Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • san95 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak to ja zainspirowana testem @LaBellePerle
    skoczyłam to facellaka i z popołudniowego sika zrobiłam 🤡 no idiotyzm. Myślałam, że coś mi się tam tli, ale to jak zwykle moje omamy 🥲
    Bielsze nie będzie 🤷🏻‍♀️
    IMG-9951.jpg

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Heej 🌸
    Podczytuje Was, ale szczerze przyznam, że nie nadążam za wątkiem marcowym 🙈 Co przeczytam to z kilka godzin kolejne strony 😅
    Pozwoliłam sobie trochę odetchnąć od forum. To jednak dobrze robi na głowę. Tym bardziej, że wczoraj przyszła 🐒. Weekend spędziłam za to na świętowaniu urodzin. Mąż zorganizował mi niespodziankę. Byli przyjaciele. Wzruszyłam się, to było bardzo miłe i kochane💕

Nowy cykl zapowiadał się, że będzie bogaty w starania, a tymczasem jak zwykle poprzestaniemy pewnie na kilku dniach, bo m. ma wyjazdy. No i wczoraj przez to kompletnie mi humor się popsuł... Oczywiście wg niego to wszystko chce na już i powinnam wyluzować. No faktycznie, może to tak wyglądać. Zawsze byłam niecierpliwa. Ale uważam, że kobieta inaczej odczuwa chęć posiadania dziecka. Ja odkąd poczułam, że jestem gotowa to nie ma dnia, żebym o tym nie myślała. Naprawdę. Czasami mnie to przytłacza, ale nie umiem

Jakbym mojego G słyszała🙈 To jest znak rozpoznawczy kobiet😁🦸‍♀️ Mam podobnie, chciałabym od razu🤭😁dlatego nauczyłam się,że proszę 3 razy,a jak tego nie robi sama się biorę,później ma wyrzuty sumie i następna rzecz robi on. Od dawna leżał obraz, tylko lapal kurz z podlogi(a uwielbiam porzadek🙈), nie mogłam się doprosić to sama powiesiłam(2 razy spadł i troszkę się obil😅) ale trzyma się od 2tygodni😁 Miałam montować listwę przy karniszu,ale przez to że teraz muszę odpoczywać to na dzień kobiet ma on powiesic 😂

Prezesoowa, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    skoczyłam to facellaka i z popołudniowego sika zrobiłam 🤡 no idiotyzm. Myślałam, że coś mi się tam tli, ale to jak zwykle moje omamy 🥲
    Bielsze nie będzie 🤷🏻‍♀️
    IMG-9951.jpg
    Tule 🫂❤️ ale szanse jeszcze są 😘❤️✊️

san95 lubi tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kryzysu z wczoraj ciąg dalszy.. Mąż się nie odzywa, ja też nie, siedzę z laptopem w sypialni, on w salonie ogląda wiadomości. Nawet nie czuję potrzeby z nim rozmawiać, coś we mnie pękło nie wiem na ile odwracalnie. Chyba za dużo się tego we mnie skumulowało choć przecież ciągle próbowałam rozmawiać i szukałam rozwiązań ale jego podejście.. Niestety przez to do niczego nie dojdziemy wspólnie. Sama nie dam rady tego pociągnąć. Praca i pieniądze - to jest dla niego najważniejsze. Przykre.. Cieszę się że chociaż mam córkę bo ona jest moim światełkiem i motywacją do tego żeby każdego ranka się budzić ☀️

Co za dzień… przepraszam Was za mój dzisiejszy nastrój ale musiałam się wygadać 😟

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Bielsze nie będzie 🤷🏻‍♀️
    IMG-9951.jpg

Słuchaj, ja zwykle w 9dpo to już miałam takie kreski, że się nie musiałam doszukiwać. Jasne, ale wyraźne. Także jak nawet mnie, starej weterance dziewiątego dnia po, wyszło takie chuju muju to Tobie miało prawo jeszcze nie nie pokazać 😅🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 16:39

san95, Prezesoowa, Eniana lubią tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Bielsze nie będzie 🤷🏻‍♀️
    IMG-9951.jpg
    🫂

Ale 9dpo jeszcze nie musi nic widać 🫂 Mam nadzieję, że kupiłaś więcej testów i będziesz sikać w kolejnych dniach, dla mnie temperaturę masz obiecującą 🤩

LaBellePerle, Olo323 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, a widziałyście w ogóle, że jest już nawet test ciążowy o czułości 5iui? Ja nie wiedziałam. Myślałam, że te dziesiątki są najczulsze.
    Wow, nie wiedzialam🙈 🧐😍
    Chyba będę musiała złożyć na takie zamówienie,chociaz zapasik ladny mam😎
    Dziękujemy za info 😊🤩

LaBellePerle lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, a widziałyście w ogóle, że jest już nawet test ciążowy o czułości 5iui? Ja nie wiedziałam. Myślałam, że te dziesiątki są najczulsze.
    Ciekawe 🤔 tylko zastanawia mnie, czy faktycznie to takie 5 czy jednak podobna czułość do dziesiątek. Bo i niektóre dziesiątki wyłapują wcześniej takimi cieniami, to te piątki mogą być podobne, ale się lepiej będą sprzedawać 😉 chociaż kto wie 😉

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    U nas kryzysu z wczoraj ciąg dalszy.. Mąż się nie odzywa, ja też nie, siedzę z laptopem w sypialni, on w salonie ogląda wiadomości. Nawet nie czuję potrzeby z nim rozmawiać, coś we mnie pękło nie wiem na ile odwracalnie. Chyba za dużo się tego we mnie skumulowało choć przecież ciągle próbowałam rozmawiać i szukałam rozwiązań ale jego podejście.. Niestety przez to do niczego nie dojdziemy wspólnie. Sama nie dam rady tego pociągnąć. Praca i pieniądze - to jest dla niego najważniejsze. Przykre.. Cieszę się że chociaż mam córkę bo ona jest moim światełkiem i motywacją do tego żeby każdego ranka się budzić ☀️

Co za dzień… przepraszam Was za mój dzisiejszy nastrój ale musiałam się wygadać 😟

Kochana, ja Ci powiem, że my mamy co prawda tylko wspólne dzieci, ale my też jesteśmy po niemalym kryzysie. Też mieliśmy taki etap, że ja miałam wrażenie, że jestem my obojętna... To trwało dość długo. W dodatku wtedy dużo kłóciliśmy się o jego matkę. Mieliśmy już wtedy jedno dziecko, drugie w drodze (ale z wpadki) i szczerze pamiętam jak czasem siedziałam w wannie i myślałam, że chyba lepiej teraz odejść... Dziś to jest dla mnie nie do pomyślenia, bo w tym momencie jesteśmy sobie absolutnie najbliżsi. Mamy trójkę dzieci a mimo to mamy czas na seks, na przytulanie, dbamy o siebie na wzajem. Trzymam kciuki, żebyście i wy znaleźli drogę do wspólnego języka. A co do tych tekstów że będzie dobrze to chyba większość facetów tak ma. Dlatego właśnie jest forum takie jak to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 16:44

Monk@, magdalena321, CoffeeDream, Prezesoowa, Chmurka21, Olo323 lubią tę wiadomość

preg.png

9.10.2018 biochem.
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

Bardzo mi przykro 🥺 może musi to przetrawić...
    Mówi się,że to kobiety ciężko zrozumiec,ale mezczyzn jeszcze trudniej...
    Koniecznie zrob ciepła kąpiel, prysznic i zrelaksuj się ❤️
    Jestem z Tobą ❤️🥺❤️❤️

magdalena321, Olo323 lubią tę wiadomość

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Ciekawe 🤔 tylko zastanawia mnie, czy faktycznie to takie 5 czy jednak podobna czułość do dziesiątek. Bo i niektóre dziesiątki wyłapują wcześniej takimi cieniami, to te piątki mogą być podobne, ale się lepiej będą sprzedawać 😉 chociaż kto wie 😉

Nooo wiadomo, marketing robi swoje. Ale przyznaj, że kusi 😅

preg.png

9.10.2018 biochem.
  • san95 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Tule 🫂❤️ ale szanse jeszcze są 😘❤️✊️
    🫂❤️ Raczej nie, bo zaczynają się bóle miesiączkowe no, ale fajnie było chwilę myśleć, że to już 🙈😘

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Bielsze nie będzie 🤷🏻‍♀️
    IMG-9951.jpg
    🫂 To jeszcze nie jest ostateczny werdykt, trzymam kciuki za kolejne osikance na dniach 🤞😊

Prezesoowa lubi tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Nooo wiadomo, marketing robi swoje. Ale przyznaj, że kusi 😅
    A wiesz co, no właśnie tak się zastanawiałam, czy bym brała. Bo jeśli to to samo, co 10, to niech będzie, ale jednak bałabym się wyłapania biochemu i narobienia sobie nadziei. Ja dziesiątkami sobie wyłapywałam, więc jakoś nie kusi mnie ta 5 jakoś szczególnie.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png

Wysłany: 6 marca, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

🫂 Czasami bywają takie chwile, że naprawdę ciężko jest znaleźć wspólny język, ale wierzę że w końcu uda wam się usiąść i wspólnie obrać kierunek 🫂

LaBellePerle lubi tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    A wiesz co, no właśnie tak się zastanawiałam, czy bym brała. Bo jeśli to to samo, co 10, to niech będzie, ale jednak bałabym się wyłapania biochemu i narobienia sobie nadziei. Ja dziesiątkami sobie wyłapywałam, więc jakoś nie kusi mnie ta 5 jakoś szczególnie.

Ja biochem wyłapałam sobie i 25 🙈 także jak masz wyłapać to wyłapiesz i tak

preg.png

9.10.2018 biochem.
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Kochana, ja Ci powiem, że my mamy co prawda tylko wspólne dzieci, ale my też jesteśmy po niemalym kryzysie. Też mieliśmy taki etap, że ja miałam wrażenie, że jestem my obojętna... To trwało dość długo. W dodatku wtedy dużo kłóciliśmy się o jego matkę. Mieliśmy już wtedy jedno dziecko, drugie w drodze (ale z wpadki) i szczerze pamiętam jak czasem siedziałam w wannie i myślałam, że chyba lepiej teraz odejść... Dziś to jest dla mnie nie do pomyślenia, bo w tym momencie jesteśmy sobie absolutnie najbliżsi. Mamy trójkę dzieci a mimo to mamy czas na seks, na przytulanie, dbamy o siebie na wzajem. Trzymam kciuki, żebyście i wy znaleźli drogę do wspólnego języka. A co do tych tekstów że będzie dobrze to chyba większość facetów tak ma. Dlatego właśnie jest forum takie jak to...

Wiesz ja już też miałam i mam takie myśli.. żeby teraz odejść póki nie ma tego wspólnego dziecka. Później będzie gorzej. Ja z dwójką dzieci z różnymi facetami.
    Słabo.. Ale kocham go przecież, jest moim mężem. Mimo to nie potrafimy ze sobą rozmawiać..
    Mam wrażenie że te starania nas od siebie bardzo oddaliły. Dla mnie seks to już jest jak „produkcja” brzydko mówiąc wtedy kiedy trzeba a dla niego chyba mógłby seks nie istnieć. Nie wiem na prawdę co się stało i w którym momencie tak się oddaliliśmy 😟

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Ja biochem wyłapałam sobie i 25 🙈 także jak masz wyłapać to wyłapiesz i tak
    Tylko biochem biochemowi nierówny. Jak Ci beta skoczy do 30, a potem spadnie, to wyłapiesz każdym. A jak do 15 czy 10, to już niekoniecznie. Choć wiadomo, różnie bywa ;)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png

Wysłany: 6 marca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Mam podobne zdanie, lepiej dać organizmowi chwilę, żeby "podjął" decyzję. Chyba że do sprawdzania tak jak teraz ok 10dpo, żeby po prostu mieć większą pewność i nie miec dylematu czy to cien czy kreska ;p

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 6 marca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Wiesz ja już też miałam i mam takie myśli.. żeby teraz odejść póki nie ma tego wspólnego dziecka. Później będzie gorzej. Ja z dwójką dzieci z różnymi facetami.
    Słabo.. Ale kocham go przecież, jest moim mężem. Mimo to nie potrafimy ze sobą rozmawiać..
    Mam wrażenie że te starania nas od siebie bardzo oddaliły. Dla mnie seks to już jest jak „produkcja” brzydko mówiąc wtedy kiedy trzeba a dla niego chyba mógłby seks nie istnieć. Nie wiem na prawdę co się stało i w którym momencie tak się oddaliliśmy 😟

Mój też ma słabe libido. Kiedyś się o to kłóciliśmy az w końcu przyznał mi się, że nie umie zacząć. Ma ochotę, ale jakoś nie umie zacząć, ma blokadę, wstydzi się. Nasz rekord w celibacie to pół roku 😅😅
    No a próbowałaś rozmawiać z nim na spokojnie? Tak po prostu usiąść i powiedzieć, że Ci na nim zależy ale widzisz, że się oddaliliscie? Tak wiesz, żeby nie odebrał tego jak wyrzutów

Monk@ lubi tę wiadomość

preg.png

9.10.2018 biochem.
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ