Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Vienna wrote:My w ogóle wynajmujemy mieszkanie, więc nawet nie mamy nic swojego. Nigdy nawet nie myślałam o budowie domu, wydawało mi się to finansowo nieosiągalne. Aż marzenie o domku na jakimś zadupiu xD zaczęło kiełkować dwa lata temu i w końcu udało się że zaczynamy realizację tego marzenia. Wiem, że jeszcze długa droga przed nami, ale teraz czuję że to się na prawdę może udać 😍😊
Pewnie, że się uda! Małymi kroczkami i stanie piękny dom 🏡 powodzenia 🍀Vienna, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Też chcę sprawdzić te dominację, więc niech ktoś mądrzejszy się wypowie, żeby wiedzieć na przyszłość
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
📆 Kalendarz wizyt
7/7 - USG III
8/7 - endo
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Liyss🧚🏻 wrote:Robiłam na tym kalkulatorze Suzie i wyszło 78,7 i nie wiem co to znaczy 😂
Dziewczyny ja tu gdzieś właśnie wyczytałam, żeby sprawdzić dominację estrogenową ale po tym wyniku i tak nie wiem, może któraś się zna?🙈
Poczekajmy na @Prezesoowa 😁 Ona pewnie pomoże 🤪😉elektro96, Liyss🧚🏻, KejtKa, MummyYummy, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:My w ogóle wynajmujemy mieszkanie, więc nawet nie mamy nic swojego. Nigdy nawet nie myślałam o budowie domu, wydawało mi się to finansowo nieosiągalne. Aż marzenie o domku na jakimś zadupiu xD zaczęło kiełkować dwa lata temu i w końcu udało się że zaczynamy realizację tego marzenia. Wiem, że jeszcze długa droga przed nami, ale teraz czuję że to się na prawdę może udać 😍😊
Na pewno się uda! ☺️ Ja tez tak myślałam, ze to nieosiągalne, ale mam wrażenie, ze tymi pozytywnymi myślami i nie załamywaniem się w końcu to spełniłam ☺️Vienna lubi tę wiadomość
29 👩🏻
11.2023 - rozpoczęcie starań -
Chochlik12 wrote:Ja mam to samo! Wynajmujemy mieszkanie, ale powoli myślimy o kupnie mieszkania… ale skrycie marzy nam się domek z olbrzymim salonem i własnym ogródkiem 😍 niestety finansowo jest to totalna abstrakcja dla nas, budowa jest taka droga, kupno w sumie też… 😭
My już mamy wybrane miejsce zamieszkania - zdecydowanie będzie to nasza miejscowość na Śląsku.
To przez dłuższy czas był dla nas bloker… bo jak się decydować na dziecko bez własnego mieszkania, ale stwierdziliśmy, że nie będzie idealnego momentu, bo go chyba nigdy nie ma i stwierdziliśmy, że będziemy z dzidziusiem po prostu żyć i przeprowadzać się, czy remontować. 😁Chochlik12, Zbuntowana, CoffeeDream, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:My szukaliśmy na rynku wtórnym i mieliśmy ten problem, że nawet jak już coś było to przychodził klient gotówkowy i zgarniał mieszkanie sprzed nosa... Bardzo wtedy się zawiodłam, bo na jedno już naprawdę byliśmy nastawieni.
Długo szukaliśmy i w końcu trochę obniżyliśmy swoje oczekiwania.03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Vienna wrote:Ja też bardzo długo zwlekałam z decyzją o dziecku, właśnie przez brak własnego lokum. Aż w zeszłym roku dojrzeliśmy do decyzji, że na dom będziemy czekać parę lat, a nie wyobrażamy sobie czekać tak długo na dziecko którego pragniemy już od dawna 😍
Vienna, Suzie lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
Malinowysorbet wrote:Poseksic.. po maratonie to już ciężko z ochota 🙈 już nie będę ich robić bo mi zryja łeb. Ale czuje, że to kolejna faza cyklu bo mam spadek energii i szybko się wzruszam
zobaczę może też na święta zrobie test.
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Dobrego dnia dziewczyny
Zasuwam w pracy, a tu tyle się dzieje - na chwilkę do Was zajrzałam.
Prezesowa - nadal trzymam kciuki, jeszcze może być wcześnie
Tulę za biele i wszystkie, które dzisiaj akurat potrzebują
Ja też powoli wchodzę w poowulacyjny czas rozkmin się czy się udało czy się nie udało, ale staram się je odganiać. Będzie, co ma być w tym miesiącu, tym bardziej że nie biorę tym razem "profilaktycznie" luteiny
Prezesoowa lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Malinowysorbet wrote:Kiedyś myśleliśmy podobnie że jak to dziecko skoro nie mamy swojego mieszkania. Ale jednak mieszkanie można kupić teraz jak i za parę lat a na dziecko za parę lat może być za późno
No właśnie to było też moje myślenie z tym, ze mieszkanie jest a dziecka brak…29 👩🏻
11.2023 - rozpoczęcie starań -
Majuna wrote:A potem na macierzyńskim z rana kawka na tarasie. ☕ A brzdąc w trawie. 😉😉😉
To jest moje największe marzenie…Zbuntowana, Vienna, Majuna, CoffeeDream, Chochlik12, Fermina, Liyss🧚🏻, KejtKa, MummyYummy, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
To jest moje największe marzenie…
Jeszcze się spełnielektro96, Zbuntowana, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Vienna wrote:Noo dlatego ja już po 1cs (4 cykl od odstawienia) stwierdziłam, że próba kontrolowania tego nie ma sensu, bo tylko się spinam i efekt jest odwrotny do zamierzonego. Od następnego cyklu nie wiem czy w ogóle nie oleje zapisywania objawów i obserwacji, poprostu będziemy ❤️ kiedy mamy ochotę i tyle. Na szczęście mamy dość wysokie libido więc z częstotliwością nie powinno być problemu 🤣
Speranza :), Vienna lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
PaulaG wrote:To bez seksu ale bez testów, znajdz cos ciekawgo do roboty....mowie to ja która sie nudzi jak mops i nie ma zadnych zainteresowań oprocz ksiazek 🤣
PaulaG, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
Malinowysorbet wrote:Kiedyś myśleliśmy podobnie że jak to dziecko skoro nie mamy swojego mieszkania. Ale jednak mieszkanie można kupić teraz jak i za parę lat a na dziecko za parę lat może być za późno
Speranza :), CoffeeDream, elektro96, Suzie, Malinowysorbet, Chochlik12, MummyYummy, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
drewkowa94 wrote:Wracam i mam już pełne informacje 🙄
Niestety beta spada i krwawienie jest spowodowane
Poronieniem wczesnym
Tym razem się nie udało 😟
Bardzo mi przykrodrewkowa94 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️