Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, chyba za wcześnie się pochwaliłam. Teraz strasznie się boję. 😭 Doszły jakieś plamienia. Przez ostatnie 2 miesiące pojawiały się w 26- 27 dniu cyklu dokładnie na 3 dni przed miesiączka i były różowe. Dziś 24 dzień cyklu, najpierw w ciągu dnia było trochę takiego kremowego, teraz już więcej w kolorze kawy z mlekiem. Kolorystycznie wygląda inaczej, ale to nadal plamienia. Cała się trzęsę. Uciekam spać, żeby nie myśleć.👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
Mam z dzisiaj 3. Na wszystkich 3 sa cienie ale nabtych z rana duzo slabsze. Natomiast po ostatnim nie chce sie nakrecac. Ide spac i albo rano przyjdzie @ albo kolejny test wyjasni. Choc brzuch juz cmi, wiec raczej to pierwsze. Ale szkoda, fajnie było mieć cień nadziei. Jutro się okaże czy zaczynamy przedostatni cykl starań
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września, 23:03
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
Dlaczego przedostatni?? Tak w ogóle czy przerwę sobie robicie?Ounai wrote:Mam z dzisiaj 3. Na wszystkich 3 sa cienie ale nabtych z rana duzo slabsze. Natomiast po ostatnim nie chce sie nakrecac. Ide spac i albo rano przyjdzie @ albo kolejny test wyjasni. Choc brzuch juz cmi, wiec raczej to pierwsze. Ale szkoda, fajnie było mieć cień nadziei. Jutro się okaże czy zaczynamy przedostatni cykl starań
Starania od 03.2025
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe) -
Milunia wrote:Dziewczyny, chyba za wcześnie się pochwaliłam. Teraz strasznie się boję. 😭 Doszły jakieś plamienia. Przez ostatnie 2 miesiące pojawiały się w 26- 27 dniu cyklu dokładnie na 3 dni przed miesiączka i były różowe. Dziś 24 dzień cyklu, najpierw w ciągu dnia było trochę takiego kremowego, teraz już więcej w kolorze kawy z mlekiem. Kolorystycznie wygląda inaczej, ale to nadal plamienia. Cała się trzęsę. Uciekam spać, żeby nie myśleć.
Nie stresuj sie na zapas!
Jak sytuacja? 🤞
KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2
10.2025 💔 10+1 -
Za miesiac koncze 40 lat, mam coraz mniej sił, dla mnie to ostatni dzwonek. Obecnie jestem na wychowawczym, staram sie o srodki unijne na otwarcie dg. Jak wroce z wychowawczego to zobacze wypowiedzenie i wtedy zapewne juz w 100% przejde na dg. Nie bede mogla sobie pozwolic na ciaze i macierzynski. A na 3 ciaze z 2 dzieci i brak pracy tym bardziej sobie nie moge pozwolic, wiec mam czas do konca pazdziernika i potem juz musze sie pogodzic z mysla ze zostajemy z 2 dzieci. Ostatnio juz mam takie mysli, ze raczej staram sie przyzwyczaic do tej mysli ze zostaniemy rodzina 2+2fantaghiro wrote:Dlaczego przedostatni?? Tak w ogóle czy przerwę sobie robicie?SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai
Bardzo sie wczulam w to co napisałaś. I czuje też, ze wiele ludzi uzywa stwierdzen, ze przecież masz juz dwójkę dzieci itd. Oczywiście, że ta właśnie dwojka to cały Twój Świat, ale nie można w taki sposób pocieszać kobiety, która straciła właśnie ciążę.
Nie odbierz mnie źle, ale moze właśnie jak odpuścisz głowę to wszystko przyjdzie niespodziewanie i wywróci wtedy juz ułożony świat do góry nogami.
Albo tez nie jest Wam to po prostu pisane.
Bardzo mi smutno, bo dużo przeszłaś w ostatnim czasie.
Z mojej perspektywy, jak kończył mi sie macierzyński i urlop wypoczynkowy to wręcz desperacko chciałam nie wracać do pracy, tylko przejść od razu na kolejne l4. Skończyło się to biochemiczną, a później zabiegiem w szpitalu. Jak juz wróciłam do pracy i stwierdziłam, ze spróbujemy po nowym roku.... nie dostałam nawet okresu po zabiegu 🫣 aż boje sie isc do prowadzącego.10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2
10.2025 💔 10+1 -
Fox wrote:Nie stresuj sie na zapas!
Jak sytuacja? 🤞
https://zapodaj.net/plik-kjmUzZ5P2d
Ten na dole to test z dzisiaj. Tego śluzu mniej już niż wczoraj, ale nadal jest. Może to implantacyjne? Jutro jest plan skoczyć na betę i progesteron.
KurtynaMileczenia, Maalwii, Paula., Promyczek39, Lipsy lubią tę wiadomość
👩🏼💼36 👨🏻💻38
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
Fox, wczoraj pewnie bym to inaczej odczytała, bo wiązałam ogromne nadzieje z tym cyklem. Ale miałam chwilę, żeby to przetrawić. I pomyślałam, że może właąnie tak ma być, że (tak, jestem wierząca) Bóg ma wobec mnie jakiś plan, którego ja jeszcze nie rozumiem. Kiedyś myśleliśmy o adopcji. Z racji mojego wieku byłoby to raczej dziecko 3-4 letnie. Więc może to jeat właśnie koja droga? A może właśnie Bóg zsyła mi szansę, żeby raz na zawsze rzucić korpo którego nie znoszę i pracować na swój rachunek? I móc podróżować i pokazywać dzieciom świat, bo są na tyle duzi, że już nic nas nie ogranicza. Zwyczajnie zaczynam dostrzegać też jakieś ćmiące tam pozytywy sytuacji.
Tak szczerze to już bym chciała dostać ten okres i mieć to z głowy. Założyłam majrki menstruacyjne na noc bo byłam pewna że obudzę się zalana a tu plamienia brak, szyjka się podniosła jeszcze wyżej, tak wysoko że nie jestem w stanie w ogóle dosięgnąć. Nawet śluzu brunatnego nie mam. Piersi miękkie jal na okres, brzuch też ćmi już okresowo. Może powinnam ulec namowom męża na seks, to zwykle wywoływało @
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Milunia: Twój test jest jak najbardziej pozytywny. Co do plamienia, może być to implantacyjne. Jesli jest to zabarwiony śluz na brązowo to wygląda jak implantacyjne. U mnie w jednej ciąży było, w obecnej nie. Jutro oznacz betę i koniecznie proga. Przyjmujesz dodatkowego? I na spokojnie, bo test wskazuje, że jesteś w ciąży! Teraz tylko spokój Cię uratuje.
Ounai: Czy oznaczałaś betę do spadku do wartości 0? Mi to niestety wygląda jak pozostałość po stracie. U mnie beta spadała ponad 6tygodni, ale moje wartości były kosmiczne. Najgorzej było na końcu żeby spadła od 10 do 0. Raz była 7, podniosła się do 9 i trochę to zajęło żeby się wyzerowała. Na teście też wychodziły cienie. Dla spokoju oznaczyłam bym betę jeśli będzie turbo niska to będzie to świadczyło że są to pozostałości, bo od kilku dni je masz więc beta nie rośnie a spada. A nóż może wartość będzie wysoka i właśnie jesteś w ciąży, czego Ci zycze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 08:50
🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼
⏸️ 08.2025 Test pozytywny
🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 💗
🦋 1.10 Żeluś Haribo 2.22cm i 💗 172
🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻💗
🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie

-
Siasi, tydzien przed owulacja wynosila 3,1 wiec obstawiam ze te wczesne kreski to wlasnie byly jakies skoki bety ltore potem spadly. Potem po owulacji byla juz nieoznaczalna (<2,3) czyli juz spadla do 0 (moj lab ponizej 2,3 traktuje bete jako zerową). Na pewno owulacja byla bo progesteron wynosil 14,6. Jak nie doatane okresu do poniedzialku-wtorku to pojde na bete i umowie sie do gin zeby mi dal cos na wywolanie. Choc licze, ze jednak do wieczora sie wszystko rozkreci i zaczne dzis nowy cykl
Berry96 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Siasi wrote:Milunia: Twój test jest jak najbardziej pozytywny. Co do plamienia, może być to implantacyjne. Jesli jest to zabarwiony śluz na brązowo to wygląda jak implantacyjne. U mnie w jednej ciąży było, w obecnej nie. Jutro oznacz betę i koniecznie proga. Przyjmujesz dodatkowego? I na spokojnie, bo test wskazuje, że jesteś w ciąży! Teraz tylko spokój Cię uratuje.
Tak zrobię. Nie mam niestety dodatkowego żeby sobie wziąć. W tym cyklu brałam ovarin i tego śluzu od początku było więcej. Wgl mam brać ten ovarin dalej? Mam jeszcze Pueria uno. Totalnie nie wiem jak się zachować. Wizytę u lekarza mam umówioną na 22 września - umawiałam wcześniej na kontrolę i rozmowy o staraniach. I teraz nie wiem czy ją zostawiać, czy przesuwać. Kupić jakieś suple inne? Od rana w głowie myśl: „ zrobiłam test i co dalej?”👩🏼💼36 👨🏻💻38
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
Niestety wiem po sobie, że najgorsze jest czekanie, aż cokolwiek będzie widać. Ja idę 11.09 i to będzie 5+1, powinien być chociaż pęcherzyk ciążowy, prawda?Milunia wrote:Tak zrobię. Nie mam niestety dodatkowego żeby sobie wziąć. W tym cyklu brałam ovarin i tego śluzu od początku było więcej. Wgl mam brać ten ovarin dalej? Mam jeszcze Pueria uno. Totalnie nie wiem jak się zachować. Wizytę u lekarza mam umówioną na 22 września - umawiałam wcześniej na kontrolę i rozmowy o staraniach. I teraz nie wiem czy ją zostawiać, czy przesuwać. Kupić jakieś suple inne? Od rana w głowie myśl: „ zrobiłam test i co dalej?”
-
Dziewczyny, dziś znowu śniło mi się, że zobaczyłam dwie kreski na teście 😔 To już trzeci taki sen w trakcie starań… A u mnie zawsze takie sny kończyły się prawdziwym negatywnym testem ciążowym. Trochę szkoda, ale staram się już nie nastawiać na ten cykl.
-
Trzymam kciuki za wszystkie przyrosty.
Ounai, rozumiem cie, u mnie jest inna sytuacja - mam jednego syna, chcialabym miec drugie dziecko ale mam totalny metlik w glowie, syn ma 7 lat i ja z jednej strony bardzo bym chciala a z drugiej on jest taki samodzielny, mozemy wszystko robic, jest cudownie, czy ja po prostu nie spadne znowu z tych wysokich biegow jesli bede miala maluszka w domu. Ciagle wolny strzelec bo ja mam chyba totalnie dziwnie w glowie, raz chce bardzo bardzo, zaczynam kupowac testy, potem znowu jakies dziwne stop.
W pierwszej ciazy mialam niewydolnosc szyjkowa, boje sie ze powtorzy sie w drugiej, wiem ze po roku musialabym oddac dziecko do zlobka poniewaz jestem aktywna zawodowo i przy pensji ktora osiagam nie moglabym pozwolic sobie na przestoj w pracy.
Trudne to wszystko.
Wszystkim kibicuje najmocniej 🩷 i czytam wszystko na biezaco.
KurtynaMileczenia, Ounai, Paula. lubią tę wiadomość
👦🏼 2018 -
Milunia wrote:Tak zrobię. Nie mam niestety dodatkowego żeby sobie wziąć. W tym cyklu brałam ovarin i tego śluzu od początku było więcej. Wgl mam brać ten ovarin dalej? Mam jeszcze Pueria uno. Totalnie nie wiem jak się zachować. Wizytę u lekarza mam umówioną na 22 września - umawiałam wcześniej na kontrolę i rozmowy o staraniach. I teraz nie wiem czy ją zostawiać, czy przesuwać. Kupić jakieś suple inne? Od rana w głowie myśl: „ zrobiłam test i co dalej?”
Ja tak z przyczajki ,ale może akurat mój komentarz cię trochę uspokoi. W ciąży z synkiem w terminie miesiączki dostałam mocnych brązowych plamień, ciąża z invitro mocno wyczekana. Od razu pisałam do ginekologa, według niej dopóki nie ma czerwonej krwi zostaje odpoczynek i czekanie na wizytę. Ja dodatkowo byłam obstawiona progesteronem , ale to akurat jest konieczne przy sztucznym cyklu invitro .U mnie wszystko skończyło się dobrze, synek zaraz będzie miał roczek ☺️ plamienia trwały około tydzień i chwilami były dosyć intensywne.
A co do witamin to z tego co wiem ovarin powinno się odstawić w ciąży i przejść na witaminy ciążowe. Ja akurat brałam puerie uno właśnie, potem duo .🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Ja w pierwszej ciąży byłam 5+chyba 4 albo 6 i nic nie było widać… kazała mi przyjść za 2 tygodnie i już było widać serduszko 😅KurtynaMileczenia wrote:Niestety wiem po sobie, że najgorsze jest czekanie, aż cokolwiek będzie widać. Ja idę 11.09 i to będzie 5+1, powinien być chociaż pęcherzyk ciążowy, prawda?👩🏼28👨🏽27
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
🔹3 cs ❤️
⏸️16.10.2025
18.10.2025 - beta hcg 39,75 mlU/ml

-
Aaa oki to zmienia moje myśli bo myślałam że beta nie spadła do zera po stracie. Ale faktycznie jak była poniżej 2 to musiała spasc, prog też ładny jakby owulacja była. No i oczywiście po stracie owulka może być już w pierwszym cyklu. A masz może test z innej firmy? Może spróbuj pinkiem mi zawsze najlepiej się wybarwia. Te paseczkowe to może być jakieś badziewie. No i koniecznie w poniedziałek idź na betę! Ja co mogę zrobić to trzymać mocno kciuki 🙏🏻 coś na pewno wyłapałaś. Może kropus się dopiero zagnieżdża. Moja beta na początku nie miała szałowych przyrostów a jednak kropek walczył i teraz pięknie ruszyła. Przesyłam dużo wiary i nadziei 🩷Ounai wrote:Siasi, tydzien przed owulacja wynosila 3,1 wiec obstawiam ze te wczesne kreski to wlasnie byly jakies skoki bety ltore potem spadly. Potem po owulacji byla juz nieoznaczalna (<2,3) czyli juz spadla do 0 (moj lab ponizej 2,3 traktuje bete jako zerową). Na pewno owulacja byla bo progesteron wynosil 14,6. Jak nie doatane okresu do poniedzialku-wtorku to pojde na bete i umowie sie do gin zeby mi dal cos na wywolanie. Choc licze, ze jednak do wieczora sie wszystko rozkreci i zaczne dzis nowy cykl
Ounai lubi tę wiadomość
🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼
⏸️ 08.2025 Test pozytywny
🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 💗
🦋 1.10 Żeluś Haribo 2.22cm i 💗 172
🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻💗
🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie

-
Milunia wrote:https://zapodaj.net/plik-kjmUzZ5P2d
Ten na dole to test z dzisiaj. Tego śluzu mniej już niż wczoraj, ale nadal jest. Może to implantacyjne? Jutro jest plan skoczyć na betę i progesteron.
Zdecydowanie wydaje mi się tak jak dziewczynom wyżej że to plamienie implantacyjne, na spokojnie iść na betę i progesteron i powtórzyć za dwa dni. Spokój Cię kochana uratuje, a krechy na teście piękne ❤️ wizyty bym nie przekładała najwyżej będzie następna za 2 tygodnie 😉M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 3,87(lipiec)➡️ 2,12(sierpień) ✅ (euthyrox 25)
Ft3: 3,26 ✅
Ft4: 1,13 ✅
Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
Prolaktyna: 22,32 ❓
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️