Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
KejtKa wrote:Kurczę, kusicie, kusicie 🫣🤭 owu była teoretycznie w 18 dc 🤔 dobra, napęłnię pęcherz i siknę, a co 😅
ooo to czekamy czekamy 🤞 🤞pp2018, KejtKa, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Hej dziewczyny! U mnie w tym cyklu ovu dała się we znaki. Nabrzmiałe piersi i kucie jajnika idealnie sie zgrało z tym co wyznaczyła apka. Takiej intensywnej ovu dawno nie miałam. Było ♥️. Będę mieć wielkie nadzieje co do tego cyklu 🥰. Teraz się uda 🌷💪🤞
KsiążkowaEmilka, Prezesoowa, grazka0022, notsobadd, elektro96, pp2018, Fermina, Chmurka21, Speranza :), MummyYummy, Liyss🧚🏻, Pati2804, PaulaG, blob lubią tę wiadomość
-
Maj.a wrote:@notsobadd
Widzę, że badałaś poziom testosteronu. Wiesz może jakie są widełki wyników? Bo mam w sumie identyczny poziom jak Twój a dopiero za tydzień idę na konsultacje do ginekologa.
Masz w tych samych jednostkach co ja?
Jakie normy podaje Twój lab? U mnie była górna granica 0,48.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
KejtKa, czekamy z niecierpliwością 😈
pp2018, KejtKa lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Elektro, Suzie, mi też apka szlała. W ogóle nie pokazywało danych, które wpisywałam. Przeklikałam kilka razy i pojawiły się z powrotem wszystkie dane. A u was dalej problem z apką?
Magdalena321, mam nadzieję, że szybko trafisz na wspaniałego lekarza, któremu zaufasz.
A kojarzycie czy jest jakiś wątek, gdzie dziewczyny podają namiary na dobrych specjalistów w różnych swoich miastach?
Tak podczytuje i widzę, że często dość szybko pojawia się cień cienia/cień na teście ciążowym jak wiecie kiedy była owu... Marzec taki długi, że może ja drugi raz będę się testować w tym miesiącu
Czy terminy na testowanie w pierwszym poście podaje się jako przewidywany termin miesiączki?
Ja nie wiem dziewczyny jak wy rozpoznajecie te owulki. Chyba się przyłożę do badania szyjki. W tym miesiącu mega słaby śluz miałam, ochota zerowa, zero kłucia, a na monitoringu był pęcherzyk w lewym jajniku. Robiliśmy, co trzeba, zobaczymy.
Ja czasem nawet nie wiem jak przyporządkować śluz w apce, bo mój śluz nie jest taki typowo książkowy niestety. Najczęściej w dniach początkowych płodnych pojawia się taki mleczny jak woda z mlekiem, przy czym im później w cykl, to robi się coraz rzadszy i mniej mleczny w kolorze (nadal jak zmieszana woda z mlekiem, ale jakby mniej mleka). A potem czasem jest 1-2 dni takiej galarety ścisłej, ale to nie jest przeźroczyste ani nie jest tak przejrzyste jak białko jaja, nie ciągnie się tak jak białko jaja kurzego... I to też nie jest tak, że cały dzień taki śluz mam, ale raz w ciągu dnia się pojawia, jeśli uda mi się to wyłapać jak pracuję z domu.
Ech te rozkminy staraczkowe.. Czasem mam wrażenie, że za bardzo się na tym fiksuję i mi życie "tu i teraz" mija. Też tak macie??
KejtKa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
pp2018 wrote:KejKa, czekamy!
Elektro, Suzie, mi też apka szlała. W ogóle nie pokazywało danych, które wpisywałam. Przeklikałam kilka razy i pojawiły się z powrotem wszystkie dane. A u was dalej problem z apką?
Magdalena321, mam nadzieję, że szybko trafisz na wspaniałego lekarza, któremu zaufasz.
A kojarzycie czy jest jakiś wątek, gdzie dziewczyny podają namiary na dobrych specjalistów w różnych swoich miastach?
Tak podczytuje i widzę, że często dość szybko pojawia się cień cienia/cień na teście ciążowym jak wiecie kiedy była owu... Marzec taki długi, że może ja drugi raz będę się testować w tym miesiącu
Czy terminy na testowanie w pierwszym poście podaje się jako przewidywany termin miesiączki?
Ja nie wiem dziewczyny jak wy rozpoznajecie te owulki. Chyba się przyłożę do badania szyjki. W tym miesiącu mega słaby śluz miałam, ochota zerowa, zero kłucia, a na monitoringu był pęcherzyk w lewym jajniku. Robiliśmy, co trzeba, zobaczymy.
Ja czasem nawet nie wiem jak przyporządkować śluz w apce, bo mój śluz nie jest taki typowo książkowy niestety. Najczęściej w dniach początkowych płodnych pojawia się taki mleczny jak woda z mlekiem, przy czym im później w cykl, to robi się coraz rzadszy i mniej mleczny w kolorze (nadal jak zmieszana woda z mlekiem, ale jakby mniej mleka). A potem czasem jest 1-2 dni takiej galarety ścisłej, ale to nie jest przeźroczyste ani nie jest tak przejrzyste jak białko jaja, nie ciągnie się tak jak białko jaja kurzego... I to też nie jest tak, że cały dzień taki śluz mam, ale raz w ciągu dnia się pojawia, jeśli uda mi się to wyłapać jak pracuję z domu.
Ech te rozkminy staraczkowe.. Czasem mam wrażenie, że za bardzo się na tym fiksuję i mi życie "tu i teraz" mija. Też tak macie??
A próbowałaś testy owulacyjne? Czasami naprawdę mega pomagają.
Tak naprawdę to najważniejsze zr owulacja występuje, że byłaś na monitoringu i był pęcherzyk. Śluz zawsze jakoś można poprawić! 😀pp2018, Speranza :) lubią tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
notsobadd wrote:Masz w tych samych jednostkach co ja?
Jakie normy podaje Twój lab? U mnie była górna granica 0,48.
U mnie jest norma od 0.1 do 0.9 , ale wiadomo to tylko norma lab a nie norma funkcyjna.
-
nick nieaktualny
-
KejtKa wrote:Nie ma na co 🙈 wszystkie odcienie bieli, nawet kuzyna brata ciotecznego cienia nie ma co tam wypatrywać 😅 więc biorąc pod uwagę to, że dziś wypada 11 dpo, to tylko czekać na 🐒🥲
Ajjj😡 To jak już ma przyjść to niech przychodzi... chociaż póki 🐒 nie ma to gra wciąż się toczy.KejtKa, Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
Maj.a wrote:Tak, mam w tych jednostkach co Ty 🙂
U mnie jest norma od 0.1 do 0.9 , ale wiadomo to tylko norma lab a nie norma funkcyjna.
Bardzo chciałabym Ci coś mądrego napisać, ale sama nie byłam jeszcze u lekarza z tym wynikiem, więc nie chcę Cie wprowadzic w błąd, może dziewczyny powiedzą coś w tym temacie. Dziwne też, że mamy w tych samych jednostkach, a wg mojego labu jest poza normą a wg Twojego jest ok 🤔👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
KejtKa wrote:Nie ma na co 🙈 wszystkie odcienie bieli, nawet kuzyna brata ciotecznego cienia nie ma co tam wypatrywać 😅 więc biorąc pod uwagę to, że dziś wypada 11 dpo, to tylko czekać na 🐒🥲
Miejmy też na uwadze, że jest prawie 18 i to już pewnie 48387 sik dzisiaj, piłka dalej w grze 😘KejtKa, elektro96, Prezesoowa, pp2018, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:Bardzo chciałabym Ci coś mądrego napisać, ale sama nie byłam jeszcze u lekarza z tym wynikiem, więc nie chcę Cie wprowadzic w błąd, może dziewczyny powiedzą coś w tym temacie. Dziwne też, że mamy w tych samych jednostkach, a wg mojego labu jest poza normą a wg Twojego jest ok 🤔
Może po wizytach będziemy oświecone w tym temacie. Czekam jeszcze na wyniki androstendionu. -
Prezesoowa, KejtKa, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Tulę i nie przestaję trzymać kciuków!pp2018, KejtKa lubią tę wiadomość
-
Maj.a wrote:Jak przeszukałam wujka Google to na stronie którejś z klinik niepłodności właśnie był zakres do 0.48. Może te 0.9 to dla facetów hmmm.
Może po wizytach będziemy oświecone w tym temacie. Czekam jeszcze na wyniki androstendionu.
Też to widziałam. Z kolei na stronie innej kliniki widziałam zakres w nmol/l i było napisane, że do 2,5 jest ok. Jak przeliczyłam to wyszło mi 1,84 i dalej wiem, że nic nie wiem 😂
Także chyba bez konsultacji ani rusz. Tym bardziej, że ja nie czuję się na tyle biegła w interpretacji wyników.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
pp2018 wrote:KejKa, czekamy!
W pierwszym poście są terminy testowania. Niektóre dziewczyny wyznaczają sobie po terminie miesiączki, niektóre 8, 10, 12 dpo to do Ciebie należy decyzja, jaki termin Ci odpowiada i kiedy planujesz "siknąć" zapisać Cię jeszcze na koniec marca?
A co do śluzu - sprawdzasz tylko w toalecie czy sprawdzasz też w środku?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Zgłębiam bardzo dokładnie tajniki czasu, w jakim komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia i w jakim czasie od stosunku plemnik jest w stanie najszybciej to nieszczęsne jajo zapłodnić. Jeszcze trochę i napiszę jakąś podręczną broszurkę informacyjną😅
Prezesoowa, pp2018, Speranza :), elektro96, KejtKa, notsobadd, MummyYummy, Rachelka23, Liyss🧚🏻, bonmer, Pati2804, blob lubią tę wiadomość
-
To, że 11 dpo to jeszcze nic nie znaczy jak nie przyjdzie wredna małpiszonica na dniach to sikaj dalej, w końcu po to mamy testySperanza :), KejtKa lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
KsiążkowaEmilka, próbowałam w tym cyklu. Wstrzymywałam się od picia nawet do 2 godzin, i chyba nie było piku. Ani razu kreska nie była ciemniejsza lub taka sama jak kontrolna 10 minut po osikaniu. Kilka godzin po to tak, widziałam różnice, ale to się chyba nie liczy...? W każdym razie kreska w środę (pecherzyk 19mm) i w czwartek była widoczna (choć nie taka jak kontrolna), a w piątek kreska prawie niewidoczna ok. 13 i o 20. Na monitoringu byłam w piątek o 17 i lekarka powiedziała, że pęcherzyk albo się wchłania albo dopiero co pękł, bo miał 15mm, ale zatoka była wolna od płynu. Czyli niczego się nie dowiedziałam tak naprawdę.
Lekarka, u której byłam pytała się czy używam Clearblue, ale nie wiem czy chodziło jej o samo urządzenie clearblue czy o same testy. Używałyście tego urządzenia kiedyś? Zapewne kosztowne, bo same paski drogie...!
Probuje śluz poprawić na wykładach z naturalnych metod z rozpoznawania płodności, dziewczyna mówiła, że AH przyczynia się do bezpowrotnego niszczenia tych komórek odpowiedzialnych za śluz, nie pamiętam jak one się nazywają. Ale to co jest zawsze można próbować podkręcić, choć wiadomo że trzeba testować na sobie różne sposoby na śluz.
Ja miałam za sobą błędy młodości w postaci brania tabletek i plastrów przez prawie 9 lat.. aż raz, kiedy miałam odruch wymiotny na sam widok pigulki, stwierdziłam, że koniec tego trucia się. 2 lata normował mi się cykl i co ciekawe... przez te 2 lata miałam okres co 76 dni i równo w 55 dniu miałam skok temperatury. Mój ginekolog był zafascynowany moim przypadkiem i taką regularnością w tej nieregularności W tym samym czasie moja koleżanka też odstawiła AH, ale nie miała tyle cierpliwości co ja i brała jakieś tabletki na wywołanie okresu, a potem musiała brać na zatrzymanie przez co okrutnie się umęczyła.
Ohh ale się rozpisałam.
Nie wiem jak u was, ale u mnie barowa pogoda. Pada i pada.
Wpadła za to do mnie siostra, która mieszka za granicą i mówiła, że u nich w mieście kobiety mają bardzo późno dzieci. Pociesza mnie to, choć może w DE mają inną opiekę medyczną i standardy.Speranza :), KsiążkowaEmilka, blob lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
notsobadd wrote:Też to widziałam. Z kolei na stronie innej kliniki widziałam zakres w nmol/l i było napisane, że do 2,5 jest ok. Jak przeliczyłam to wyszło mi 1,84 i dalej wiem, że nic nie wiem 😂
Także chyba bez konsultacji ani rusz. Tym bardziej, że ja nie czuję się na tyle biegła w interpretacji wyników.
Żeby dobrze zinterpretować trzeba wziąć pod uwagę kilka wyników albo nawet całość, które robiłaś gdyby to było takie proste to byśmy to mogły wszystko tu same ogarniaćpp2018 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".