Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to zawsze marzyłam o dwójce bobo. Ale jak widzę jak to teraz idzie to chyba faktycznie jak się uda mieć to pierwsze wyczekane, to z drugim będziemy szybciej działać 😄 Wiem, że życie może zweryfikować plany, ale no tak na razie sobie marzę 🥹💕
Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, pp2018, Chmurka21, Sosenka93 lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Suzie wrote:Dziewczyny, co sądzicie o inozytolu? Na Instagramie ciągle mi się przewija, a ja do końca nie wiem co to jest.
CoffeeDream lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
elektro96 wrote:Moja mama też ma tendencję do mięśniaków. I też w przyszłości czeka ją pewnie usunięcie wszystkiego.
A ja mam po niej obfite miesiączki, lata temu doprowadziły mnie do porządnej anemii. Więc pewnie i mnie do dotknie za parę lat 😔
Oby nie :* nie wszystko musimy po nich dziedziczyć jak mi znowu coś wychodzi to mówię rodzicom, że mogli mi chociaż raz coś dobrego przekazać, a nie same obciążenia
W sumie do dziś się wszyscy śmieją ze mnie, że jestem dzieckiem z wpadki, więc się rodzice musieli spieszyć i mnie nie dorobiliZbuntowana lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Ogólnie podejście w medycynie się zmienia, jeszcze z 10 lat temu wycinali i wymrażali co się dało, a teraz jak nie ma objawów i nie uprzykrza życia to zostawiają. Jak dla mnie to lepiej
Moja mama miała ostatecznie wycinaną całą macicę z jajnikami po menopauzie, więc pewnie i to po niej odziedziczyłamCoffeeDream, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Ja też mam nadżerkę😊 i pani doktor mówiła,że w niczym nie przeszkadza, chociaz kiedys inaczej na to patrzyli -moja mama też miała i jak urodziła mnie i siostre to od razu zrobili jej "wypalanke" jakby zdecydowała się na kolejne bobo w przyszłości i w sumie 5 miesięcy od naszego porodu zaszła w kolejna ciąże z młodsza sis🥹 ❤️
Same kobitki? Ja mam brata, ale marzy mi się jeszcze starsza siostra chociaż wiem, że to niewykonalne 🤣Gregorka, Sosenka93 lubią tę wiadomość
pp2018 wrote:Ja też lubię zakwas z buraka! Szczególnie ciepły z rana dosłownie jak barszczyk!
Ja widziałam w Auchan w butelkach plastikowych (moja koleżanka go pije regularnie i jej pasuje), ja zazwyczaj kupuje w sklepikach lokalnych z warzywami. Kupowałam też zakwasy online (większą ilość) na kiszonespecjaly.pl i też mi smakował.
Dobrze jest zrezygnować z plastikowych butelek na tyle na ile się da I który Ci smakował najbardziej?CoffeeDream, pp2018 lubią tę wiadomość
CoffeeDream wrote:Ja to zawsze marzyłam o dwójce bobo. Ale jak widzę jak to teraz idzie to chyba faktycznie jak się uda mieć to pierwsze wyczekane, to z drugim będziemy szybciej działać 😄 Wiem, że życie może zweryfikować plany, ale no tak na razie sobie marzę 🥹💕
Też marzę o minimum dwójce już zapowiedziałam mężowi, że jak uda się z jednym to drugim lecimy jak tylko lekarz pozwoli mam taką klientkę, która zaszła w ciążę, a jej maleństwo ma dopiero 2,5 miesiąca. To z kolei wydaje mi się za szybkoCoffeeDream, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
pp2018 wrote:Ja też lubię zakwas z buraka! Szczególnie ciepły z rana dosłownie jak barszczyk!
Ja widziałam w Auchan w butelkach plastikowych (moja koleżanka go pije regularnie i jej pasuje), ja zazwyczaj kupuje w sklepikach lokalnych z warzywami. Kupowałam też zakwasy online (większą ilość) na kiszonespecjaly.pl i też mi smakował.
A to na ciepło jeszcze nie próbowałam zimny mi bardzo pasuje. Mega orzeźwia. Kawy nie trzeba 😄pp2018 lubi tę wiadomość
CoffeeDream wrote:Ja to zawsze marzyłam o dwójce bobo. Ale jak widzę jak to teraz idzie to chyba faktycznie jak się uda mieć to pierwsze wyczekane, to z drugim będziemy szybciej działać 😄 Wiem, że życie może zweryfikować plany, ale no tak na razie sobie marzę 🥹💕
Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, notsobadd, pp2018, Sosenka93, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Moja młodsza sis też ma mięśniaka jakoś przy jajniku,ale nie rośnie i nie zaburza cyklów,więc pani doktor powiedziała,żeby nie ruszać. Natomiast moja koleżanka ma mieć wycinany, bo wg jej ginekologa skoro myśli o staraniach to jak najszybciej się go pozbywać i rozpoczynać misja dziecko(a umiejscowiony jest w niezagrażającym miejscu) 🤔 tak że co lekarz to opinia, chociaż ja mam taką naturę,że wolę zasięgnąć kilku opinii 🧐😊 Taki sherlock że mnie hihi
Mam podobne podejście Dużo zależy też od lekarza. Mój mówi, że nie ma podstawy, żeby wycinać i też chodzi o czas, bo to na minimum 6 msc musielibyśmy zawiesić starania, a nie wiadomo czy się nie porobią zrosty, nie rozreguluje cykl po operacji itp..
Gregorka lubi tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Też marzę o minimum dwójce już zapowiedziałam mężowi, że jak uda się z jednym to drugim lecimy jak tylko lekarz pozwoli mam taką klientkę, która zaszła w ciążę, a jej maleństwo ma dopiero 2,5 miesiąca. To z kolei wydaje mi się za szybko🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Pati2804 wrote:Pamiętaj że dzisiaj wypowiedziane marzenia spełnią się dla Ciebie , bo to wyjątkowy Twój dzień ❤🍀
Pięknie powiedziane Pati, a powiedziałaś mężowi?Pati2804, CoffeeDream, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
CoffeeDream wrote:A no właśnie, czasami lepiej nie ruszać takich rzeczy.
Z nadżerkami to też była kiedyś moda na wymrażanie. Ale chyba odchodzą od tego. Też całe szczęście trafiłam na lekarzy, którzy odradzali ten zabieg. -
Prezesoowa wrote:Pięknie powiedziane Pati, a powiedziałaś mężowi?
Gregorka, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Kurcze też miałam nadżerkę i nawet lekarz mi proponował wymrażanie. Ale jakoś o tym zapomniałam i nie zrobiłam. Nawet nie wiedziałam że to przestarzała metoda 😳 ostatnio jak byłam nic nie mówiła że jest... Czy nadżerka może sama zniknąć? 🤔
Może i najczęściej tak się dziejeVienna lubi tę wiadomość
Poproszę o dzisiejsze inspiracje kulinarne na obiadek 😝 (to mój ulubiony temat 🤣)
Ja zrobiłam rybkę smażona w cieście naleśnikowym, ziemniaki i surówkę z młodej kapusty z marchewką.Pati2804, Prezesoowa, Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Vienna wrote:Kurcze też miałam nadżerkę i nawet lekarz mi proponował wymrażanie. Ale jakoś o tym zapomniałam i nie zrobiłam. Nawet nie wiedziałam że to przestarzała metoda 😳 ostatnio jak byłam nic nie mówiła że jest... Czy nadżerka może sama zniknąć? 🤔
Vienna lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Nie 🤪 powiem mu jak krecha będzie widoczna ,mam nadzieję że jutro to się stanie i chyba jutro pójdę jednak na betę.. 🙈 żeby wiedzieć czy to na pewno ciąża a nie moje zwidy ,ale zrobię tylko jutro i w poniedziałek i na tym zakończe moje sprawdzanie 😁
To nie zwidy jak wszystkie widzimyelektro96, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość
Suzie wrote:Oczywiście przyszła jak powiedziałam sobie, że mam dosyć, nie czekam już. 😂🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Pati2804 wrote:Pamiętaj że dzisiaj wypowiedziane marzenia spełnią się dla Ciebie , bo to wyjątkowy Twój dzień ❤🍀
Jejku Paaati 🥹🫶 Dzisiaj to jestem mega wzruszona. Dziękuję ❤️ Doceniam, że Was tu mam.
Prezesoowa, Chmurka21, Pati2804, Platynova55 lubią tę wiadomość
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸