Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 24 marca, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Znowu wpadłam w pułapkę testów oszukancow.
    Nic z tego. Test pink nie potwierdził tych cieni. Co lepsze zrobiłam nowy facelle kolejny i cieni już nie widzę:/
    Więc dobrze że nie podeszłam do tego zbyt entuzjastyczni . Ale brałam to w ryzyku robienia za wcześnie testów:) więc jutro kolejny!:)
    Bardzo Ci współczuję zawodu 😔
    To jest jakieś nienormalne, że te testy tak Ci wychodzą a potem nic 🤷‍♀️ Może już nie kupuj Facelle, bo coś Ci w nich wynik zaburza? Albo rób od razu betę? Może wyłapujesz biochemy i taka liczba biochemów to już o głębszą diagnostykę się prosi. Ja bym nie umiała tego zostawić. Tym bardziej, że idziesz do kliniki w maju to jest już konkretna i ważna informacja dla lekarza.

Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy, Rachelka23, blob, Majuna lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 24 marca, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ale wczoraj nastukałyście postów, że hej. Miałam zajęty dzień, a potem wychodne z mężem i ciężko było nadrobić.
    Ja też jestem za wątkiem zbiorowym, ale żeby nie odbierać nowym dziewczynom miejsca do pytań, wsparcia założyłabym miesięczny dla "potomnych" 😁 Jestem pewna, że znajdą się chętne osoby, bo miesięczne wątki jakby nie było są potrzebne chociaż by i dla tych, którym się udało i w nich zostają. Pamiętam jak dużo wsparcia otrzymałam od dziewczyn, które były ze mną w miesięcznym wątku. Wtedy każda z dziewczyn jest na podobnym etapie, ma podobne rozkminy, pytania, wątpliwości... Im bliżej porodu tym więcej emocji :) Ja mam kontakt z tymi dziewczynami do dziś 💚

Liyss🧚🏻, Pati2804, Fermina, Nomeolvides, Malinowysorbet, MummyYummy, pp2018, Rachelka23, Suzie, blob, Majuna, CoffeeDream, Mikea, PaulaG lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Znowu wpadłam w pułapkę testów oszukancow.
    Nic z tego. Test pink nie potwierdził tych cieni. Co lepsze zrobiłam nowy facelle kolejny i cieni już nie widzę:/
    Więc dobrze że nie podeszłam do tego zbyt entuzjastyczni . Ale brałam to w ryzyku robienia za wcześnie testów:) więc jutro kolejny!:)
    Kurde to ja nie rozumiem tych testów.. trzeba chyba zgłosić te oszukance gdzieś bo tak nie może być ze pokazują a później nie.. 😔 tulę 🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 24 marca, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Bardzo Ci współczuję zawodu 😔
    To jest jakieś nienormalne, że te testy tak Ci wychodzą a potem nic 🤷‍♀️ Może już nie kupuj Facelle, bo coś Ci w nich wynik zaburza? Albo rób od razu betę? Może wyłapujesz biochemy i taka liczba biochemów to już o głębszą diagnostykę się prosi. Ja bym nie umiała tego zostawić. Tym bardziej, że idziesz do kliniki w maju to jest już konkretna i ważna informacja dla lekarza.
    No początek maja będzie klinika a już w kwietniu wszystkie badania co dostałam od kliniki z listy więc zobaczymy:) a teraz to wiem że jeszcze wcześnie na test. Więc jakoś mocno się tym nie przejęłam. Jak zobaczę kreskę jak ta lala na pinku to będzie znak że czas na betę:)

pp2018, Rachelka23, Dropsik lubią tę wiadomość

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 marca, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimnozielona, przykro mi bardzo. Współczuję takich akcji, to się nie powinno dziać, zwłaszcza tak często. Trzymam kciuki za tego pinka z tłustą krechą jak najszybciej!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam nadrobić ale niestety mi się nie udało i już straciłam wiarę, że się uda, hahaha
    Widziałam, że pojawił się pomysł nowego wątki? Napiszę któraś z Was o co chodzi? 🙏🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 08:02

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Jeju, ale wczoraj nastukałyście postów, że hej. Miałam zajęty dzień, a potem wychodne z mężem i ciężko było nadrobić.
    Ja też jestem za wątkiem zbiorowym, ale żeby nie odbierać nowym dziewczynom miejsca do pytań, wsparcia założyłabym miesięczny dla "potomnych" 😁 Jestem pewna, że znajdą się chętne osoby, bo miesięczne wątki jakby nie było są potrzebne chociaż by i dla tych, którym się udało i w nich zostają. Pamiętam jak dużo wsparcia otrzymałam od dziewczyn, które były ze mną w miesięcznym wątku. Wtedy każda z dziewczyn jest na podobnym etapie, ma podobne rozkminy, pytania, wątpliwości... Im bliżej porodu tym więcej emocji :) Ja mam kontakt z tymi dziewczynami do dziś 💚
    Zgadzam się z Dropsikiem 🙂
    Na miesięczne i tak zawsze znajdzie się ktoś chętny a zbiorowy miałybyśmy dla tych które chcą być w "stałym" kontakcie z nami bo się zżyłyśmy i chcemy być na bieżąco z tym co u każdej słychać 🙂 bo nie każdy chce być na jednym forum ze starającymi się i ciężarówkami 😅 a na miesięczny i tak znajdzie się chętna do prowadzenia , co nie zmienia faktu że jeśli to ktoś ze "stałych" osób w naszym gronie to może być z nami na zbiorowym również 🙂 a wiadomo że jeśli ktoś będzie chciał dołączyć do zbiorowego i uczestniczyć w nim regularnie to nie będzie przecież problemu 🙂
    A skoro większość z nas "ciężarówek" przejdzie na zbiorowy to nie będzie aż tyle do nadrabiania żebyście nie dały rady ogarnąć dwóch wątków , tak myślę bo ja aktualnie dużo spamuje Wam na miesięcznym a tak to będzie zdecydowanie czyściej tam beze mnie np😅 co nie zmienia faktu że możemy dodatkowo aktualizować najważniejsze informacje w stopce tak jak ja to teraz robię, jeśli ktoś chce 🙂😘

pp2018, blob, Majuna lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ptaszki pięknie świergolą z rana :)

Piję kawkę i siadam do nadrabiania ☕️ już teraz życzę Wam miłej niedzieli :)

Pati2804, pp2018, Prezesoowa, Paima, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! 😊

@Zimozielona tak mi przykro za te oszukańcze. Brak mi słów po prostu…

@Prezesoowa czy Ty aby nie miałaś dzisiaj testować? 🤔 coś mi tak świta 😁

Pati2804, MummyYummy, Paima, Majuna lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Próbowałam nadrobić ale niestety mi się nie udało i już straciłam wiarę, że się uda, hahaha
    Widziałam, że pojawił się pomysł nowego wątki? Napiszę któraś z Was o co chodzi? 🙏🏻

Pewnie chodzi o coś podobnego jak zrobiły Winiary? Ja chyba bardziej jestem za miesięcznymi wątkami 😁🫣 jest w tym coś wyjątkowego, że razem testujemy, co miesiąc mamy czystą kartę itp. 😭 i chyba nie dam rady ogarnąć dwóch wątków. ☹️

Majuna, Dropsik lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! ♥️
    @Prezesoowa, bardzo mocne kciuki za tatę ✊✊✊ Cieszę się, że już lepiej!

@Pati, dziękuję 🥰 Wczoraj kilka godzin spędziłam na doborze suplementów 🤭 Trochę schiza mnie wzięła.

@Zimozielona, przykro mi bardzo 🫂🫂 To chyba nie jest pierwsza taka sytuacja u Ciebie, prawda? Rozmawialas z ginem, co może być przyczyną? No kurczę, to aż niemożliwe, żebyś trafiała na tyle wadliwych testów...

Ja już po kościółku, trochę ogarnęłam pranie, reszta domowników jeszcze śpi, także mam chwilę dla siebie ☺️

Miłej niedzieli, smacznej kawusi 🥰 ☕

Prezesoowa, Pati2804, KejtKa, blob, Zbuntowana lubią tę wiadomość

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dzień dobry! 😊

@Zimozielona tak mi przykro za te oszukańcze. Brak mi słów po prostu…

@Prezesoowa czy Ty aby nie miałaś dzisiaj testować? 🤔 coś mi tak świta 😁

Miałam, aleeeee testowałam wczoraj :P w piątek miałam mega dużo ciężkiej fizycznie roboty po pracy i bolał mnie cały dół brzucha. Wczoraj czekało mnie jej jeszcze więcej, więc stwierdziłam, że siknę, bo jakby coś wyszło to musiałabym znaleźć kogoś kto mi poza mężem jeszcze pomoże :P no, ale siknęłam i początkowo wydawało mi się, że jakiś kuzyn cienia z dalekiego wschodu cienia cienia cień, ale zanim pinka rozebrałam to było po wszystkim - biel aż raziła :P więc uznałam, że nic nie ma i tyle. Jutro powinno być 12 dpo i nawet Ovu mi zmieniło termin miesiączki na 26 marca to siknę ostatni raz :P

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimozielona przytulam :* tak jak mówią dziewczyny, za często się to dzieje, żeby to był przypadek :(

• Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli i długiego odpoczynku 😊
    Dziewczyny sprawdziłam dzisiaj śluz i znalazłam paseczki rozciągliwego śluzu... Jestem 7 dpo. Owulacja potwierdzona testami i śluzem... Wczoraj też taki miałam, tylko stwierdziłam, że mi się wydaje i nie drążyłam tematu. Ale dziś jest tego więcej. Czyżby podwójna owulacja? Tylko ja przy każdej owulacji czuje mocno jajnik, a teraz nic 🙄

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś jeszcze nie głosował to ponownie wrzucam ankietę - wybór tytułu wątku kwietniowego:

https://docs.google.com/forms/d/1WYkmNGQAKdzHdy5LO30uNoqLkNHTnOyA9bbk9PA-4Q0/

PaulaG lubi tę wiadomość

• KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w niedzielę dziewczyny! 🌻

My dzis leniwy dzień, idziemy do kina na Strefę Interesów plus stwierdziłam, że muszę kupić sobie taką motywujaca butelkę do picia wody bo sluz mam ok, ale na ilość wody która pije to szok ze ja w ogole jakoś funkcjonuje🙆🏼‍♀️

Miłego dnia🌻

Prezesoowa, notsobadd, Rachelka23, blob, Malinowysorbet, MummyYummy lubią tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Miałam, aleeeee testowałam wczoraj :P w piątek miałam mega dużo ciężkiej fizycznie roboty po pracy i bolał mnie cały dół brzucha. Wczoraj czekało mnie jej jeszcze więcej, więc stwierdziłam, że siknę, bo jakby coś wyszło to musiałabym znaleźć kogoś kto mi poza mężem jeszcze pomoże :P no, ale siknęłam i początkowo wydawało mi się, że jakiś kuzyn cienia z dalekiego wschodu cienia cienia cień, ale zanim pinka rozebrałam to było po wszystkim - biel aż raziła :P więc uznałam, że nic nie ma i tyle. Jutro powinno być 12 dpo i nawet Ovu mi zmieniło termin miesiączki na 26 marca to siknę ostatni raz :P

🤞🏻🤞🏻🤞🏻 trzymam kciuki, żeby coś tam się pokazało jeszcze w tym cyklu :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    🤞🏻🤞🏻🤞🏻 trzymam kciuki, żeby coś tam się pokazało jeszcze w tym cyklu :)

Dziękuję, ale muszę przyznać, że to nakręcanie się jest dla mnie dramatyczne i jak ujrzałam biel to trochę mi ulżyło, że w końcu moja głowa odpocznie i wrócę do normalnego funkcjonowania 🫣

• Suzie Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, miłej niedzieli!

KejtKa, Paima, Prezesoowa, blob, Majuna, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w niedzielkę 🤗
    Powiem Wam, że mi ta temperatura tak skacze, nie wiem o co jej chodzi 😆
    Po wtorkowej prawdopodobnej owulacji, był ten skok w środę i po 2 dniach delikatnie spadało, pojawiło się dużo śluzu, serio spore ilości, szyjka nadal wysoko i otwarta.
    Dziś mierzę i znowu skok 😃
    wczoraj było 36,36 a dziś 36,61 stopni
    Jak u was jest?

Mi te facelle też coś dziwnie wychodziły, mówię tu o owulakach. Na nich były kreski mocniejsze niż później na tych z domowego laboratorium, które robiłam w późniejszych dniach 😄 dziwne to było zjawisko. Ostatecznie pik miałam na testach z domowe laboratorium.

Miłej niedzielki 💚
    Ja dziś ponownie lecę na siłkę, jak tylko wypiję kawkę i wrócę ze spaceru z moim pieskiem, a później jedziemy na obiad do rodziców ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 08:52

KejtKa, blob lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ