👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:Clausix super, trzymam kciuki za iui ✊✊🍀🍀
Czytoto a ja akurat lubie ten czas do testowania mofe sobie myslec ze może się udało moze glupie No ale cóż, za to nie lubie fazy do owulacji robienia testów itp bo frustruje mnie fakt ze moge jej nie mieć 🤷♀️🤦♀️
Mnie to juz biale testy nie bola przyzwyczaiłam się.
Tak, rozumiem w 100% twoja irytację.. u mnie teraz ostatni stymulowany i potem tez pewnie brak owulacji wjedzie i będzie chodzić wnerwiona cały cykl 😑 -
anka wrote:No u mnie się tak popsul ze nic się wyświetlało ale może dlatego ze tez xle robilam bo troche tego nie ogarniam dla mnie tez to duże ułatwienie ze je się robi z rana 😁
Zamowilam je na następny cykl ale bede robic razem z easy home bo raz mi tez wyłapały pik te tez mimo wszystko polecam 😊
No właśnie z waszego tu polecenia kupiłam easy na ten cykl i super 🙂
Z tym elektrykiem to tak że najpierw władasz ten patyk testowy, czekasz aż zacznie migać grafika testu a później w siuśki 🙂 a ja robiłam tak że w siuski i dopiero do tego czytnika 🙈 -
Mama8latka wrote:Kurde dziewczyny wiecie co Zadałam pytanie Pani która stawia karty : Czy pojawi się dziecko ?
I odp w ten sposób że karty jej mówią że dziecko jest już przy mnie ,czyli że prawdopodobnie mam już dziecko . (Czyli sprawdziło się) I że przy mojej osobie widzi przy dzieciach liczbę 2. Mówiła że widzi to w dzieciach przy mnie a nie utraconych ,ale strate też widzi i żałobę. Tylko nie wiem teraz czy stratę dzieci czy taty widziała.
I że wg niej w tym roku zajdę w ciążę bo jest to dobry czas na to , że szykuje się dobry rok . A najlepszy czas dla nas to od wiosny do późnego lata.
Zadałam też kilka pytań o zdrowie - czy może ciążę blokuje jakas choroba , odpowiedziała że nie widzi przy mnie żadnej choroby , raczej blokada w głowie ,strach o następna stratę .....
Zadałam też pytania o tatę,męża ,sytuację finansową.... Wiecie że się zgadzało ? Do tej pory jestem w szoku 😳
Jezu ja się tak boję tego tarota... Mi na początku stycznia babka na tiktoku odpowiedziała, zadałam jedno pytanie o ciąże, nie liczyłam że odpowie bo tam tyle ludzi było... I mi powiedziała że lepiej poczekać kolejny rok bo teraz widzi problemy w utrzymaniu. 😓
-
Ja też się bałam , bałam się do niej odezwać bo ja to zaraz wszystkich takich biorę za oszustów 🙈🫣 Ale najpierw do niej pisała moja bratowa , i jak jej się zgadzało to co ona powiedziała to mówię dobra to ja też sprobuje 🙈i takie cos wyszło.
Zobaczymy czy się sprawdzi...👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
nick nieaktualnyAyayanee wrote:No właśnie z waszego tu polecenia kupiłam easy na ten cykl i super 🙂
Z tym elektrykiem to tak że najpierw władasz ten patyk testowy, czekasz aż zacznie migać grafika testu a później w siuśki 🙂 a ja robiłam tak że w siuski i dopiero do tego czytnika 🙈
Gdzie wy wyszukujecie te wróżki? 🙈🙈😋 -
Mama, ale to tak przez internet?
Wiecie co, naszła mnie szalona myśl. Na początku wydawała się strzałem w 10 a teraz w sumie myślę, że chyba to bez sensu.
Skończyłam już ładnych parę lat temu studia na politechnice. Tylko inż, na mgr nie zdecydowałam się, bo to był dla mnie strzał w kolano. Niby wszystko zdane, nawet obroniłam się na 5 ale.. No to nie moja bajka i nie czuję tego. Żałuję, że nie zrezygnowałam w międzyczasie. No ale do sedna.
Pomyślałam, że może spróbować sił w masażu. Na studia raczej szanse marne i to 5 lat, więc o fizjoterapii nawet nie myślę, ale np technik masażysta to 2 lata. W sumie prawie tyle czasu minęło od zajścia w ciążę (szok).. Ale jiz oczywiście gonitwa myśli.. Nie znajdę zatrudnienia.. Na własny rachunek też ciężko bo to 5rzeba mieć najpierw bazę swoich klientów, nie podołam i takie tam.. Za chwilę 30 na karku. A ja czuję, że nic nie osiągnęłam w życiu.
Wiem,mam cudowną córkę, ale nie czuje się spełniona jako kobieta. Mam takie poczucie zmarnowanego życia. 4 lata studiów, które nie dały mi nic. Złe wybory ciągną się za mną całe życie. W sumie lepiej bym nawet wyszła na tym co doradzała mi mama (doradzała, żebym poszła na biochem i na farmację, choć w sumie nie wiem czy zaocznie można zdobyć ten tytuł), tylko poszłam na matfiz, bo to bardziej lubiłam. Później podłapałam slogan "dziewczyny na politechniki" i tak jestem po studiach nie pracującą w zawodzie.
Moze trochę bez ładu to wszystko, ale co myślicie o takiej próbie (nie wiem czy zakończonej powodzeniem) przebranżowienia się? Czy któraś z Was podjęła podobne wyzwanie zmiany profesji? -
Sory dziewczyny, ja to zawsze jak Filip z konopii... Nie będę się wcinać z takimi kwestiami, to nie ten wątek, nie to forum. Już tyle razy obiecywałam, ale teraz serio już nie będę Was zanudzać moimi rozkminami życiowymi.
Nie mam za bardzo z kim obiektywnie o tym pogadać i może dlatego znowu mi się tutaj "ulało". -
Bebetka przestań ☺️ to forum i ten wątek jest na rozmowy o wszystkim! I o takich rozkminach także 😚 Ja akurat w tym temacie pracy w zawodzie nie jestem dobrym doradcą bo sama też mam za sobą złe wybory i nie pracowałam w swoim zawodzie nigdy . 😑😑😑
A co do tej wróżki to tak przez internet,na Messengerze , nie jestem jeszcze na tyle odważna by iść na seans czy jak to tam nazywają . Zapytała się czy chce rozmawiać z nią czy ma się nagrywać i wybrałam opcje nagrywania odp na moje pytania .
Namiar na nią dostała moja bratowa od swojej koleżanki , poleciła ja że jest to jej stała "wróżka" że za każdym razem jak ma problem zwraca się do niej czy widać jakieś rozwiązania itd i mówiła że prawie wszystko jej się sprawdziło . Do takiej przypadkowej jak np te na tiktoku czy jakieś z internetu co wolaja na dzień dobry 100zl to bym nie napisała bo jakoś mnie odrzucają , odstraszają i raczej myślę że to oszuści 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2023, 08:11
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Bebetka93 wrote:Mama, mogę zapytać ile kosztowała taka porada?👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Bebetka93 Tak to jest ten wiek gdy przychodzą takie rozterki życiowe. Ale wiedz, że nie Ty pierwsza i nie ostatnia. Moja siostra tez skończyła studia uzyskała magistra i też nie pracuje w zawodzie. Często wybór studiów ma się nijak do tego jakie ktoś ma zainteresowania i predyspozycje. Idzie się bo coś trzeba wybrać, bo tam poszły koleżanki więc w kupie raźniej, bo nic lepszego nie przyszło do głowy…
Uważam, że nigdy nie jest za późno aby walczyć o swoje cele. Jeśli tylko jest coś co się w jakiś sposób interesuje, ciągnie to czemu by nie próbować? 2 lata w skali reszty życia to jest chwila, która może dać Ci spełnienie na kolejne lata. Jedno jest pewne jeśli nie spróbujesz, zawsze będziesz zastanawiać się co by było gdyby i żałować.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Babetka, tak jak jo_ana pisze, nigdy nie jest za późno. Nic wielkiego nie tracisz w sumie... a możesz zyskać.
Ja też nie pracuje w zawodzie. Na ten moment czuję że niczego w życiu nie osiągnęłam oprócz pięknego małżeństwa.
Mama, masz rację z tymi tiktokowymu wróżkami. Ale sam fakt że usłyszałam takie słowa trochę mnie zmroził 😅
-
Co do takich wróżb, wróżek, tarota itd to ja mam mieszane uczucia, jest to dla mnie trochę creepy 😬 i chyba bym nie skorzystała.
Moja koleżanka była u wróżki, gdy starali się o dziecko powiedziała jej, że nie widzi dziecka z tym facetem, ale dziecko ogólnie widzi. Starali się 3 lata był problem z nasieniem u niego, koniec końców udało się przy IUI.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Clausix, kciuki za jutro 🍀🍀🍀🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Bebetka, ja bym szła za ciosem jeśli czujesz się na siłach 🙂 Rozumiem rozterki - sama jestem po poli., a nie pracuję w zawodzie. To totalnie nie był mój klimat. Na samorozwój nigdy nie jest za późno! Nie wiem czy 93 to Twój rocznik, ale jeśli tak to znam osoby które w Twoim wieku dopiero niedawno zaczęły jakiekolwiek studia 🙂 Przemyśl to sobie na spokojnie.
Widziałam, że przewinął się temat owulaków. Mi najlepiej sprawdzają się facelle z rossmanna. Tylko, że ja jak już mam śluz płodny to w ciągu 5 dni mam owulację i zazwyczaj robię je rano, jak widzę że kreska ściemnieje to wtedy już pod koniec robię rano i wieczorem, więc te 5 sztuk mi starcza. Ale jak się nie wie kiedy mniej więcej będzie owu to ilościowo jest strasznie mało 🙈 U mnie akurat totalnie nie sprawdzały się żadne z Allegro (horien, one step, testnow)… Nic mi się tam nie wyobarwiało, nawet na etapie sprawdzania przy każdym sikaniu 😅 Tylko się irytowałam 😁
Ja byłam trochę wyłączona teraz, bo zmiażdżył mnie okres i migrena 🥴 Ale! Wyniki biopsji wyszły dobrze, nie ma stanu zapalnego, komórki nk też w normie. O ile nic się dziwnego nie wydarzy to w tym cyklu IUI ☺️🍀44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
nick nieaktualny
-
Mama, Jo_ana, Ayayanee, Limonka, dziękuję za odpowiedź. Chodzi mi to po głowie, tylko w sumie już wjechały mi wątpliwości. Czy dam radę, czy mnie stać, co z dzieckiem, jednak stracę wiele czasu z nią, którego już nie odzyskam. To bardzo trudne dylematy, muszę to przerobić wszystko🤦♀️
-
Mama8latka wrote:Clausix czy dziś już mamy zaciskać kciuki???? ✊✊💪🍀
Zobaczymy co wyjdzie na usg mamy się stawić o 16:20 i zobaczymy jak pęcherzyk urósł. Teoretycznie powinien mieć dziś 19mm, ale nie wiem czy to nie za szybko na IUI, czy nie lepiej jutro... no zobaczymy
Ale tempka mi w tym miesiącu szalejeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2023, 09:27
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Mama8latka coś Ty wyczyniła dzisiaj z temperaturą?!32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."