Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:To gdzie test w takim razie ? 😁😘🍀
Przypomniało mi się jak jeszcze długo długo przed staraniami, jak brałam AH, w środku cyklu się czymś zatrułam i zwymiotowałam tabletkę... Ile ja się wtedy nastresowałam, że nie skończę studiów, że jeszcze nie jestem gotowa itd 🤣 teraz jak sobie to przypomnę to mi się śmiać chce, że kiedyś myślałam że zajść w ciążę to taki pikuś 😥 -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Zrobiłam B12, ferrytyne i morfologię. I czekam jak na szpilkach 😬
@Pati, no widzisz, to może w diagnostyce robią z automatu z rozmazem i dlatego tak Panią rozbawiłam. A może nie wszędzie tak jest. Dobrze, że mówisz 😊
Ja też nie lubię tych pytań przy badaniach i teraz zanim pójdę to wykupuję na diagnostyce voucher i na start jest 10% taniej niż w placówce. Tyle, że u mnie w mieście są do wyboru tylko 3 placówki, gdzie punktów pobrań jest z 12 jak nie więcejnotsobadd lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVienna wrote:Nie kuście 🤣 w tym cyklu już obsikałam 4 albo 5 testów i za każdym razem biel aż raziła, tak mi było przykro, że nawet stwierdziłam, że lepiej było ten hajs wydać na laysy cebulowe 🤣🤣🤣
Przypomniało mi się jak jeszcze długo długo przed staraniami, jak brałam AH, w środku cyklu się czymś zatrułam i zwymiotowałam tabletkę... Ile ja się wtedy nastresowałam, że nie skończę studiów, że jeszcze nie jestem gotowa itd 🤣 teraz jak sobie to przypomnę to mi się śmiać chce, że kiedyś myślałam że zajść w ciążę to taki pikuś 😥
W dzień miesiączki to już prawilnie można testowaćja Cię na siłę nie namawiam, ale dobrą passę zapoczątkowaną wczoraj trzeba podtrzymać
Pati2804, Vienna, Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
@sikoreczka, moj mąż zrobił badanie nasienia po roku i bardzo żałuję, że tak długo z tym zwlekaliśmy. Lepiej sprawdzić wcześniej niż później. Jeśli wszystko będzie dobrze to super, a jeśli nie, to będziecie mogli działać od razu. Z obecnej perspektywy uważam, że my zmarnowaliśmy zbyt dużo czasu… 😊
@notsobad bardzo dobrze, że powiedziałaś że z rozmazem. U mnie w labie też są dwie opcje 😊Prezesoowa, notsobadd, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
ja Cię na siłę nie namawiam, ale dobrą passę zapoczątkowaną wczoraj trzeba podtrzymać
Prezesoowa, Pati2804, elektro96, MummyYummy, Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVienna wrote:Nie kuście 🤣 w tym cyklu już obsikałam 4 albo 5 testów i za każdym razem biel aż raziła, tak mi było przykro, że nawet stwierdziłam, że lepiej było ten hajs wydać na laysy cebulowe 🤣🤣🤣
Przypomniało mi się jak jeszcze długo długo przed staraniami, jak brałam AH, w środku cyklu się czymś zatrułam i zwymiotowałam tabletkę... Ile ja się wtedy nastresowałam, że nie skończę studiów, że jeszcze nie jestem gotowa itd 🤣 teraz jak sobie to przypomnę to mi się śmiać chce, że kiedyś myślałam że zajść w ciążę to taki pikuś 😥
Tak samo miałam, ile ja się stresu najadłam i testów narobiłam marząc o tym, żeby nie było 2 krech… jak to perspektywa się zmienia…
Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Nie kuście 🤣 w tym cyklu już obsikałam 4 albo 5 testów i za każdym razem biel aż raziła, tak mi było przykro, że nawet stwierdziłam, że lepiej było ten hajs wydać na laysy cebulowe 🤣🤣🤣
Co do testowania to zrób tak jak podpowiada Ci serducho, nic na siłę 😊Prezesoowa, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:Ojeeeej ale smaka mi zrobiłaś na laysy 🤤 słodyczy mogę nie jesc ale kurde laysiki to moje guilty pleasure 🤣
Co do testowania to zrób tak jak podpowiada Ci serducho, nic na siłę 😊Malinowysorbet, Vienna lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Ojeeeej ale smaka mi zrobiłaś na laysy 🤤 słodyczy mogę nie jesc ale kurde laysiki to moje guilty pleasure 🤣
Co do testowania to zrób tak jak podpowiada Ci serducho, nic na siłę 😊Malinowysorbet, KsiążkowaEmilka, notsobadd lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVienna wrote:Mam dokładnie tak samo, słodycze mogą dla mnie nie istnieć, ale chipsy ahhh. Wiadomo, że nie jest to zbyt zdrowe, ale trzeba mieć jakąś przyjemność z życia 🤣
Ooo tak, chipsiki 🥹 ja jeszcze kocham nachosy paprykowe chilli, koniecznie z sosem serowym 🤤🤤🤤Vienna, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
-
Ja to jestem team czekolada! 🍫
Lubię chrupki ale jakbym miała wybierać to zdecydowanie czekolada 😀
Vienna, Malinowysorbet, Prezesoowa, Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy jak w ostatnim cyklu bralam Clo to czy mogę w tym zrobić badania krwi ? (Testosteron i Prolaktyne)? Poszłabym jutro 3dc.
Teraz już nie biorę Clo, dopiero w kolejnym cyklu (jak będzie konieczność😂)Rachelka23 lubi tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyFermina wrote:Moje dobre przeczucia to chyba jednak było tylko pobożne życzenie. Dziś trafiłam do szpitala z synem z ostrym bólem brzucha. Także ja na ten miesiąc odpadam. 😥
O mamobardzo mi przykro... jak nie jedno to drugie... Mam nadzieję, ze to nic poważnego i synek szybko dojdzie do siebie :*
Fermina, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek😁 ja ani team czekolada ani team chipsy 😅aż by się człowiek zastanawiał skąd te kg rosna😅 chociaż odkąd wróciłam do metforminy znowu dopadają mnie mega spadki cukru 😔więc wtedy czasem wjedzie coś słodkiego 😅
Gratki kreseczek ❤️❤️ życzę każdej z nas tych ⏸️ niech ta wiosna pobudzi nowe życia 😁😁
Pati- dobrze ze wszystko ok i lapie wiruski bo baaardzo bym chciała takiego prezenciku na 1.02 zeby nikt nie wiedział czy to żart czy prawda 🤣🤣
Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Hej hej dzień dobry 🧡
A mi to dziś tak skoczyła temperatura, to chyba była owulacja 🤔 Wczoraj 35,94 a dziś 36,41 😮elektro96, Suzie, CoffeeDream, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
16.07 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
I w ogóle dziewczyny , wczoraj pół dnia wertowałam internety jak się wspomóc przy braku tego odpowiedniego, płodnego śluzu jak bialko jajeczka, po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, żeby był podczas dni płodnych i owulacji 🤓
I już sama nie wiem co jest lepsze, bo są 3 możliwości:
- żel intymny imitujący śluz płodny
- globulki dopochwowe nawilżające
- pić olej z wiesiołka i siemienie lniane
Wczoraj podpytywałam w tym temacie, no ale szukania informacji był ciąg dalszy.
No i minęły 2 miesiące po odstawieniu AH i generalnie, to ja śluz mam, ale ani raz nie był on przezroczysty, tylko taki mleczny. Owszem w dni płodne był wodnisty, a później trochę rozciągliwy, no ale cały czas mleczny.
W ten czwartek idę do lekarza, to skonsultuję to z nim, ale chciałam jeszcze raz zapytać, co wy używacie
😘♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
16.07 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Ja jestem bardziej team cziperki, ale już nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam… 😭 A kiedyś właściwie co weekend coś wpadło 🤣
Pati2804 lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
nic zasiałam mu dziś ziarenko czekam na jego ruch. Też uważam że nie ma na co czekać. Jak to wyjdzie dobrze to ja już wiem jakie kolejne kroki wykonam. Ale najpierw chciałabym się upewnić że tam jest ok. U mnie hormony z 1 strony ok. USG ok, cykle regularne 28-29 dni. Jedynie morfologie mam dziwna. Ale jestem pod kontrola hematologa. Zanim zacznę szczegółowo się badac chciałabym sprawdzić nasienie. Dzwoniłam do Gyncentrum w Katowicach i terminy są choćby jutro. Czekam co M. powie jak przemysli..
elektro96, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB -
Majlen wrote:Hej hej dzień dobry 🧡
A mi to dziś tak skoczyła temperatura, to chyba była owulacja 🤔 Wczoraj 35,94 a dziś 36,41 😮
U mnie też owu wczoraj była dziś wzrost temp a wczoraj spadek a tu małż na wyjeździe wróci o ile protest pozwoli to wieczorem więc spróbujemy coś poprawić ale kurcze boję się że za późno 😔Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley