Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze marzyłam o dwójce bobo. Ale jak widzę jak to teraz idzie to chyba faktycznie jak się uda mieć to pierwsze wyczekane, to z drugim będziemy szybciej działać 😄 Wiem, że życie może zweryfikować plany, ale no tak na razie sobie marzę 🥹💕

Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, pp2018, Chmurka21, Sosenka93 lubią tę wiadomość

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, co sądzicie o inozytolu? Na Instagramie ciągle mi się przewija, a ja do końca nie wiem co to jest.
    Fertistim tez ma inozytol

CoffeeDream lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Moja mama też ma tendencję do mięśniaków. I też w przyszłości czeka ją pewnie usunięcie wszystkiego.
    A ja mam po niej obfite miesiączki, lata temu doprowadziły mnie do porządnej anemii. Więc pewnie i mnie do dotknie za parę lat 😔

Oby nie :* nie wszystko musimy po nich dziedziczyć :) jak mi znowu coś wychodzi to mówię rodzicom, że mogli mi chociaż raz coś dobrego przekazać, a nie same obciążenia :P
    W sumie do dziś się wszyscy śmieją ze mnie, że jestem dzieckiem z wpadki, więc się rodzice musieli spieszyć i mnie nie dorobili :P

Zbuntowana lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ogólnie podejście w medycynie się zmienia, jeszcze z 10 lat temu wycinali i wymrażali co się dało, a teraz jak nie ma objawów i nie uprzykrza życia to zostawiają. Jak dla mnie to lepiej :D

Moja mama miała ostatecznie wycinaną całą macicę z jajnikami po menopauzie, więc pewnie i to po niej odziedziczyłam :P
    Moja młodsza sis też ma mięśniaka jakoś przy jajniku,ale nie rośnie i nie zaburza cyklów,więc pani doktor powiedziała,żeby nie ruszać. Natomiast moja koleżanka ma mieć wycinany, bo wg jej ginekologa skoro myśli o staraniach to jak najszybciej się go pozbywać i rozpoczynać misja dziecko(a umiejscowiony jest w niezagrażającym miejscu) 🤔 tak że co lekarz to opinia, chociaż ja mam taką naturę,że wolę zasięgnąć kilku opinii 🧐😊 Taki sherlock że mnie hihi

CoffeeDream, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Ja też mam nadżerkę😊 i pani doktor mówiła,że w niczym nie przeszkadza, chociaz kiedys inaczej na to patrzyli -moja mama też miała i jak urodziła mnie i siostre to od razu zrobili jej "wypalanke" jakby zdecydowała się na kolejne bobo w przyszłości i w sumie 5 miesięcy od naszego porodu zaszła w kolejna ciąże z młodsza sis🥹 ❤️

Same kobitki? Ja mam brata, ale marzy mi się jeszcze starsza siostra chociaż wiem, że to niewykonalne 🤣

Gregorka, Sosenka93 lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Ja też lubię zakwas z buraka! Szczególnie ciepły z rana :) dosłownie jak barszczyk!

Ja widziałam w Auchan w butelkach plastikowych (moja koleżanka go pije regularnie i jej pasuje), ja zazwyczaj kupuje w sklepikach lokalnych z warzywami. Kupowałam też zakwasy online (większą ilość) na kiszonespecjaly.pl i też mi smakował.

Dobrze jest zrezygnować z plastikowych butelek na tyle na ile się da :) I który Ci smakował najbardziej?

CoffeeDream, pp2018 lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja to zawsze marzyłam o dwójce bobo. Ale jak widzę jak to teraz idzie to chyba faktycznie jak się uda mieć to pierwsze wyczekane, to z drugim będziemy szybciej działać 😄 Wiem, że życie może zweryfikować plany, ale no tak na razie sobie marzę 🥹💕

Też marzę o minimum :P dwójce :) już zapowiedziałam mężowi, że jak uda się z jednym to drugim lecimy jak tylko lekarz pozwoli :P mam taką klientkę, która zaszła w ciążę, a jej maleństwo ma dopiero 2,5 miesiąca. To z kolei wydaje mi się za szybko :P

CoffeeDream, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Ja też lubię zakwas z buraka! Szczególnie ciepły z rana :) dosłownie jak barszczyk!

Ja widziałam w Auchan w butelkach plastikowych (moja koleżanka go pije regularnie i jej pasuje), ja zazwyczaj kupuje w sklepikach lokalnych z warzywami. Kupowałam też zakwasy online (większą ilość) na kiszonespecjaly.pl i też mi smakował.

A to na ciepło jeszcze nie próbowałam :P zimny mi bardzo pasuje. Mega orzeźwia. Kawy nie trzeba 😄

pp2018 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Pamiętaj że dzisiaj wypowiedziane marzenia spełnią się dla Ciebie , bo to wyjątkowy Twój dzień ❤🍀

Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, notsobadd, pp2018, Sosenka93, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Moja młodsza sis też ma mięśniaka jakoś przy jajniku,ale nie rośnie i nie zaburza cyklów,więc pani doktor powiedziała,żeby nie ruszać. Natomiast moja koleżanka ma mieć wycinany, bo wg jej ginekologa skoro myśli o staraniach to jak najszybciej się go pozbywać i rozpoczynać misja dziecko(a umiejscowiony jest w niezagrażającym miejscu) 🤔 tak że co lekarz to opinia, chociaż ja mam taką naturę,że wolę zasięgnąć kilku opinii 🧐😊 Taki sherlock że mnie hihi

Mam podobne podejście :) Dużo zależy też od lekarza. Mój mówi, że nie ma podstawy, żeby wycinać i też chodzi o czas, bo to na minimum 6 msc musielibyśmy zawiesić starania, a nie wiadomo czy się nie porobią zrosty, nie rozreguluje cykl po operacji itp..

Gregorka lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też marzę o minimum :P dwójce :) już zapowiedziałam mężowi, że jak uda się z jednym to drugim lecimy jak tylko lekarz pozwoli :P mam taką klientkę, która zaszła w ciążę, a jej maleństwo ma dopiero 2,5 miesiąca. To z kolei wydaje mi się za szybko :P
    Wow, to faktycznie podziwiam. Ja raczej bym nie zdążyła zregenerować się psychicznie i fizycznie 🙈

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pamiętaj że dzisiaj wypowiedziane marzenia spełnią się dla Ciebie , bo to wyjątkowy Twój dzień ❤🍀

Pięknie powiedziane :) Pati, a powiedziałaś mężowi? :)

Pati2804, CoffeeDream, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A no właśnie, czasami lepiej nie ruszać takich rzeczy.
    Z nadżerkami to też była kiedyś moda na wymrażanie. Ale chyba odchodzą od tego. Też całe szczęście trafiłam na lekarzy, którzy odradzali ten zabieg.
    Kurcze też miałam nadżerkę i nawet lekarz mi proponował wymrażanie. Ale jakoś o tym zapomniałam i nie zrobiłam. Nawet nie wiedziałam że to przestarzała metoda 😳 ostatnio jak byłam nic nie mówiła że jest... Czy nadżerka może sama zniknąć? 🤔

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pięknie powiedziane :) Pati, a powiedziałaś mężowi? :)
    Nie 🤪 powiem mu jak krecha będzie widoczna ,mam nadzieję że jutro to się stanie i chyba jutro pójdę jednak na betę.. 🙈 żeby wiedzieć czy to na pewno ciąża a nie moje zwidy ,ale zrobię tylko jutro i w poniedziałek i na tym zakończe moje sprawdzanie 😁

Gregorka, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Prezesoowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Kurcze też miałam nadżerkę i nawet lekarz mi proponował wymrażanie. Ale jakoś o tym zapomniałam i nie zrobiłam. Nawet nie wiedziałam że to przestarzała metoda 😳 ostatnio jak byłam nic nie mówiła że jest... Czy nadżerka może sama zniknąć? 🤔

Może i najczęściej tak się dzieje :)

Vienna lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o dzisiejsze inspiracje kulinarne na obiadek 😝 (to mój ulubiony temat 🤣)
    Ja zrobiłam rybkę smażona w cieście naleśnikowym, ziemniaki i surówkę z młodej kapusty z marchewką.

Pati2804, Prezesoowa, Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Raczej nie , mój też nie nie mówił i ja się go ostatnio pytałam czy zniknęła że nic nie mówi a on na to że jest ale nie przeszkadza 🙈

Vienna lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Nie 🤪 powiem mu jak krecha będzie widoczna ,mam nadzieję że jutro to się stanie i chyba jutro pójdę jednak na betę.. 🙈 żeby wiedzieć czy to na pewno ciąża a nie moje zwidy ,ale zrobię tylko jutro i w poniedziałek i na tym zakończe moje sprawdzanie 😁

To nie zwidy jak wszystkie widzimy <3

elektro96, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Oczywiście przyszła jak powiedziałam sobie, że mam dosyć, nie czekam już. 😂
    Ty nie jesteś po AH? Ja odstawiłam ah 11 grudnia a okres dostałam dopiero końcem stycznia.... i dzis mam już chyba 38dc czekam ma być jutro wg testow owu....

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Jejku Paaati 🥹🫶 Dzisiaj to jestem mega wzruszona. Dziękuję ❤️ Doceniam, że Was tu mam.

Prezesoowa, Chmurka21, Pati2804, Platynova55 lubią tę wiadomość

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ