Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySikoreczkaaa wrote:Dziewczyny po ilu miesiacach starań zrobiliście badanie nasienia?
Dziś gadałam o tym z M. on sądzi że to jeszcze za wcześnie ja uważam że to już ten czas.. i nie wiem czy przesadzam czy nie. To jest nasz 8 CS..
Mąż od początku w zasadzie proponował, że zrobi, ale postanowiliśmy, że jak nie wyjdzie w cyklu majowym to i on i ja idziemy na grubszą diagnostykęMummyYummy, CoffeeDream, Pati2804, Speranza :), Gregorka, Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Dziewczyny po ilu miesiacach starań zrobiliście badanie nasienia?
Dziś gadałam o tym z M. on sądzi że to jeszcze za wcześnie ja uważam że to już ten czas.. i nie wiem czy przesadzam czy nie. To jest nasz 8 CS..
My umówiliśmy się z Mężem, że jak wrócimy po urlopie do rzeczywistości i nadal nic z tego nie wyjdzie, to on idzie na badania nasienia, a ja na hormony itp. i do gina. Zresztą mój gin mówił, żeby zgłosić się po pół roku starań bez efektów, a to akurat będzie 7 cs.Prezesoowa, Gregorka, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Dziewczyny po ilu miesiacach starań zrobiliście badanie nasienia?
Dziś gadałam o tym z M. on sądzi że to jeszcze za wcześnie ja uważam że to już ten czas.. i nie wiem czy przesadzam czy nie. To jest nasz 8 CS..MummyYummy, Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
nick nieaktualnypp2018 wrote:Mam nadzieje, ze po świętach uda mi się odpocząć. Może wezmę wolne. Normalnie odkładam laptop pod stół i też odłączam się od tego, choć pracuje i odpoczywam, jem w jednym pokoju i było to wyzwaniem dla mnie.
Taki meksyk w pracy mam tylko czasowy, bo zamykamy projekty unijne ze starej perspektywy finansowej. Dużo otwartych tematów, wątków mam w swoim projekcie.. I wiecie.. Co z tego, że mam kogoś do pomocy, jak po prostu na niektóre osoby kompletnie nie można liczyć albo ktoś bierze wolne/zwolnienie. Tak czy siak człowiek zostaje w tym na finiszu sam.
Oczywiście mam olbrzymie wyrzuty sumienia, że przyłożyłam się sama do tego jak ciężko jest mi teraz, bo nie zajęłam się wcześniej pewnymi tematami, albo podczytywałam forum zamiast pracować.
Uciekam na medytacje, a o potem do pracy. Udanego dnia!!
Znam ten temat bardzo dobrze - trzymam kciuki, żeby udało się wszystko pozamykać i żebyś mogła odpocząć :* -
Dzień dobry!
Ależ dzisiaj panuje tu pozytywną energia ♥️♥️♥️ Cieszę się, że tak zadziałał na Was pierwszy dzień astronomicznej wiosny 🥰
Doskonale rozumiem stres związany z pracą - ja dopiero jak zmieniłam pracę, to poczułam, jak bardzo przytłaczała mnie ta poprzednia. Teraz miałam kilka miesięcy luzu w nowym miejscu, bo naprawdę świetny zespół i mam robić po prostu swoje, a nikt nie dorabia do tego jakiejś ideologii z pupeczki. Noooo, a teraz, jak wiecie, postanowiłam wziąć nowy projekt... Jeszcze się nie zaczął, a ja już mam głupie przeczucie, że źle zrobiłam. Wszystko potęgują tak nienormalne sny związane z nowym zakresem obowiązków, że spanie ogólnie powoli odchodzi w zapomnienie 😏
Na szczęście czuję się dziś trochę lepiej 💪
Życzę wszystkim miłego dnia!Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Tu są badania z pierwszego posta:
》I ETAP
3dc:
• LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron
7 dpo:
• Progesteron, Estradiol
Pozostałe dni:
• TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, USG tarczycy, Krzywa glukozy, Krzywa insuliny, Monitoring cyklu, Badanie nasienia partnera
Tu bym zaczęła od glukozy i insuliny na czczo, dopiero jak coś wyjdzie nie tak to krzywą, bo to jednak duże obciążenie dla organizmu - takie jest moje zdanie.
》II ETAP
• Wit D,Wit B12, Homocysteina, Kwas foliowy, Żelazo, Ferrytyna
Sama w podpisie zwróciłaś uwagę, że masz krótką - ale w normie - fazę lutealną to zrobiłabym progesteron i estradiol 7 dpo, jak wynik wyjdzie dobry to zrobiłabym 6-8-10 dpo, bo progesteron możesz mieć dobry, ale może zbyt szybko spadać i wystarczy wspomaganie progesteronem
Robilam progesteron to mialam dobry, lekarz mówił ze taki super to.jak jest więcej niż połowa normy a ja mialam około 13ng/ml więc wszystko ok. Temperatura tez trzyma mi się do pierwszego dnia miesiaczki po 37st.
Ale dziękuję bardzo, zbadam Prolaktyna i testosteron bo nie badałam, w 2dcbadalam LH i FSH jedynie
Dziękuję🌸❤️Prezesoowa lubi tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
Prezesoowa wrote:Tak sobie dzisiaj myślałam, że duża część naszych Mamuś się nie odzywa - jak się czujesz Kochana?
Dzięki, że pytasz 😘 Nie mogę się ogarnąć po powrocie do pracy, 1,5 tygodnia siedziałam w domu chora z chorym synkiem. I ciężko mi w tym wszystkim znaleźć czas na forum, ale obiecuję poprawę 😀 Póki co nie mam jakiś wielkich objawów, głównie odczuwam zmęczenie, pobolewania podbrzusza i ból sutków przy karmieniu 🫣 Raz w tygodniu muszę być w pracy stacjonarnie, to dziś jest ten dzień, czuję, że zaraz usnę 😴🙈Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
KsiążkowaEmilka wrote:Dzień dobry🌸
Ja też już po porannym bieganiu, po śniadaniu. Wczoraj teoche oczywiście sobie popłakałam jak męża nie było😬🤷🏼♀️ I juz mi przeszło. Nowy miesiąc, nowa szansa.
Teraz mam do was prośbę, oczyścił mi się umysł i mam myśl,
Możecie mi napisać jakie badania jeszcze zrobić? Chodzi mi o krew, hormonalne, sama juz nie wiem. Może coś pominęłam, moze lekarz mi czegoś nie zaproponował?
Życzę wszystkim dobrego dnia🌸
o której biegasz? I ooo której chodzisz spać? :pKsiążkowaEmilka lubi tę wiadomość
-
Hejka 🥰
Cieszę się, że wszystkie dziś w dobrym humorze ❤️.
Wczoraj poszłam spać o 21 więc w końcu się wyspałam 😍.
Apka pokazuje mi okres na dziś, a u mnie nawet się nie zapowiada, żeby miał przyjść. Chyba, że przyjdzie z zaskoczenia 😅.
@Bee90 gratuluję pięknej kreseczki. Koniecznie musisz napisać, czy coś wcześniej przeczuwałaś ❤️😊Prezesoowa, KsiążkowaEmilka, Pati2804, Chochlik12, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
KejtKa wrote:Ja aż kaloryfer odkręciłam 🥶 na szczęście przez 🚜🚜🚜 mamy dziś pracę zdalną i nie muszę skrobać autka 😅
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Bee90 wrote:o której biegasz? I ooo której chodzisz spać? :p
Śpię od 22-23 a staram się biegać codziennie kolo 6. Śpię 7h co jest dla mnie idealne😂🌸Zbuntowana lubi tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
Krew do badania upuszczona 🩸👌
Pani się ze mnie śmiała, bo poprosiłam o morfologię z rozmazem, a ona mówi, że zawsze jest z rozmazem 🫠
Więc nie wiem co ja się znowu w tych internetach naczytałam, że mam podkreślać Z ROZMAZEM 😂Prezesoowa, KsiążkowaEmilka, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Krew do badania upuszczona 🩸👌
Pani się ze mnie śmiała, bo poprosiłam o morfologię z rozmazem, a ona mówi, że zawsze jest z rozmazem 🫠
Więc nie wiem co ja się znowu w tych internetach naczytałam, że mam podkreślać Z ROZMAZEM 😂
Ja się też na tym nie znam, ale wydawało mi się, że ta skrócona podstawowa jest bez, ale może się coś zmieniło
A co jeszcze badałaś? -
Vienna wrote:Hejka 🥰
Cieszę się, że wszystkie dziś w dobrym humorze ❤️.
Wczoraj poszłam spać o 21 więc w końcu się wyspałam 😍.
Apka pokazuje mi okres na dziś, a u mnie nawet się nie zapowiada, żeby miał przyjść. Chyba, że przyjdzie z zaskoczenia 😅.
@Bee90 gratuluję pięknej kreseczki. Koniecznie musisz napisać, czy coś wcześniej przeczuwałaś ❤️😊Prezesoowa, Speranza :), Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Krew do badania upuszczona 🩸👌
Więc nie wiem co ja się znowu w tych internetach naczytałam, że mam podkreślać Z ROZMAZEM 😂notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:To gdzie test w takim razie ? 😁😘🍀
Pati2804, Vienna, Prezesoowa, elektro96, Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:Dokładnie, też się zastanawiam 😁 mało tu ostatnio sikanego sportu 😁
Ale za to jutro zobaczymy na pewno osikańce 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 08:39
Vienna, Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Wspaniałego dnia dziewczyny! chłodno ale słonecznie u mnie
Gratuluje dwóch kreseczek a reszcie życzę powodzenia
u mnie było trochę serduszkowania, przed i w dzień owulacji wiec zobaczymy co z tego będzie.
Jedynie czego nie umiem to sprawdzać tego śluzu płodnego, mam wrażenie że w ogóle to u mnie nie występuje
Pati2804, notsobadd, Malinowysorbet, Rachelka23 lubią tę wiadomość
06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
Prezesoowa wrote:Ja się też na tym nie znam, ale wydawało mi się, że ta skrócona podstawowa jest bez, ale może się coś zmieniło
A co jeszcze badałaś?
Zrobiłam B12, ferrytyne i morfologię. I czekam jak na szpilkach 😬
@Pati, no widzisz, to może w diagnostyce robią z automatu z rozmazem i dlatego tak Panią rozbawiłam. A może nie wszędzie tak jest. Dobrze, że mówisz 😊Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻