Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zimozielona wrote:Z pierwszych badań nie było wskazań do dalszej diagnostyki ale tak jak mówiłam, trochę miesięcy minęło i dodatkowo zmieniam lekarza. Wizyta na 13.03. Zobaczymy co powie.
A z tego wszystkiego rozbolały mnie cycki😂 ale tak na serio ból, nie że ciężkie czy jak naciskam. Same z siebie po bokach mnie bolą rozlanym bólem uciskającym. Eh.
Nie ma jak pierwszy objawy po teście oszukancu i negatywie🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 09:50
Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Czytać Dziewczyny,
w nocy miałam owulację (a przynajmniej tak sądzę bo kłuł mnie jajnik z pęcherzykiem, od rana temperatura wzrosła, no i owulaki wskazywały na wczytaj). Niestety z partnerem mieliśmy gorszy dzień, trochę nieporozumień, on zawinął się spać więc nie było ❤️. Na szczęście dzień wcześniej był.
Natomiast, mam jakiegoś moralniaka dziś bo odważyłam się powiedzieć facetowi o swoich wątpliwościach co chyba potraktował jak atak na niego. Ale sytuacja jest trochę skaplikowana. W skrócie, on jest po rozwodzie, z była rozstał się w nerwowej atmosferze. Adoptowali dziecko (ona nie mogła zajść w ciążę) i ona złożyła wniosek o rozwód po kilku miesiącach od adopcji. Została w ich wspólnym domu, a on nie może odzyskać ani złotówki w to co tam wpakował (wszystko remontowo i budował sam). To bardzo duży skrót sytuacji. My obecnie jesteśmy na etapie kupna mieszkania. To mieszkanie on zaczął załatwiać zanim jeszcze się poznaliśmy. Natomiast, obecnie traktujemy je jak wspólne, ja co mogę to dokładam się do wydatków z nim związanych, zaproponowałam, że będę dokładać się do kredytu, itp. W przyszłym tygodniu idzie podpisywać już umowę u notariusza i mnie tak natchnęło, o czym mu powiedziałam, że jeśli nie daj Boże coś by mu się stało to jego córka dziedziczy wszystko, a jego była żona z czystą satysfakcją wywali mnie na bruk. Nie wiem czy ja coś źle powiedziałam, ale w każdym razie spochnurniał od razu i już był dzień zmarnowany. Wyjaśniłam mu, że nie zależy mi na pieniądzach, tylko na nim. Co prawda przyznał mi rację, ale odwrócił się tyłkiem i poszedł spać. Nie wiem co o tym myśleć. 🤷🏼♀️🙋🏼♀️34l. 🙋🏻♂️34l.
09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
6 cykl starań
1 CS stymulowany letrozolem
Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.
AMH 4.52 NG/ml
-
Dzień dobry 🌷 Dziś pierwszy dzień wiosny, pogoda dopisuje 👌 Aż się człowiekowi chce! 😅😘
@CoffeeDream sto lat 🎂 Spełnienia marzeń, szczególnie tego jednego! 😘🍀
@Anonim1992 i @Kornelaa witajcie, powodzenia 🙋♀️🤞
Kciuki za badania 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 09:52
Prezesoowa, pp2018, CoffeeDream lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
ultramaryna_ wrote:Dzień dobry 🌷 Dziś pierwszy dzień astronomicznej wiosny, pogoda dopisuje 👌 Aż się człowiekowi chce! 😅😘
@CoffeeDream sto lat 🎂 Spełnienia marzeń, szczególnie tego jednego! 😘🍀
@Anonim1992 i @Kornelaa witajcie, powodzenia 🙋♀️🤞
Kciuki za badania 🤞
Astronomicznej jeszcze nie, dzisiaj pierwszy dzień meteorologicznej wiosnypp2018, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Prezesoowa wrote:https://www.allecco.pl/artykuly/inozytol-dzialanie-i-zastosowanie-witaminy-b8.html
To możesz sobie poczytać ogólne informacje głównym składnikiem fertisimu jest właśnie inozytol
Brzmi dobrze, chyba też zainwestuje.pp2018 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Astronomicznej jeszcze nie, dzisiaj pierwszy dzień meteorologicznej wiosny
pp2018 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Depeche89 wrote:Czytać Dziewczyny,
w nocy miałam owulację (a przynajmniej tak sądzę bo kłuł mnie jajnik z pęcherzykiem, od rana temperatura wzrosła, no i owulaki wskazywały na wczytaj). Niestety z partnerem mieliśmy gorszy dzień, trochę nieporozumień, on zawinął się spać więc nie było ❤️. Na szczęście dzień wcześniej był.
Natomiast, mam jakiegoś moralniaka dziś bo odważyłam się powiedzieć facetowi o swoich wątpliwościach co chyba potraktował jak atak na niego. Ale sytuacja jest trochę skaplikowana. W skrócie, on jest po rozwodzie, z była rozstał się w nerwowej atmosferze. Adoptowali dziecko (ona nie mogła zajść w ciążę) i ona złożyła wniosek o rozwód po kilku miesiącach od adopcji. Została w ich wspólnym domu, a on nie może odzyskać ani złotówki w to co tam wpakował (wszystko remontowo i budował sam). To bardzo duży skrót sytuacji. My obecnie jesteśmy na etapie kupna mieszkania. To mieszkanie on zaczął załatwiać zanim jeszcze się poznaliśmy. Natomiast, obecnie traktujemy je jak wspólne, ja co mogę to dokładam się do wydatków z nim związanych, zaproponowałam, że będę dokładać się do kredytu, itp. W przyszłym tygodniu idzie podpisywać już umowę u notariusza i mnie tak natchnęło, o czym mu powiedziałam, że jeśli nie daj Boże coś by mu się stało to jego córka dziedziczy wszystko, a jego była żona z czystą satysfakcją wywali mnie na bruk. Nie wiem czy ja coś źle powiedziałam, ale w każdym razie spochnurniał od razu i już był dzień zmarnowany. Wyjaśniłam mu, że nie zależy mi na pieniądzach, tylko na nim. Co prawda przyznał mi rację, ale odwrócił się tyłkiem i poszedł spać. Nie wiem co o tym myśleć. 🤷🏼♀️Depeche89, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ja powinnam mieć @ 9 marca, ale jak będzie zobaczymy. Jestem dobrej myśli
Robiłam sobie progesteron wczoraj w 20 dniu cyklu i był poza granicami normy dla II fazy. Miałam 23,70 ng/ml, a norma dla II fazy jest do 14,5!!! Za to mój wynik był w normie dla kobiet ciężarnych w I trymestrze.Prezesoowa, Pati2804, PaulaG, ultramaryna_, Leśneintro lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Pati2804 wrote:Facelle Cię kiedyś oszukały? Te piersi to dobry znak 🙂
Także dziś huśtawka emocjonalna. Już po smutku. A piersi bolą mnie masakrycznie i to nie takie uczucie bolenia jak przy drugiej fazie tylko po prostu same z siebie powodują mega ból. Może to dobrze bo by znaczyło że ten progesteron jest w miarę ok wreszcie.
No nic miłego dnia Wam życzę! Dziś w pracy do wieczora plus przyjeżdża rodzinka więc do niedzieli wieczora nie będę miała czasu usiąść. Także dam znać w niedzielę wieczorem jak wyszedł test:)
Pati, ściskam mocno i bardzo się cieszę z Twojego testu!:*Pati2804 lubi tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:🫣 no tak! Blondynka, już zdjęcia widzieć nie musisz 🤣
Ważne, że jakaś wiosna już jest 😂pp2018, Prezesoowa, Pati2804, ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Tak patrzę w kalendarz i ewentualne testowanie przypada na początek kwietnia. Tylko że wtedy będę u teściów, a potem u rodziców, bo to okolice świąt będą 😂
Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:To co robimy dzisiaj miłego z tej okazji?
Ja zatrzasnęłam jędzy drzwi przed nosem i od razu mi lepiejnotsobadd, Pati2804, elektro96, ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Ja zatrzasnęłam jędzy drzwi przed nosem i od razu mi lepiej
Ostro, ale tak trzeba 😎Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Dziewczyny, chce jutro zrobić takie większe badania.
Doczytałam na ig hormonalna przestrzeń, że prolaktyne mogę zrobić w dowolnym dniu cyklu, a co z testosteronem i SHBG? Mój lekarz mówi, że mogę kiedy chce ale mu nie wierzę do końca 🤪
Zrobię też glukozę, insulinę, B12, Wit D, kwas foliowy i ferrytyne - co byście jeszcze dorzuciły dla pełnej diagnostyki, a o czym zapomniałam? Tarczycę robiłam 3 tyg temu, więc na razie odpuszczam.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Depeche89 wrote:Czytać Dziewczyny,
Natomiast, mam jakiegoś moralniaka dziś bo odważyłam się powiedzieć facetowi o swoich wątpliwościach co chyba potraktował jak atak na niego. Ale sytuacja jest trochę skaplikowana. W skrócie, on jest po rozwodzie, z była rozstał się w nerwowej atmosferze. Adoptowali dziecko (ona nie mogła zajść w ciążę) i ona złożyła wniosek o rozwód po kilku miesiącach od adopcji. Została w ich wspólnym domu, a on nie może odzyskać ani złotówki w to co tam wpakował (wszystko remontowo i budował sam). To bardzo duży skrót sytuacji. My obecnie jesteśmy na etapie kupna mieszkania. To mieszkanie on zaczął załatwiać zanim jeszcze się poznaliśmy. Natomiast, obecnie traktujemy je jak wspólne, ja co mogę to dokładam się do wydatków z nim związanych, zaproponowałam, że będę dokładać się do kredytu, itp. W przyszłym tygodniu idzie podpisywać już umowę u notariusza i mnie tak natchnęło, o czym mu powiedziałam, że jeśli nie daj Boże coś by mu się stało to jego córka dziedziczy wszystko, a jego była żona z czystą satysfakcją wywali mnie na bruk. Nie wiem czy ja coś źle powiedziałam, ale w każdym razie spochnurniał od razu i już był dzień zmarnowany. Wyjaśniłam mu, że nie zależy mi na pieniądzach, tylko na nim. Co prawda przyznał mi rację, ale odwrócił się tyłkiem i poszedł spać. Nie wiem co o tym myśleć. 🤷🏼♀️
Dobrze, że otwarcie powiedziałaś co czujesz i myślisz. Mężczyźni czasem mają taki odruch obronny, że początkowo reagują zamykając się w sobie, ale jak na spokojnie przemyśli to na pewno dojdziecie do porozumieniaWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
pp2018 wrote:Cześć dziewczyny, ja powinnam mieć @ 9 marca, ale jak będzie zobaczymy. Jestem dobrej myśli
Robiłam sobie progesteron wczoraj w 20 dniu cyklu i był poza granicami normy dla II fazy. Miałam 23,70 ng/ml, a norma dla II fazy jest do 14,5!!! Za to mój wynik był w normie dla kobiet ciężarnych w I trymestrze.
Hej hej zapisać Cię na testowanie?
Progesteron bardzo ładny, wygląda, że masz owulacje wysokiej jakościZbuntowana lubi tę wiadomość
Notsobad, zdaje się, że przy pierwszym poście dziewczyny umieściły listę badań, które warto wykonać.38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Zimozielona wrote:Tak oszukały w zeszłym cyklu. Ale ten paskowy. Więc kupiłam strumieniowy. Każdy z testów które znam pokazał cień kiedyś. Ale pinkowi ufam jakoś najmocniej. Mocno się nie łamie ale wpadłam w dziki szał i płacz jak zobaczyłam kreskę a potem nie mogłam jej potwierdzić na żadnym innym. Dodatkowo tak jak pisałam. Jakby miało coś u mnie wyjść to by wyszło. No trudno. Jedziemy na krótki urlop w przyszłym tygodniu więc się zresetuje i przynajmniej napiję
Także dziś huśtawka emocjonalna. Już po smutku. A piersi bolą mnie masakrycznie i to nie takie uczucie bolenia jak przy drugiej fazie tylko po prostu same z siebie powodują mega ból. Może to dobrze bo by znaczyło że ten progesteron jest w miarę ok wreszcie.
No nic miłego dnia Wam życzę! Dziś w pracy do wieczora plus przyjeżdża rodzinka więc do niedzieli wieczora nie będę miała czasu usiąść. Także dam znać w niedzielę wieczorem jak wyszedł test:)
Pati, ściskam mocno i bardzo się cieszę z Twojego testu!:*
Trzymam kciuki za Twój test i czekamy
Miłych odwiedzin, odpocznij i się zrelaksuj, na pewno tego potrzebujesz :*pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość
Suzie wrote:Tak patrzę w kalendarz i ewentualne testowanie przypada na początek kwietnia. Tylko że wtedy będę u teściów, a potem u rodziców, bo to okolice świąt będą 😂
Może Cię podstępem namówimy na testy wcześniej
Ja się zapisałam na 21 marca, bo to mój ulubiony dzień w roku, ale to zależy kiedy będzie owulacja. Wg ovu ma być 11 marca, więc byłoby ok, a wg Flo 13.03, więc już trochę gorzejpp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Może Cię podstępem namówimy na testy wcześniej
Ja się zapisałam na 21 marca, bo to mój ulubiony dzień w roku, ale to zależy kiedy będzie owulacja. Wg ovu ma być 11 marca, więc byłoby ok, a wg Flo 13.03, więc już trochę gorzej
Czym jest to Flo?38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA