👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym nie wytrzymała ani 1 dnia po tylu latach starań 🙈🙈🙈🙈Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Mama8latka wrote:Bebetka wg aplikacji termin porodu wypada na 19.02 a moja mama miała urodziny 19 grudnia . Albo wielki zbieg okoliczności i mój mózg se to interpretuje jak chce albo faktycznie ma to związek z moją mamą ♥️
Śliczna Elizka 🥰
Dziękuję Wam dziewczyny 🥰♥️ Mam nadzieję że to jest właśnie Mój czas ♥️ będę myśleć pozytywnie mimo strachu 💪
Jeszcze muszę wymyśleć jak to mężowi powiedzieć , chyba dam mu "wcześniejszy" prezent na dzień ojca ,bo nie wytrzymam tak długo .
Kobito, ja ledwo cień cienia zobaczyłam to leciałam z testem do mojego 🙈😅
Nie dałabym rady wytrzymać choćby do jutra na Twoim miejscu 🙈Atopikowa lubi tę wiadomość
-
Bebetka93 wrote:Seriooooo????
Kobito, ja ledwo cień cienia zobaczyłam to leciałam z testem do mojego 🙈😅
Nie dałabym rady wytrzymać choćby do jutra na Twoim miejscu 🙈Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Naprodukowalam się i mi znikło
w każdym razie GRATULACJE!!!!!
Mamo, bardzo się ciesze i gratuluję!!!!!
Ja się zatrulam i tydzień leżałam w łóżku i wymiotowałam. Potem pojechaliśmy nad wodę na weekend, który zepsuł nam szwagier z dziewczyną (zwalili nam się na łeb).
w piątek miałam jechać na wymazy, ale mamy kontrolę z PIP i nie wiem czy mogę się spóźnićna serio to jest jakaś paranoja. żeby robić kontrolę w piątek po Bożym Ciele 😐 Trudno, w razie czego zrobię po okresie.
w sobotę mam biopsje endometrium w kierunku cd138 i zobacze co wyjdzie. Tylko muszę iść na betę, bo nie miałam monitoringu i nie chce żeby się okazało, że np jestem w ciąży i robię biopsje...
Jakoś nie mam przekonania do tego wszystkiego i coraz mniej mi się chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 03:22
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
Mamo a ja w takie znaki wierzę,Moja Ukochaną Babcia zmarła kilka miesięcy przed narodzinami Antosia i co Ona obchodziła urodziny 8 maja a Antoś urodził się 8 lipca ❤️
Mama8latka lubi tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Miphuhiz Ja myśle, że biopsja to jest ważne badanie, które warto wykonać jeśli nigdy nie byłaś w ciąży, bo przewlekły stan zapalny na prawdę może mocno utrudnia zajście w ciąże. Ale widzę że miałaś histero w tamtym roku, nie było widać stanu zapalnego podczas badania ? A na te Kiry aa masz jakieś zalecenia ? Mi się wydaje ze to może być główna przyczyna niepowodzeń 🥺 warto jeszcze sprawdzić allo mlr jeśli nie robiłaś tego badania.Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -
Asia serio? 🥰 No czyli jednak coś w tym jest !! 🥰♥️ Jak powiem to mojej siostrze to chyba obie będziemy wyć jak bóbry 🥴
Atopikowa ,bebetka no mi jest też ciężko wytrzymać ale akurat wczoraj mieliśmy zware i jest taka kijowa atmosfera na ogłaszanie tego dlatego poczekam aż już będzie całkiem ok. 👍
Miphuhiz nie dziękuję ♥️
Aj to ci szwagier 🥴🥴 zawsze nie w porę hehe
Kochana widzę że opadasz z sił ,chęci ....będzie dobrze ! Kochana robisz ciągle badania ,idziesz do przodu ♥️ nie poddawaj się .👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Asia serio? 🥰 No czyli jednak coś w tym jest !! 🥰♥️ Jak powiem to mojej siostrze to chyba obie będziemy wyć jak bóbry 🥴
Atopikowa ,bebetka no mi jest też ciężko wytrzymać ale akurat wczoraj mieliśmy zware i jest taka kijowa atmosfera na ogłaszanie tego dlatego poczekam aż już będzie całkiem ok. 👍
Miphuhiz nie dziękuję ♥️
Aj to ci szwagier 🥴🥴 zawsze nie w porę hehe
Kochana widzę że opadasz z sił ,chęci ....będzie dobrze ! Kochana robisz ciągle badania ,idziesz do przodu ♥️ nie poddawaj się .
W ogóle zaczynamy myśleć o powrocie do starań. W sumie w tym cyklu mieliśmy jedne ❤️, które były jakoś 3 dni przed teoretyczną owulacją (apka nawet raz pokazywała, że to niby w owulację ale ten 11dc to wg mnie zdecydowanie za wcześnie).
Muszę zacząć mierzyć tempke, to będę wiedziała kiedy w ogóle jest jakaś szansa na jajo 🙈 i może też za jakiś czas dołączę.. Choć wyczuwam, że nie będzie tak łatwo, bo cały czas niepokoją mnie moje skąpe okresy. Nigdy nie leciało ze mnie jak z kranu (poza połogiem i czasie po łyżeczkowaniu), ale teraz to jest takie straszne pitu pitu... Wg gin jest ok, ale oni często dosc mocno bagatelizują pewne symptomy.. I jakieś skrzepy się pojawiają.. Ehhh, tak bardzo odwykłam już od tego mierzenia, że nie wiem jak znowu się w to wtłoczyć, żeby nie zapominać 🤦♀️ -
Bebetka u mnie jest to samo @ 2/3 dni lekkie krwawienie, wkładka mi wystarczy 🤦🏻♀️ kiedyś nosiłam tampony super plus podpaska bo zawsze coś przeciekło 😳 zaczęło się po łyżeczkowaniu i endo tez i mnie słabe 6 mm jedynie, dlatego teraz będę mieć ta histero.
A u Ciebie jakie jest endo ? Pytałaś gin o grubość ?Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
🔜 sztuczna menopauza -
jo_ana wrote:Miphuhiz Ja myśle, że biopsja to jest ważne badanie, które warto wykonać jeśli nigdy nie byłaś w ciąży, bo przewlekły stan zapalny na prawdę może mocno utrudnia zajście w ciąże. Ale widzę że miałaś histero w tamtym roku, nie było widać stanu zapalnego podczas badania ? A na te Kiry aa masz jakieś zalecenia ? Mi się wydaje ze to może być główna przyczyna niepowodzeń 🥺 warto jeszcze sprawdzić allo mlr jeśli nie robiłaś tego badania.
Sydor mówił, że często po takiej biopsji zaskakuje i może invitro będzie zbędne
S. też mówił o allo mr ale nie jestem przekonana. i tak szczepienia są wykluczone z powodu mojej niewydolności nadnerczy więc nie wiem czy jest sens wydawać kase
Mama8latka, robimy te badania i nic z tego nie wynika. tzn ten kir ale poza tym wiemy, że nic nie wiemy.
czytałam parę dni temu, że mowilyscie o suplementach. My już wydaliśmy fortunę na badania, suple i nie jesteśmy ani o milimetr dalej.
Mój szwagier to pasozyt. Miałam odpocząć, a przyjechałam bardziej zmęczona. Ja dużo pracuje (pelen etat i jeszcze dodatkowa praca w biurze rachunkowym) i na serio muszę odpocząć. To dobrze, że wkrótce wakacje i wyjeżdżamyten cykl stracony, ale przed invitro jeszcze spróbujemy naturalnie.
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
-
jo_ana wrote:Bebetka u mnie jest to samo @ 2/3 dni lekkie krwawienie, wkładka mi wystarczy 🤦🏻♀️ kiedyś nosiłam tampony super plus podpaska bo zawsze coś przeciekło 😳 zaczęło się po łyżeczkowaniu i endo tez i mnie słabe 6 mm jedynie, dlatego teraz będę mieć ta histero.
A u Ciebie jakie jest endo ? Pytałaś gin o grubość ? -
Bebetka93 wrote:Nie zapytałam o grubość 😬
Spytaj przy kolejnej wizycie, bo może tez słabo rośnie i stąd skąpe @ może być tak ze po łyżeczkowaniu zrobiły się jakieś zrosty które utrudniają wzrost endo.Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
🔜 sztuczna menopauza -
Miphuhiz mówisz że wydaliście fortunę na suple ... Ja szczerze mówiąc wcześniej jak byłam mocno wkręcona w starania to też nie jednego "mercedesa" pewnie przejadłam w tabletkach a udało się w chwili kiedy nie brałam praktycznie nic .... Piłam do owulacji Fertistim co przysłała mi CLAUSIX ♥️ (karteczkę z wiruskami nadal mam w środku) 🥰
I zupełnie nic wiecej.....
A dziewczyny moje ostatnie okresy to też był śmiech na sali .... Wkładki mi wystarczały więc nie wiem czy to taki poważny problem 🤔
Bebetka czekam na Ciebie ♥️🥰
Dziś 10dpo , zrobiłam strumieniowy ,nałożyłam filtr bo nie mogłam uchwycić telefonem jak ciemna jest kreska 👍 😊Miphuhiz, jo_ana, Atopikowa, Asia2309, Dominika96, Bebetka93, Achna, Paulina666, Clausix, KarolinaKika lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama, czekałam na test
)))
cieszę się choćby to był mój))
Ja w tym miesiącu też prawie zero supli, bo przez tydzień wymiotowałam. ale też był brak seksu w okolicach owy więc się na nic nie nastawiam. Zrobię jutro bete, bo idę na te biopsje.
Ja od pewnego czasu mam bardziej obfite okresy ale też chodziłam ciągle na monity więc jak było ciulate endo, to brałam estrofem.👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
8tc - 1,72 cm 🐣
-
A ja dalej niemam @, test kolejny negatywny. Dzis 36 dc, a mam tak 30-32 dniowe .Ja niewiem co sie stało ze nie mam okresu .... a ten mc temu był bardzo skąpy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 13:50
Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Dominika pójdę na betę w terminie @ i później na jej podstawie umówię się na wizytę 😊👍
Dominika96 lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Atopikowa wrote:A ja dalej niemam @, test kolejny negatywny. Dzis 36 dc, a mam tak 30-32 dniowe .Ja niewiem co sie stało ze nie mam okresu .... a ten mc temu był bardzo skąpy
Czasami zdarzają się takie wydłużone cykl często tak jest jak nie było owulacji, moze to jeden z takich cykli właśnie.Atopikowa lubi tę wiadomość
Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
🔜 sztuczna menopauza -
jo_ana wrote:Czasami zdarzają się takie wydłużone cykl często tak jest jak nie było owulacji, moze to jeden z takich cykli właśnie.
Właśnie chciałam napisać to co joana, w cyklach bezowulacyjnych najczęściej okres przychodzi z opóźnieniem 😢
Mama ❤️🍀✊Atopikowa lubi tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Asia2309 wrote:Właśnie chciałam napisać to co joana, w cyklach bezowulacyjnych najczęściej okres przychodzi z opóźnieniem 😢
Mama ❤️🍀✊
1 raz mi sie takie cos zdażyło. Ciekawe kiedy dostane bo brzuch boli juz od kilku dni🙉🙊🙈
A ja juz sobie oczywiście nadzieji narobiłam ze moze cos hahaOna 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️