X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Nie chce nic mówić ale wygląda to ciekawie 😘
    A dziękuję dobrze 😘 wieczorem jeszcze trochę brudzilam jak się okazało ale teraz byłam w toalecie i jest czysto 🙂 trochę mnie podbrzusze pobolewało ale chyba takie uroki niestety 🙈 muszę się przyzwyczaić i mam zamiar odpoczywać ile się da ! 🙂
    A Ty oprócz tego co zauważyłam to jak się czujesz ? 😘

Cieszę się, że podchodzisz do tego z większym spokojem :) odpoczywaj dużo :*

A dziś rano wstałam z uczuciem, że to jednak nic z tego i że na kolejny cykl zamawiam termometr, bo i tak codziennie wstaje o podobnej porze :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Prezesowa, ktoś napisał, że testujesz w pierwszy dzień wiosny a to dziś nie jest pierwszy dzień wiosny?🙈

Dziś astronomiczna, jutro kalendarzowa - przez wiele lat to był mój najszczęśliwszy dzień w roku, dlatego tak się zapisałam, chociaż ciut za wcześnie :) ale to nic, mam szafkę pełną testów to będę sikać do okresu 😂

Pati2804, KsiążkowaEmilka, notsobadd, nick nieaktualny, pp2018, Paima, Leśneintro, Malinowysorbet, CoffeeDream, MummyYummy, elektro96, Liyss🧚🏻, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Cieszę się, że podchodzisz do tego z większym spokojem :) odpoczywaj dużo :*

A dziś rano wstałam z uczuciem, że to jednak nic z tego i że na kolejny cykl zamawiam termometr, bo i tak codziennie wstaje o podobnej porze :)
    Jutro wszystko się okaże 😘 ja i tak niezmiennie trzymam za Ciebie kciuki ✊🍀
    Zamów, zamów..🙂 Mój też teraz leży w szufladzie nieużywany 😁

nick nieaktualny, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim rannym i nie-rannym ptaszkom 🤪 muszę Wam pokazać jakie niebo dziś mnie powitało jak otworzyłam oczy

IMG-2498.jpg

Chciałam Was prosić o kciukasy dzisiaj. Idę ponowić wynik wit. B12, dłużej nie wytrzymam, bo za bardzo się stresuję. Mam ogromną nadzieję, że spadło 🥹

nick nieaktualny, Daga121222, Pati2804, nick nieaktualny, Smerfetkaa, KsiążkowaEmilka, pp2018, Majuna, Leśneintro, Fermina, Malinowysorbet, Speranza :), CoffeeDream, MummyYummy, Vienna, elektro96, Liyss🧚🏻, ellevv, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90, ale super! Gratulacje i kciuki 🤞🏼🍀😍

Notsobadd piękne widoki 🥰 trzymam kciuki za badanie 🤞🏼🍀

nick nieaktualny, notsobadd lubią tę wiadomość

🩵 2022
    🩷 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    dzień dobry wszystkim rannym i nie-rannym ptaszkom 🤪 muszę Wam pokazać jakie niebo dziś mnie powitało jak otworzyłam oczy

IMG-2498.jpg

Chciałam Was prosić o kciukasy dzisiaj. Idę ponowić wynik wit. B12, dłużej nie wytrzymam, bo za bardzo się stresuję. Mam ogromną nadzieję, że spadło 🥹

Przepiękny widok, aż chce się żyć, prawda? :)

Trzymam kciuki za wyniki :* daj znać jak je tylko dostaniesz :*

notsobadd lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mamy wiosnę 🌸

nick nieaktualny, Pati2804, Smerfetkaa, Majuna, CoffeeDream, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Bee90, ale super! Gratulacje i kciuki 🤞🏼🍀😍

Notsobadd piękne widoki 🥰 trzymam kciuki za badanie 🤞🏼🍀

Tak sobie dzisiaj myślałam, że duża część naszych Mamuś się nie odzywa - jak się czujesz Kochana?

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przepiękny widok, aż chce się żyć, prawda? :)

Trzymam kciuki za wyniki :* daj znać jak je tylko dostaniesz :*

Wyskoczyłam dzisiaj z jakąś nową energią, wierzę że to słonko mi przyniesie szczęście. Choć samochód cały zamarznięty, więc wiosna sobie robi jaja 😂🥶

nick nieaktualny, Pati2804, KsiążkowaEmilka, Malinowysorbet, MummyYummy, Sparky, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Zgodnie z obietnicą wysyłam Wam kochane ciążowe wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 zarażajcie się wszystkie jak najszybciej 🥺✊🍀

Na wizycie okazało się że ginekolog w środku nie widział już w ogóle śladów krwi , na usg wszystko dobrze, ciałko krwotoczne dalej jest ale nie przeszkadza, czekamy aż się wchłonie, krwiaków żadnych nie ma , stwierdził że to plamienie to od nadżerki bo skoro w macicy czysto to musiała ona zawinić .
    Nie słuchaliśmy serduszka ani nie liczyliśmy ilości, biło rytmicznie , sama widziałam, więc gin stwierdził że jest wszystko super 😊 założył mi już kartę ciąży i mówił że nie ma potrzeby żebym przyszła na wizytę 26 marca , mam ją odwołać i widzimy się 9 kwietnia 🙂
    Jeszcze raz dziękuję Wam za wsparcie, teraz jak już jest spokojna mogę dalej wspierać Was ❤🍀

Cudownie ♥️

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    Dziewczyny nie wierzę. Kupiłam w rossku test 2x myślę aaaa zrobię jeden co mi szkodzi

Nogi mam jak z waty
    20240319-212746.jpg

aż mi głupio że nie udzielałam się w wątku bo nie poznałyście mnie.
    Ale się boję.

Awww! Ale piękne krechy! 🥹🥹🥹

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    No i to jest częsty błąd kobiet , ja też tak miałam ze zabierałam "pracę i myśli o niej" do domu niestety , co przekładało się na silny stres i brak możliwości odpoczynku i relaksu .. 😔 zamiast cieszyć się mężem i spokojem w domu, myślałam co to się stanie nowego w pracy, jak przetrwać.. wiem że to trudne ale nie możemy tak robić, choćby nie wiem co się działo postarajmy się prace zostawić za drzwiami ,a w domu nauczmy się relaksować i cieszyć z bycia razem.. 🥺😘 to trudne ale wiem że możliwe do osiągnięcia 🙂 a i osobom które oczywiście tak robią w pracy jest o wiele łatwiej, lepiej im wtedy idzie i zawsze są zadowolone .. 🙂
    A jeśli chodzi o brak śluzu, u mnie też nie było go dużo przez co myślałam że do owulacji nie doszło a testy owu jednak mówiły co innego 🙂 trzymam kciuki ✊😘😘

Ooo to prawda! W najgorętszych okresach miałam tak, że nawet spać porządnie nie mogłam, bo cały czas myślałam o pracy, o tym co się wydarzy i czy w ogóle będę ją mieć. Na szczęście już się nauczyłam, że wraz z zamknięciem kompa punkt 15 zamykam szufladkę z napisem praca. Będzie co będzie. Choć wiadomo, że zdarzają się gorsze momenty i chodzę poschizowana zastanawiając się czy zdążę zajść zanim się mnie pozbędą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 06:19

Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wyskoczyłam dzisiaj z jakąś nową energią, wierzę że to słonko mi przyniesie szczęście. Choć samochód cały zamarznięty, więc wiosna sobie robi jaja 😂🥶
    To cudownie że wstałaś z pozytywnym nastawieniem, bardzo się cieszę I życzę udanego dnia 🥰😘🍀

notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Zakończyliśmy starania w tym cyklu… to było dla nas wyzwanie… 😂 ja to Was podziwiam dziewczyny…
    Serduszkowaliśmy 3 dni z rzędu, a wcześniej co dnia dni (z uwagi na niepewny termin owu).
    Taka intensywność nie wpisuje się w nasze libido… 🤣
    Szacunek dla wszystkich staraczek i staraczków, nikt tego nie mówi ale to kawał dobrej roboty jest… 😁🙌🏻
    A do mnie szefowa wczoraj: "Schudłaś, czy mi się wydaje?" Jak tu nie schudnąć przy takiej częstotliwości 🫣

@Bee90 gratulacje ♥️

nick nieaktualny, Majuna, notsobadd, Malinowysorbet, MummyYummy, Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No mnie mój wczoraj rozwalił, bo poszedł się położyć i przyszłam to chciałam go pozaczepiać niekoniecznie licząc na cokolwiek to usłyszałam płaczliwym głosem „ale miało być kilka dni wolnego dla męża” 🫣😂😂

🤣🤣🤣

Chochlik12 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Ooo to prawda! W najgorętszych okresach miałam tak, że nawet spać porządnie nie mogłam, bo cały czas myślałam o pracy, o tym co się wydarzy i czy w ogóle będę ją mieć. Na szczęście już się nauczyłam, że wraz z zamknięciem kompa punkt 15 zamykam szufladkę z napisem praca. Będzie co będzie. Choć wiadomo, że zdarzają się gorsze momenty i chodzę poschizowana zastanawiając się czy zdążę zajść zanim się mnie pozbędą
    I nie zawsze jest tak źle jak się nam wydaje.. 🙂😘✊🍀

nick nieaktualny, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Ja aż kaloryfer odkręciłam 🥶 na szczęście przez 🚜🚜🚜 mamy dziś pracę zdalną i nie muszę skrobać autka 😅

nick nieaktualny, notsobadd, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak btw to dzień dobry i miłego dnia wszystkim!

nick nieaktualny, MummyYummy, Pati2804, 2Monia2, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2024, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry🌸

Ja też już po porannym bieganiu, po śniadaniu. Wczoraj teoche oczywiście sobie popłakałam jak męża nie było😬🤷🏼‍♀️ I juz mi przeszło. Nowy miesiąc, nowa szansa.
    Teraz mam do was prośbę, oczyścił mi się umysł i mam myśl,

Możecie mi napisać jakie badania jeszcze zrobić? Chodzi mi o krew, hormonalne, sama juz nie wiem. Może coś pominęłam, moze lekarz mi czegoś nie zaproponował?

Życzę wszystkim dobrego dnia🌸

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2024, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

IMG-2498.jpg

Trzymam 🤞🏻 a zmieniłaś coś? Dietę? Czy idziesz sprawdzić czy to nie był błąd?

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ