Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Martt95 wrote:Tak, właśnie mam wyniki.
Beta
28.08 119
01.09 541
Niby przyrost dobry bo 174,8 % ale nie potrzebnie sprawdzałam jaki miałam przyrost z J. I mialam dużo więcej bo 239,6 % i sie zestresowałam 🙃🤦🏽♀️
Ja tez nie wytrzymalam tej niepewnosci i poszlam na bete i progesteron. Dzis 8dpo to i tak czy sie udalo czy nie proga warto zbadac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 13:06
Martt95, Paula., Promyczek39, Velaria lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Kurcze, nie ogarnęłam się w porę i rano zorientowałam się, że nie mam testów
a siedzę w pracy, brzuch mnie boli jak na okres... Czyżby w tym cyklu nie wyszło? Będę robić na pewno po pracy od razu, nie ma opcji że wytrzymam do jutra rana.
Ounai, trzymam kciuki i czekam na wieści ❤️Ounai, Paula. lubią tę wiadomość
-
A u mnie PCOS było zdiagnozowane wieku 18 lat. Gdy zatrzymała się moja miesiączka. Za @ potrafiłam czekać ponad 60 dni. Ale wtedy endokrynolog kazał brać tabletki anty. Skoro jeszcze nie chcieliśmy dziecka. I trochę po tych tabletkach ten organizm się "naprawił" gdy ostawiłam tabletki anty. Moje miesiączki już aż tak długie nie były. Ale tez o poerwsze dziecko staraliśmy sie najdłużej bo 15cykli. A cykle wtedy trwały średnio 34/38dni.30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
KurtynaMileczenia wrote:Hej Kochane! Ja również proszę o wpisanie mnie na wolnego strzelca, czekam na miesiaczke, testowanie wyjdzie mi na 30.09 albo na początek października, więc nie będę zaśmiecać, ale chętnie pobędę z Wami jak pozwolicie i potrzymam za Was kciuki! ❤️
Hej dziewczyny!!! Nie wierze!
Zrobiłam dzisiaj test, bo jeden mi został, ale po tym jak 7dpo zrobiłam progesteron i wyszedł 0,1, to nie robiłam sobie nadziei w tym cyklu… ku mojemu zdziwieniu na teście pojawiała się widoczna druga kreska! Od razu poleciałam zrobić betę i progesteron (dobrze że była 12:30 a otwarte do 13:00). Zaraz będę robić inne testy.
Proszę powiedzcie że ten wynik progesteronu 0,1 7 dni po owulacji wygląda na pomyłkę i wynik niemożliwy (jestem pewna że owulacja była)… teraz z niecierpliwością czekam na beta hcg
Ale mam do siebie pretensje, całkowicie odpuściłam, nawet od tygodnia nie brałam kwasu foliowego i suplementów..MisiaMisia123, Ounai, Amelia96, Paula., Mika1992, Seabird, Takatam, Bubu04, Lipsy lubią tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:Dziękuję ! Niestety muszę być realistką - sporo wyzwań przede mną (sporo smoków do pokonania). Nie dosyć, że mam zaawansowaną endometriozę (o której do niedawna nie wiedziałam), która zmieniła anatomię moich organów (mam np. tzw. kissing ovaries) to do tego 25 lat choruję na cukrzycę typu 1 (wiecie - taką na pompie, z wkłuciami i sensorami glikemii). To też sprawia że jakość moich komórek jest gorsza. W lipcu 2024 miałam laparoskopię, która obniżyła moją rezerwę (moje AMH jest bardzo niskie). Do tego wszystkiego mąż miał najpierw obniżone parametry nasienia, a teraz w dolnych granicach. O Hashimoto nawet nie będę wspominać, bo to jest dosłownie smoczek a nie smok. Immunologii to już nawet nie badałam bo się boję co wyjdzie. Czekamy na wyniki kariotypów.
Dlatego jest mi trudno nawet uwierzyć w ivf - może gdybym miała te 4 procedury...ale mąż prawdopodobnie zgodzi się tylko na jedną (lub maks dwie, zakładając optymistyczny wariant).
Ale nie chcę marudzić. Mam wrażenie że nic innego na tym forum nie robię od kilku miesięcy tylko marudzę o sobie. A wolałabym dawać wsparcie innym - bardziej mnie to cieszyTakże dziewczyny - kciuki na jesień !
cukrzyk1991, Paula., Reja13 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Hej dziewczyny, w tym miesiącu zwalniam mój bebzon, więc rozsyłam ostatnie wirusy 🥹
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠Roma95, Default.owa, Ounai, MisiaMisia123, Hari, Amelia96, Ananabanana, PA, Paula., Mika1992, Witynja, Promyczek39, Maalwii, Marzycielka94, Dżozu, Milunia, Reja13, Bubu04, Lipsy, emciak lubią tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
05/09 39+1, 3720g 😬
📆 Kalendarz
08/09 🏥
-
Chciałam dodać zdjęcie testu, ale jak kopiuję ze strony opcję BBCode full linked, to po kliknięciu “odpowiedz” nic się nie dzieje, ktoś wie dlaczego?
-
Roma95 wrote:Kurcze, nie ogarnęłam się w porę i rano zorientowałam się, że nie mam testów
a siedzę w pracy, brzuch mnie boli jak na okres... Czyżby w tym cyklu nie wyszło? Będę robić na pewno po pracy od razu, nie ma opcji że wytrzymam do jutra rana.
Ounai, trzymam kciuki i czekam na wieści ❤️Roma95 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
KurtynaMileczenia wrote:Hej dziewczyny!!! Nie wierze!
Zrobiłam dzisiaj test, bo jeden mi został, ale po tym jak 7dpo zrobiłam progesteron i wyszedł 0,1, to nie robiłam sobie nadziei w tym cyklu… ku mojemu zdziwieniu na teście pojawiała się widoczna druga kreska! Od razu poleciałam zrobić betę i progesteron (dobrze że była 12:30 a otwarte do 13:00). Zaraz będę robić inne testy.
Proszę powiedzcie że ten wynik progesteronu 0,1 7 dni po owulacji wygląda na pomyłkę i wynik niemożliwy (jestem pewna że owulacja była)… teraz z niecierpliwością czekam na beta hcg
Ale mam do siebie pretensje, całkowicie odpuściłam, nawet od tygodnia nie brałam kwasu foliowego i suplementów..👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
01-08.25 7 cykli stymulowanych Lametta + Zivafert
09.25 8 cykl stymulowany -
Matko dziewczyny, ale sie boję. Mam co najmniej 4 testy na których jest cień ale wszystkie cienie wyszły po czasie. Testy 3 różnych firm. Dobrze, że dzisiaj mam masakrę - właśnie odebrałam już drugi zawór do stelaża do toalety i będę dzwonić po hydraulika, w końcu po prawie tygodniu nie będziemy musieli spuszczać wody wiadrem. I stolarz dzwonił, że chce się spotkać w celu akceptacji kosztów zabudowy do łazienek. A w domu taki syf, że na spokojnie mi czas do tej 18:00 zleci. Ale tak bardzo jeszcze się nie stresowałam wynikiem.
Paula. lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
White1 wrote:A to już pisałam ci wtedy, że laby czasem się mylą i taki wynik w twoim przypadku był mało możliwy 🥰
Boję się tylko jak dzisiejsze wyniki wyjdą…
Myślicie że pójście na wizytę do ginekologa dzisiaj ma sens? Wiem, że nie będzie nic widać, apka pokazuje 3 tydzień + 4 dni, ale może mi coś podpowie z tym progesteronem i przepisze dupka profilaktycznie
Boże jestem taka zielona 🙈Paula. lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:KurtunaMilczenia a dorzucilas do bety proga od razu?
Ja wrzucam zdjecia na zapodaj bo na imgbb mi cos szwankowaloOunai lubi tę wiadomość
-
Ale mam do siebie pretensje, całkowicie odpuściłam, nawet od tygodnia nie brałam kwasu foliowego i suplementów..Ounai lubi tę wiadomość
2022
Starania naturalne
2023
HSG ✅
Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
*Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Amelia96 wrote:3 mam kciuki 🤞🍀 ale brzmi obiecująco 🤰 może tak miało być może miałaś odpuścić zająć głowę czymś innym 🫢
Teraz martwię się tymi wynikami i tym progesteronem który mi wyszedł 7dpo -
KurtynaMileczenia wrote:Bardzo możliwe 🙈 dziękuję!
Teraz martwię się tymi wynikami i tym progesteronem który mi wyszedł 7dpo
Trzymam mocno kciuki za wyniki 🍀🍀🍀👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 & 👼06.2016
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - w oczekiwaniu na II transfer
4 ❄️❄️❄️❄️ -
Ale mam do siebie pretensje, całkowicie odpuściłam, nawet od tygodnia nie brałam kwasu foliowego i suplementów..
Trzymam kciuki! Nie powiem, ale Twój post dodał mi trochę wiary w mój cykl, gdzie tez byłam zaskoczona progesteronem 🙈 gdzie robisz badania? Ja robiłam w diagnostyce tym razem przez Lux Med.👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna