X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze marzyłam o dwójce bobo. Ale jak widzę jak to teraz idzie to chyba faktycznie jak się uda mieć to pierwsze wyczekane, to z drugim będziemy szybciej działać 😄 Wiem, że życie może zweryfikować plany, ale no tak na razie sobie marzę 🥹💕

Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, pp2018, Chmurka21, Sosenka93 lubią tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, co sądzicie o inozytolu? Na Instagramie ciągle mi się przewija, a ja do końca nie wiem co to jest.
    Fertistim tez ma inozytol

CoffeeDream lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Moja mama też ma tendencję do mięśniaków. I też w przyszłości czeka ją pewnie usunięcie wszystkiego.
    A ja mam po niej obfite miesiączki, lata temu doprowadziły mnie do porządnej anemii. Więc pewnie i mnie do dotknie za parę lat 😔

Oby nie :* nie wszystko musimy po nich dziedziczyć :) jak mi znowu coś wychodzi to mówię rodzicom, że mogli mi chociaż raz coś dobrego przekazać, a nie same obciążenia :P
    W sumie do dziś się wszyscy śmieją ze mnie, że jestem dzieckiem z wpadki, więc się rodzice musieli spieszyć i mnie nie dorobili :P

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ogólnie podejście w medycynie się zmienia, jeszcze z 10 lat temu wycinali i wymrażali co się dało, a teraz jak nie ma objawów i nie uprzykrza życia to zostawiają. Jak dla mnie to lepiej :D

Moja mama miała ostatecznie wycinaną całą macicę z jajnikami po menopauzie, więc pewnie i to po niej odziedziczyłam :P
    Moja młodsza sis też ma mięśniaka jakoś przy jajniku,ale nie rośnie i nie zaburza cyklów,więc pani doktor powiedziała,żeby nie ruszać. Natomiast moja koleżanka ma mieć wycinany, bo wg jej ginekologa skoro myśli o staraniach to jak najszybciej się go pozbywać i rozpoczynać misja dziecko(a umiejscowiony jest w niezagrażającym miejscu) 🤔 tak że co lekarz to opinia, chociaż ja mam taką naturę,że wolę zasięgnąć kilku opinii 🧐😊 Taki sherlock że mnie hihi

CoffeeDream, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Ja też mam nadżerkę😊 i pani doktor mówiła,że w niczym nie przeszkadza, chociaz kiedys inaczej na to patrzyli -moja mama też miała i jak urodziła mnie i siostre to od razu zrobili jej "wypalanke" jakby zdecydowała się na kolejne bobo w przyszłości i w sumie 5 miesięcy od naszego porodu zaszła w kolejna ciąże z młodsza sis🥹 ❤️

Same kobitki? Ja mam brata, ale marzy mi się jeszcze starsza siostra chociaż wiem, że to niewykonalne 🤣

Gregorka, Sosenka93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Ja też lubię zakwas z buraka! Szczególnie ciepły z rana :) dosłownie jak barszczyk!

Ja widziałam w Auchan w butelkach plastikowych (moja koleżanka go pije regularnie i jej pasuje), ja zazwyczaj kupuje w sklepikach lokalnych z warzywami. Kupowałam też zakwasy online (większą ilość) na kiszonespecjaly.pl i też mi smakował.

Dobrze jest zrezygnować z plastikowych butelek na tyle na ile się da :) I który Ci smakował najbardziej?

CoffeeDream, pp2018 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja to zawsze marzyłam o dwójce bobo. Ale jak widzę jak to teraz idzie to chyba faktycznie jak się uda mieć to pierwsze wyczekane, to z drugim będziemy szybciej działać 😄 Wiem, że życie może zweryfikować plany, ale no tak na razie sobie marzę 🥹💕

Też marzę o minimum :P dwójce :) już zapowiedziałam mężowi, że jak uda się z jednym to drugim lecimy jak tylko lekarz pozwoli :P mam taką klientkę, która zaszła w ciążę, a jej maleństwo ma dopiero 2,5 miesiąca. To z kolei wydaje mi się za szybko :P

CoffeeDream, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Ja też lubię zakwas z buraka! Szczególnie ciepły z rana :) dosłownie jak barszczyk!

Ja widziałam w Auchan w butelkach plastikowych (moja koleżanka go pije regularnie i jej pasuje), ja zazwyczaj kupuje w sklepikach lokalnych z warzywami. Kupowałam też zakwasy online (większą ilość) na kiszonespecjaly.pl i też mi smakował.

A to na ciepło jeszcze nie próbowałam :P zimny mi bardzo pasuje. Mega orzeźwia. Kawy nie trzeba 😄

pp2018 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Pamiętaj że dzisiaj wypowiedziane marzenia spełnią się dla Ciebie , bo to wyjątkowy Twój dzień ❤🍀

Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, notsobadd, pp2018, Sosenka93, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Moja młodsza sis też ma mięśniaka jakoś przy jajniku,ale nie rośnie i nie zaburza cyklów,więc pani doktor powiedziała,żeby nie ruszać. Natomiast moja koleżanka ma mieć wycinany, bo wg jej ginekologa skoro myśli o staraniach to jak najszybciej się go pozbywać i rozpoczynać misja dziecko(a umiejscowiony jest w niezagrażającym miejscu) 🤔 tak że co lekarz to opinia, chociaż ja mam taką naturę,że wolę zasięgnąć kilku opinii 🧐😊 Taki sherlock że mnie hihi

Mam podobne podejście :) Dużo zależy też od lekarza. Mój mówi, że nie ma podstawy, żeby wycinać i też chodzi o czas, bo to na minimum 6 msc musielibyśmy zawiesić starania, a nie wiadomo czy się nie porobią zrosty, nie rozreguluje cykl po operacji itp..

Gregorka lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też marzę o minimum :P dwójce :) już zapowiedziałam mężowi, że jak uda się z jednym to drugim lecimy jak tylko lekarz pozwoli :P mam taką klientkę, która zaszła w ciążę, a jej maleństwo ma dopiero 2,5 miesiąca. To z kolei wydaje mi się za szybko :P
    Wow, to faktycznie podziwiam. Ja raczej bym nie zdążyła zregenerować się psychicznie i fizycznie 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pamiętaj że dzisiaj wypowiedziane marzenia spełnią się dla Ciebie , bo to wyjątkowy Twój dzień ❤🍀

Pięknie powiedziane :) Pati, a powiedziałaś mężowi? :)

Pati2804, CoffeeDream, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A no właśnie, czasami lepiej nie ruszać takich rzeczy.
    Z nadżerkami to też była kiedyś moda na wymrażanie. Ale chyba odchodzą od tego. Też całe szczęście trafiłam na lekarzy, którzy odradzali ten zabieg.
    Kurcze też miałam nadżerkę i nawet lekarz mi proponował wymrażanie. Ale jakoś o tym zapomniałam i nie zrobiłam. Nawet nie wiedziałam że to przestarzała metoda 😳 ostatnio jak byłam nic nie mówiła że jest... Czy nadżerka może sama zniknąć? 🤔

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pięknie powiedziane :) Pati, a powiedziałaś mężowi? :)
    Nie 🤪 powiem mu jak krecha będzie widoczna ,mam nadzieję że jutro to się stanie i chyba jutro pójdę jednak na betę.. 🙈 żeby wiedzieć czy to na pewno ciąża a nie moje zwidy ,ale zrobię tylko jutro i w poniedziałek i na tym zakończe moje sprawdzanie 😁

Gregorka, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Kurcze też miałam nadżerkę i nawet lekarz mi proponował wymrażanie. Ale jakoś o tym zapomniałam i nie zrobiłam. Nawet nie wiedziałam że to przestarzała metoda 😳 ostatnio jak byłam nic nie mówiła że jest... Czy nadżerka może sama zniknąć? 🤔

Może i najczęściej tak się dzieje :)

Vienna lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o dzisiejsze inspiracje kulinarne na obiadek 😝 (to mój ulubiony temat 🤣)
    Ja zrobiłam rybkę smażona w cieście naleśnikowym, ziemniaki i surówkę z młodej kapusty z marchewką.

Pati2804, Prezesoowa, Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Raczej nie , mój też nie nie mówił i ja się go ostatnio pytałam czy zniknęła że nic nie mówi a on na to że jest ale nie przeszkadza 🙈

Vienna lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Nie 🤪 powiem mu jak krecha będzie widoczna ,mam nadzieję że jutro to się stanie i chyba jutro pójdę jednak na betę.. 🙈 żeby wiedzieć czy to na pewno ciąża a nie moje zwidy ,ale zrobię tylko jutro i w poniedziałek i na tym zakończe moje sprawdzanie 😁

To nie zwidy jak wszystkie widzimy <3

elektro96, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Oczywiście przyszła jak powiedziałam sobie, że mam dosyć, nie czekam już. 😂
    Ty nie jesteś po AH? Ja odstawiłam ah 11 grudnia a okres dostałam dopiero końcem stycznia.... i dzis mam już chyba 38dc czekam ma być jutro wg testow owu....

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Jejku Paaati 🥹🫶 Dzisiaj to jestem mega wzruszona. Dziękuję ❤️ Doceniam, że Was tu mam.

Prezesoowa, Chmurka21, Pati2804, Platynova55 lubią tę wiadomość

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ