Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gregorka wrote:Jakbym mojego G słyszała🙈 To jest znak rozpoznawczy kobiet😁🦸♀️ Mam podobnie, chciałabym od razu🤭😁dlatego nauczyłam się,że proszę 3 razy,a jak tego nie robi sama się biorę,później ma wyrzuty sumie i następna rzecz robi on. Od dawna leżał obraz, tylko lapal kurz z podlogi(a uwielbiam porzadek🙈), nie mogłam się doprosić to sama powiesiłam(2 razy spadł i troszkę się obil😅) ale trzyma się od 2tygodni😁 Miałam montować listwę przy karniszu,ale przez to że teraz muszę odpoczywać to na dzień kobiet ma on powiesic 😂
Haha 😄 no ja tak samo, najpierw proszę, ale i tak nie umiem czekać i robię sama 🙈
Mój to mam wrażenie, że nawet nie stara się czasami mnie zrozumieć... Tylko "wyolbrzymiam" i koniec. No kurdeee... Taki mam charakter, że jak na czymś mi zależy, przejmuję się tym, to po prostu myślę o tym intensywniej 🙄 Ciężko chyba im to pojąć...Gregorka lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:U nas kryzysu z wczoraj ciąg dalszy.. Mąż się nie odzywa, ja też nie, siedzę z laptopem w sypialni, on w salonie ogląda wiadomości. Nawet nie czuję potrzeby z nim rozmawiać, coś we mnie pękło nie wiem na ile odwracalnie. Chyba za dużo się tego we mnie skumulowało choć przecież ciągle próbowałam rozmawiać i szukałam rozwiązań ale jego podejście.. Niestety przez to do niczego nie dojdziemy wspólnie. Sama nie dam rady tego pociągnąć. Praca i pieniądze - to jest dla niego najważniejsze. Przykre.. Cieszę się że chociaż mam córkę bo ona jest moim światełkiem i motywacją do tego żeby każdego ranka się budzić ☀️
Co za dzień… przepraszam Was za mój dzisiejszy nastrój ale musiałam się wygadać 😟
Wiem, że na ten moment muszą pewnie opaść emocje. Ale musicie porozmawiać. Milczenie do niczego dobrego nie prowadzi. -
LaBellePerle wrote:Mój też ma słabe libido. Kiedyś się o to kłóciliśmy az w końcu przyznał mi się, że nie umie zacząć. Ma ochotę, ale jakoś nie umie zacząć, ma blokadę, wstydzi się. Nasz rekord w celibacie to pół roku 😅😅
No a próbowałaś rozmawiać z nim na spokojnie? Tak po prostu usiąść i powiedzieć, że Ci na nim zależy ale widzisz, że się oddaliliscie? Tak wiesz, żeby nie odebrał tego jak wyrzutów
Próbowałam kochana, ja próbuje z nim zawsze rozmawiać jak czuję że coś jest nie tak czy jest problem ale on nie potrafi. On twierdzi że jest wszystko ok. Wczoraj wieczorem powiedziałam mu czy uważa że jest dobrze i że wszystko jest ok. Odpowiedział mi „tak kochanie wszystko jest w porządku a co ma być nie tak?”. Mówię że może ta sytuacja między nami, to jak jest i czy tego nie widzi, to powiedział że przesadzam i przecież on się tak stara pracuje od rana do wieczora. I tyle było rozmowy bo zaraz zasnął a ja juz nawet nie chciałam drążyć tylko poleciały mi łzy 😟LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
Na ten cykl wprowadzam mi jak i m. fertistim. Postanowiłam, że trochę go przypilnuję i jeśli ma problem łykać kapsułki, to będzie pil duszkiem Fertistim 😅 do tego oczywiście Wit D, magnez, cynk i omega. Więc w sumie wychodzi na to, że będzie musiał i pić, i łykać 😅
pp2018, Gregorka, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Olo323 lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Próbowałam kochana, ja próbuje z nim zawsze rozmawiać jak czuję że coś jest nie tak czy jest problem ale on nie potrafi. On twierdzi że jest wszystko ok. Wczoraj wieczorem powiedziałam mu czy uważa że jest dobrze i że wszystko jest ok. Odpowiedział mi „tak kochanie wszystko jest w porządku a co ma być nie tak?”. Mówię że może ta sytuacja między nami, to jak jest i czy tego nie widzi, to powiedział że przesadzam i przecież on się tak stara pracuje od rana do wieczora. I tyle było rozmowy bo zaraz zasnął a ja juz nawet nie chciałam drążyć tylko poleciały mi łzy 😟
Kochana... Mi się wydaje, że nie ma też co go winić za bardzo. U mnie podobna sytuacja. Mężczyźni są serio nieco inni... Im nie przychodzi tak łatwo przejmowanie się takimi rzeczami jak nam.
Bo też w sumie pytanie do Ciebie - co byś chciała uzyskać? Co on może zrobić dla Ciebie żebyś poczuła się lepiej? -
CoffeeDream wrote:Na ten cykl wprowadzam mi jak i m. fertistim. Postanowiłam, że trochę go przypilnuję i jeśli ma problem łykać kapsułki, to będzie pil duszkiem Fertistim 😅 do tego oczywiście Wit D, magnez, cynk i omega. Więc w sumie wychodzi na to, że będzie musiał i pić, i łykać 😅
Fajnie cynk łączyć z witaminą C, bo potęguje wchłanianie cynku.
W porównaniu do magnezu w tabletkach ja zaczęłam odczuwać poprawę dopiero po kąpielach stóp w soli Epsom (siarczan magnezu) i... nerwów mniej, skurczów mięśni mniej etc. Zdecydowanie najlepiej na mnie działa Epsom. Dzięki niej rzuciłam kawę w listopadzie i pomogła mi przy odstawianiu kawy.
CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
CoffeeDream wrote:Kochana... Mi się wydaje, że nie ma też co go winić za bardzo. U mnie podobna sytuacja. Mężczyźni są serio nieco inni... Im nie przychodzi tak łatwo przejmowanie się takimi rzeczami jak nam.
Bo też w sumie pytanie do Ciebie - co byś chciała uzyskać? Co on może zrobić dla Ciebie żebyś poczuła się lepiej?
Chciałabym żeby wziął na poważnie te nasze starania.
To pierwsze. Żeby zaangażował się tak samo jak ja skoro również chce. Ja wiadomo pilnuje tego, nawet przypominam mu kilka dni wcześniej o dniach płodnych, owulacji i wtedy kiedy trzeba to on idzie spać w najlepsze, wypije sobie coś z sąsiadem np lub jest zmęczony po pracy.. Zrozumiałabym to owszem bo pracuje ciężko, gdyby nie to że jak zadzwonią mu koledzy żeby przyjechał im pomóc do lasu lub na polowanie (jest myśliwym) to nawet po pracy jedzie jak na skrzydłach 100km i nie jest wtedy zmęczony. To mnie najbardziej boli… Czuje że moje potrzeby są na ostatnim miejscu i są nie ważne.
Co jeszcze chce uzyskać.. Żeby wziął na poważnie swoje zobowiązania i był bardziej odpowiedzialny. Ale to jest długi i szeroki temat co się kryje pod tym wątkiem 😟 ma 44 lata w tym roku a mnie się wydaje że jest dużym dzieckiem które muszę z wszystkim pilnować.. -
san95 wrote:🫂❤️ Raczej nie, bo zaczynają się bóle miesiączkowe no, ale fajnie było chwilę myśleć, że to już 🙈😘
-
cześć dziewczyny
nadrabiam..
@zimozielona czytam i łezki mi się pojawiają cześć historii jak moja ... trzymam kciuki za ciebie..
@kopytko jak tam nowy kot się dogadał z reszta ..? ja tez uwielbiam koty ale ostatnio okazało się , że mój szkrab ma uczulenie..
@chmutka przytulam w końcu się uda.. ja tez popłakuje jakos ciezki czas... trzymaj się i nie poddawaj będzie to wynagrodzone
@Leśneintro to czekam co wyjdzie w sobotę trzymam kciuki zeby było miłe zaskoczenie..
@NiedoszłaWielodzietna trzymam kciuki za czwartek...
@Suzie co tam u Ciebie jak się czujesz? trzymam kciuki za męża..
@ Eniana masz świetne podejście .. a co z tymi mięsniakami ? przepraszam że pytam...
@Majlen przytulam...
@Grzegorka jak tam..? gratulacje za mecz i G:)
@elektro przytulam..
@chochlik w koncu ... tule przebije cie troszke bo ja juz ponad 70 i jeszcze czekam... ehhh niech juz w koncu przyjdzie i bedzie nowy cykl... tule..
@rolka tule..
NiedoszlaWielodzietna, Chmurka21, Leśneintro lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Robilam przed chwilą sikanca i mam wrażenie, że jest jeszcze mniej wyraźny. Jakieś mam takie przeczucie, że to może być biochem
-
rolka355 wrote:Masz krótką fazę lutealną,że 9dpo już na okres? Ja mam, chyba tak by wychodziło, że z 10 dniową. Teraz myślę, że jeśli tak, to możliwe, że jestem np 10dpo bo ovulka sie przesunęła i z popołudniowego sika może jeszcze nic nie wyjść. W sumie to nie wiem już tak kombinuję zamiast się uspokoić. Muszę zobaczyć okres. Chyba mam pms czy coś i mnie męczy. 😔
U mnie chyba też powoli wjeżdża pms.. bo i nastrój do bani i chęci do czegokolwiek też.. Ten czas do soboty będzie mi się mega dłużył, ale tak jak pisałam wyżej myślę, że wszystko przesądzone.. 🙈 -
CoffeeDream wrote:Na ten cykl wprowadzam mi jak i m. fertistim. Postanowiłam, że trochę go przypilnuję i jeśli ma problem łykać kapsułki, to będzie pil duszkiem Fertistim 😅 do tego oczywiście Wit D, magnez, cynk i omega. Więc w sumie wychodzi na to, że będzie musiał i pić, i łykać 😅
pp2018, CoffeeDream, Gregorka, Olo323 lubią tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:Robilam przed chwilą sikanca i mam wrażenie, że jest jeszcze mniej wyraźny. Jakieś mam takie przeczucie, że to może być biochem
Może przez rozcieńczony mocz? Spokojnie kochana, zrob jutro rano i co myślisz o pójściu na betę? 🫂rolka355, Fermina lubią tę wiadomość
-
pp2018 wrote:Fajnie cynk łączyć z witaminą C, bo potęguje wchłanianie cynku.
W porównaniu do magnezu w tabletkach ja zaczęłam odczuwać poprawę dopiero po kąpielach stóp w soli Epsom (siarczan magnezu) i... nerwów mniej, skurczów mięśni mniej etc. Zdecydowanie najlepiej na mnie działa Epsom. Dzięki niej rzuciłam kawę w listopadzie i pomogła mi przy odstawianiu kawy.
Naprawdę tak działa ta sól? To znaczy dostarcza nam również magnez? Ja to akurat kąpiel biorę raz na jakiś czas. Bardziej jestem team prysznic 😊 -
san95 wrote:Będzie łykał popijając feristimem 🤣
Haha 😅 dokładnie -
san95 wrote:Niby faza lutealna jest stała.. ale moje cykle są od 25 do 32 dni. Teraz po potwierdzonej owulacji będę wiedziała ile mniej więcej ona u mnie trwa. A test robiłaś?
U mnie chyba też powoli wjeżdża pms.. bo i nastrój do bani i chęci do czegokolwiek też.. Ten czas do soboty będzie mi się mega dłużył, ale tak jak pisałam wyżej myślę, że wszystko przesądzone.. 🙈 -
rolka355 wrote:Ja mam cykle 25-27. Z testów ovu mi wychodziła najczesciej 13dc, ale moje zdziwienie było jak kiedyś byłam 17dc u gin i mowila, że jeszcze ovulacji nie mialam. Nigdy bym nie przypuszczała, że tak pozno mogę mieć ovu przy tak krótkich cyklach. Wkurzyłam się, że i tak nic już nie wiem i teraz już nie sprawdzam.
-
Zbuntowana wrote:cześć dziewczyny
nadrabiam..
@zimozielona czytam i łezki mi się pojawiają cześć historii jak moja ... trzymam kciuki za ciebie..
@kopytko jak tam nowy kot się dogadał z reszta ..? ja tez uwielbiam koty ale ostatnio okazało się , że mój szkrab ma uczulenie..
@chmutka przytulam w końcu się uda.. ja tez popłakuje jakos ciezki czas... trzymaj się i nie poddawaj będzie to wynagrodzone
@Leśneintro to czekam co wyjdzie w sobotę trzymam kciuki zeby było miłe zaskoczenie..
@NiedoszłaWielodzietna trzymam kciuki za czwartek...
@Suzie co tam u Ciebie jak się czujesz? trzymam kciuki za męża..
@ Eniana masz świetne podejście .. a co z tymi mięsniakami ? przepraszam że pytam...
@Majlen przytulam...
@Grzegorka jak tam..? gratulacje za mecz i G:)
@elektro przytulam..
@chochlik w koncu ... tule przebije cie troszke bo ja juz ponad 70 i jeszcze czekam... ehhh niech juz w koncu przyjdzie i bedzie nowy cykl... tule..
@rolka tule.. -
boże dziewczyny czy fertistim może mieć wpływ na samopoczucie? czytałam że inozytol ma je polepszyć, u mnie od 3 dni tragedia, z dnia na dzień coraz gorzej. wszystko mnie rozwala, mam ochotę płakać, krzyczeć. dziś pękłam i wyszłam aż z domu posiedzieć do auta. totalny dołek. niby 5dpo a czuję psychicznie jakby okres miał zaraz przyjść. czy to naprawdę taki doje**ny pms? już??? nie wiem czy hormony mi szaleją po tym suplemencie czy siadło mi na łeb.
normalnie podeszłabym do starań na chłodno, będzie co będzie, ale w sierpniu 2025 bierzemy ślub, chciałabym do tej pory mieć dziecko i wrócić do jako takiej formy. jeżeli przez następny cykl nie wyjdzie odpuszczam totalnie. dodatkowo starania rozwalaja mi psychikę na kawałki. czuję się jak więzień własnej głowy. mam tego dość, ciągle sprawdzanie, liczenie, myślenie, w pracy, w domu, w samochodzie. nie poznaje siebie a to dopiero drugi cykl. bez terapii u mnie się chyba nie obejdzie.. tracę siły.👩🏻27
👧🏻❤️6 -
rolka355 wrote:Ja mam cykle 25-27. Z testów ovu mi wychodziła najczesciej 13dc, ale moje zdziwienie było jak kiedyś byłam 17dc u gin i mowila, że jeszcze ovulacji nie mialam. Nigdy bym nie przypuszczała, że tak pozno mogę mieć ovu przy tak krótkich cyklach. Wkurzyłam się, że i tak nic już nie wiem i teraz już nie sprawdzam.
Prezesoowa lubi tę wiadomość