Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia! Dopiero otworzyłam oczy, trochę odespaliśmy po gościach. 🙈 Którzy nadal są więc lecę ogarniać śniadanie.

Padł tu pomysł uzupełniania najważniejszych info w stopce, bardzo fajny! Postaram się może właśnie w wolnej chwili dopisać, żebyście wiedziały, jaki plan u mnie na najbliższy czas. 😊😊😊

blob, Pati2804, MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati2804 prosimy o update, ja już ślę dobre myśli. 💌 Kropek lubi straszy mamuśkę. Wypomnimy mu po przyjściu na świat. Będzie dobrze. 💞

@rolka dziękuję, bardzo dobrze, dzisiaj jeszcze trochę u nas będą więc gościny ciąg dalszy. 😊

blob, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen słodki psiak, podziwiam za siłkę 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 09:52

Majlen lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati, trzymam kciuki, dawaj znać koniecznie!

Było pytanie o bol jajnika w czasie owulacji. Mnie boli kilka dni przed a potem po i jeszcze przed okresem. Czasem mam wrażenie, że ciągle boli mnie jajnik. ;)

Ja dziś trochę uciekam z forum w życie. Mam zamiar spędzić większość dnia na świeżym powietrzu. W południe zrobię owulaka. Wczoraj wieczorem wyszedł prawie pik, ale jeszcze nie. Zobaczymy dzisiaj :)

Majuna, blob, Pati2804, MummyYummy, NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, udanego dnia. Mnie też, tak jak Ciebie czesto bolą jajniki. Niech się jeszcze wstrzyma Pani owulacja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalinowySorbet i Prezesowa mój to podobny typ jeśli chodzi o sprzątanie :D muszę czesto poprosić, bo sam z siebie to ciężko, alevogólnie też jest typem człowieka, który nie odmawia, jak ktoś jest w potrzebie.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Widzę, że pojawił się wczoraj temat obowiązków domowych. U nas raczej nie ma z tym problemu. Sprzątamy wspólnie, żeby było szybciej. Wczoraj mój mąż ogarnął właściwie wszystko sam, bo zarządził odpoczynek dla mnie 🤣 Są rzeczy takie, które robi tylko on, np. Wynosi śmieci, płaci wszystkie rachunki. Ja prasuję, robię zakupy, pranie, głównie też ja gotuję. Maz robi śniadania w weekendy. Więc jakiś tam podział jest 😊

Smacznej kawusi, miłego dzionka. U nas pogoda niestety kiepska.
    Uciekam do kościoła, odezwę się później ❤️

blob, Majuna, Pati2804, MummyYummy, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 marca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słoneczko od rana, dla Ciebie też milego dnia:)

• KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przy okazji potrzebuję chyba Waszej porady. Dzisiaj 12 dc i jak sprawdzam przy szyjce to dalej jest śluz podbarwiony na brązowo… nie jest tego dużo, ale w ciągu dnia nawet jestem w stanie zauważyć na bieliźnie. Moje miesiączki zawsze trwają 5-6 dni krwawienia a później jeszcze ze 2 plamienia. No ale teraz od razu zaczął się ten brązowy śluz. I tak spisałam ten cykl na straty, ale teraz się zastanawiam czy dojechać na spokojnie do 20 dc wziąć dupka i czekać na 🐒 i nowy cykl? Czy jednak to może być coś poważnego i jeszcze w tym iść to skontrolować? Podpowiedzcie proszę z Waszego doświadczenia, czy któraś tak może miała?

Sama nie wiem jak reaguje organizm na różne leki i specyfiki, ale brazowy śluz chyba nigdy nje jest dobrym objawem. Ja mam brazowy po miesiaczce, ale to jeden - dwa dni. Ale w 12dc? Moze lepiej to sprawdzić? Jeżeli to pierwsza sytuacja to bym poczekała do kolejnego cyklu, jeżeli się powrorzy - sprawdzić to. Plus będziesz mogła o tym wspomnieć przy kolejnej wizycie u gina

notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • Paima Autorytet

Wysłany: 24 marca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale niedziela u mnie 🙄
    Pokłóciliśmy się nie wiem o co.
    Tzn ja się nawet nie kłóciłam.
    Powiedziałam jedno zdanie, a on się odpalił jak wulkan.
    Ja chodzę po kątach i smutam, a on zadowolony z życia.
    I weź tu zrozum ten świat ...

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima strasznie mi przykro. Czasem trafimy na kogoś gorszy dzień, powiemy coś i bomba wybucha. Pewnie tak było u Was. Wysyłam dużo przytulasków. Rozumiem i wspieram.

Paima, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Ale niedziela u mnie 🙄

Oh, przykro mi🫂
    Skoro tak wybuchł to chyba musiało coś w nim siedziec. Szkoda ze teraz on jest zadowolony bo wyrzucił to z siebie a Ty z tego powodu jesteś smutna... nie przejmuj się, czasami nie warto zaprzątać sobie głowy takimi sprawami🥺🌻

Paima lubi tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Ale niedziela u mnie 🙄

Identycznie jak u mnie ostatnio.
    Powiedziałam jedno zdanie a on się prawie zagotował.
    Ogólnie stwierdziłam że nie potrafimy ze soba rozmawiać bo głownie on nie potrafi, nie jest tego nauczony. A ja lubię rozwiązywać problemy i mieć wszystko jasne.
    Od tego czasu to prawie w ogóle nie rozmawiamy, tylko o tym co trzeba. Generalnie to nawet nie o tym co trzeba tylko on próbuje zagadywać o bzdurach a ja nie mam ochoty z nim o głupotach rozmawiać więc siedzę cicho albo idę oglądać tv do sypialni.
    Wczoraj chciałam znaleźć wakacje na sierpień to znalazłam ale mój entuzjazm opadł jak on stwierdził że musimy w takim razie co miesiąc odłożyć po 3tys. i zrezygnować z innych przyjemności jak chce jechać na wakacje. Także wszystko spieprzył bo sprawił wrażenie jakby wcale nie chciał nigdzie jechać tylko robi to bo musi bo mi się zachciało.
    Nie mam pojęcia jak człowiek może się tak zmienić po podpisaniu tego diabelskiego paktu nazywanego aktem małżeństwa.. 🤦🏻‍♀️

• Paima Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ogólnie stwierdziłam że nie potrafimy ze soba rozmawiać bo głownie on nie potrafi, nie jest tego nauczony. A ja lubię rozwiązywać problemy i mieć wszystko jasne.
    Od tego czasu to prawie w ogóle nie rozmawiamy, tylko o tym co trzeba. Generalnie to nawet nie o tym co trzeba tylko on próbuje zagadywać o bzdurach a ja nie mam ochoty z nim o głupotach rozmawiać więc siedzę cicho albo idę oglądać tv do sypialni.
    Wczoraj chciałam znaleźć wakacje na sierpień to znalazłam ale mój entuzjazm opadł jak on stwierdził że musimy w takim razie co miesiąc odłożyć po 3tys. i zrezygnować z innych przyjemności jak chce jechać na wakacje. Także wszystko spieprzył bo sprawił wrażenie jakby wcale nie chciał nigdzie jechać tylko robi to bo musi bo mi się zachciało.
    Nie mam pojęcia jak człowiek może się tak zmienić po podpisaniu tego diabelskiego paktu nazywanego aktem małżeństwa.. 🤦🏻‍♀️

Ja nie wiem co oni czasem mają w tych głowach.
    I niby kobiety mają humorki i są bardziej emocjonalne.
    A tu czasem kropla wystarczy.
    Podziwiam, że potrafisz wyjść i zająć się sobą i nie zwracać na niego uwagi.
    Ja naiwnie czekam aż przeprosi ale może się to dziś nie wydarzyć...

Dzięki dziewczyny 🫂🥰

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Rozumiem Cię Kochana. My, kobiety wszystko przeżywamy mocniej, dłużej, potrzebujemy wyjaśnić, żeby wrócić do normalnych relacji. A faceci czesto zachowują się, jakby nic się nie stało. Zagadują o bzdury, a my nie mamy ochoty gadać i najlepiej byśmy się odcięły. Jejku bardzo Wam życzę, żeby relacje się poprawiły. Chodź na przytulasa 🫂

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima 🫂🫂🫂 obyś szybko doczekała się przeprosin, żeby w tą niedzielę pojawiło się słoneczko 🌞☀️

Paima, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:

Dzięki dziewczyny 🫂🥰

Kochana przytulam u nas wczoraj tak było ja latałam na miotle bo znajomi przychodzą gotowałam i jeszcze zajmowałam się synkiem który wczoraj ewidentnie miał zły dzień i tylko zwróciłam uwagę żeby się wziął za jakąś robotę bo tylko siedzi i Puuffff odpaliło się.... bo on jest zmęczony po całym tygodniu bo to bo tamto ... ale przeprosił i nawet sam zaproponował że pojedzie do sklepu bo brakło mi jogurtu do sałatki 😅😔 a to my mamy burze hormonów 😂😂

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:

Dzięki dziewczyny 🫂🥰

Niby potrafię ale często wtedy właśnie uciekam w tą samotność żeby sobie popłakać. Nie raz nie dwa ryczę w poduszkę uwierz. Mój mąż nie potrafi przeprosić. On twierdzi że jest wszystko w porządku i jemu jest dobrze a ja wszystko w sobie zbieram. Już się nie mogę doczekać aż pojadę w środę do mamy z córką, muszę psychicznie odpocząć od niego, z kimś porozmawiać i spędzić czas z moimi bliskimi. Ostatni czas mnie bardzo przytłacza tutaj, czuję się bardzo samotna. Gdyby nie córka już bym stąd zwiała 😕

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Rozumiem Cię Kochana. My, kobiety wszystko przeżywamy mocniej, dłużej, potrzebujemy wyjaśnić, żeby wrócić do normalnych relacji. A faceci czesto zachowują się, jakby nic się nie stało. Zagadują o bzdury, a my nie mamy ochoty gadać i najlepiej byśmy się odcięły. Jejku bardzo Wam życzę, żeby relacje się poprawiły. Chodź na przytulasa 🫂

Dzięki 🫂😘
    Właśnie, ja próbuje maglować, wyjaśnić a on to ma gdzieś. Jemu wszystko pasuje i uważa że nic się nie dzieje i tak jest dobrze jak jest. Mówię mu „kiedyś było inaczej” a on mi na to „jak to inaczej tak samo było a teraz jest jeszcze lepiej”. No i tyle w temacie 😓

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Niby potrafię ale często wtedy właśnie uciekam w tą samotność żeby sobie popłakać. Nie raz nie dwa ryczę w poduszkę uwierz. Mój mąż nie potrafi przeprosić. On twierdzi że jest wszystko w porządku i jemu jest dobrze a ja wszystko w sobie zbieram. Już się nie mogę doczekać aż pojadę w środę do mamy z córką, muszę psychicznie odpocząć od niego, z kimś porozmawiać i spędzić czas z moimi bliskimi. Ostatni czas mnie bardzo przytłacza tutaj, czuję się bardzo samotna. Gdyby nie córka już bym stąd zwiała 😕

Kochana a może wspólny wyjazd ale gdzieś nie daleko sami? Beż córki może coś mu leży na wątrobie a facetom ciężko wyrzucić coś z siebie lepiej poker face i udawanie że nie ma problem a to narasta

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ