X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziękuję, ale muszę przyznać, że to nakręcanie się jest dla mnie dramatyczne i jak ujrzałam biel to trochę mi ulżyło, że w końcu moja głowa odpocznie i wrócę do normalnego funkcjonowania 🫣

Fakt, czasami nasze głowy potrafią nam tworzyć prawdziwe piekło 🙈 Ja w styczniu byłam przekonana, że się udało, miałam książkowe objawy, których nigdy przenigdy wcześniej nie było, potwierdzona owu, starania idealnie na czas, ojjj upadek był bolesny 😂
    Teraz kiedy zrobiłam badania, z których wynika że w najbliższym czasie raczej nie ma szansy na to, żeby się udało to odetchnęłam. I to jest dopiero dziwne, że pomimo porażki głowa odpoczywa 😂

Prezesoowa, Speranza :), blob, Fermina, Majuna, Malinowysorbet, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wszystkim!

Prezesoowa, blob, Majlen, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu stron 🤭

Wam również pięknego, słonecznego dnia.
    Ale mi miło, że się wam tak tytuł zbiorowego spodobał 😄

Prezesoowa w takim razie 🤞🏼🤞🏼🤞🏼trzymamy za jutro.

Zimozielona wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Znowu wpadłam w pułapkę testów oszukancow.
    Nic z tego. Test pink nie potwierdził tych cieni. Co lepsze zrobiłam nowy facelle kolejny i cieni już nie widzę:/
    Więc dobrze że nie podeszłam do tego zbyt entuzjastyczni . Ale brałam to w ryzyku robienia za wcześnie testów:) więc jutro kolejny!:)

🫂🫂🫂 Tulę ale pinkom nie ufam i trzymam jeszcze 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej w niedzielkę 🤗
    Powiem Wam, że mi ta temperatura tak skacze, nie wiem o co jej chodzi 😆
    Po wtorkowej prawdopodobnej owulacji, był ten skok w środę i po 2 dniach delikatnie spadało, pojawiło się dużo śluzu, serio spore ilości, szyjka nadal wysoko i otwarta.
    Dziś mierzę i znowu skok 😃
    wczoraj było 36,36 a dziś 36,61 stopni
    Jak u was jest?

Mi te facelle też coś dziwnie wychodziły, mówię tu o owulakach. Na nich były kreski mocniejsze niż później na tych z domowego laboratorium, które robiłam w późniejszych dniach 😄 dziwne to było zjawisko. Ostatecznie pik miałam na testach z domowe laboratorium.

Miłej niedzielki 💚
    Ja dziś ponownie lecę na siłkę, jak tylko wypiję kawkę, a później jedziemy na obiad do rodziców ☺️

Prześlij mi proszę trochę motywacji, bo się nie umiem ruszyć z kanapy 🙈

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś rano znowu śluz podbarwiony na jasno brązowo I delikatnie różowo, także ja żyje w stresie znowu tym bardziej że wieczorem pobolewał mnie trochę brzuch.. jak nie zwariuje to dam znać wieczorem jak sytuacja 😘🙈

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... ale polecialyscie z ilością ja wczoraj w chwilce przerwy zagłosowałam za wspólnym wątkiem bo jakoś tak miło że jesteście wszystkie i te którym się udało i te które nadal poszukują szczęścia i myślę że te którym się udało też są ciekawe co u tych staraczek. Mimo że dołączyłam do forum od tego miesiąca jakoś tak bardzo przeżywam wasze kreski i biele. Cieszą mnie wiadomości co z wami już po potwierdzeniu.

@zimozielona widzę że oszukance Cie prześladują to nie może tak być. Krew w Twoim wypadku jest jedynym wyjściem z sytuacji.

@Prezesoowa 🫂🫂 pamiętaj dopóki 🐵 nie ma zawsze jest szansa

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Prześlij mi proszę trochę motywacji, bo się nie umiem ruszyć z kanapy 🙈
    Powysyłam haha 😆
    Narazie wysyłam mojego pieska, który też nie bardzo chce się ruszyć z kanapy 😆
    20240324-085250.jpg
    l picture

Paima, Pati2804, KsiążkowaEmilka, Prezesoowa, notsobadd, Suzie, KejtKa, blob, elektro96, Malinowysorbet, Nusia89, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️8.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Fakt, czasami nasze głowy potrafią nam tworzyć prawdziwe piekło 🙈 Ja w styczniu byłam przekonana, że się udało, miałam książkowe objawy, których nigdy przenigdy wcześniej nie było, potwierdzona owu, starania idealnie na czas, ojjj upadek był bolesny 😂
    Teraz kiedy zrobiłam badania, z których wynika że w najbliższym czasie raczej nie ma szansy na to, żeby się udało to odetchnęłam. I to jest dopiero dziwne, że pomimo porażki głowa odpoczywa 😂

Najlepsze są te "książkowe objawy" , test to formalność...🙆🏼‍♀️😂 ja teraz w marcowym cyklu tak mialam, jak wyszla bielutka biel to co jakiś czas go wyciągałam i sprawdzałam😂 najbardziej z tym wszystkim to męczy się glowa, a macica to jakby na wakacjach byla, no stress🙆🏼‍♀️😂

notsobadd, Prezesoowa, KejtKa, Majuna, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

No niestety, jak się nic nie dzieje to źle, jak się dzieje to też źle :P boję się pomyśleć co bedzie w ciąży 😂

Majuna, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    U mnie dziś rano znowu śluz podbarwiony na jasno brązowo I delikatnie różowo, także ja żyje w stresie znowu tym bardziej że wieczorem pobolewał mnie trochę brzuch.. jak nie zwariuje to dam znać wieczorem jak sytuacja 😘🙈

Przytulam Cię mocno 😘 odpoczywaj dzisiaj dużo i dawaj nam znać, będziemy czekać na informację od Ciebie:*

Pati2804 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, czekamy na info. Odpoczywaj 🤞🏻😘

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:
    Najlepsze są te "książkowe objawy" , test to formalność...🙆🏼‍♀️😂 ja teraz w marcowym cyklu tak mialam, jak wyszla bielutka biel to co jakiś czas go wyciągałam i sprawdzałam😂 najbardziej z tym wszystkim to męczy się glowa, a macica to jakby na wakacjach byla, no stress🙆🏼‍♀️😂

No to jak tak nadal mam. Cycki nadal bolą, chociaż nigdy wcześniej mnie nie bolały, jajniki kłują, podbrzusze jakieś takie przeczulone, nawet miewam mdłości, które miewam tylko po znieczuleniu ogólnym, a testy białe. Mój ginekolog twierdzi, że to robota progesteronu 😅

notsobadd, KsiążkowaEmilka, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji potrzebuję chyba Waszej porady. Dzisiaj 12 dc i jak sprawdzam przy szyjce to dalej jest śluz podbarwiony na brązowo… nie jest tego dużo, ale w ciągu dnia nawet jestem w stanie zauważyć na bieliźnie. Moje miesiączki zawsze trwają 5-6 dni krwawienia a później jeszcze ze 2 plamienia. No ale teraz od razu zaczął się ten brązowy śluz. I tak spisałam ten cykl na straty, ale teraz się zastanawiam czy dojechać na spokojnie do 20 dc wziąć dupka i czekać na 🐒 i nowy cykl? Czy jednak to może być coś poważnego i jeszcze w tym iść to skontrolować? Podpowiedzcie proszę z Waszego doświadczenia, czy któraś tak może miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2024, 09:12

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to jak tak nadal mam. Cycki nadal bolą, chociaż nigdy wcześniej mnie nie bolały, jajniki kłują, podbrzusze jakieś takie przeczulone, nawet miewam mdłości, które miewam tylko po znieczuleniu ogólnym, a testy białe. Mój ginekolog twierdzi, że to robota progesteronu 😅

Jakbym czytała swoje objawy ze stycznia! A wtedy też miałam swoją naturalną owu, która była bardzo mocno odczuwalna, więc może choć raz dobrej jakości 🤔

Na pewno gin się nie myli, ale nie badałaś proga w tym cyklu prawda? Chyba mi nie umknęło nic 🤔

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati trzymaj się.

Hello dziewczyny,

Ja dzisiaj zaczynam odliczanie dni po owu, także czas wystartować odliczanie.

Wczoraj uznałam, że muszę zająć głowę to kupiłam sobie 3 książki do poczytania… niech szybko dojdą… Zrobiliśmy co mogliśmy, teraz już wszystko jest poza nami :)

Pati2804, Majuna, Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

🫂🫂 Czekamy 🤞🏼

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati, trzymaj się tam 🫂♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dwa pytanka. Czy zauważyłyście czy ból jajnika pojawia się w dniu owulacji czy przed? Czy po owulacji temperatura wam wzrasta delikatnie czy jest skok? Kiedy obserwujecie najwyższa temperaturę, ile dni po ovu?

• Majlen Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Dziewczyny dwa pytanka. Czy zauważyłyście czy ból jajnika pojawia się w dniu owulacji czy przed? Czy po owulacji temperatura wam wzrasta delikatnie czy jest skok? Kiedy obserwujecie najwyższa temperaturę, ile dni po ovu?
    Mnie ostatnio zaczął boleć w dniu piku, a owulacja była 2 dni później. Na drugi dzień po owulacji był mocny skok i temperatura się utrzymywała 2 dni, później spadła o 0,04 stopnie

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️8.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam, ale przyznam, że tylko od momentu jak tutaj napisałam:) teraz postaram się być na bieżąco:)

Prezesowa mega mocne kciuki za tatę, humor mu dopisuje, więc to bardzo dobry znak:) dużo, dużo zdrówka. Przytulam Cię za biel, ale jeszcze piłka w grze ❤️

Pati przytulam Cię bardzo mocno, daj koniecznie znać jak sytuacja.

Fermina kciuki, żeby owulacja zaczekała:) fajnie, że uda Ci się podejrzeć na wizycie, co tam się dzieje :)

Notsobadd jak smakowala kiełbaska i piwko? Ognisko się odbyło?

Suzie gdzie Ty znalazłaś tego swojego ? Przypomina mi takiego chłopaka na YT, który uwielbia wszystko robić w domu :)

Niedoszła Wielodzietna czekamy z Tobą i odliczamy :)

Kejtka przytulam za biel, ale nie zwalniam kciuków, póki 🐒 nie ma ❤️

rolka355 powodzenia i czekamy z Tobą do testowania:)

Zimozielona tulę za oszukańce, dobrze, że idziesz do kliniki, bo możliwe, że wyłapujesz ciąże biochemiczne.

Dziewczyny jak wizyty gości? Smerfetkaa Majunia wizyty udane?

CoffeDream, Nusia89 widzę, że macie podobnie z
    delegacjami mężów, oby udało się wstrzelić w płodne:)

Elektro piękna ozdobą, muszę też wyciągnąć ozdoby świąteczne:)

Miałam coś napisać Lesneintro i zapomnialam co:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2024, 09:47

Pati2804, Fermina, KejtKa, CoffeeDream, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ