziała,żeby nie ruszać. Natomiast moja koleżanka ma mieć wycinany, bo wg jej ginekologa skoro myśli o staraniach to jak najszybciej się go pozbywać i rozpoczynać misja dziecko(a umiejscowiony jest w niezagrażającym miejscu) 🤔 tak że co lekarz to opinia, chociaż ja mam taką naturę,że wolę zasięgnąć kilku opinii 🧐😊 Taki sherlock że mnie hihi

Mam podobne podejście :) Dużo zależy też od lekarza. Mój mówi, że nie ma podstawy, żeby wycinać i też chodzi o czas, bo to na minimum 6 msc musielibyśmy zawiesić starania, a nie wiadomo czy się nie porobią zrosty, nie rozreguluje cykl po operacji itp..

Gregorka lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też marzę o minimum :P dwójce :) już zapowiedziałam mężowi, że jak uda się z jednym to drugim lecimy jak tylko lekarz pozwoli :P mam taką klientkę, która zaszła w ciążę, a jej maleństwo ma dopiero 2,5 miesiąca. To z kolei wydaje mi się za szybko :P
    Wow, to faktycznie podziwiam. Ja raczej bym nie zdążyła zregenerować się psychicznie i fizycznie 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pamiętaj że dzisiaj wypowiedziane marzenia spełnią się dla Ciebie , bo to wyjątkowy Twój dzień ❤🍀

Pięknie powiedziane :) Pati, a powiedziałaś mężowi? :)

Pati2804, CoffeeDream, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A no właśnie, czasami lepiej nie ruszać takich rzeczy.
    Z nadżerkami to też była kiedyś moda na wymrażanie. Ale chyba odchodzą od tego. Też całe szczęście trafiłam na lekarzy, którzy odradzali ten zabieg.
    Kurcze też miałam nadżerkę i nawet lekarz mi proponował wymrażanie. Ale jakoś o tym zapomniałam i nie zrobiłam. Nawet nie wiedziałam że to przestarzała metoda 😳 ostatnio jak byłam nic nie mówiła że jest... Czy nadżerka może sama zniknąć? 🤔

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pięknie powiedziane :) Pati, a powiedziałaś mężowi? :)
    Nie 🤪 powiem mu jak krecha będzie widoczna ,mam nadzieję że jutro to się stanie i chyba jutro pójdę jednak na betę.. 🙈 żeby wiedzieć czy to na pewno ciąża a nie moje zwidy ,ale zrobię tylko jutro i w poniedziałek i na tym zakończe moje sprawdzanie 😁

Gregorka, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Kurcze też miałam nadżerkę i nawet lekarz mi proponował wymrażanie. Ale jakoś o tym zapomniałam i nie zrobiłam. Nawet nie wiedziałam że to przestarzała metoda 😳 ostatnio jak byłam nic nie mówiła że jest... Czy nadżerka może sama zniknąć? 🤔

Może i najczęściej tak się dzieje :)

Vienna lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o dzisiejsze inspiracje kulinarne na obiadek 😝 (to mój ulubiony temat 🤣)
    Ja zrobiłam rybkę smażona w cieście naleśnikowym, ziemniaki i surówkę z młodej kapusty z marchewką.

Pati2804, Prezesoowa, Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium?
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Raczej nie , mój też nie nie mówił i ja się go ostatnio pytałam czy zniknęła że nic nie mówi a on na to że jest ale nie przeszkadza 🙈

Vienna lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Nie 🤪 powiem mu jak krecha będzie widoczna ,mam nadzieję że jutro to się stanie i chyba jutro pójdę jednak na betę.. 🙈 żeby wiedzieć czy to na pewno ciąża a nie moje zwidy ,ale zrobię tylko jutro i w poniedziałek i na tym zakończe moje sprawdzanie 😁

To nie zwidy jak wszystkie widzimy <3

elektro96, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Oczywiście przyszła jak powiedziałam sobie, że mam dosyć, nie czekam już. 😂
    Ty nie jesteś po AH? Ja odstawiłam ah 11 grudnia a okres dostałam dopiero końcem stycznia.... i dzis mam już chyba 38dc czekam ma być jutro wg testow owu....

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Jejku Paaati 🥹🫶 Dzisiaj to jestem mega wzruszona. Dziękuję ❤️ Doceniam, że Was tu mam.

Prezesoowa, Chmurka21, Pati2804, Platynova55 lubią tę wiadomość

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ