Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Bubu04 wrote:38 dc, @ brak, krew na bete i proga upuszczona.
Ofc nic nie wyjdzie, ale chcę mieć to na papierze idąc do gina
Dawaj znać jak beta, bo może jednak coś z tego będzie? ☺️ -
Dokładnie tak!!! Też chciałam sprawdzić czy była owulacja i 7dpo wyszedł mi progesteron z krwi na poziomie 0.1!Lipsy wrote:jedynym potwierdzeniem czy była owulacja jest późniejsza ciąża
z tego co czytam to nawet wyniki proga, monitoring nie dają tej pewności, ale może jestem w błędzie. Tym bardziej śluz i ból nie są gwarantem owulacji.
Śluz się zgadzał, kłucie jajników, temperatura, testy LH, wszystko wskazywało, że owulacja była. Po odebraniu proga 7dpo stwierdziłam że cykl stracony, odpuszczam. I tak 13 dpo z głupoty zrobiłam test i jaka niespodzianka, jak zobaczyłam dwie kreski
Także niestety nawet labolatorium się potrafi pomylić
Ananabanana, Hari, Lipsy, Monia• lubią tę wiadomość
-
U mnie właśnie tak było - robiłam testy i pik był dopiero w 20dc.fantaghiro wrote:Ja bym robiła dalej. U mnie zawsze owulacja jest jak już śluz robi się taki bardziej wodnisty. W tym miesiącu pik na teście mi wyszedł dopiero 19dc, więc może u ciebie też są późniejsze owulacje po prostu.
Pytanie do dziewczyn robiących testy owulacyjne - to normalne, że wyniki tak „skaczą”? Raz jest lekka linia, raz trochę ciemniejsza, później znowu lżejsza (jeszcze przed pikiem)? Nie wiem czemu, ale myślałam, że po prostu linia będzie z każdym dniem bardziej ciemniejsza, aż zrówna się lub przewyższy drugą linię 😅 -
Niestety nie wiem, ja miałam tak, że ciemniała z każdym dniem coraz bardziejHari wrote:U mnie właśnie tak było - robiłam testy i pik był dopiero w 20dc.
Pytanie do dziewczyn robiących testy owulacyjne - to normalne, że wyniki tak „skaczą”? Raz jest lekka linia, raz trochę ciemniejsza, później znowu lżejsza (jeszcze przed pikiem)? Nie wiem czemu, ale myślałam, że po prostu linia będzie z każdym dniem bardziej ciemniejsza, aż zrówna się lub przewyższy drugą linię 😅
-
Gnom wrote:Nie czaję w ogóle co masz na myśli, że nie powinno być przeciwciał. Zawsze będą, to normalne. Nie powinny przekraczać pewnego poziomu, tutaj nie przekraczają.
Źle odczytałam wynik (233 - akurat sama robilam badanie i miałam identyczny ), a tam jest przecinek, którego nie zauważyłam, moj bład. Tak masz rację - są normy, natomiast chodziło mi, że tych przeciwciał nie powinno być - w takiej ilości. Ale ok, mogło to być niezrozumiałe. Edytuję. I przperaszam autorkę bo wprowadziłam niepotrzebny zamęt. Ale to znak, że brak kawy przed południem to nie jest dobry pomysł
Natomiast tsh powyzej dwóch - jest do zbicia. Podczas starań i w 1 trymestrze ciąży najlepiej, żeby oscylowało w okolic 1-1.5.
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2025, 13:17
Lipsy, Gnom lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020 👼07.2022👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶
⏸️18.08.2025 (10dpo)
🤰19.08.25 - beta - 14.3, prog 20
🤰21.08.25 - beta - 55,4
🤰23.08.25 - beta - 148
🤰27.08.25 - beta - 848, prog 12
🤰04.09.25 - 6+0 - 0,288 cm z serduszkiem ❤️
🤰18.09.25 - 8+0 - 1,59 cm 🫛
🤰15.10.25 - 11+6 - 5,5 cm 👶
🤰21.10.25 - prenatalne, 7 cm zdrowy dzidziuś 👶
🤰12.11.25 - wstydzioch 🫣
🤰10.12.25 - córeczka 🥹🌸
🤰16.12.25 - połówkowe - 418g dziewczynki 🦋
🤰11.02.26 - 28+6 - 1500g 🦋
🤰24.02.26 - USG III trymestru ❤️

-
Hari wrote:U mnie właśnie tak było - robiłam testy i pik był dopiero w 20dc.
Pytanie do dziewczyn robiących testy owulacyjne - to normalne, że wyniki tak „skaczą”? Raz jest lekka linia, raz trochę ciemniejsza, później znowu lżejsza (jeszcze przed pikiem)? Nie wiem czemu, ale myślałam, że po prostu linia będzie z każdym dniem bardziej ciemniejsza, aż zrówna się lub przewyższy drugą linię 😅
Może tak być i nawet nawodnienie może mieć wpływ na stężenie LH w moczu. Warto nie pić 2h przed zrobieniem testu.
Monia•, Hari, Promyczek39 lubią tę wiadomość
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0 -
Też miałam różnie, raz bardziej wyraźna linia, raz mniej. Jak wspomniano nawodnienie ma tu znaczenie, im bardziej rozwodniony mocz tym słabsze te linie wychodzą.Hari wrote:U mnie właśnie tak było - robiłam testy i pik był dopiero w 20dc.
Monia•, Hari, Promyczek39 lubią tę wiadomość
-
Ja oczywiście też nie wytrzymałam i poleciałam zrobić test 🙈 strasznie długo się u mnie czeka ostatnio na wyniki. Kiedyś byly tak to 15:00 a ostatnio są tak po 19:00

https://zapodaj.net/plik-jfbn0vyOOA
Fox, Martt95, MisiaMisia123, Hari, Lipsy, Promyczek39, stokroteczka25, Milunia, Bubu04, Amelia96, Ounai, Paula. lubią tę wiadomość
-
Hari wrote:U mnie właśnie tak było - robiłam testy i pik był dopiero w 20dc.
Ja tak miałam przy moim PCOS i nie robiłam testow LH
Edit: dodam że potrafiłam mieć też kreskę testową kilka razy i nie mogłam tego ogarnąć, lekarz mi wtedy kojarze że tłumaczył dlaczego tak sie dzieje ale juz dokładnie nie pamietam. Więc te testy LH to nie zawsze będą miarodajne.
W sumie to najlepiej sobie sprawdzać wszytsko. Szyjkę, śluz, temperature, lh i jeszcze tu dziewczyny piszą ileś dni po sprawdzić proga 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2025, 14:27
Hari, Monia• lubią tę wiadomość
-
Pilnowałam się z piciem. Przy robieniu testów dwa razy dziennie wleciało u mnie pod koniec lekkie odwodnienie, bo na co dzień sporo pijęClaudii wrote:Może tak być i nawet nawodnienie może mieć wpływ na stężenie LH w moczu. Warto nie pić 2h przed zrobieniem testu.
no nic, będę kontrolować jeszcze proga w sobotę rano.
-
Cześć,
dołączę do Was jako wolny strzelec.
Jestem po intensywnej rundzie badań i czekam na ostatnie wyniki. Sama nie wiem czemu, ale robiłam sobie ogromne nadzieje z sierpniowym cyklem - a okazało się, że znowu wyszła torbiel (tym razem na szczęście sama się wchłania).
Dziś 19 dc i wszystkie owulaki są negatywne. Pozytyw jest taki, że jeśli nic nie ruszy samo do listopada, to będzie stymulacja.
Lipsy, Sarka94, Paula. lubią tę wiadomość
-
Ja tak samo i testy też wszystkie negatywne i raz jaśniejsze a raz ciemniejszeHari wrote:Pilnowałam się z piciem. Przy robieniu testów dwa razy dziennie wleciało u mnie pod koniec lekkie odwodnienie, bo na co dzień sporo piję
no nic, będę kontrolować jeszcze proga w sobotę rano.👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Monia●
U mnie owulacja byla w 25dc. Wcześniej przy CB tez owulacja byla w 21dc. Ja bym testowała dalej. Ale z drugiej strony może masz możliwość gdzieś wskoczyć do lekarza?
Hari
Co do różnicy w intensywnosci testow - to chyba normalne szczególnie przy tych bardziej czułych. Horienmedical jak nie bylo Piku to praktycznie cały czas zostawiał cień, ale Easy@Home nawet w ten sam dzien potrafiły mieć różne nasilenie.
Aaa z dodatkowych wiesci betaHCG 179,7mlU/ml 🤞 wiec jak pisałam, daję odpocząć żyłkom, bo zaraz znowu morfologie, toksoplazmozy i inne krzywe cukrowe 🫣 trzymajcie za mnie kciuki 🥺
KurtynaMileczenia, Lipsy, Hari, Promyczek39, Default.owa, *Julia*, Maalwii, Monia•, Mamacita, Reja13, Milunia, Martt95, Bubu04, Ounai, Paula. lubią tę wiadomość
91'
10.2023⏸️->07.2024 🩵Synek
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️ 10 dpo
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95
23.02 I prenatalne - 6,25cm FHR: 151bpm - ryzyka niskie- 🩵?
15.04 II prenatalne - 346g potwierdzony chłopiec 🩵

-
Dziewczyny piękne wyniki, gratulacje 🍁
KurtynaMileczenia, Fox, Paula. lubią tę wiadomość
👩🏻 30 🧔🏻31
Starania od 2022
Hashimoto, pai hetero, przeleczona chlamydia, wyrównany niedobór witaminy D
Wyniki nasienia ✅
W planach drożność, histeroskopia
Aktualnie stop - konsultacja w sprawie blizny -
Fox wrote:Monia●
U mnie owulacja byla w 25dc. Wcześniej przy CB tez owulacja byla w 21dc. Ja bym testowała dalej. Ale z drugiej strony może masz możliwość gdzieś wskoczyć do lekarza?
Hari
Co do różnicy w intensywnosci testow - to chyba normalne szczególnie przy tych bardziej czułych. Horienmedical jak nie bylo Piku to praktycznie cały czas zostawiał cień, ale Easy@Home nawet w ten sam dzien potrafiły mieć różne nasilenie.
Aaa z dodatkowych wiesci betaHCG 179,7mlU/ml 🤞 wiec jak pisałam, daję odpocząć żyłkom, bo zaraz znowu morfologie, toksoplazmozy i inne krzywe cukrowe 🫣 trzymajcie za mnie kciuki 🥺KurtynaMileczenia wrote:Mam wyniki 🙈
Beta 172,3
Progesteron 23,84
TSH 0,074
FT4 1,24
Gratulacje dziewczyny! 🍁
KurtynaMileczenia, Fox lubią tę wiadomość
-
Gratulacje ❤️🤞KurtynaMileczenia wrote:Mam wyniki 🙈
Beta 172,3
Progesteron 23,84
TSH 0,074
FT4 1,24
KurtynaMileczenia, Fox, Carrie12 lubią tę wiadomość
👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs ) Nasz mały cud ❤️
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 6 cs
Czekamy na nasz drugi cud -
KurtynaMileczenia wrote:Najlepsze/najgorsze jest to, że do mnie nadal nie dociera, że jestem w ciąży 🙈
Ale jesteś, jesteś, ciesz się tym stanem
KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość
👩🏻 30 🧔🏻31
Starania od 2022
Hashimoto, pai hetero, przeleczona chlamydia, wyrównany niedobór witaminy D
Wyniki nasienia ✅
W planach drożność, histeroskopia
Aktualnie stop - konsultacja w sprawie blizny