Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziękuję, ale muszę przyznać, że to nakręcanie się jest dla mnie dramatyczne i jak ujrzałam biel to trochę mi ulżyło, że w końcu moja głowa odpocznie i wrócę do normalnego funkcjonowania 🫣

Fakt, czasami nasze głowy potrafią nam tworzyć prawdziwe piekło 🙈 Ja w styczniu byłam przekonana, że się udało, miałam książkowe objawy, których nigdy przenigdy wcześniej nie było, potwierdzona owu, starania idealnie na czas, ojjj upadek był bolesny 😂
    Teraz kiedy zrobiłam badania, z których wynika że w najbliższym czasie raczej nie ma szansy na to, żeby się udało to odetchnęłam. I to jest dopiero dziwne, że pomimo porażki głowa odpoczywa 😂

Prezesoowa, Speranza :), blob, Fermina, Majuna, Malinowysorbet, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wszystkim!

Prezesoowa, blob, Majlen, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu stron 🤭

Wam również pięknego, słonecznego dnia.
    Ale mi miło, że się wam tak tytuł zbiorowego spodobał 😄

Prezesoowa w takim razie 🤞🏼🤞🏼🤞🏼trzymamy za jutro.

Zimozielona wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Znowu wpadłam w pułapkę testów oszukancow.
    Nic z tego. Test pink nie potwierdził tych cieni. Co lepsze zrobiłam nowy facelle kolejny i cieni już nie widzę:/
    Więc dobrze że nie podeszłam do tego zbyt entuzjastyczni . Ale brałam to w ryzyku robienia za wcześnie testów:) więc jutro kolejny!:)

🫂🫂🫂 Tulę ale pinkom nie ufam i trzymam jeszcze 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej w niedzielkę 🤗
    Powiem Wam, że mi ta temperatura tak skacze, nie wiem o co jej chodzi 😆
    Po wtorkowej prawdopodobnej owulacji, był ten skok w środę i po 2 dniach delikatnie spadało, pojawiło się dużo śluzu, serio spore ilości, szyjka nadal wysoko i otwarta.
    Dziś mierzę i znowu skok 😃
    wczoraj było 36,36 a dziś 36,61 stopni
    Jak u was jest?

Mi te facelle też coś dziwnie wychodziły, mówię tu o owulakach. Na nich były kreski mocniejsze niż później na tych z domowego laboratorium, które robiłam w późniejszych dniach 😄 dziwne to było zjawisko. Ostatecznie pik miałam na testach z domowe laboratorium.

Miłej niedzielki 💚
    Ja dziś ponownie lecę na siłkę, jak tylko wypiję kawkę, a później jedziemy na obiad do rodziców ☺️

Prześlij mi proszę trochę motywacji, bo się nie umiem ruszyć z kanapy 🙈

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś rano znowu śluz podbarwiony na jasno brązowo I delikatnie różowo, także ja żyje w stresie znowu tym bardziej że wieczorem pobolewał mnie trochę brzuch.. jak nie zwariuje to dam znać wieczorem jak sytuacja 😘🙈

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... ale polecialyscie z ilością ja wczoraj w chwilce przerwy zagłosowałam za wspólnym wątkiem bo jakoś tak miło że jesteście wszystkie i te którym się udało i te które nadal poszukują szczęścia i myślę że te którym się udało też są ciekawe co u tych staraczek. Mimo że dołączyłam do forum od tego miesiąca jakoś tak bardzo przeżywam wasze kreski i biele. Cieszą mnie wiadomości co z wami już po potwierdzeniu.

@zimozielona widzę że oszukance Cie prześladują to nie może tak być. Krew w Twoim wypadku jest jedynym wyjściem z sytuacji.

@Prezesoowa 🫂🫂 pamiętaj dopóki 🐵 nie ma zawsze jest szansa

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 24 marca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Prześlij mi proszę trochę motywacji, bo się nie umiem ruszyć z kanapy 🙈
    Powysyłam haha 😆
    Narazie wysyłam mojego pieska, który też nie bardzo chce się ruszyć z kanapy 😆
    20240324-085250.jpg
    l picture

Paima, Pati2804, KsiążkowaEmilka, Prezesoowa, notsobadd, Suzie, KejtKa, blob, elektro96, Malinowysorbet, Nusia89, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Fakt, czasami nasze głowy potrafią nam tworzyć prawdziwe piekło 🙈 Ja w styczniu byłam przekonana, że się udało, miałam książkowe objawy, których nigdy przenigdy wcześniej nie było, potwierdzona owu, starania idealnie na czas, ojjj upadek był bolesny 😂
    Teraz kiedy zrobiłam badania, z których wynika że w najbliższym czasie raczej nie ma szansy na to, żeby się udało to odetchnęłam. I to jest dopiero dziwne, że pomimo porażki głowa odpoczywa 😂

Najlepsze są te "książkowe objawy" , test to formalność...🙆🏼‍♀️😂 ja teraz w marcowym cyklu tak mialam, jak wyszla bielutka biel to co jakiś czas go wyciągałam i sprawdzałam😂 najbardziej z tym wszystkim to męczy się glowa, a macica to jakby na wakacjach byla, no stress🙆🏼‍♀️😂

notsobadd, Prezesoowa, KejtKa, Majuna, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

No niestety, jak się nic nie dzieje to źle, jak się dzieje to też źle :P boję się pomyśleć co bedzie w ciąży 😂

Majuna, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    U mnie dziś rano znowu śluz podbarwiony na jasno brązowo I delikatnie różowo, także ja żyje w stresie znowu tym bardziej że wieczorem pobolewał mnie trochę brzuch.. jak nie zwariuje to dam znać wieczorem jak sytuacja 😘🙈

Przytulam Cię mocno 😘 odpoczywaj dzisiaj dużo i dawaj nam znać, będziemy czekać na informację od Ciebie:*

Pati2804 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, czekamy na info. Odpoczywaj 🤞🏻😘

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:
    Najlepsze są te "książkowe objawy" , test to formalność...🙆🏼‍♀️😂 ja teraz w marcowym cyklu tak mialam, jak wyszla bielutka biel to co jakiś czas go wyciągałam i sprawdzałam😂 najbardziej z tym wszystkim to męczy się glowa, a macica to jakby na wakacjach byla, no stress🙆🏼‍♀️😂

No to jak tak nadal mam. Cycki nadal bolą, chociaż nigdy wcześniej mnie nie bolały, jajniki kłują, podbrzusze jakieś takie przeczulone, nawet miewam mdłości, które miewam tylko po znieczuleniu ogólnym, a testy białe. Mój ginekolog twierdzi, że to robota progesteronu 😅

notsobadd, KsiążkowaEmilka, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji potrzebuję chyba Waszej porady. Dzisiaj 12 dc i jak sprawdzam przy szyjce to dalej jest śluz podbarwiony na brązowo… nie jest tego dużo, ale w ciągu dnia nawet jestem w stanie zauważyć na bieliźnie. Moje miesiączki zawsze trwają 5-6 dni krwawienia a później jeszcze ze 2 plamienia. No ale teraz od razu zaczął się ten brązowy śluz. I tak spisałam ten cykl na straty, ale teraz się zastanawiam czy dojechać na spokojnie do 20 dc wziąć dupka i czekać na 🐒 i nowy cykl? Czy jednak to może być coś poważnego i jeszcze w tym iść to skontrolować? Podpowiedzcie proszę z Waszego doświadczenia, czy któraś tak może miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 09:12

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to jak tak nadal mam. Cycki nadal bolą, chociaż nigdy wcześniej mnie nie bolały, jajniki kłują, podbrzusze jakieś takie przeczulone, nawet miewam mdłości, które miewam tylko po znieczuleniu ogólnym, a testy białe. Mój ginekolog twierdzi, że to robota progesteronu 😅

Jakbym czytała swoje objawy ze stycznia! A wtedy też miałam swoją naturalną owu, która była bardzo mocno odczuwalna, więc może choć raz dobrej jakości 🤔

Na pewno gin się nie myli, ale nie badałaś proga w tym cyklu prawda? Chyba mi nie umknęło nic 🤔

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

• NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati trzymaj się.

Hello dziewczyny,

Ja dzisiaj zaczynam odliczanie dni po owu, także czas wystartować odliczanie.

Wczoraj uznałam, że muszę zająć głowę to kupiłam sobie 3 książki do poczytania… niech szybko dojdą… Zrobiliśmy co mogliśmy, teraz już wszystko jest poza nami :)

Pati2804, Majuna, Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Paima Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

🫂🫂 Czekamy 🤞🏼

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati, trzymaj się tam 🫂♥️

• rolka355 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dwa pytanka. Czy zauważyłyście czy ból jajnika pojawia się w dniu owulacji czy przed? Czy po owulacji temperatura wam wzrasta delikatnie czy jest skok? Kiedy obserwujecie najwyższa temperaturę, ile dni po ovu?

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Dziewczyny dwa pytanka. Czy zauważyłyście czy ból jajnika pojawia się w dniu owulacji czy przed? Czy po owulacji temperatura wam wzrasta delikatnie czy jest skok? Kiedy obserwujecie najwyższa temperaturę, ile dni po ovu?
    Mnie ostatnio zaczął boleć w dniu piku, a owulacja była 2 dni później. Na drugi dzień po owulacji był mocny skok i temperatura się utrzymywała 2 dni, później spadła o 0,04 stopnie

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam, ale przyznam, że tylko od momentu jak tutaj napisałam:) teraz postaram się być na bieżąco:)

Prezesowa mega mocne kciuki za tatę, humor mu dopisuje, więc to bardzo dobry znak:) dużo, dużo zdrówka. Przytulam Cię za biel, ale jeszcze piłka w grze ❤️

Pati przytulam Cię bardzo mocno, daj koniecznie znać jak sytuacja.

Fermina kciuki, żeby owulacja zaczekała:) fajnie, że uda Ci się podejrzeć na wizycie, co tam się dzieje :)

Notsobadd jak smakowala kiełbaska i piwko? Ognisko się odbyło?

Suzie gdzie Ty znalazłaś tego swojego ? Przypomina mi takiego chłopaka na YT, który uwielbia wszystko robić w domu :)

Niedoszła Wielodzietna czekamy z Tobą i odliczamy :)

Kejtka przytulam za biel, ale nie zwalniam kciuków, póki 🐒 nie ma ❤️

rolka355 powodzenia i czekamy z Tobą do testowania:)

Zimozielona tulę za oszukańce, dobrze, że idziesz do kliniki, bo możliwe, że wyłapujesz ciąże biochemiczne.

Dziewczyny jak wizyty gości? Smerfetkaa Majunia wizyty udane?

CoffeDream, Nusia89 widzę, że macie podobnie z
    delegacjami mężów, oby udało się wstrzelić w płodne:)

Elektro piękna ozdobą, muszę też wyciągnąć ozdoby świąteczne:)

Miałam coś napisać Lesneintro i zapomnialam co:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 09:47

Pati2804, Fermina, KejtKa, CoffeeDream, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ