👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Tempka zgodnie z przewidywaniami spadła, gdzie jesteś wredna mendo33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Mama8latka wrote:Clausix Twoja dzisiejsza tempka 😔😔 to już chyba po wszystkim....
Dziewczyny powiedzcie mi czy któraś z Was jeszcze zażywa Bromelaine po owulacji ??? 🤔🤔 Tak mi się dzisiaj wyświetliło i przypomniało że kiedyś był na to szal a teraz tak nikt o tym nie mówi już....
Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę tą nazwę Doedukowałam się teraz i faktycznie połączyłam kropeczki, że ananas jest "talizmanem" dziewczyn przy procedurach in vitro jeśli chodzi o mnie- nie biorę i nigdy nie brałam
Clausix ja niestety nie umiem nic rozpoznawać po temperaturze
35 lat
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
09.01.2025- laparoskopia, histeroskopia i inne. -
Mama8latka wrote:Clausix Twoja dzisiejsza tempka 😔😔 to już chyba po wszystkim....
Dziewczyny powiedzcie mi czy któraś z Was jeszcze zażywa Bromelaine po owulacji ??? 🤔🤔 Tak mi się dzisiaj wyświetliło i przypomniało że kiedyś był na to szal a teraz tak nikt o tym nie mówi już....
Brałam kiedyś, nie pomogła 🤪 w tamtym czasie wypiłabym nawet herbatę z gówna bobra gdyby ktoś mi powiedział, że pomaga 😂 w poprzednim cyklu faktycznie jadłam ananasa po iui ale też nic nie dało.Bbbuuu lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Letynia hop hop! Jesteś tu jeszcze? Robiłaś kolejną betę? Strasznie jestem ciekawa35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Ja też wtedy miałam etap że kupowałam ten monokoncentrat z ananasa (teraz już ciężko dostępny lub wcale) i nic to nie dało ... A teraz mi się tak wyświetlił i mój mózg znów zaczął analizować że a może..... Ale jednak dałam se spokój z tym .... Kiedyś brałam garść tabsow dosłownie a teraz mam tylko 3 tabletki i fertistim. To już nie chce znowu mieszać 🙈
Te mierzenie temperatury mnie kurde zaczyna stresować bo już dzisiaj spadła i już zasiewa ziarnko niepewności co do dnia owulacji , dodatkowo wczoraj bolał mnie prawy jajnik a ❤️ nie było bo stary po pracy tylko zjadł i minutę później spał 😑 🙄👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama Twój mąż wrócił już do Polski na stałe? 🙂 Musisz dzisiaj go dorwać 🙂🙂👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Dominika96 wrote:Mama Twój mąż wrócił już do Polski na stałe? 🙂 Musisz dzisiaj go dorwać 🙂🙂
Było ❤️ dziś rano ale to chyba akurat większego wpływu nie ma na owu w tym miesiącu, nie wiem 🤷👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Kaliope wrote:Letynia hop hop! Jesteś tu jeszcze? Robiłaś kolejną betę? Strasznie jestem ciekawa
-
Letynia wrote:Kochana, kolejna 1451 była, ale prog spadł. Wyżera mi mózg przez czekanie i analizowanie tego czy jest dobrze czy źle
Kiedy masz lekarza? Przyjmujesz jakikolwiek progesteron aktualnie? Przyrost bety jest bardzo dobry. Trzymam bardzo mocno za Ciebie kciuki Jakie masz normy laboratoryjne pdane przy tym progu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia, 16:47
Letynia lubi tę wiadomość
35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Letynia wrote:Kochana, kolejna 1451 była, ale prog spadł. Wyżera mi mózg przez czekanie i analizowanie tego czy jest dobrze czy źle
Progiem się nie przejmuj, on jest wydzielany pulsacyjnie w ciągu dnia i bardzo mocno się jego poziom waha 30 to dobry wynik!Letynia lubi tę wiadomość
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Jest norma Pierwszy trymestr: 2,80-147,3 ng/ml
Przejęłam się, że powinno rosnąć a jak maleć, to nie drastycznie. Nie przyjmuję proga, nie mam recepty. Lekarz dopiero 20.12. Ale myślę sobie, że nawet jak pójdę wcześniej to czy ktoś przepisze, tylko z racji, ze nie mam 20 lat i to może być ciąża większego ryzyka. Pewnie bym musiała zbadać jeszcze raz i iść jak spadnie znów i jakoś już wymóc przepisanie dodatkowego. Dzięki za wsparcie 🫶🫶
Dziewczyny a jak u Was sytuacja, jak nastroje? 😊 Kaliope masz monit po owu czy już tylko czekamy na testowanie?🤞🤞🤞Clausix Ty na stymulacji czy naturalny cykl i iui?
Kaliope lubi tę wiadomość
-
Letynia wrote:Jest norma Pierwszy trymestr: 2,80-147,3 ng/ml
Przejęłam się, że powinno rosnąć a jak maleć, to nie drastycznie. Nie przyjmuję proga, nie mam recepty. Lekarz dopiero 20.12. Ale myślę sobie, że nawet jak pójdę wcześniej to czy ktoś przepisze, tylko z racji, ze nie mam 20 lat i to może być ciąża większego ryzyka. Pewnie bym musiała zbadać jeszcze raz i iść jak spadnie znów i jakoś już wymóc przepisanie dodatkowego. Dzięki za wsparcie 🫶🫶
Dziewczyny a jak u Was sytuacja, jak nastroje? 😊 Kaliope masz monit po owu czy już tylko czekamy na testowanie?🤞🤞🤞Clausix Ty na stymulacji czy naturalny cykl i iui?
"Przejęłam się, że powinno rosnąć a jak maleć, to nie drastycznie." - to jest błędne założenie On nie będzie rósł jak beta, on się waha codziennie, w jednej godzinie jest 20 a za godzinę 50. Serio, 30 to bardzo dobry wynik Ja miałam prog 11 i gin od usg nie widziała powodu, żeby przepisywać mi proga, bo nie miałam plamień. Co więcej moja lekarz prowadząca uważa, że to badanie w ogóle jest bez sensu i go nie zleca z betą w ogóle, dopóki nie ma powodu typu np. plamienie. Dla uspokojenia wpisz w google "pulsacyjne wydzielanie progesteronu"
Zaczęłam dziś aromka, 13 grudnia mam monitWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia, 22:07
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Letynia wrote:Jest norma Pierwszy trymestr: 2,80-147,3 ng/ml
Kochana na pewno przepiszą, albo chociaż rozwieją obawy i będziesz spokojniejsza, a to teraz najważniejsze u mnie testowanie 17 sikanym a 19 na betę, bo wcześniej mi się nie uda. Co do progesteronu, mam go dopochwowo przy każdej stymulacji na przedłużenie fazy lutealnej, jednak to pewnie ci lekarz/klinika, to inaczejLetynia lubi tę wiadomość
35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Kaliope wrote:Kochana na pewno przepiszą, albo chociaż rozwieją obawy i będziesz spokojniejsza, a to teraz najważniejsze u mnie testowanie 17 sikanym a 19 na betę, bo wcześniej mi się nie uda. Co do progesteronu, mam go dopochwowo przy każdej stymulacji na przedłużenie fazy lutealnej, jednak to pewnie ci lekarz/klinika, to inaczej
Ja mam fazy lutealne zawsze 14 dni, więc nie ma powodu jej przedłużać wszystko zależy od danego przypadku. Po letrozolu dostaje duphaston na 10 dni "na wszelki wypadek", ale nic on nie zmienia w moim cyklu póki co33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:"Przejęłam się, że powinno rosnąć a jak maleć, to nie drastycznie." - to jest błędne założenie On nie będzie rósł jak beta, on się waha codziennie, w jednej godzinie jest 20 a za godzinę 50. Serio, 30 to bardzo dobry wynik Ja miałam prog 11 i gin od usg nie widziała powodu, żeby przepisywać mi proga, bo nie miałam plamień. Co więcej moja lekarz prowadząca uważa, że to badanie w ogóle jest bez sensu i go nie zleca z betą w ogóle, dopóki nie ma powodu typu np. plamienie. Dla uspokojenia wpisz w google "pulsacyjne wydzielanie progesteronu"
Zaczęłam dziś aromka, 13 grudnia mam monit
To kciuki za ładny pęcherzyk🤞🥚💚 niby też dużo czytałam o wydzialaniu proga i czasem uspokajałam inne dziewczyny. Wychodzi, że łatwiej z boku kogoś uspokoić niż samą siebie🙈 Kaliope czy lekarz przepisze, nie jest takie pewne, już słyszę pytanie "a kto pani zlecił badanie progesteronu i po co pani badała"😅 Na razie mąż również mnie uspokaja, a on kompletnie nie ma pojęcia o tych sprawach. Jeszcze trochę weekendu, żeby ochłonąć i najwyżej od poniedziałku będę łapała termin na wizytę -
Letynia wrote:To kciuki za ładny pęcherzyk🤞🥚💚 niby też dużo czytałam o wydzialaniu proga i czasem uspokajałam inne dziewczyny. Wychodzi, że łatwiej z boku kogoś uspokoić niż samą siebie🙈 Kaliope czy lekarz przepisze, nie jest takie pewne, już słyszę pytanie "a kto pani zlecił badanie progesteronu i po co pani badała"😅 Na razie mąż również mnie uspokaja, a on kompletnie nie ma pojęcia o tych sprawach. Jeszcze trochę weekendu, żeby ochłonąć i najwyżej od poniedziałku będę łapała termin na wizytę
Taaak znam to niby człowiek wszystko wie, ale jak chodzi o niego samego to jakoś gorzej jestLetynia lubi tę wiadomość
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Booozeeee te termometry z jednym miejscem po przecinku to katastrofa.... 😑😑 Wykres płaski jak naleśnik przez to .. to chyba znak że czas zamówić nowy 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia, 10:04
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Booozeeee te termometry z jednym miejscem po przecinku to katastrofa.... 😑😑 Wykres płaski jak naleśnik przez to .. to chyba znak że czas zamówić nowy 🙈35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Mama8latka wrote:Booozeeee te termometry z jednym miejscem po przecinku to katastrofa.... 😑😑 Wykres płaski jak naleśnik przez to .. to chyba znak że czas zamówić nowy 🙈
Eee tam, bardzo ładne tempki te 0,05 nic nie zmienia33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."