X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Nie chce nic mówić ale wygląda to ciekawie 😘
    A dziękuję dobrze 😘 wieczorem jeszcze trochę brudzilam jak się okazało ale teraz byłam w toalecie i jest czysto 🙂 trochę mnie podbrzusze pobolewało ale chyba takie uroki niestety 🙈 muszę się przyzwyczaić i mam zamiar odpoczywać ile się da ! 🙂
    A Ty oprócz tego co zauważyłam to jak się czujesz ? 😘

Cieszę się, że podchodzisz do tego z większym spokojem :) odpoczywaj dużo :*

A dziś rano wstałam z uczuciem, że to jednak nic z tego i że na kolejny cykl zamawiam termometr, bo i tak codziennie wstaje o podobnej porze :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Prezesowa, ktoś napisał, że testujesz w pierwszy dzień wiosny a to dziś nie jest pierwszy dzień wiosny?🙈

Dziś astronomiczna, jutro kalendarzowa - przez wiele lat to był mój najszczęśliwszy dzień w roku, dlatego tak się zapisałam, chociaż ciut za wcześnie :) ale to nic, mam szafkę pełną testów to będę sikać do okresu 😂

Pati2804, KsiążkowaEmilka, notsobadd, KejtKa, pp2018, Paima, Leśneintro, Malinowysorbet, CoffeeDream, MummyYummy, elektro96, Liyss🧚🏻, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Cieszę się, że podchodzisz do tego z większym spokojem :) odpoczywaj dużo :*

A dziś rano wstałam z uczuciem, że to jednak nic z tego i że na kolejny cykl zamawiam termometr, bo i tak codziennie wstaje o podobnej porze :)
    Jutro wszystko się okaże 😘 ja i tak niezmiennie trzymam za Ciebie kciuki ✊🍀
    Zamów, zamów..🙂 Mój też teraz leży w szufladzie nieużywany 😁

Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim rannym i nie-rannym ptaszkom 🤪 muszę Wam pokazać jakie niebo dziś mnie powitało jak otworzyłam oczy

IMG-2498.jpg

Chciałam Was prosić o kciukasy dzisiaj. Idę ponowić wynik wit. B12, dłużej nie wytrzymam, bo za bardzo się stresuję. Mam ogromną nadzieję, że spadło 🥹

Prezesoowa, Daga121222, Pati2804, KejtKa, Smerfetkaa, KsiążkowaEmilka, pp2018, Majuna, Leśneintro, Fermina, Malinowysorbet, Speranza :), CoffeeDream, MummyYummy, Vienna, elektro96, Liyss🧚🏻, ellevv, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90, ale super! Gratulacje i kciuki 🤞🏼🍀😍

Notsobadd piękne widoki 🥰 trzymam kciuki za badanie 🤞🏼🍀

Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    dzień dobry wszystkim rannym i nie-rannym ptaszkom 🤪 muszę Wam pokazać jakie niebo dziś mnie powitało jak otworzyłam oczy

IMG-2498.jpg

Chciałam Was prosić o kciukasy dzisiaj. Idę ponowić wynik wit. B12, dłużej nie wytrzymam, bo za bardzo się stresuję. Mam ogromną nadzieję, że spadło 🥹

Przepiękny widok, aż chce się żyć, prawda? :)

Trzymam kciuki za wyniki :* daj znać jak je tylko dostaniesz :*

notsobadd lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mamy wiosnę 🌸

Prezesoowa, Pati2804, Smerfetkaa, Majuna, CoffeeDream, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Bee90, ale super! Gratulacje i kciuki 🤞🏼🍀😍

Notsobadd piękne widoki 🥰 trzymam kciuki za badanie 🤞🏼🍀

Tak sobie dzisiaj myślałam, że duża część naszych Mamuś się nie odzywa - jak się czujesz Kochana?

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przepiękny widok, aż chce się żyć, prawda? :)

Trzymam kciuki za wyniki :* daj znać jak je tylko dostaniesz :*

Wyskoczyłam dzisiaj z jakąś nową energią, wierzę że to słonko mi przyniesie szczęście. Choć samochód cały zamarznięty, więc wiosna sobie robi jaja 😂🥶

Prezesoowa, Pati2804, KsiążkowaEmilka, Malinowysorbet, MummyYummy, Sparky, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Zgodnie z obietnicą wysyłam Wam kochane ciążowe wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 zarażajcie się wszystkie jak najszybciej 🥺✊🍀

Na wizycie okazało się że ginekolog w środku nie widział już w ogóle śladów krwi , na usg wszystko dobrze, ciałko krwotoczne dalej jest ale nie przeszkadza, czekamy aż się wchłonie, krwiaków żadnych nie ma , stwierdził że to plamienie to od nadżerki bo skoro w macicy czysto to musiała ona zawinić .
    Nie słuchaliśmy serduszka ani nie liczyliśmy ilości, biło rytmicznie , sama widziałam, więc gin stwierdził że jest wszystko super 😊 założył mi już kartę ciąży i mówił że nie ma potrzeby żebym przyszła na wizytę 26 marca , mam ją odwołać i widzimy się 9 kwietnia 🙂
    Jeszcze raz dziękuję Wam za wsparcie, teraz jak już jest spokojna mogę dalej wspierać Was ❤🍀

Cudownie ♥️

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    Dziewczyny nie wierzę. Kupiłam w rossku test 2x myślę aaaa zrobię jeden co mi szkodzi

Nogi mam jak z waty
    20240319-212746.jpg

aż mi głupio że nie udzielałam się w wątku bo nie poznałyście mnie.
    Ale się boję.

Awww! Ale piękne krechy! 🥹🥹🥹

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    No i to jest częsty błąd kobiet , ja też tak miałam ze zabierałam "pracę i myśli o niej" do domu niestety , co przekładało się na silny stres i brak możliwości odpoczynku i relaksu .. 😔 zamiast cieszyć się mężem i spokojem w domu, myślałam co to się stanie nowego w pracy, jak przetrwać.. wiem że to trudne ale nie możemy tak robić, choćby nie wiem co się działo postarajmy się prace zostawić za drzwiami ,a w domu nauczmy się relaksować i cieszyć z bycia razem.. 🥺😘 to trudne ale wiem że możliwe do osiągnięcia 🙂 a i osobom które oczywiście tak robią w pracy jest o wiele łatwiej, lepiej im wtedy idzie i zawsze są zadowolone .. 🙂
    A jeśli chodzi o brak śluzu, u mnie też nie było go dużo przez co myślałam że do owulacji nie doszło a testy owu jednak mówiły co innego 🙂 trzymam kciuki ✊😘😘

Ooo to prawda! W najgorętszych okresach miałam tak, że nawet spać porządnie nie mogłam, bo cały czas myślałam o pracy, o tym co się wydarzy i czy w ogóle będę ją mieć. Na szczęście już się nauczyłam, że wraz z zamknięciem kompa punkt 15 zamykam szufladkę z napisem praca. Będzie co będzie. Choć wiadomo, że zdarzają się gorsze momenty i chodzę poschizowana zastanawiając się czy zdążę zajść zanim się mnie pozbędą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 06:19

Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wyskoczyłam dzisiaj z jakąś nową energią, wierzę że to słonko mi przyniesie szczęście. Choć samochód cały zamarznięty, więc wiosna sobie robi jaja 😂🥶
    To cudownie że wstałaś z pozytywnym nastawieniem, bardzo się cieszę I życzę udanego dnia 🥰😘🍀

notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Zakończyliśmy starania w tym cyklu… to było dla nas wyzwanie… 😂 ja to Was podziwiam dziewczyny…
    Serduszkowaliśmy 3 dni z rzędu, a wcześniej co dnia dni (z uwagi na niepewny termin owu).
    Taka intensywność nie wpisuje się w nasze libido… 🤣
    Szacunek dla wszystkich staraczek i staraczków, nikt tego nie mówi ale to kawał dobrej roboty jest… 😁🙌🏻
    A do mnie szefowa wczoraj: "Schudłaś, czy mi się wydaje?" Jak tu nie schudnąć przy takiej częstotliwości 🫣

@Bee90 gratulacje ♥️

Prezesoowa, Majuna, notsobadd, Malinowysorbet, MummyYummy, Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No mnie mój wczoraj rozwalił, bo poszedł się położyć i przyszłam to chciałam go pozaczepiać niekoniecznie licząc na cokolwiek to usłyszałam płaczliwym głosem „ale miało być kilka dni wolnego dla męża” 🫣😂😂

🤣🤣🤣

Chochlik12 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Ooo to prawda! W najgorętszych okresach miałam tak, że nawet spać porządnie nie mogłam, bo cały czas myślałam o pracy, o tym co się wydarzy i czy w ogóle będę ją mieć. Na szczęście już się nauczyłam, że wraz z zamknięciem kompa punkt 15 zamykam szufladkę z napisem praca. Będzie co będzie. Choć wiadomo, że zdarzają się gorsze momenty i chodzę poschizowana zastanawiając się czy zdążę zajść zanim się mnie pozbędą
    I nie zawsze jest tak źle jak się nam wydaje.. 🙂😘✊🍀

KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Ja aż kaloryfer odkręciłam 🥶 na szczęście przez 🚜🚜🚜 mamy dziś pracę zdalną i nie muszę skrobać autka 😅

Prezesoowa, notsobadd, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak btw to dzień dobry i miłego dnia wszystkim!

Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804, 2Monia2, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2024, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry🌸

Ja też już po porannym bieganiu, po śniadaniu. Wczoraj teoche oczywiście sobie popłakałam jak męża nie było😬🤷🏼‍♀️ I juz mi przeszło. Nowy miesiąc, nowa szansa.
    Teraz mam do was prośbę, oczyścił mi się umysł i mam myśl,

Możecie mi napisać jakie badania jeszcze zrobić? Chodzi mi o krew, hormonalne, sama juz nie wiem. Może coś pominęłam, moze lekarz mi czegoś nie zaproponował?

Życzę wszystkim dobrego dnia🌸

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2024, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

IMG-2498.jpg

Trzymam 🤞🏻 a zmieniłaś coś? Dietę? Czy idziesz sprawdzić czy to nie był błąd?

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ