Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
Odpowiedz

👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶

Oceń ten wątek:
  • Kaliope Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letynia wrote:
    Piątka hihi, dla mnie też było stresogenne w każdym cyklu starań, czasem nawet dwa pomiary robiłam🙈

Dziewczyny tak padało rano, że na betę pójdę po pracy. Trzymajcie kciuki ❤️

Kaliope, Ty jesteś szczuplutka widzę, ja też na granicy niedowagi i zawsze się bałam, że u mnie to nie sprzyja płodności. W ogóle długi temat, bo też miałam perypetie, pcos z 12 lat temu, podejrzenie e dometriozy😓 Zaczęłam kilka miesięcy temu pić koktajle białkowe a w tym cyklu piłam prawie codziennie - takie odżywki dla sportowców i nie tylko, no i zauważyłam, że owulacje o wiele szybciej miałam! Więc myślę, że podaż białka w diecie sprzyja rośnięciu pęcherzyków, skoro teraz wolniej Ci rosną, to może nie zaszkodzi dorzucić białka, jest potrzebne każdej kobiecie 💪 🤞🤞

Trzymamy kciuki! Musi być dobrze! ❤️ koniecznie dawaj nam tu znać :) dziękuję za protip. Mąż pije takie białka. Muszę zobaczyć, czy tam nie ma dodatku cukrów i czy przy IO można.
    Tak. Waga to niestety mój problem. Genetycznie. Obydwoje rodziców było bardzo szczupłych. Klinika nie chciała mnie przez to leczyć, bo mi brakowało kilograma. Musiałam przytyć. Teraz staram się nie zgubić tego. Metformina działa super, ale bardzo ciężko po niej przytyć.

Napiszesz mi, z jakiej formy te odżywki i które dokładnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:23

35 lat
    ✅BMI 19
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
    II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle

Drożność jajowodów- w trakcie diagnostyki
‹‹ 344 345 346 347 348
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ