Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
Odpowiedz

👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶

Oceń ten wątek:
  • Clausix Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Mama8latka ... no mój mały ma 2,5 roku i tak mi go szkoda ze jest sam... a powiem szczerze trochę boję się przechodzic to od nowa bo tyle sie staraliśmy itp itd ale decyzja podjeta zobaczymy jak będzie;) mój mąż skończył 40stke a ja 34 więc im później tym gorzej nawet z cierpliwością do tych dzieci 😅

Jako jedynaczka uspokajam - nie ma traumy :P mam za to bardzo dobre relacje z ciotecznym rodzeństwem/kuzynami ;)

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Clausix Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letynia wrote:
    Czy Wasi partnerzy palą i mimo to udało się Wam zajść w ciążę? Mój pali i nie sądzę, że prędko zrezygnuje 🙈

Mój M popala elektryka, ale wyniki ma dobre więc ciężko mi go przekonać do całkowitego rzucenia :P

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Kaliope Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letynia wrote:
    Hej Dziewczyny, wpadam do Was się przywitać i pobyć na wątku choć nie podczytywałam dotąd🌻💓 bardzo podoba mi się tytuł 💪

W skrócie zaczęłam jakiekolwiek starania oficjalnie od lutego po niedługiej antykoncepcji, ale nie wszystkie cykle były celowane w owu. Tak się ułożyło, że późno na siebie trafiliśmy💘. Wcześniejsze relacje nie rokowały albo nie myślałam o dzieciach. Niestety, do 26 rż miałam zaburzenia odżywiania z przerwami od chyba 14 rż. Bardzo trudny to temat. Ale już od 8 lat jest za mną💪
    Walczymy sobie o pierwsze dziecko. Spośród znajomych, rodziny jesteśmy w mniejszości bez dziecka, ale są też nieliczne szczęśliwe pary niedzieciate. Koleżanki jeszcze z 2 lata temu odstawiały antykoncepcję, przyjmowały wiele, wiele lat i od razu zachodziły, nawet te z mocno imprezowym stylem życia tuż przed ciążą. Gratulowałam i po cichu liczyłam, że też tak się uda, bo nawet imprezowa nie byłam więc to lepiej dla rozrodczości ponoć, ale nie. 🤷‍♀️ Rodziny na nas presji nie wywierały.
    Na początek tyle oglądania się z siebie, bo po co 🥹😊 Teraz obserwuję cykle i staramy się naturalnie. Drażę sobie tematy płodności, szukam powoli jakichś lekarzy. Każdy okres to jednak smutek. Dwóch kresek nie wysikałam nigdy. Więc nawet biochem się nie trafił. Przynajmniej forum daje podtrzymanie na duchu🥹

Będę tu chętnie zaglądać i Wam kibicować na bieżąco! Trzymam kciuki za wszystkie obecnie tu walczące 🤞🍀 💚💕

Cześć Letynia 🫶 w kupie raźniej! Nikt tak nie zrozumie, jak ktoś, kto przechodzi to samo.

Ja się staram jeszcze ten cykl a potem siup na laparoskopię i drożność, jak nie będzie dwóch kresek.postanowione i uzgodnione z lekarzem.

A ja wam powiem dziewczyny, że przez te starania trochę cierpi moje małżeństwo. Ale może nie tylko ja tak mam, że współżycie jest mechaniczne. Smutne ale prawdziwe.

35 lat
    ✅BMI 19
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
    II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle

Drożność jajowodów- w trakcie diagnostyki
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix to dobrze, ja mam trójkę rodzeństwa i dziwne relacje więc może z kuzynami lepiej ;)
    Letynia ja brałam anty pół roku więc zobaczymy jak to u nas będzie;) trzymam za Was kciuki ;)
    Kaliope ja starałam się o pierwsze dziecko 2 lata i dopiero po drożności i laparoskopi zaszłam w ciaze więc trzymam kciuki żeby obyło się bez tego ;) a niestety małżeństwo cierpi....

Kaliope lubi tę wiadomość

• Kaliope Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci dziekuję M-ka1990. Wyszły drożne? W przeszłości przeszłam infekcję chlamydią, o której nie miałam pojęcia. W klinice zrobili przeciwciała i wymazy. Z wymazów wyszło- zdrowa, z przeciwciał, że infekcja dawno dawno temu miała miejsce. Bardzo się boję i szczerze mówiąc nie śpię po nocach. To temat tabu, a mi jest z tym mega mega źle.

35 lat
    ✅BMI 19
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
    II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle

Drożność jajowodów- w trakcie diagnostyki
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope jeden niedrozny a drugi tak mało co... ale Pani pielęgniarka mi doradziła żeby nie czekać aż zagoi się po laparoskopi i próbować j tak zrobiliśmy i wyszło;) teraz też się zastanawiam czy tam się na nowo nic nie zalepilo ale zobaczymy

‹‹ 342 343 344 345 346
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ