Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już zaczynam świrować, że przez to że wczoraj nic nie było się nie uda;(.
Od rana mnie dziś podbrzusze boli.
To normalne po Ovitrelle? Ostatni raz 5 lat temu go dostawałam i juz nie pamiętam -
Dzien dobry!
Testowania chyba dzień ostatni (taaaa na bank)
Dzisiaj beta- ale to juz ostatnie oznaczenie zrobię.
26.09 i tak mam wizytę u prowadzącego więc może się opamietam 😅
To chyba poproszę nieśmiało o 🍁 i.... strasznie się boję... jednak po stratach to juz nie jest sie w stanie tak od razu cieszyć...Ounai, IT_Girl, Monia•, KurtynaMileczenia, Hari, ferrytynka25, Lucy321, Sarka94, Martt95, Velaria, Seabird, Lipsy, Bubu04, Milunia, MisiaMisia123, Paula., Promyczek39, Ananabanana, *Julia*, Mamacita, Default.owa, Remedios, Maalwii, stokroteczka25, ŚWIEŻYNKA97, Sagi lubią tę wiadomość
♀️91' ♂️93'
30.08.2025 cień ⏸️ 9dpo | beta 7,5 mlU/ml 🤞
01.09 prog 25,88 ng/mL | beta 43,70 mIU/ml
03.09 tłuste ⏸️ na clearblue | beta 179,7mlU/ml
07.2025 💔 5+2 chybione -
Cześć dziewczyny,
Czy te wyniki są w normie?
Tsh - 2,16 norma 0,27 - 4,20
Ft3 - 2,75 norma 2,00 - 4,40
Ft4 - 1,23 norma 0,92 - 1,68
Anty tpo - 17
Anty tg - 27,33
Prolaktyna 19,7 norma do 23,3
Kortyzol - 10,8 norma 6,2-19,4 (slyszalam, ze rano powinien być od 15 do 18)
Insulina - 5,92
ACTH - 12 norma 7- 63,30
W obrazie usg tarczycy mam niejednorodny miązsz, wzmozona strukture - obraz jak w zapaleniu hashimoto. Nie biore lekow. Endokrynolog nie zalecil. Tsh mam rozne, ale nigdy nie bylo powyzej widelek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 08:33
-
Ounai wrote:Ciezko powiedziec, a obserwacje opierasz tylko na podstawie sluzu? W 4dpo wyjdzie niski, w 7dpo wyjdzie w piku. Pamiwtaj, ze duphaston nie wyjdzie w badaniu
Sprawdzałam jeszcze testami owu i 14 dc był negatyw ale taki, że pewnie następnego dnia/ do dwóch dni był pozytyw (druga kreska odrobinę słabsza od pierwszej). Dlatego ten 19 dc (tak mi powiedział kalendarzyk na podst. objawów; owu u mnie zazwyczaj 16-17dc) mnie trochę dziwi..
Idę dziś do gina sprawdzić czy jajko pękło i cxy wjst ciałko żółte! 😁 Mam cechy PCO i zasugerowano mi że to może oznaczać nie pękające jajeczka 😬👧30 👦31
starania od 01/2025
Od 5-6 miesiączki AH 🙈
🤒Endometrioza, adenomioza, PCO
💉Badania/ zabiegi:
AMH: 6.8 ✅
Histeroskopia: 2015r, 2017 🚩
FSH, LH, Prolaktyna ✅
Progesteron (8dc)= 6.2 🚩
Nasienie męża ✅
💊Leki:
Pueria Uno
NAC, kurkumina, olej TRIO GLA, olej z wiesiołka, ashwaganda, koenzymem Q10, magnez, selen
Progesteron (od 2 dpo)
Czekam na ⏸️ 🥹 -
Fox wrote:Dzien dobry!
To chyba poproszę nieśmiało o 🍁 i.... strasznie się boję... jednak po stratach to juz nie jest sie w stanie tak od razu cieszyć...
Ale martwią mnie te wczorajsze skurcze w podbrzuszu -
KurtynaMileczenia wrote:Ja mam wizytę 22.09 i też ciężko się opamiętać 🙈 dzisiaj lecę na druga betę, w piątek ostatnia i więcej nie robię
Ale martwią mnie te wczorajsze skurcze w podbrzuszu
Na początku ciąży mogą być skurcze w podbrzuszu. Macica się rozciąga itpŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
-
toxi wrote:Mam pytanie, mogę dziś (7 dpo) zbadać progesteron po godz 15 (po pracy) i jeśli biorę duphaston od soboty?
Jest to mój 24dc
Duphaston podobno nie wychodzi we krwi, wiec chyba możesz. Ale poczekajmy na mądrzejsze dziewczyny, bo ja to sie z forum uczę wszystkiego
KurtynaMileczenia wrote:Ja mam wizytę 22.09 i też ciężko się opamiętać 🙈 dzisiaj lecę na druga betę, w piątek ostatnia i więcej nie robię
Ja też mam takie skurcze, ciągnięcia i bóle. Ale to normalne. Powięzi macicy podobno tez pracują z nią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 08:05
KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość
♀️91' ♂️93'
30.08.2025 cień ⏸️ 9dpo | beta 7,5 mlU/ml 🤞
01.09 prog 25,88 ng/mL | beta 43,70 mIU/ml
03.09 tłuste ⏸️ na clearblue | beta 179,7mlU/ml
07.2025 💔 5+2 chybione -
Myslpozytywnie wrote:Kortyzol - 10,8 norma 6,2-19,4 (slyszalam, ze rano powinien być od 15 do 18)Ona:31
AMH: 1.4;
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Hormony, ANA, ASA, APS -✅
❗️IBS, nietolerancje pokarmowe
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
09/25: Wit i fer -kontrola, krzywa c/i, AOA, ASMA
10/25: seminogram - kontrola, KIR
❔Końcówka roku - drożność❔
Do ogarnięcia:
⬇️ antyTPO > 1000 ⬆️ ferrytyna 18 ⬇️ DFI -
KurtynaMileczenia wrote:Ale martwią mnie te wczorajsze skurcze w podbrzuszu
Co do tych skurczów to nigdy tak nie miałam. Ale też nie pamiętam czy z mężem dochodziło do zbliżeń na początku ciąży. Teraz od kiedy wiem że jestem to też nic nie bylo.... ale u mnie bardzo słabe libido więc skoro mąż nie zaczyna to mi tak dobrze🫣 Za to odczuwamy ostre bóle podbrzusza w trakacie kichania czy nagłej zmiany pozycji. Ja gdzieś wyczytałam że to normalne że dzidzia sobie szykuje miejscie. Nadchodzą zmiany w naszym organizmie. Rośnie macica itd... więc może ten twój orgazm też powodował skurcze macicy, która hmmm jest teraz "wrażliwa" i dlatego czulaś ból 🤔KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość
30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Dziewczyny jakie macie doświadczenie z zróżnicowaniem proga w fazie lutealnej? 3 miesiące temu miałam 11, teraz mam 6. Martwię się że ta tendencja mi już zostanie … Piję inozytol i inne supleOna:31
AMH: 1.4;
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Hormony, ANA, ASA, APS -✅
❗️IBS, nietolerancje pokarmowe
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
09/25: Wit i fer -kontrola, krzywa c/i, AOA, ASMA
10/25: seminogram - kontrola, KIR
❔Końcówka roku - drożność❔
Do ogarnięcia:
⬇️ antyTPO > 1000 ⬆️ ferrytyna 18 ⬇️ DFI -
Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki bet
Myśl pozytywnie a mówiłaś endokrynologowi, ze starasz się o dziecko? Przy staraniach tsh najlepiej w okolicy 1 do tego obraz usg wskazuje na hashimoto.👩🏻 30 🧔🏻31
Starania z przerwą od 2022
Hashimoto, pai hetero, przeleczona chlamydia, wyrównany niedobór witaminy D
Wyniki nasienia ✅
W planach drożność -
Dalej czekam na @, tyle że na razie skurcze minęły a ja nie lubię tak czekać, chciałabym już zacząć nowy cykl... wczoraj w pracy byłam przekonana że już się zaczęło, poleciałam do ubikacji a tam nic 🙃
Trzymam kciuki za wasze bety !👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
💛 marzenia są początkiem wszystkiego... -
Fox wrote:Dzien dobry!
To chyba poproszę nieśmiało o 🍁 i.... strasznie się boję... jednak po stratach to juz nie jest sie w stanie tak od razu cieszyć...
Ale czad 🤩 Niech w tym miesiącu spadnie deszcz kolorowych 🍁🍁🍁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 10:06
KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość
-
CzekającNaNumer2 wrote:Na początku ciąży mogą być skurcze w podbrzuszu. Macica się rozciąga itp
-
Martt95 wrote:Co do tych skurczów to nigdy tak nie miałam. Ale też nie pamiętam czy z mężem dochodziło do zbliżeń na początku ciąży. Teraz od kiedy wiem że jestem to też nic nie bylo.... ale u mnie bardzo słabe libido więc skoro mąż nie zaczyna to mi tak dobrze🫣 Za to odczuwamy ostre bóle podbrzusza w trakacie kichania czy nagłej zmiany pozycji. Ja gdzieś wyczytałam że to normalne że dzidzia sobie szykuje miejscie. Nadchodzą zmiany w naszym organizmie. Rośnie macica itd... więc może ten twój orgazm też powodował skurcze macicy, która hmmm jest teraz "wrażliwa" i dlatego czulaś ból 🤔
-
KurtynaMileczenia wrote:Tak, wiem, ale te były tylko po orgazmie i były bardzo silne, silniejsze niż na okres 🙈 masakra
Na razie bym odpuściła seks w tym wypadku, mi gin w pierwszej ciąży mówił, że w pierwszych tygodniach lepiej przeczekać właśnie żeby takich większych skurczów nie byłoPrzeczekajcie teraz te kilka tygodni, będzie dobrze
Ounai, Lipsy lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
💛 marzenia są początkiem wszystkiego... -
HejNie martw się, jeśli skurcze są krótkie, podobne jak na @ to jest ok
Jak nie ma krwawienia, plamienia i bardzo długiego bólu to spokojnie. Ja na początku czułam często jakbym miała dostać @
może też być ciągnięcie oprócz skurczy
PS. pisałaś, że to po przytulankach, więc po prostu zapewne przez dodatkowe skurcze związane z orgazmemale rozumiem, też fiksowałam przed 1 wizytą
jak coś się takiego dzieje, to może po prostu na razie warto zrobić chwilę przerwy, bo widocznie macica jest wrażliwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 10:26