Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNieprzejrzysta wrote:Wiesz, myślę że lepiej się żywić dobrą myślą. Jak przyjdzie małpa (mam nadzieję, że nie!) to weźmiesz to na klatę i na drugi dzień powinno być już lepiej 🙂
W ogóle jesteśmy podobnie po owulacji, ja jestem 3 dpo. I w sumie też czuje taki spokój, ale raczej z tego powodu, że wiem że jest to niemożliwe żeby się udało... No bo jak to żeby tylko 1 zdrowy plemnik przedostał się do jajeczka... Jest więcej argumentów żeby się nie udało niż udało 🙃
Na tym polega ten cud poczęcia, że przeszkód jest milion, a jednak i tak się udajeMajuna, Pati2804, Nieprzejrzysta, MummyYummy, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVienna wrote:Ja odstawiłam AH jakoś na początku grudnia. I pierwszy i drugi cykl nie ogarniałam mojego śluzu. Był wodnisty w czasie dni płodnych, ale śluz jak białko jaja to była jakaś abstrakcja. Dopiero w lutym zauważyłam taki śluz. A w tym cyklu było go tak dużo, że sama jestem w szoku że organizm tyle tego produkuje. Ja w sumie nic konkretnego na poprawę śluzu nie brałam, ale jak byłam w czasie dni płodnych u ginekologa to się mnie zapytała ile wody piję bo mam bardzo dużo ładnego śluzu. No i fakt ja dość sporo piję, bo min 2-3L wody dziennie. Ale czy to zasługa dużej ilości wody, czy po prostu organizm się ustabilizował po odstawieniu tabletek to nie wiem 😊
No właśnie, kluczem do sukcesu w przypadku śluzu jest picie odpowiednio dużej ilości wody. Ja mam z tym straszny problemzjeść mogę wiadro, wypić już nie bardzo
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygrazka0022 wrote:Helloł, melduje sie z @. Dostałam dziś rano, także liczymy na urok Wielkanocy i może coś się uda w kwietniu
Wielkanoc to moje ulubione święto, nawet bardziej niż BN, więc może może
Przytulam Kochana mocno :* oby to była ostatnia w tym rokugrazka0022 lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Moje dobre przeczucia to chyba jednak było tylko pobożne życzenie. Dziś trafiłam do szpitala z synem z ostrym bólem brzucha. Także ja na ten miesiąc odpadam. 😥
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 11:10
Fermina lubi tę wiadomość
-
https://vm.tiktok.com/ZGePpHDbk/ - apropo nakręcenia się 😂😂18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 17.07 badanie drożności
🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
elektro96 wrote:Wiecie co… powiem Wam cos.
Mam juz 2dpo i cały czas mam w sobie spokój, który mi towarzyszy od samego początku cyklu… Czuję jakąś taka ekscytację, jakbym czekała na wymarzony prezent, a jednocześnie mam w głowie myśl, że wszystko będzie dobrze. Nie potrafię tego racjonalnie wytłumaczyć… Od dawna nie czułam się ze sobą tak dobrze psychicznie.
Dodatkowo wczoraj z mężem coś w żartach wspomnieliśmy o 🐵, na co on stwierdził, że mogłaby już nie przyjść… 🥹 Tak mi się zrobiło żal chłopa… Wszystko bym dała, żeby w końcu uczynić go tatusiem.
Ech, jeśli ten wredny małpiszon przyjdzie i te moje bezpodstawne uczucia okażą się jakaś pomyłką… to będzie dla mnie jak strzał w pysk.Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:No to jest nas więcej.
Ja dziś 3/4dpo. Szanse praktycznie zerowe żeby się udało i mam wewnętrzny luz. Będzie to będzie, nie będzie to trudno- następny cykl. Chyba przez to że wiem że szanse małe i wiele miesięcy dużo lepiej było i z owulka i z przytulankami to jakoś brak nastawienia daje mi poczucie spokoju.Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Helloł, melduje sie z @. Dostałam dziś rano, także liczymy na urok Wielkanocy i może coś się uda w kwietniu
Wielkanoc to moje ulubione święto, nawet bardziej niż BN, więc może możegrazka0022 lubi tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Helloł, melduje sie z @. Dostałam dziś rano, także liczymy na urok Wielkanocy i może coś się uda w kwietniu
Wielkanoc to moje ulubione święto, nawet bardziej niż BN, więc może może
Pierwszy cykl na rozkręcenie🍀 oby ostatni🫂grazka0022 lubi tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
Zimozielona wrote:No to jest nas więcej.
Ja dziś 3/4dpo. Szanse praktycznie zerowe żeby się udało i mam wewnętrzny luz. Będzie to będzie, nie będzie to trudno- następny cykl. Chyba przez to że wiem że szanse małe i wiele miesięcy dużo lepiej było i z owulka i z przytulankami to jakoś brak nastawienia daje mi poczucie spokoju.
Ja też 3/4 dzień po owulacji 🥳 czekamy dziewczyny !Pati2804, Nieprzejrzysta, MummyYummy lubią tę wiadomość
06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
Majuna wrote:Chodzą ploteczki, że Ty zaraz zostajesz w tym wątku 🤭🤭🤭 czekam jutro!
Prezesoowa, Majuna, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Klavel Aga wrote:Ja też 3/4 dzień po owulacji 🥳 czekamy dziewczyny !
Klavel Aga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Majuna wrote:Chodzą ploteczki, że Ty zaraz zostajesz w tym wątku 🤭🤭🤭 czekam jutro!
Majuna, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Uwielbiam Wasze towarzystwo - to raz.
Wątku kwietniowego nie będzie, bo nie ma prowadzącej - to dwa.
😁 😁 😁Majuna, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:Wszystkie słyszą tylko nie nasza Prezesoowa 😄😄😄
Do mnie również dotarły takie plotkiMajuna lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️