X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Super! Który dpo?

14dpo
    cykle 31 dniowe owulka 18dc.

Jutro napisze co dodałam do mojej suplementacji bo było tego duuużo. Może komuś pomoże.

Speranza :), Liyss🧚🏻, Rachelka23 lubią tę wiadomość

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    Dziewczyny nie wierzę. Kupiłam w rossku test 2x myślę aaaa zrobię jeden co mi szkodzi

Nogi mam jak z waty
    20240319-212746.jpg

aż mi głupio że nie udzielałam się w wątku bo nie poznałyście mnie.
    Ale się boję.

Gratulacje! :* Piękna kreska!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Śmiejecie się z kory dębu, a ona bardzo pomogła mojej siostrze po porodzie 😅

Ja nie śmieje się z samych właściwości kory dębu 😄 może źle to zabrzmiało. Rozśmieszyło mnie tylko to w tym kontekście.

@Fermina oczywiście bez urazy 🙈🌸Rozumiem Twój problem i jak najbardziej mam nadzieję, że ulży Tobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 21:59

Fermina, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    Dziewczyny nie wierzę. Kupiłam w rossku test 2x myślę aaaa zrobię jeden co mi szkodzi

Nogi mam jak z waty
    20240319-212746.jpg

Ale się boję.
    Wow, gratulacje! 🍀To teraz musisz dać nam się poznać koniecznie 😊

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Jejku, dużo zdrówka i cierpliwości dla Was 🫂
    Jakiś egzamin zawodowy? Przypomnisz? Gratulacje oczywiście! 🌸
    A dziękuję tak bam serię egzaminow zawodowych teraz że masakra i jeszcze to poskube choroby jedna po drugiej...ehhh a dziękuję...

CoffeeDream lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Zgodnie z obietnicą wysyłam Wam kochane ciążowe wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 zarażajcie się wszystkie jak najszybciej 🥺✊🍀

Na wizycie okazało się że ginekolog w środku nie widział już w ogóle śladów krwi , na usg wszystko dobrze, ciałko krwotoczne dalej jest ale nie przeszkadza, czekamy aż się wchłonie, krwiaków żadnych nie ma , stwierdził że to plamienie to od nadżerki bo skoro w macicy czysto to musiała ona zawinić .
    Nie słuchaliśmy serduszka ani nie liczyliśmy ilości, biło rytmicznie , sama widziałam, więc gin stwierdził że jest wszystko super 😊 założył mi już kartę ciąży i mówił że nie ma potrzeby żebym przyszła na wizytę 26 marca , mam ją odwołać i widzimy się 9 kwietnia 🙂
    Jeszcze raz dziękuję Wam za wsparcie, teraz jak już jest spokojna mogę dalej wspierać Was ❤🍀
    Super Pati tak bardzo się cieszę trzymam kciuki i chętnie takie wiruski przyjmę...

Pati2804 lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa właśnie zobaczyłam, że testujesz w Pierwszy Dzień Wiosny 🌷🌞 To musi być dobry dzień! 🤞

Pati2804, Fermina, elektro96, Speranza :), Leśneintro, MummyYummy, Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:

Nogi mam jak z waty
    20240319-212746.jpg

Ale się boję.

Mamy to!

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja nie śmieje się z samych właściwości kory dębu 😄 może źle to zabrzmiało. Rozśmieszyło mnie tylko to w tym kontekście.

@Fermina oczywiście bez urazy 🙈🌸Rozumiem Twój problem i jak najbardziej mam nadzieję, że ulży Tobie.

A okej, ale nie przejmuj się. Jak mi siostra o tym powiedziała to też myślałam, że żartuje, bo sobie wyobraziłam drzewo lesie i taka wielka oderwana korę 😂

CoffeeDream, Fermina, KejtKa lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:

Nogi mam jak z waty
    20240319-212746.jpg

Ale się boję.

To te bliźniaki o których ktoś pisał...... gratulacje 🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Fermina, pp2018 lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Zdrówka życzę dużo 😘
    Tak u nas wszystko dobrze okazało się po wizycie 🙂
    Cieszecsye że ok doczytałam... dziekuje przyda sie

Pati2804 lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam do polecenia książkę „książka O ciąży” napisana przez Michała Lipę i Nicolę Sochacki Wójcicka (mama ginekolog). Super się czyta, pomimo że molem książkowym nie jestem ;)

Fermina, CoffeeDream, Leśneintro, Rachelka23, pp2018 lubią tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Absolutnie bez urazy! Przeczytałam jeszcze raz co napisałam i brzmiało, jakbym miała zamiar łazić po nocy po lesie i przesiadywać na przypadkowych pniach bez bielizny. ;D

elektro96, Speranza :), Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:

Nogi mam jak z waty
    20240319-212746.jpg

Ale się boję.
    Gratulacje

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba doszło do owulacji, bo czuję skurcze w jajniku aż do gości ogonowej. Aż musiałam się położyć.

Fermina, Bee90, Malinowysorbet, Suzie, MummyYummy, Pati2804, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, notsobadd, pp2018 lubią tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak nie udzielam się tak mocno w tym miesiącu na wątku to przejrzałam strona po stronie z zaciśniętymi kciukami żeby było ok u Ciebie!

Ufff jak dobrze się skończyło!

U mnie za to raczej cykl stracony ale wzięłam dupka. Łamałam się czy warto skoro szans nie ma ale przynajmniej mi długofalowo pomoże przy następnych cyklach- tak mówił gin.

Strasznie mi przykro że straciliśmy ten cykl ale kto by się owulki w 8dniu cyklu spodziewał?
    Wyjasnilam swoje żale mężowi że to nie fair w stosunku do mnie, ze to egoistyczne i biedny chodzi i przeprasza.

Wróciłam z podróży służbowej i biedny już mówi że to chodź bo może akurat ale powiedziałam że jak chce to z miłą chęcią ale jeśli myśli że może to coś da to już po akcji. Trochę celowo mu szpilkę dałam żeby pomyślał w następnym cyklu że jeśli chce dziecko to też musi trochę pomyśleć i się poświęcić i że gra z kolegami nie musi być na pierwszym miejscu akurat jak mam owulacje:)

Gdzieś jeszcze podświadomie wierzę że może jajeczko poczekało i że zdążyliśmy przez te 12h jego życia ale totalnie na luzie. Zrobię test ciążowy oczywiście ale nie będę robić od 3dpo ;)

Fermina, Chmurka21, MummyYummy, Pati2804, Prezesoowa, 2Monia2, PaulaG lubią tę wiadomość

preg.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90, gratulacje. Kolejne dwie kreseczki w naszej drużynie :)

Zimozielona, nieźle z tą owulką w 8 dc! Sama bym się nie spodziewała. Mam nadzieję, że jajeczko poczekało :)

Ja dziś byłam na usg przez te przedłużające się bóle prawego jajnika. Lekarz stwierdził, że jest ok i dodatkowo powiedział, żeby współżyć środa, czwartek, piątek i piątek/sobota przyjść, aby sprawdzić czy pęcherzyk pękł, więc się umówiłam na piątek, ale nie wiem czy przyjdę:/

Ale powiem szczerze, że śluz mam słaby, mało i kiepskiej jakości, ochoty brak. W pracy mega dużo roboty i bardzo dużo stresów będę mieć do świąt. Ech... no nic, nie myślę o tym cyklu już. Pewnie będę podglądać wasze dwie kreseczki co i raz :)

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:

Nogi mam jak z waty
    20240319-212746.jpg

Ale się boję.

Gratulacje! 🙌🏻 🤩

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @bee90 Gratulacje :)

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Pati jak nie udzielam się tak mocno w tym miesiącu na wątku to przejrzałam strona po stronie z zaciśniętymi kciukami żeby było ok u Ciebie!

Ufff jak dobrze się skończyło!

U mnie za to raczej cykl stracony ale wzięłam dupka. Łamałam się czy warto skoro szans nie ma ale przynajmniej mi długofalowo pomoże przy następnych cyklach- tak mówił gin.

Strasznie mi przykro że straciliśmy ten cykl ale kto by się owulki w 8dniu cyklu spodziewał?
    Wyjasnilam swoje żale mężowi że to nie fair w stosunku do mnie, ze to egoistyczne i biedny chodzi i przeprasza.

Wróciłam z podróży służbowej i biedny już mówi że to chodź bo może akurat ale powiedziałam że jak chce to z miłą chęcią ale jeśli myśli że może to coś da to już po akcji. Trochę celowo mu szpilkę dałam żeby pomyślał w następnym cyklu że jeśli chce dziecko to też musi trochę pomyśleć i się poświęcić i że gra z kolegami nie musi być na pierwszym miejscu akurat jak mam owulacje:)

Gdzieś jeszcze podświadomie wierzę że może jajeczko poczekało i że zdążyliśmy przez te 12h jego życia ale totalnie na luzie. Zrobię test ciążowy oczywiście ale nie będę robić od 3dpo ;)
    Brałaś jakieś leki, że owulacja tam wcześnie? :o

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ