Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
Odpowiedz

👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶

Oceń ten wątek:
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Clausix 😳😳😳 aż dziwne ,u ciebie taki skok nigdy o tej porze nie występował 😳😳 mam nadzieję że to jakieś tylko zaburzenie a nie że jak na złość coś musiało się pochrzanic .... ✊
    Na którą godzinę masz jutro ??

To byłby klasyk - przygotowujesz się do IUI? Monit w 10dc? To ja Ci walnę owu 9dc hahaha :P
    Jeszcze nie wiem o której. Między 8 a 11, ale mają dzisiaj dzwonić z konkretną godziną, bo na weekendy ustalają grafik w piątek, w zależności od zabiegów, które muszą być wykonane, bo jest mało lekarzy ;) więc monity wciskają trochę pomiędzy zabiegi :P

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    To byłby klasyk - przygotowujesz się do IUI? Monit w 10dc? To ja Ci walnę owu 9dc hahaha :P
    Jeszcze nie wiem o której. Między 8 a 11, ale mają dzisiaj dzwonić z konkretną godziną, bo na weekendy ustalają grafik w piątek, w zależności od zabiegów, które muszą być wykonane, bo jest mało lekarzy ;) więc monity wciskają trochę pomiędzy zabiegi :P
    A tak w razie czego działaliscie coś w tym tygodniu??? 🙈🤔

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Koniczynka31 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix kciuki za monit :)

• Clausix Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    A tak w razie czego działaliscie coś w tym tygodniu??? 🙈🤔

Nic co mogłoby się zakończyć ciążą :P

💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Ayayanee Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka31 wrote:
    Dziewczyny, które przechodziły covida? Bo jakim czasie zaczęło Wam odpuszczać?

My z mężem kiepsko we wrześniu 😓 1,5 tygodnia w łóżku z wysoką gorączka, mi doszła angina więc nie mogłam powiedzieć słowa, praktycznie to straciłam głos, nic przełknąć nie mogłam.

Bardzo długo odczowalam skutki covida, przed zachorowaniem ćwiczyłam codziennie Tabate, cardio po 40- 60 min i miałam super kondycję a po covidzie 15 minut i ciężko było mi złapać oddech, wręcz kulo mnie w klatce. Teraz ciężko mi wrócić do takiej wydajności jak wtedy.

| 👩‍🦰30l |👨‍🦱 32l |

1cs - 05.19 - 7tc 💔 puste.
    5cs - 10.20 - 8tc- ♂️💔
    7cs - 09.04. 2022 - 39 tc, Kuba 💔💔💔CC
    'Skoro masz złamane serce, to znaczy, że się starałaś...'
    🌈8 cs - 20.12.2023 - 37 tc, CC, Alicja z Krainy Marzeń 🌷🤍 2900g, 54 cm 🌈

age.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix to czekamy na jutrzejszy monit ✊ oby się okazało że jajo jest i czeka ☺️✊✊✊

Kropeczek a na monicie nie było widać czy jest może jakieś jajeczko?? Nie jest powiedziane że już nie będzie owu w tym "cyklu" .. skoro miałaś implant od listopada to ja myślę że nie jest tak oczywiste liczenie że dziś 12dc ... To nie jest tak jak z tabletkami że po odstawieniu zaczyna się liczyć nowy cykl???

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Czyli powinnam dzisiaj liczyć jako peorwszy dzień cyklu? Mimo że brak krwawienia?
    Moim zdaniem powinnaś poczekac na pierwszy okres 🤔

Clausix lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dobrze pamiętam ze kiedys korzystałaś z monitora owulacyjnego?

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania myślisz o wzięciu czegoś na wywołanie miesiączki?
    Ja się zastanawiam nad Afrodytą, korzystała któraś z Was z tego urządzenia?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka tak ja używałam monitora Clearblue

Kropeczek wg tego co jest na usg to wydaje mi się że są pęcherzyki, to D na opisie w prawym dolnym rogu sugerowało by ich wielkość . Mogła byś zrobić testy owulacyjne to widziała bus czy zmierza coś w kierunku owulacji bo endometrium ma niecałe 6mm więc napewno przedowulacyjne.tak ja myślę . Może dziewczyny powiedzą co myślą hmm???

A co do liczenia cyklu to tak jak po tabletkach anty powinno wystąpić najpierw tzw krwawienie z odstawienia a później dopiero okres. Ja po krwawieniu z odstawienia miałam owulację 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2023, 13:23

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Ania myślisz o wzięciu czegoś na wywołanie miesiączki?
    Ja się zastanawiam nad Afrodytą, korzystała któraś z Was z tego urządzenia?
    Nie mogę brac hormonów bo mogą zaburzyć wyniki które mam zrobić cykl musi być naturalny :)

Mama8latka a polecasz ogolnie? Mogłabyś pow vos wiecej na jego temat sprawdzal ci się?
    Wiem ze wada jest jego cena 😆

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Nie mogę brac hormonów bo mogą zaburzyć wyniki które mam zrobić cykl musi być naturalny :)

Mama8latka a polecasz ogolnie? Mogłabyś pow vos wiecej na jego temat sprawdzal ci się?
    Wiem ze wada jest jego cena 😆

Anka powiem Ci tak -ja używałam go równolegle z tymi zwykłymi testami owu z easy@home i wychodziło identycznie .Jak na zwykłym był PIK to na monitorze był szczyt , jak nie było owulacji to cały cykl nisko /wysoko ... Ten monitor woła testy tylko z porannego moczu ,więc tak jak np w tym miesiącu rano miałam totalna lipę z testem owu a wieczorem był PIK i na drugi dzień rano test już był słabszy to monitor prawdopodobnie wskazał by mi pik na ten drugi dzień rano lub wcale tylko by było że wysoko. Ja ze swojego doświadczenia stwierdzam że te drogie testy to naprawdę strata kasy. On niby ma tam w opisie że wykrywa wzrost estrogenów itd ale nie pomógł mi jakoś szczególnie...napewno NIC więcej jak zwykle testy owu. I nie pozwala robić wcześniej testu HCG niz 12 dni po szczycie .

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Clausix Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Kropeczek wg tego co jest na usg to wydaje mi się że są pęcherzyki, to D na opisie w prawym dolnym rogu sugerowało by ich wielkość . Mogła byś zrobić testy owulacyjne to widziała bus czy zmierza coś w kierunku owulacji bo endometrium ma niecałe 6mm więc napewno przedowulacyjne.tak ja myślę . Może dziewczyny powiedzą co myślą hmm???

To są wymiary jajnika wg mnie ;) pęcherzyki są małe, nie widzę dominującego. Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie działa ten implant anty, ale pewnie wstrzymuje wzrost pęcherzyków ;) ciężko powiedzieć czy owu może teraz przyjść czy dopiero po okresie. Obserwowałabym tempkę i serduszkowała regularnie, a po kolejnym okresie może testy owu bym dodała ;)

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Anka powiem Ci tak -ja używałam go równolegle z tymi zwykłymi testami owu z easy@home i wychodziło identycznie .Jak na zwykłym był PIK to na monitorze był szczyt , jak nie było owulacji to cały cykl nisko /wysoko ... Ten monitor woła testy tylko z porannego moczu ,więc tak jak np w tym miesiącu rano miałam totalna lipę z testem owu a wieczorem był PIK i na drugi dzień rano test już był słabszy to monitor prawdopodobnie wskazał by mi pik na ten drugi dzień rano lub wcale tylko by było że wysoko. Ja ze swojego doświadczenia stwierdzam że te drogie testy to naprawdę strata kasy. On niby ma tam w opisie że wykrywa wzrost estrogenów itd ale nie pomógł mi jakoś szczególnie...napewno NIC więcej jak zwykle testy owu. I nie pozwala robić wcześniej testu HCG niz 12 dni po szczycie .
    Eee to chyba sobie daruje liczyłam ze może lepiej by mi się sprawdził niz zwykle testy bo ja rzadko msm piki mimo ze owulacja jest.

• Ayayanee Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Eee to chyba sobie daruje liczyłam ze może lepiej by mi się sprawdził niz zwykle testy bo ja rzadko mam piki mimo ze owulacja jest.

Anka, Ja tez nigdy nie mogłam trafić w szczyt na zwykłych. Albo brakowało albo już było za późno. Jakbym miała krótki ten pik 🙈
    Używalam tego fioletowego elektryka z clearblue. To taka tańsza wersja monitora - ale bez testów ciążowych.

| 👩‍🦰30l |👨‍🦱 32l |

1cs - 05.19 - 7tc 💔 puste.
    5cs - 10.20 - 8tc- ♂️💔
    7cs - 09.04. 2022 - 39 tc, Kuba 💔💔💔CC
    'Skoro masz złamane serce, to znaczy, że się starałaś...'
    🌈8 cs - 20.12.2023 - 37 tc, CC, Alicja z Krainy Marzeń 🌷🤍 2900g, 54 cm 🌈

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayayanee wrote:
    Anka, Ja tez nigdy nie mogłam trafić w szczyt na zwykłych. Albo brakowało albo już było za późno. Jakbym miała krótki ten pik 🙈
    Używalam tego fioletowego elektryka z clearblue. To taka tańsza wersja monitora - ale bez testów ciążowych.
    Tez go raz używałam ale nwm co się stalo nagle przestal działać 😆🤷‍♀️

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka to jak masz rzadko Pik to ogólnie flustracja by cię dopadła robiąc testy z monitora, przez cały cykl mogła byś mieć hasło "wysoko" i nic więcej i jedna paczka by ci starczyła na tylko jeden cykl a to jakieś 170zl (już teraz nie wiem po ile są)... Ja już później się wycwanilam i robiłam tylko po max 4 testy na cykl w momencie jak zwykle owulaki zaczynały ciemnieć i w ten sposób miałam paczkę na kilka cykli. pierwsze dwa cykle monitor niby ma się nauczyć naszego cyklu i woła od 6dc testy .😑
    Nie ja szczerze Nie polecam .
    Ja to naogladalam się na tiktoku filmików jak dziewczyna używa monitora MIRA Fertility Plus i gdyby było mnie na niego stać to by było fajnie . Podaje poziom Estradiolu ,Lh i Progesteronu w takich jednostkach jak byśmy robiły badanie w laboratorium. Testy kupuje się osobno na progesteron . I też nie są tanie. Ale jakbym nie miała co z kasą zrobić to bym se kupiła 🙈😁

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Anka to jak masz rzadko Pik to ogólnie flustracja by cię dopadła robiąc testy z monitora, przez cały cykl mogła byś mieć hasło "wysoko" i nic więcej i jedna paczka by ci starczyła na tylko jeden cykl a to jakieś 170zl (już teraz nie wiem po ile są)... Ja już później się wycwanilam i robiłam tylko po max 4 testy na cykl w momencie jak zwykle owulaki zaczynały ciemnieć i w ten sposób miałam paczkę na kilka cykli. pierwsze dwa cykle monitor niby ma się nauczyć naszego cyklu i woła od 6dc testy .😑
    Nie ja szczerze Nie polecam .
    Ja to naogladalam się na tiktoku filmików jak dziewczyna używa monitora MIRA Fertility Plus i gdyby było mnie na niego stać to by było fajnie . Podaje poziom Estradiolu ,Lh i Progesteronu w takich jednostkach jak byśmy robiły badanie w laboratorium. Testy kupuje się osobno na progesteron . I też nie są tanie. Ale jakbym nie miała co z kasą zrobić to bym se kupiła 🙈😁
    To w sumie dobrze ze zapytalam.... to faktycznie odpuszczę ale nwm w takim razie jak kontrolować ta mola owulacje bo monitoring tez drogo i to musze jechać specjalnie do Poznania tez bez sensu dla mnie....

A cena pewnie tez zwala z nóg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobilam sobie dzisiaj progesteron i estriadol i dobrze ze odpuscilam tamte badania bo to zaden okres ani nic
    progesteron 0,130
    estriadol 231 tydzien temu 741 wiec spada ale na okres musze poczekac na pewno na nastep;nej wizycie pokaze te wyniki pani doktor bo szczerze nie rozumiem jak moge miec wgl taki estriadol..

• Kzz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka31 wrote:
    Kzz miesiąc z objawami to bardzo długo :(
    Jak sobie radzilas?

Anka ja bym zrobiła w 2 dc :)
    Mnie na początku zaatakowało gardło, myślałam że od klimy. Potem coraz gorzej. Takie drapiące podraznione gardło, że cieżko było mówić. Jakies nawilżające brałam typ isla, porost islandzki.potem doszedł kaszel, to pomagał tylko herbapect. I tak jakoś przetrwałam albe bylo bardzo cieżko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2023, 18:09

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ