X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    My w ogóle wynajmujemy mieszkanie, więc nawet nie mamy nic swojego. Nigdy nawet nie myślałam o budowie domu, wydawało mi się to finansowo nieosiągalne. Aż marzenie o domku na jakimś zadupiu xD zaczęło kiełkować dwa lata temu i w końcu udało się że zaczynamy realizację tego marzenia. Wiem, że jeszcze długa droga przed nami, ale teraz czuję że to się na prawdę może udać 😍😊

Pewnie, że się uda! Małymi kroczkami i stanie piękny dom 🏡 powodzenia 🍀

Vienna, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę sprawdzić te dominację, więc niech ktoś mądrzejszy się wypowie, żeby wiedzieć na przyszłość :D

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺

📆 Kalendarz wizyt
    7/7 - USG III
    8/7 - endo
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Robiłam na tym kalkulatorze Suzie i wyszło 78,7 i nie wiem co to znaczy 😂

Dziewczyny ja tu gdzieś właśnie wyczytałam, żeby sprawdzić dominację estrogenową ale po tym wyniku i tak nie wiem, może któraś się zna?🙈

Poczekajmy na @Prezesoowa 😁 Ona pewnie pomoże 🤪😉

elektro96, Liyss🧚🏻, KejtKa, MummyYummy, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Ewelina950101 Nowa

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    My w ogóle wynajmujemy mieszkanie, więc nawet nie mamy nic swojego. Nigdy nawet nie myślałam o budowie domu, wydawało mi się to finansowo nieosiągalne. Aż marzenie o domku na jakimś zadupiu xD zaczęło kiełkować dwa lata temu i w końcu udało się że zaczynamy realizację tego marzenia. Wiem, że jeszcze długa droga przed nami, ale teraz czuję że to się na prawdę może udać 😍😊

Na pewno się uda! ☺️ Ja tez tak myślałam, ze to nieosiągalne, ale mam wrażenie, ze tymi pozytywnymi myślami i nie załamywaniem się w końcu to spełniłam ☺️

Vienna lubi tę wiadomość

29 👩🏻
    11.2023 - rozpoczęcie starań
  • Vienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Ja mam to samo! Wynajmujemy mieszkanie, ale powoli myślimy o kupnie mieszkania… ale skrycie marzy nam się domek z olbrzymim salonem i własnym ogródkiem 😍 niestety finansowo jest to totalna abstrakcja dla nas, budowa jest taka droga, kupno w sumie też… 😭
    My już mamy wybrane miejsce zamieszkania - zdecydowanie będzie to nasza miejscowość na Śląsku.

To przez dłuższy czas był dla nas bloker… bo jak się decydować na dziecko bez własnego mieszkania, ale stwierdziliśmy, że nie będzie idealnego momentu, bo go chyba nigdy nie ma i stwierdziliśmy, że będziemy z dzidziusiem po prostu żyć i przeprowadzać się, czy remontować. 😁
    Ja też bardzo długo zwlekałam z decyzją o dziecku, właśnie przez brak własnego lokum. Aż w zeszłym roku dojrzeliśmy do decyzji, że na dom będziemy czekać parę lat, a nie wyobrażamy sobie czekać tak długo na dziecko którego pragniemy już od dawna 😍

Chochlik12, Zbuntowana, CoffeeDream, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    My szukaliśmy na rynku wtórnym i mieliśmy ten problem, że nawet jak już coś było to przychodził klient gotówkowy i zgarniał mieszkanie sprzed nosa... Bardzo wtedy się zawiodłam, bo na jedno już naprawdę byliśmy nastawieni.
    Długo szukaliśmy i w końcu trochę obniżyliśmy swoje oczekiwania.
    Dokładnie tak to też teraz wygląda. Pojawia się ogłoszenie, dzwoniąc dzień później dowiadujemy się ze juz 6osob jest umówionych na oglądanie a od 2 czeka na ostateczna decyzję... masakra

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸

Wysłany: 21 marca 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ja też bardzo długo zwlekałam z decyzją o dziecku, właśnie przez brak własnego lokum. Aż w zeszłym roku dojrzeliśmy do decyzji, że na dom będziemy czekać parę lat, a nie wyobrażamy sobie czekać tak długo na dziecko którego pragniemy już od dawna 😍
    Kiedyś myśleliśmy podobnie że jak to dziecko skoro nie mamy swojego mieszkania. Ale jednak mieszkanie można kupić teraz jak i za parę lat a na dziecko za parę lat może być za późno

Vienna, Suzie lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Poseksic.. po maratonie to już ciężko z ochota 🙈 już nie będę ich robić bo mi zryja łeb. Ale czuje, że to kolejna faza cyklu bo mam spadek energii i szybko się wzruszam :D zobaczę może też na święta zrobie test.
    To bez seksu ale bez testów, znajdz cos ciekawgo do roboty....mowie to ja która sie nudzi jak mops i nie ma zadnych zainteresowań oprocz ksiazek 🤣

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny :) Zasuwam w pracy, a tu tyle się dzieje - na chwilkę do Was zajrzałam.
    Prezesowa - nadal trzymam kciuki, jeszcze może być wcześnie :)
    Tulę za biele i wszystkie, które dzisiaj akurat potrzebują :)
    Ja też powoli wchodzę w poowulacyjny czas rozkmin się czy się udało czy się nie udało, ale staram się je odganiać. Będzie, co ma być w tym miesiącu, tym bardziej że nie biorę tym razem "profilaktycznie" luteiny

Prezesoowa lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Ewelina950101 Nowa

Wysłany: 21 marca 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Kiedyś myśleliśmy podobnie że jak to dziecko skoro nie mamy swojego mieszkania. Ale jednak mieszkanie można kupić teraz jak i za parę lat a na dziecko za parę lat może być za późno

No właśnie to było też moje myślenie z tym, ze mieszkanie jest a dziecka brak…

29 👩🏻
    11.2023 - rozpoczęcie starań
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    A potem na macierzyńskim z rana kawka na tarasie. ☕ A brzdąc w trawie. 😉😉😉
    No i łezki mi popłynęły… 😭😭😭
    To jest moje największe marzenie…

Zbuntowana, Vienna, Majuna, CoffeeDream, Chochlik12, Fermina, Liyss🧚🏻, KejtKa, MummyYummy, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 21 marca 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    No i łezki mi popłynęły… 😭😭😭
    To jest moje największe marzenie…

Jeszcze się spełni :)

elektro96, Zbuntowana, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Noo dlatego ja już po 1cs (4 cykl od odstawienia) stwierdziłam, że próba kontrolowania tego nie ma sensu, bo tylko się spinam i efekt jest odwrotny do zamierzonego. Od następnego cyklu nie wiem czy w ogóle nie oleje zapisywania objawów i obserwacji, poprostu będziemy ❤️ kiedy mamy ochotę i tyle. Na szczęście mamy dość wysokie libido więc z częstotliwością nie powinno być problemu 🤣
    Ja tak właśnie zrobiłam. Tu sa strasznie drogie testy owu wiec je olałam szkoda kasy. Tak samo ciążowe. Zrobie późno zeby ich nie marnowac.. wole to kase odłożyć na cokolwiek, dla dzieci, dla potencjalnego dziecka, na naprawe auta ale szkoda w patyki do wyrzucenia

Speranza :), Vienna lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2

Wysłany: 21 marca 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    To bez seksu ale bez testów, znajdz cos ciekawgo do roboty....mowie to ja która sie nudzi jak mops i nie ma zadnych zainteresowań oprocz ksiazek 🤣
    Hahaha 😄 zaczęłam oglądać Yellowstone, ale to ma tyle sezonów że stwierdziłam ,że może zostawię to sobie na czas ciazowy 😏

PaulaG, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

• Vienna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dokładnie. Kiedyś właśnie czekałam na idealny moment, swoje mieszkanie, stabilna sytuacja w pracy, perfekcyjne zdrowie, waga, dieta itd. Teraz uważam, że to bez sensu. To wszystko można realizować również z dzieckiem 😊 Nigdy nie będzie idealnego momentu ❤️

Speranza :), CoffeeDream, elektro96, Suzie, Malinowysorbet, Chochlik12, MummyYummy, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam i mam już pełne informacje 🙄
    Niestety beta spada i krwawienie jest spowodowane
    Poronieniem wczesnym
    Tym razem się nie udało 😟

• Suzie Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drewkowa94 wrote:
    Poronieniem wczesnym

Bardzo mi przykro :(

drewkowa94 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺

📆 Kalendarz wizyt
    7/7 - USG III
    8/7 - endo
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 17:41

💃🕺28

2024: 4x CB
    2025: 👼🏻 8+1
    _____
    "A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drewkowa94 wrote:
    Poronieniem wczesnym

Bardzo współczuję, tulas <3

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drewkowa94 wrote:
    Poronieniem wczesnym
    Bardzo mi przykro, mocno przytulam 🫂❤️

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ