Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Takie pytanko mam. Czy też macie czasami wrażenie, że wasi partnerzy są w w domu do ozdoby? Czy normalnie sprzątają tak sami z siebie, albo od razu robia coś jak poprosicie? 😅 wyszorowałam kuchnie, zrobiłam pranie, rozwiesiłam je. Zaczęłam odkurzac mieszkanie i wchodze do pokoju w którym on gra i tak patrzy na mnie zadowolony: wszystko ok? No kur*a jakie ok 😆 w dzień 2h czekałam zanim pokroił mi pieczarki o które prosiłam i potem razem zrobilismy kolacje. Czy to szczyt ich możliwości i więcej od siebie nie mogą dać? 😆
    Żeby nie było, mówiłam mu ze trzeba dzisiaj posprzątać i w czym mi pomoże 🙃

U mnie małżonek nie tylko sprząta ale i gotuje i ogarnia wszystkie sprawy😂 czasami mam wrażenie, że to ja jestem ozdobą... chociaż dzis ku zaskoczeniu zrobilam bigos (z termomix ale to nic) to kazał mi zdjecie wysyłać bo nie wierzył w cuda😂😂

Ważne żeby się uzupełniać i dobrze dzielić robote. Wspolny dom to wspólne obowiązki! Moze Twój potrzebuje motywacji 🤪

Fermina, Malinowysorbet, notsobadd, Liyss🧚🏻, pp2018, Dropsik lubią tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️

Wysłany: 23 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny Wasze kciuki mają moc, z tatą jest troszkę lepiej i nawet jest w lepszym humorze.. Śmieje się, że jakaś babka na oddziale leci na niego, bo jest wart miliony (to ta jego pompa) i musi się na noc zamykać na klucz, bo rzuca mu się na szyję 🤣 🤣 🤣

więc jeśli to nie za dużo to proszę o jeszcze troszkę Waszych kciuków 🥺

Bardzo miła wiadomości!
    Kciuki z całych sił✊🏼❤️

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👧🏼 29l.

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 marca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:
    U mnie małżonek nie tylko sprząta ale i gotuje i ogarnia wszystkie sprawy😂 czasami mam wrażenie, że to ja jestem ozdobą... chociaż dzis ku zaskoczeniu zrobilam bigos (z termomix ale to nic) to kazał mi zdjecie wysyłać bo nie wierzył w cuda😂😂

Ważne żeby się uzupełniać i dobrze dzielić robote. Wspolny dom to wspólne obowiązki! Moze Twój potrzebuje motywacji 🤪

Hahaha, to tak jak ja kiedyś napaliłam w piecu. Mój nie wierzył przez tydzień. 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 20:17

KsiążkowaEmilka, Malinowysorbet, Prezesoowa, pp2018, blob lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 23 marca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasami tez cos tam robi i współpracuje ale jak za mocno wkręci się w granie z kolegami to się zapomina 😁 będzie dalej przeginał to czeka go powazna rozmowa 😏

KsiążkowaEmilka, Fermina lubią tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸

Wysłany: 23 marca, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Mój czasami tez cos tam robi i współpracuje ale jak za mocno wkręci się w granie z kolegami to się zapomina 😁 będzie dalej przeginał to czeka go powazna rozmowa 😏

Ooo tak, koniecznie. Z pewnością jakis szantaż powinien pomóc🤪😂

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

👧🏼 29l.

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam życzyć spokojnej nocy :) jutro nadrobię:)

Fermina, Nusia89, Prezesoowa, Leśneintro lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-5452.jpg
    Dzielę się kolacją, Kochane. Uciekam spędzić trochę czasu z mężem, bo wczoraj nie widzieliśmy się wcale.
    Miłego wieczorku ❤️

Malinowysorbet, Fermina, Rachelka23, notsobadd, ultramaryna_, Zaczarowan, bonmer, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Pati2804, NiedoszlaWielodzietna, Suzie, pp2018, Dropsik, KejtKa, Majuna, MummyYummy, Paima, blob lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 23 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5452.jpg
    Dzielę się kolacją, Kochane. Uciekam spędzić trochę czasu z mężem, bo wczoraj nie widzieliśmy się wcale.
    Miłego wieczorku ❤️
    Ale smakowicie wyglada 🤤 miłego wieczoru! 😊

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
  • Nusia89 Koleżanka

Wysłany: 23 marca, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny Wasze kciuki mają moc, z tatą jest troszkę lepiej i nawet jest w lepszym humorze.. Śmieje się, że jakaś babka na oddziale leci na niego, bo jest wart miliony (to ta jego pompa) i musi się na noc zamykać na klucz, bo rzuca mu się na szyję 🤣 🤣 🤣

więc jeśli to nie za dużo to proszę o jeszcze troszkę Waszych kciuków 🥺
    3mam kciuki za tatę 🤗

• bonmer Znajoma

Wysłany: 23 marca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test stopki😀

Leśneintro, pp2018, PaulaG, Majuna, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość

MTHFR homo PAI-1 homo
    ANA + (ZS)
    Starania o 3 maluszka
    Heparyna od owulacji
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 marca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Takie pytanko mam. Czy też macie czasami wrażenie, że wasi partnerzy są w w domu do ozdoby? Czy normalnie sprzątają tak sami z siebie, albo od razu robia coś jak poprosicie? 😅 wyszorowałam kuchnie, zrobiłam pranie, rozwiesiłam je. Zaczęłam odkurzac mieszkanie i wchodze do pokoju w którym on gra i tak patrzy na mnie zadowolony: wszystko ok? No kur*a jakie ok 😆 w dzień 2h czekałam zanim pokroił mi pieczarki o które prosiłam i potem razem zrobilismy kolacje. Czy to szczyt ich możliwości i więcej od siebie nie mogą dać? 😆

Mój to na pewno nic nie zrobi od razu. Musi dojrzeć jak ten plemnik do zapłodnienia :P
    Sprzątać nienawidzi, za zwolnienie go z mycia naczyń to by życie oddał. Przez pierwsze 2 lata jak z nim zamieszkałam to walczyłam z tym i szły ostre awantury i darłam się jak powalona, że nie jestem jego sprzątaczką. Teraz mamy podział zadań i muszę go i tak do tego gonić, ale sprząta. Wiadomo, on musi w trakcie odpocząć, poczytać swoje forum, odpisać kumplom na fejsie. Mnie szlag trafia, bo z domu jestem nauczona, że jak się coś robi to w tym momencie i jak najszybciej, żeby mieć z głowy.
    Jak mnie czasem jeszcze wkurzy z olewaniem jego części sprzątania to go biorę na przeczekanie i nie sprzątam swojej części. On już wie, że albo ostra awantura albo sprząta wszystko :P
    Trochę też odpuściłam no bo on jest okropnym bałaganiarzem, a ja z kolei byłam uczona układania ubrań w szafie od linijki, szkoda na to życia :)
    Natomiast jakby mnie zapytał czy wszystko ok jak ja sprzątam, a on sobie gra to bym się odpaliła, bo lont to mam akurat krótki :D

Malinowysorbet, KejtKa, blob lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 marca, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5452.jpg
    Miłego wieczorku ❤️

Wygląda obłędnie <3 smacznego i miłego wieczoru :*

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 23 marca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mój to na pewno nic nie zrobi od razu. Musi dojrzeć jak ten plemnik do zapłodnienia :P
    Sprzątać nienawidzi, za zwolnienie go z mycia naczyń to by życie oddał. Przez pierwsze 2 lata jak z nim zamieszkałam to walczyłam z tym i szły ostre awantury i darłam się jak powalona, że nie jestem jego sprzątaczką. Teraz mamy podział zadań i muszę go i tak do tego gonić, ale sprząta. Wiadomo, on musi w trakcie odpocząć, poczytać swoje forum, odpisać kumplom na fejsie. Mnie szlag trafia, bo z domu jestem nauczona, że jak się coś robi to w tym momencie i jak najszybciej, żeby mieć z głowy.
    Jak mnie czasem jeszcze wkurzy z olewaniem jego części sprzątania to go biorę na przeczekanie i nie sprzątam swojej części. On już wie, że albo ostra awantura albo sprząta wszystko :P
    Trochę też odpuściłam no bo on jest okropnym bałaganiarzem, a ja z kolei byłam uczona układania ubrań w szafie od linijki, szkoda na to życia :)
    Natomiast jakby mnie zapytał czy wszystko ok jak ja sprzątam, a on sobie gra to bym się odpaliła, bo lont to mam akurat krótki :D
    O to to. U mnie bardzo podobnie. Staramy się dzielić obowiązkami. Tez mam tak że jak coś robię to od razu, jak ktoś mnie o coś poprosi to też staram się zrobić co trzeba a nie ze on musi tooo, że on zmęczoooony juz. Dokładnie tak jak powiedziałaś, jak ten plemnik co musi dojrzeć 😆

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Pati, Kochana, chciałam być sprytna i zajrzeć do Twojej stopki, żeby sprawdzić, jaki jod, witaminę D i cholinę polecasz, ale zniknęła ta rozpiska 🤭

Wiem, że polecałaś jakąś firmę z K i F w nazwie, ale nie mogę przypomnieć sobie tej trzeciej litery i kombinacji 😁

Pomożesz?? 😘
    Jod brałam kiedyś w kroplach z dr Jacob's, Chopina była w b-right z firmy jarrow , a witamina D to z olimp omega d3+k2 biorę aktualnie 🙂
    Zniknęłam ale bylam u mamy i dopiero wróciłam i już Was nadrabiam 😘😁
    Ps. Tytuły super 😁🥰

pp2018, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No ja na pewno nie dam rady być w dwóch jednocześnie, ale myślałam, że można zrobić zbiorowy w typie miesięcznego, normalnie z kalendarzem w pierwszym poście, a w kalendarzu wpisywać testowanie, badania i wizyty. Jakoś brakowałoby mi tego oczekiwania :) co Wy na to?
    Mi pasuje 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie było chętnych na założenie wątku, zanim była mowa o wątku zbiorowym, więc może być ciężko ;) na pewno też w innej części Ovu dziewczyny mają wątki miesięczne:)
    Czyli nie musimy zakładać miesięcznego tylko przejdziemy na zbiorowy i już 🙂😘

pp2018 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    O to to. U mnie bardzo podobnie. Staramy się dzielić obowiązkami. Tez mam tak że jak coś robię to od razu, jak ktoś mnie o coś poprosi to też staram się zrobić co trzeba a nie ze on musi tooo, że on zmęczoooony juz. Dokładnie tak jak powiedziałaś, jak ten plemnik co musi dojrzeć 😆

No niestety jest to mega wkurzające, ale ja czasem już odpuszczam. Mój mąż jest wspaniałym człowiekiem, który nikomu nie odmawia pomocy, to że jest bałaganiarzem no to cóż, jak to mówią producenci samochodów chcąc ukryć wadę fabryczną - to cecha tego modelu, nie jego wada :D

Malinowysorbet, pp2018, Fermina, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    U mnie powtórzyłam test i dalej cień widzę!🧐 muszę kupić inny test w takim razie
    Trzymam kciuki kochana !!!✊🍀😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 23 marca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    U nas naturalne jest, że oboje ogarniamy dom. Ja czesciej gotuje, ale mąż zawsze pyta co może pomóc (i frustruje się gdy dostaje ambitne zadania typu: wyjmij blachę z piekarnika, wyjmij mikser :D). I przeważnie on zmywa. W układzie gdy oboje pracujemy na pełen etat nie wyobrażam sobie, że tylko jedno z nas miałoby ogarniac chatę

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

Ja na swojego nie mogę złego słowa powiedzieć, serio. Wszystko zrobi tylko nie gotuje, bo nie lubi i nie umie, ale np kanapkę na szybko czy parówki to spoko. A jeśli chodzi o sprzątanie to nie pamiętam kiedy ostatnio np myłam podłogę lub odkurzałam. Ogólnie wszystko robimy wspólnie. 😅

Start starania: Marzec 2024

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    Luty 2025 - prawdopodobnie IUI

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ