👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytoto gratuluję synka ❤️ja chciałam mieć syna, choć w sumie teraz to i tak już nie ma znaczenia ☺️
Rośnijcie zdrowo ☺️Czytoto lubi tę wiadomość
-
Bebetka93 wrote:Clausix, Ty to jesteś silna babka! Odpoczywaj ❤️
Dziewczyny, pytanie. Już dobre 3 tygodnie nie karmię już małej. No i dziś mam drugi dzień cyklu i jakby to powiedzieć.. "krwawienie" to bardziej plamienie.. Wczoraj też było skąpo.. Byłam w międzyczasie u gina w tym cyklu, mówiłam, że mam słabe miesiączki, a ona stwierdziła że to nie ważne. Ale ta miesiączka to w ogóle jakiś śmiech na sali.. Czy moja macica mogla stracić możliwość prawidłowego obkurczania się i ensometrium się nie łuszczy? Boję się, że może być stare i gdy zaczniemy starania i jakoś nam się uda to zarodek nie będzie miał dobrych warunków. Czy to jest możliwe? Nie mogę nic wygooglowax w tym temacie, może źle szukam 🤷♀️
U niektórych kobiet stabilizują się hormony i miesiączki dopiero po zaprzestaniu karmienia, więc daj sobie czas i tak pewnie będziesz jakieś podstawowe badania robić przed drugim32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Bebetka93 wrote:Clausix, Ty to jesteś silna babka! Odpoczywaj ❤️
Dziewczyny, pytanie. Już dobre 3 tygodnie nie karmię już małej. No i dziś mam drugi dzień cyklu i jakby to powiedzieć.. "krwawienie" to bardziej plamienie.. Wczoraj też było skąpo.. Byłam w międzyczasie u gina w tym cyklu, mówiłam, że mam słabe miesiączki, a ona stwierdziła że to nie ważne. Ale ta miesiączka to w ogóle jakiś śmiech na sali.. Czy moja macica mogla stracić możliwość prawidłowego obkurczania się i ensometrium się nie łuszczy? Boję się, że może być stare i gdy zaczniemy starania i jakoś nam się uda to zarodek nie będzie miał dobrych warunków. Czy to jest możliwe? Nie mogę nic wygooglowax w tym temacie, może źle szukam 🤷♀️
Organizm potrzebuje czasu, żeby cykle wróciły do normy. Mi po córce wróciły miesiączki dopiero po 5 miesiącach od odstawienia a i tak te pierwsze były nie takie jak zawsze. Daj sobie jeszcze trochę czasu🙂 -
Czytoto gratuluje synka 💙💙
Bebetka ja myślę że tak jak piszą dziewczyny,Twój organizm jeszcze dochodzi do siebie i potrzeba czasu na unormowanie cyklu .
Ja nie karmilam a też czasem się zastanawiam czy z moim okresem jest wszystko ok bo taki skąpy , ciemny jak stara krew i w ogóle , martwię się że cienkie Endometrium jest no ale już co ma być to będzie .
Muszę odłożyć termometr do szafki bo jak wiem że on leży obok łóżka to po budziku od razu sięgam 🙈 a mówiłam że nie będę mierzyć 🙈Czytoto lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama ładnie to wygląda póki co✊
Clausix rozkręciło się to krwawienie?
Mi się dziś śniło, że wysikałam dwie kreski. Mam 25 dzień cyklu, ale raczej nie będę sikać. Wolę się nie nakręcać na jakieś fabryczne kreski, które wiecznie widzę.👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Hej
Ja po wizycie
Cytologia zrobiona , usg tez , wg pani doktor miałam owulacje z lewego jajnika dziwne bo w ogóle jej nie czułam
Wszydtko wg niej jes tok
Powiedziałam ze narazie odpuszczam starania na kilka miesięcy , wrócę do niej z wynikami nasienia które zrobimy pewnie w sierpniu . Powiedziała ze to dobra dezycja żeby odpuścić i nie mieć presji
Oczywiście o tym wszystkim wiem ale no cóż
39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
A i jeszcze endo 10 mm
Jajnik prawy 30/32 mm
Jajnik lewy 20/26 mm
Ale Wielkość jajników nic mi nie mówi 🤪39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
Dominika96 wrote:
Clausix rozkręciło się to krwawienie?
Nie bardzo... tak raczej powoli sobie leci, głównie jak pójdę siku. Zobaczymy we wtorek na wizycie, mam nadzieję, że się uda uniknąć zabiegu. Może jeszcze ten progesteron ze mnie schodzi, bo brałam 2x100 luteinę dopochwowo, ostatnią w czwartek. Staram się myśleć pozytywnie32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Moze macie rację. Oby wróciło do normy bo dziś 3dc i tylko troszkę brudzę Papier przy siku... Eh 🤷♀️
Wróciłam do pracy, każdy dzień na razie to dla mnie zderzenie ze ścianą.. Jeszcze w złobku kobity są niereformowalne. Informowałam, że młoda ma alergie na białka mleka krowiego a dały jej chleb z masłem.. I popołudniu uczulenie na buzi 🤦♀️ -
Żeby było śmieszniej,to myslaly, że to masło jest ok bo bez laktozy 🤦♀️🤯
Ja nie wiem, czy ja za dużo wymagam? Wkurzyłam się. Nie mówiac już o tym, że najchętniej jak zobaczą troszkę mokrego pod noskiem, dziecko zakaszle czy coś to już by odsyłały do domu.
Wczoraj niby miała ropke w oku (w domu nie ma żadnej ropki) i kazały mi iść do lekarza z nią, bo może ma zapalenie spojówek 🤦♀️ chyba nie widziały zapalenia spojówek 🤦♀️ -
Bebetka93 wrote:Żeby było śmieszniej,to myslaly, że to masło jest ok bo bez laktozy 🤦♀️🤯
Ja nie wiem, czy ja za dużo wymagam? Wkurzyłam się. Nie mówiac już o tym, że najchętniej jak zobaczą troszkę mokrego pod noskiem, dziecko zakaszle czy coś to już by odsyłały do domu.
Wczoraj niby miała ropke w oku (w domu nie ma żadnej ropki) i kazały mi iść do lekarza z nią, bo może ma zapalenie spojówek 🤦♀️ chyba nie widziały zapalenia spojówek 🤦♀️
No coś ty😱 przecież na dwutygodniowej liście posiłków są wytłuszczone składniki każdego posiłku które są alergenami, to jak mogły nie wiedzieć jak każdy rodzic może sobie przeczytać 😑
Mam nadzieję, ze to tylko takie pierwsze wrażenie i okaże się że Panie są kompetentne, bo nie dość ze stres ze wraca się do pracy to jeszcze dochodzi stres o dziecko jak sobie radzi 🙂 -
Mama8latka wrote:
Muszę odłożyć termometr do szafki bo jak wiem że on leży obok łóżka to po budziku od razu sięgam 🙈 a mówiłam że nie będę mierzyć 🙈
Zycze Wam miłego dnia. U mnie zaczyna się 14 dni czekania👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
Hej, ja jestem już po szpitalu. Mięśniaka jednak mi nie usunęli, bo okazalo się po wejściu histeroskopem, że nie wchodzi do jamy macicy. Także nic z tym nie robimy. Drugą sprawa to to, że nadal mam stan zapalny endometrium. Jestem po 3 dawkach antybiotyku. Dostałam kolejną. Czy coś wiecie może czy dietą można zniwelowac stan zapalny w organizmie?
-
Koniczynka31 wrote:Hej, ja jestem już po szpitalu. Mięśniaka jednak mi nie usunęli, bo okazalo się po wejściu histeroskopem, że nie wchodzi do jamy macicy. Także nic z tym nie robimy. Drugą sprawa to to, że nadal mam stan zapalny endometrium. Jestem po 3 dawkach antybiotyku. Dostałam kolejną. Czy coś wiecie może czy dietą można zniwelowac stan zapalny w organizmie?
Na pewno można jeść jakieś produkty przeciwzapalne i myślę, że może probiotyki też?32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Ale mi się włączył pms, że zabiłabym..
Clausix jak się czujesz?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Koniczynka kurde ty z tym Endo się tak męczysz 😑 masakra ... I ciągle nie jest ok .... Czy takie dawanie antybiotyku za antybiotykiem jest dobre ? 🤔...
Miphuhiz ja uważam że mierzenie daje duży pogląd na sytuację,ale jeśli postawiłam na odpuszczenie no to powinnam się tego trzymać 🙈 a tu lipa heheh ciężko się powstrzymać jak wiem że mam termometr w zasięgu ręki,dlatego schowałam do apteczki 🙈
Clausix jak się czujesz ??? Fizycznie , psychicznie hmm ??
Dominika ja pewnie za tydzień wkrocze w czas zabijania 😂 akurat na święta ☺️ jak miło ☺️
KarolinaKika i co faktycznie odpuszczacie starania na te kilka miesięcy???👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Dobrze się czuję, fizycznie i psychicznie 😉 właśnie wracam z kawy z przyjaciółką. Dużo śpię, chyba organizm potrzebuje odpocząć 😅
Trochę mnie martwi, że tak słabo krwawie i że się nie złuszczy do końca i będę musiała wrócić na zabieg 😫32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Dobrze się czuję, fizycznie i psychicznie 😉 właśnie wracam z kawy z przyjaciółką. Dużo śpię, chyba organizm potrzebuje odpocząć 😅
Trochę mnie martwi, że tak słabo krwawie i że się nie złuszczy do końca i będę musiała wrócić na zabieg 😫 -
Bebetka93 wrote:Oby udało się jednak bez zabiegu.. Choć dziwnie, że mało krwawisz, bo ja po łyżeczkowaniu (więc wyskrobali ze mnie dużo) kilka dni mocno krwawiłam.. Ale akzda jest inna i może u Ciebie tak to po prostu jest. Nie denerwuj się na zapas ❤️
Zobaczymy we wtorek na usg mam nadzieję, że się uda doczyścić samemu. Ogólnie na podpasce w ogóle niewiele jest, jedynie jak idę siku to więcej... ale tak sobie myślę, że to 13mm endo to nie jest za dużo krwi tak na prawdę. Bo po tych pierwszych tabletkach rano to serio miejsce zbrodni się w łazience zrobiło haha więc myślę, że większość wtedy po prostu poszła. Ciekawe kiedy dostanę już normalny okres, czy za miesiąc czy dłużej... Nie wiem też kiedy mam betę sprawdzić, bo mi lekarka ze szpitala powiedziała, że w sumie to po kolejnej miesiączce dopiero spadnie do 0 i że najważniejsze jest usg. Ale z drugiej strony się boję, żeby tam coś nie zostało co cały czas tę betę będzie produkować...32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."