Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam Wam coś do polecenia, chociaż narażam się na śmieszność
Szukając materiałów o tym jak przebiega zapłodnienie itd. trafiłam na bajkę, która oglądałam za dzieciaka. Może się Wam przyda, dla mnie cześć informacji była nowa
https://youtu.be/KTxuXfcQ1TM?si=sxc2lBxj5adZxzJGWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 18:53
Fermina, elektro96, notsobadd, Prezesoowa, Nusia89, pp2018, Suzie, Pati2804, Majuna, blob lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Ja żałuję, że nie zbadałam w tym cyklu proga, bo był chyba najwyższy w moim życiu, skoro mnie tak skołował z tym wszystkim
Jeśli chodzi o prowadzącą tej części staraczkowej, jeśli stanęłoby na dwóch postach to ja bym się pewnie podjęła mam szaloną satysfakcję wpisując kreseczki, brzuszki i kciuczki dla nas wszystkich
Oczywiście jeśli będzie ktoś inny chętny to nie ma problemu
Kto jak nie Ty, byłoby super! 🤩Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Leśneintro wrote:Mam Wam coś do polecenia, chociaż narażam się na śmieszność
Szukając materiałów o tym jak przebiega zapłodnienie itd. trafiłam na bajkę, która oglądałam za dzieciaka. Może się Wam przyda, dla mnie cześć informacji była nowa
https://youtu.be/KTxuXfcQ1TM?si=sxc2lBxj5adZxzJG
Oglądaliśmy to w szkole! Lubiłam ten serialLeśneintro, MummyYummy, elektro96, pp2018 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
https://youtu.be/KTxuXfcQ1TM?si=sxc2lBxj5adZxzJGpp2018 lubi tę wiadomość
-
Pamiętam "Było sobie życie" ♥️ Bardzo to lubiłam ☺️pp2018 lubi tę wiadomość
-
Uwielbiałam tą bajkępp2018 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
pp2018 wrote:Fermina, jasne, jak potrzeba, to korzystaj! Od tego ci lekarze są!
Speranza, NAC mam, ale 150 mg i pisali na opakowaniu, żeby brać tylko 1 dziennie. Mimo wszystko należy brać 600 mg w jednej dawce dziennie czy może być dawka dzienna podzielona?
Ale rozumiem, że olej z wiesiołka to do owulki? Ja kiedyś piłam przez cały cykl i wtedy widziałam poprawę, a teraz to tak średnio gdy piję do polowy cyklu. Liczę na ten Fertisim w kwestii śluzu.
Prezesoowa, wydaje mi się, że tak. Myślę jeszcze o zakupie elektrolitów z Podkowy albo z Bestlabu. Choć zanim się namyślę, pododaje soli Kłodawskiej do szklanki do wypicia na noc i drugi raz do wody z rana po przebudzeniu. Zobaczymy jak wtedy będzie.
Ja mam taki problem, że mam okropnie suche oczy, a w buzi rano po nocy mam przyklejone wargi do zębów z suchości. Wygląda to na zespół Sjogrena, ale niczego mój reumatolog nie potwierdził. Do oczu już wjeżdżają maści, bo krople i emulsje nie dają rady, więc na pewno coś jest na rzeczy w tym temacie!
Ja biorę 1200mg NAC (2 tabletki) co drugi dzień. Cały cykl, bo jest też przeciwzapalny i mi to pomaga na endometrioze i nie tylko. Olej z wiesiołka tylko do ovu, potem można np olej lniany.pp2018 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Nusia89 wrote:Ale fajniutkie . Btw.- te plemniki z twarzy troche przypominaja mi smerfy, hehe
Zastawiałam się przez moment czemu w bajce ktoś ma plemniki na twarzy. 🤣Speranza :), pp2018, MummyYummy, elektro96, Majuna, blob lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:Jak długie masz cykle?
27-28 dniNadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Dziewczyny Wasze kciuki mają moc, z tatą jest troszkę lepiej i nawet jest w lepszym humorze.. Śmieje się, że jakaś babka na oddziale leci na niego, bo jest wart miliony (to ta jego pompa) i musi się na noc zamykać na klucz, bo rzuca mu się na szyję 🤣 🤣 🤣
więc jeśli to nie za dużo to proszę o jeszcze troszkę Waszych kciuków 🥺Suzie, Liyss🧚🏻, KejtKa, notsobadd, elektro96, KsiążkowaEmilka, bonmer, Malinowysorbet, Speranza :), Rachelka23, MummyYummy, Leśneintro, Pati2804, CoffeeDream, Majlen, PaulaG, Majuna, Paima, blob, Vienna lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Dziewczyny Wasze kciuki mają moc, z tatą jest troszkę lepiej i nawet jest w lepszym humorze.. Śmieje się, że jakaś babka na oddziale leci na niego, bo jest wart miliony (to ta jego pompa) i musi się na noc zamykać na klucz, bo rzuca mu się na szyję 🤣 🤣 🤣
więc jeśli to nie za dużo to proszę o jeszcze troszkę Waszych kciuków 🥺
Trzymam nadal 🤞Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:Dziewczyny Wasze kciuki mają moc, z tatą jest troszkę lepiej i nawet jest w lepszym humorze.. Śmieje się, że jakaś babka na oddziale leci na niego, bo jest wart miliony (to ta jego pompa) i musi się na noc zamykać na klucz, bo rzuca mu się na szyję 🤣 🤣 🤣
Trzymam!!!Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
więc jeśli to nie za dużo to proszę o jeszcze troszkę Waszych kciuków 🥺Prezesoowa lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Takie pytanko mam. Czy też macie czasami wrażenie, że wasi partnerzy są w w domu do ozdoby? Czy normalnie sprzątają tak sami z siebie, albo od razu robia coś jak poprosicie? 😅 wyszorowałam kuchnie, zrobiłam pranie, rozwiesiłam je. Zaczęłam odkurzac mieszkanie i wchodze do pokoju w którym on gra i tak patrzy na mnie zadowolony: wszystko ok? No kur*a jakie ok 😆 w dzień 2h czekałam zanim pokroił mi pieczarki o które prosiłam i potem razem zrobilismy kolacje. Czy to szczyt ich możliwości i więcej od siebie nie mogą dać? 😆
Żeby nie było, mówiłam mu ze trzeba dzisiaj posprzątać i w czym mi pomoże 🙃▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Ach, jak to powodzenie u kobiet daje +10 do samopoczucia 🤪 nadal mocne kciuki! 🤞🏻Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
To dobrze, że z Tatą lepiej. Niezmiennie trzymam kciuki ✊🏻😘Prezesoowa lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Malinowysorbet wrote:Takie pytanko mam. Czy też macie czasami wrażenie, że wasi partnerzy są w w domu do ozdoby? Czy normalnie sprzątają tak sami z siebie, albo od razu robia coś jak poprosicie? 😅 wyszorowałam kuchnie, zrobiłam pranie, rozwiesiłam je. Zaczęłam odkurzac mieszkanie i wchodze do pokoju w którym on gra i tak patrzy na mnie zadowolony: wszystko ok? No kur*a jakie ok 😆 w dzień 2h czekałam zanim pokroił mi pieczarki o które prosiłam i potem razem zrobilismy kolacje. Czy to szczyt ich możliwości i więcej od siebie nie mogą dać? 😆
Żeby nie było, mówiłam mu ze trzeba dzisiaj posprzątać i w czym mi pomoże 🙃
Mój małż sprząta sam od siebie. Jeśli posprząta i ogarnie coś w domu to wtedy dopiero idzie na kompa w coś zagrać 😁
Szczerze nie wyobrażam sobie, żebym miała wszystko sama robić w domu bo bym chyba nigdy nie miała czasu dla siebie 🙈Malinowysorbet lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Malinowysorbet wrote:Takie pytanko mam. Czy też macie czasami wrażenie, że wasi partnerzy są w w domu do ozdoby? Czy normalnie sprzątają tak sami z siebie, albo od razu robia coś jak poprosicie? 😅 wyszorowałam kuchnie, zrobiłam pranie, rozwiesiłam je. Zaczęłam odkurzac mieszkanie i wchodze do pokoju w którym on gra i tak patrzy na mnie zadowolony: wszystko ok? No kur*a jakie ok 😆 w dzień 2h czekałam zanim pokroił mi pieczarki o które prosiłam i potem razem zrobilismy kolacje. Czy to szczyt ich możliwości i więcej od siebie nie mogą dać? 😆
Żeby nie było, mówiłam mu ze trzeba dzisiaj posprzątać i w czym mi pomoże 🙃
Ja na mojego nie narzekam. Mamy wg mnie sprawiedliwy podział obowiązków, robi swoje bez marudzenia a jak trzeba to i mi pomoże z moimi. Dziećmi się zajmuje od A do Z. Dobry z niego chłopak.Malinowysorbet, pp2018 lubią tę wiadomość