Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mój mąż był dzisiaj na badaniu nasienia i wyszło mu 3% morfologii, a powinno być 4%. Jakim suplementem to poprawić? Możecie coś polecić? Będę bardzo wdzięczna 😀-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
san95 wrote:Ja standardowo mam 16 dc no i tak teoretycznie teraz było, a jak była np dzień wcześniej to już pobite gary bo my ❤️ tylko w tym 16 dc. No, ale będzie co ma być. Wiem jedno pms mnie dopadł, popłakałam się i tak sobie siedzę z głową pod kołdrą i szlocham więc już wiem, że po ptokach. Nie wiem nawet czy będzie sens testować jeszcze, bo myślę, że @ zawita już w piątek z okazji dnia kobiet. I mówię sobie: trudno, następnym razem się uda, ale za każdym razem boli… 😔
san95, rolka355 lubią tę wiadomość
-
Nieprzejrzysta wrote:Dziewczyny, mój mąż był dzisiaj na badaniu nasienia i wyszło mu 3% morfologii, a powinno być 4%. Jakim suplementem to poprawić? Możecie coś polecić? Będę bardzo wdzięczna 😀
Nieprzejrzysta, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
kopytko wrote:boże dziewczyny czy fertistim może mieć wpływ na samopoczucie? czytałam że inozytol ma je polepszyć, u mnie od 3 dni tragedia, z dnia na dzień coraz gorzej. wszystko mnie rozwala, mam ochotę płakać, krzyczeć. dziś pękłam i wyszłam aż z domu posiedzieć do auta. totalny dołek. niby 5dpo a czuję psychicznie jakby okres miał zaraz przyjść. czy to naprawdę taki doje**ny pms? już??? nie wiem czy hormony mi szaleją po tym suplemencie czy siadło mi na łeb.
normalnie podeszłabym do starań na chłodno, będzie co będzie, ale w sierpniu 2025 bierzemy ślub, chciałabym do tej pory mieć dziecko i wrócić do jako takiej formy. jeżeli przez następny cykl nie wyjdzie odpuszczam totalnie. dodatkowo starania rozwalaja mi psychikę na kawałki. czuję się jak więzień własnej głowy. mam tego dość, ciągle sprawdzanie, liczenie, myślenie, w pracy, w domu, w samochodzie. nie poznaje siebie a to dopiero drugi cykl. bez terapii u mnie się chyba nie obejdzie.. tracę siły.pp2018, kopytko, Olo323 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Naprawdę tak działa ta sól? To znaczy dostarcza nam również magnez? Ja to akurat kąpiel biorę raz na jakiś czas. Bardziej jestem team prysznic 😊
Ja też team prysznic!! Tak jest, pomaga! Ja w misce moczę stopy tylko w bardzo ciepłej wodzie z dodatkiem soli Epsom przez 20-30 minut i to mi wystarcza. Warto spróbować na sobie.
Osobiście nie wyleżałabym w wannie
Gregorka lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Gregorka wrote:Mojemy poprawily ferstilman, fertistim man, selen, cynk i witamina D😊-polecam😁
Super, biorę się za zamawianie 😀
Dziękuję! 😊Gregorka lubi tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Gregorka wrote:Mocno przytulam🫂🥺, mi pani doktor ostatnio powiedziała,że do terminu miesiączki nigdy nie ma się gwarancji,że się nie udało,ja tez mam krotkie cykle tak ze zagniezdzenie moze byc pozniej i mozna nie wyłapać jeszcze❤️
Wiesz co.. może i zagnieżdżenie może być później, ale ja nie mam 100% pewności, że owulacja była w 16 dc bo nie byłam na monitoringu przed tylko już po. Mogła być równie dobrze w niedzielę 15 dc, a wtedy już nic z tego patrząc na ❤️ tylko w 16 dc wieczorem. Naprawdę jestem już nastawiona na to, że nic z tego.. -
CoffeeDream wrote:Heej 🌸
Podczytuje Was, ale szczerze przyznam, że nie nadążam za wątkiem marcowym 🙈 Co przeczytam to z kilka godzin kolejne strony 😅
Pozwoliłam sobie trochę odetchnąć od forum. To jednak dobrze robi na głowę. Tym bardziej, że wczoraj przyszła 🐒. Weekend spędziłam za to na świętowaniu urodzin. Mąż zorganizował mi niespodziankę. Byli przyjaciele. Wzruszyłam się, to było bardzo miłe i kochane💕
Nowy cykl zapowiadał się, że będzie bogaty w starania, a tymczasem jak zwykle poprzestaniemy pewnie na kilku dniach, bo m. ma wyjazdy. No i wczoraj przez to kompletnie mi humor się popsuł... Oczywiście wg niego to wszystko chce na już i powinnam wyluzować. No faktycznie, może to tak wyglądać. Zawsze byłam niecierpliwa. Ale uważam, że kobieta inaczej odczuwa chęć posiadania dziecka. Ja odkąd poczułam, że jestem gotowa to nie ma dnia, żebym o tym nie myślała. Naprawdę. Czasami mnie to przytłacza, ale nie umiem inaczej.
Zaczęliśmy też planować jakieś wakacje, co by właśnie nie zwariować.
Współczuję, że musiałaś przez to przechodzić. To już choroba, uzależnienie, a z tym nie wygrasz. Dobrze, że uwolniłas się z tego związku. 🫂
@LaBellePerle Pięknie! Trzymam kciuki, żeby kreska ciemniała ✊
Bardzo się cieszę, że mąż tak o Ciebie zadbał, zasługujesz na to
Mężczyźni w większości to tak podchodzą do tego na luzie, bo mam wrażenie, że im tak upływający czas nie przeszkadza.
I co wybraliście na wakacje?
Super, że się odezwałaś
luśka wrote:Myślę, że to bardzo indywidualna kwestia… Ja w wieku 24 lat jestem już po roku starań i po biochemie w listopadzie 😔 A mam wrażenie że każdy z mojego otoczenia to tylko ‚Cyk’ i jest w ciąży.
Przy staraniach to ci, którym się udaje od razu to wyjątkowo wchodzą nam na drogę. A znacie już przyczynę przedłużonych starań?
Przytulam Cię Kochana, wierzę, że i dla Ciebie wkrótce wyjdzie słońce :*
Monk@ wrote:Są nieraz takie zbiórki chyba na ubrania do oddania, więc jeśli nie chcesz wystawiać, to może tam wyślij? Co prawda niewielka , ale jakaś tam kasa idzie na jakiś charytatywny cel. Szkoda do kontenera 🥲
A podpowiesz mi, gdzie mogę coś takiego znaleźć? U nas to zbiera tylko PCK i jakaś firma, która to później puszcza do lumpexów.
rolka355 wrote:Ja zatestowałam teraz pinkiem superczułym no i oczywiście biało. No nic, trzeba czekać na okres 😓 Tak myślałam, ale chciałam chwilę pożyć nadzieją. Smutny dzień dziś będzie.
Tak bardzo mi przykro przytulam mocno :*
LaBellePerle wrote:Dziewczyny, a widziałyście w ogóle, że jest już nawet test ciążowy o czułości 5iui? Ja nie wiedziałam. Myślałam, że te dziesiątki są najczulsze.
To już wg mnie przesada
LaBellePerle, CoffeeDream lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Zbuntowana wrote:@ Eniana masz świetne podejście .. a co z tymi mięsniakami ? przepraszam że pytam...07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
kopytko wrote:boże dziewczyny czy fertistim może mieć wpływ na samopoczucie? czytałam że inozytol ma je polepszyć, u mnie od 3 dni tragedia, z dnia na dzień coraz gorzej. wszystko mnie rozwala, mam ochotę płakać, krzyczeć. dziś pękłam i wyszłam aż z domu posiedzieć do auta. totalny dołek. niby 5dpo a czuję psychicznie jakby okres miał zaraz przyjść. czy to naprawdę taki doje**ny pms? już??? nie wiem czy hormony mi szaleją po tym suplemencie czy siadło mi na łeb.
normalnie podeszłabym do starań na chłodno, będzie co będzie, ale w sierpniu 2025 bierzemy ślub, chciałabym do tej pory mieć dziecko i wrócić do jako takiej formy. jeżeli przez następny cykl nie wyjdzie odpuszczam totalnie. dodatkowo starania rozwalaja mi psychikę na kawałki. czuję się jak więzień własnej głowy. mam tego dość, ciągle sprawdzanie, liczenie, myślenie, w pracy, w domu, w samochodzie. nie poznaje siebie a to dopiero drugi cykl. bez terapii u mnie się chyba nie obejdzie.. tracę siły.
Ej ja to samo zauważyłam u siebie po fertistimie.. Identycznie. Ja już mam myśli czy nie iść do psychologa bo moja głowa paruje aż uszami wychodzi… Choć w sumie przed tym tak samo miałam. Ale ogólnie po wdrożeniu witamin i supli moje ogólne samopoczucie jest lepsze. W sensie czuję się inaczej i to nie jest placebo. Czegoś mi brakowało i to widzę. -
san95 wrote:Ja standardowo mam 16 dc no i tak teoretycznie teraz było, a jak była np dzień wcześniej to już pobite gary bo my ❤️ tylko w tym 16 dc. No, ale będzie co ma być. Wiem jedno pms mnie dopadł, popłakałam się i tak sobie siedzę z głową pod kołdrą i szlocham więc już wiem, że po ptokach. Nie wiem nawet czy będzie sens testować jeszcze, bo myślę, że @ zawita już w piątek z okazji dnia kobiet. I mówię sobie: trudno, następnym razem się uda, ale za każdym razem boli… 😔
-
Zbuntowana wrote:cześć dziewczyny
nadrabiam..
@zimozielona czytam i łezki mi się pojawiają cześć historii jak moja ... trzymam kciuki za ciebie..
@kopytko jak tam nowy kot się dogadał z reszta ..? ja tez uwielbiam koty ale ostatnio okazało się , że mój szkrab ma uczulenie..
@chmutka przytulam w końcu się uda.. ja tez popłakuje jakos ciezki czas... trzymaj się i nie poddawaj będzie to wynagrodzone
@Leśneintro to czekam co wyjdzie w sobotę trzymam kciuki zeby było miłe zaskoczenie..
@NiedoszłaWielodzietna trzymam kciuki za czwartek...
@Suzie co tam u Ciebie jak się czujesz? trzymam kciuki za męża..
@ Eniana masz świetne podejście .. a co z tymi mięsniakami ? przepraszam że pytam...
@Majlen przytulam...
@Grzegorka jak tam..? gratulacje za mecz i G:)
@elektro przytulam..
@chochlik w koncu ... tule przebije cie troszke bo ja juz ponad 70 i jeszcze czekam... ehhh niech juz w koncu przyjdzie i bedzie nowy cykl... tule..
@rolka tule..
To pytanie do mnie? ja się czuję średnio, ale to przez różne problemy osobiste i spadek nastroju. A mój mąż wyjechał na tydzień i chyba nie ma powodu, aby trzymać za niego kciuki 🤔👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Dzisiaj pozwoliłam sobie na reset. Pochodziłam po galerii, coś tam kupiłam koleżance na urodziny, obejrzałam w kinie jakąś lekka, wakacyjna komedie romantyczną, teraz wracam do domu i mam zamiar zrobić sobie spa. Peelingi, olejki, balsamy...
Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Monk@, Olo323, Leśneintro, Gregorka, pp2018 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
pp2018 wrote:Ja też team prysznic!! Tak jest, pomaga! Ja w misce moczę stopy tylko w bardzo ciepłej wodzie z dodatkiem soli Epsom przez 20-30 minut i to mi wystarcza. Warto spróbować na sobie.
Osobiście nie wyleżałabym w wannie
Dziękuję za info!❤️
W ogóle nie wiem jak Wy,ale zima zmagam się z sucha skóra szczególnie właśnie stop i widziałam fajny domowy tip do miski z letnia woda(1l) trzeba dolac szklankę octu jabłkowego+dla zapaszku jakiś olejek moczy się 15/20min i tak max 2 razy w tygodniu- zaintrygowało mnie, będę musiała wypróbować 🤗😁 warto wypróbować polecam 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 19:35
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Też będę musiała wypróbować z moczeniem stopixow😄🦶🦵
Dziękuję za info!❤️
W ogóle nie wiem jak Wy,ale zima zmagam się z sucha skóra szczególnie właśnie stop i widziałam fajny domowy tip do miski z letnia woda(1l) trzeba dolac szklankę octu jabłkowego+dla zapaszku jakiś olejek moczy się 15/20min i tak max 2 razy w tygodniu- zaintrygowało mnie, będę musiała wypróbować 🤗😁 warto wypróbować polecam 😁 -
san95 wrote:
Mógł być sik rozwodniony i to jeszcze popołudniu to wg mnie test do powtórki 🤞
CoffeeDream wrote:Haha 😄 no ja tak samo, najpierw proszę, ale i tak nie umiem czekać i robię sama 🙈
Mój to mam wrażenie, że nawet nie stara się czasami mnie zrozumieć... Tylko "wyolbrzymiam" i koniec. No kurdeee... Taki mam charakter, że jak na czymś mi zależy, przejmuję się tym, to po prostu myślę o tym intensywniej 🙄 Ciężko chyba im to pojąć...
Ich mózgi działają trochę inaczej mnie mój np. irytuje, bo ma zupełnie inne podejście niż ja np. w sytuacji jak trzeba coś wybrać. np. wybieraliśmy samochód - jak decyzja zapadła to ja bym już gołębiem pocztowym leciała, żeby już kupić i mieć, a on czeka. No ja się pytam na co ?! Tak jak mamy wyjechać gdzieś na weekend to on przegląda 800 noclegów, ja wybieram wszystkie cechy, które mnie interesują i decyduję, a on nie. Musi dojrzeć. Czasem mi słabo nie chcę myśleć, co będzie przy budowie domu i jak to się rozwodem albo terapią małżeńską nie skończy to ja nie wiem
rolka355 wrote:Masz krótką fazę lutealną,że 9dpo już na okres? Ja mam, chyba tak by wychodziło, że z 10 dniową. Teraz myślę, że jeśli tak, to możliwe, że jestem np 10dpo bo ovulka sie przesunęła i z popołudniowego sika może jeszcze nic nie wyjść. W sumie to nie wiem już tak kombinuję zamiast się uspokoić. Muszę zobaczyć okres. Chyba mam pms czy coś i mnie męczy. 😔
Kochana mogło tak być, jeśli okres nie przyjdzie to powtórz test :*
normalnie podeszłabym do starań na chłodno, będzie co będzie, ale w sierpniu 2025 bierzemy ślub, chciałabym do tej pory mieć dziecko i wrócić do jako takiej formy. jeżeli przez następny cykl nie wyjdzie odpuszczam totalnie. dodatkowo starania rozwalaja mi psychikę na kawałki. czuję się jak więzień własnej głowy. mam tego dość, ciągle sprawdzanie, liczenie, myślenie, w pracy, w domu, w samochodzie. nie poznaje siebie a to dopiero drugi cykl. bez terapii u mnie się chyba nie obejdzie.. tracę siły.
A wybrałaś fertisim z jakiegoś konkretnego powodu? Po analizie wyników badań, jakichś zaleceniach? Bo nawet suple, jeśli są nieodpowiednio dobrane to mogą wpływać na nas negatywnie, zamiast pozytywnie.
Hej!
Dziewczyny, przytulam za wszystkie 🐒 i ⚪ ♥️🫂
LaBellePearle, serdecznie gratuluję ♥️ Widzę, że Twoja historia jest bardzo złożona, a to, jak silną kobietą jesteś, jest dla mnie inspiracją ♥️
Czy ktoś jeszcze dołączył do naszej Pati? 😊
Jeju, jest mi tak źle z tym, że nie mam jak do Was zajrzeć ani Was nadrobić. Normalnie każdego dnia zastanawiam się, co u Was słychać i kto sika 🤭
Mamy intensywny, wiosenny czas, odświeżamy mieszkanie, a ja, korzystając z kilku dni przerwy między projektami, wzięłam się za porządki.
U mnie 10 DC, według apki wchodzę w fazę płodną, choć testy jeszcze negatywne. No ale w tym cyklu wzięliśmy się do roboty już wcześniej i działamy 💪😁
Spróbuję chociaż trochę ogarnąć, co się u Was dzieje.
@Prezesoowa, jak się czujesz jako prowadząca? 😊 Czy my nie jesteśmy jakoś ja podobnym etapie cyklu?Prezesoowa, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Dzisiaj pozwoliłam sobie na reset. Pochodziłam po galerii, coś tam kupiłam koleżance na urodziny, obejrzałam w kinie jakąś lekka, wakacyjna komedie romantyczną, teraz wracam do domu i mam zamiar zrobić sobie spa. Peelingi, olejki, balsamy...
Och, ale zazdroszczę! Aż się rozmarzyłam... Relaksującego wieczoru :*Suzie lubi tę wiadomość
Suzie wrote:Dzisiaj pozwoliłam sobie na reset. Pochodziłam po galerii, coś tam kupiłam koleżance na urodziny, obejrzałam w kinie jakąś lekka, wakacyjna komedie romantyczną, teraz wracam do domu i mam zamiar zrobić sobie spa. Peelingi, olejki, balsamy...
Suzie, taki dzień jest super 😍 Ja pozdrawiam z wanny 🛀Prezesoowa lubi tę wiadomość