Nie tylko o staraniach – rozmowy o życiu i codzienności
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też marzę o dużym ogrodzie, szklarni i sadzie. Teraz w bloku mam swój ogródek. Mamy mini taras, huśtawkę, pomidory, kwiaty i cieszę się że to mamy bo daje to spore wytchnienie w ciepłe dni, mogę sobie wyjść, usiąść i poczytać albo rozłożyć pranie które wyschnie szybciej na słońcu.
Taki prawdziwy duży ogród to piękna rzecz ale i kupa roboty 🙈Kaaamika lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Hej hej!
Ja też psiara- my mamy jamnika szorstkiego, bo podobno takie nie gubią tak sierści... Taaaaaak... Sierść jest wszędzie chociaż codziennie odkurzam i myje podlogi- ja mega polecam odkurzacz pionowy z funkcją mopa, tylko koniecznie z dwoma zbiornikami na wodę (żeby brudna i czystą się nie mieszały), u mnie to był game changer, bo wreszcie ta podłoga jest czysta. Nic nie zdawało egzaminu, bo jeśli myłam podłogę normalnie, to on w międzyczasie przeszedł po jeszcze mokrej i nałapczył. Mieszkamy w domu i mamy bardzo dużo swoich pól za domem więc on wychodzi sobie pobiegać i za chwilę wraca, a przy takiej pogodzie to nie tylko łapy są brudne ale cały pies... Dodatkowo on uwielbia kopać i wtedy ziemia jest wszędzie.
Mika, czasem takie pierdoły powodują gorsze awantury niż poważne problemy- my zawsze jak coś naprawdę złego nas spotyka to zawsze gramy do jednej bramki, a właśnie o przysłowiowe skarpetki potrafimy się tak pokłócić że właśnie kilka dni zanim wróci się do normy... Mam nadzieję że uda wam się szybko jakoś rozwiązać problem, ściskam mocno- i dużo cierpliwości
Mika1992, Kaaamika lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od: 04.2024
Ona mi pierwsza pokazała księżyc
i pierwszy śnieg na świerkach,
i pierwszy deszcz. -
Mika1992 wrote:Owczarek collie ❤️ piękny pies!
Kłótnia z mężem w sumie o pierdolę a urosła do takiego rozmiaru, że poszliśmy spać niepogodzeni. A tu dni płodne za chwilę i niestety czuję że znowu nici z cyklu.
Mika mam nadzieję że wkrótce będzie zgoda i to przed pikiem 😊 niestety po części ostatni cykl u mnie też przez sprzeczkę się posypałWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 11:03
Mika1992 lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
🔸 starania od czerwca 2025 (5cs)
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
Ft3: 3,26 ✅
Ft4: 1,13 ✅
Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
Prolaktyna: 22,32 ❓
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Anulinka123 wrote:Hej hej!
Ja też psiara- my mamy jamnika szorstkiego, bo podobno takie nie gubią tak sierści... Taaaaaak... Sierść jest wszędzie chociaż codziennie odkurzam i myje podlogi- ja mega polecam odkurzacz pionowy z funkcją mopa, tylko koniecznie z dwoma zbiornikami na wodę (żeby brudna i czystą się nie mieszały), u mnie to był game changer, bo wreszcie ta podłoga jest czysta. Nic nie zdawało egzaminu, bo jeśli myłam podłogę normalnie, to on w międzyczasie przeszedł po jeszcze mokrej i nałapczył. Mieszkamy w domu i mamy bardzo dużo swoich pól za domem więc on wychodzi sobie pobiegać i za chwilę wraca, a przy takiej pogodzie to nie tylko łapy są brudne ale cały pies... Dodatkowo on uwielbia kopać i wtedy ziemia jest wszędzie.
Mika, czasem takie pierdoły powodują gorsze awantury niż poważne problemy- my zawsze jak coś naprawdę złego nas spotyka to zawsze gramy do jednej bramki, a właśnie o przysłowiowe skarpetki potrafimy się tak pokłócić że właśnie kilka dni zanim wróci się do normy... Mam nadzieję że uda wam się szybko jakoś rozwiązać problem, ściskam mocno- i dużo cierpliwości
My też mamy działki 32a więc ma gdzie biegać. A Natalek pogodzie to najlepiej tam i spowrorem 🤣
A co do kłótni to zawsze są o pierdoly. -
Dziękuję dziewczyny, chyba wywróżyłyscie dobre rozwiązanie
Mąż napisał do mnie że nie chce się kłócić i poddawać w staraniach, także poczułam ulgę. ❤️
@Anulinka123 o to mi się właśnie jamniki kojarzyły jako pieski które właśnie nie gubią sierści, że są takie gładkie itp.
Ja miałam kiedyś świnkę morską, mały zwierzaczek ale jej sierść była wszędzieMaalwii, Kaaamika, Ounai lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Hejka! Melduję się w naszym luzackim wątku. Siedzę właśnie na budowie i jaram się nową sofą. Nadgonię potem bo wyjątkowo dzisiaj mam co robić
Mika1992 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie prawego jajowodu -
CzekającNaNumer2 wrote:Ja mam ostatnie dni urlopu, mamy 10 miesięcznego owczarka niemieckiego, tak nosi błoto z pola, że oszaleć można. Już go w sieni trzymam do wyschnięcia, ale dalej nosi.
Już nie mogę patrzeć na odkurzacz i mopa🤣)
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Przyznaj się, jesteś z Małopolski czy z Podkarpacia? Ja też wychodzę na pole mimo ze juz 10 lat na Slasku (tu chodzą na plac
)
Ja jestem z Podbeskidzia:)Ounai lubi tę wiadomość
-
To u mnie wychodzi się na dwór 😃
Kaaamika lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
➡️ 💁🏽♀️ M
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Malineczka wrote:A czy pies z włosami nie wchodzi w grę?
Mój mąż też alergik i w przyszłości będziemy mieli na pewno psa, ale warunek że z włosami
Ja bardzo, bardzo, bardzo chcialam miec psa. Jak moja mama pojechala do sanatorium to zajmowalam sie jej psem przez 3 tygodnie. I juz nie chce miec psa
Za to rośliniarą jestem na maksa, od wczoraj zwożę moje cuda do nowego domu. Dziaiaj tajka, monkey mask i skrzydłokwiat przyjechałyKaaamika lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:To nie jest do konca tal, ze to sa wlosy. To nadal kest siersc
Ja bardzo, bardzo, bardzo chcialam miec psa. Jak moja mama pojechala do sanatorium to zajmowalam sie jej psem przez 3 tygodnie. I juz nie chce miec psa
Za to rośliniarą jestem na maksa, od wczoraj zwożę moje cuda do nowego domu. Dziaiaj tajka, monkey mask i skrzydłokwiat przyjechały -
Tajka sie obraziła w trakcie przewożenia i największy liść oklapł, licze, ze podniesie sie jak roślina się zaaklimatyzuje (to oczywiście okaz biedronkowy, chyba z 3 rzutu). Ogólnie te rośliny są do poprawy pokroju bo w mieszkaniu miały już za ciasno. Fikus też krzywy ale już go nie chciałam przycinać przed przeprowadzką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 14:54
Kaaamika lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Hej. Widzę, że rozmawiacie o zwierzątkach. Ja od dziecka jestem kociarą. Mam kota i psa. I doskonale rozumiem problemy z sierścią, ona jest wszędzie. Mój pies ma fioła na punkcie piłek, ciągle chodzi z piłką tenisową, potrafi z nią nawet jeść i pić. Jak mieliśmy ogród to też miałam pełno ziemii wniesionej na łapach, bo kopał dziury wkładał tam piłkę i próbował ją wydobyć łapami...👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 inseminacja? -
Ounai wrote:Tajka sie obraziła w trakcie przewożenia i największy liść oklapł, licze, ze podniesie sie jak roślina się zaaklimatyzuje (to oczywiście okaz biedronkowy, chyba z 3 rzutu). Ogólnie te rośliny są do poprawy pokroju bo w mieszkaniu miały już za ciasno. Fikus też krzywy ale już go nie chciałam przycinać przed przeprowadzką
Ale mega okazy, na bank odbije Tajka bo dostałam właśnie ostatnio od mamy i też była klapnięta ale narazie to maleństwo w porównaniu do TwojejM 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
➡️ 💁🏽♀️ M
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Kaaamika wrote:u mnie też
Ja opolskie, a Ty? 😃M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
➡️ 💁🏽♀️ M
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Maalwii przybijam piątkę z moją spanielką! u nas zna komendę "do łazienki" i nie idzie dalej póki nie wytrze łap, na szczęście nie kocha tak jak inne spaniele wody i kałuż, więc jak tylko zaczyna kropić to nie zrobi kroczka poza klatkę schodową. U nas działka 1200 mkw i jeszcze będzie bez kostki na wprowadzkę - już się boję tego piachu z psa.
Proszę o polecenie tego super odkurzacza mopującego, bo ciągle szukam idealnego!
Przy alergikach ważny jest raczej ten podszerstek, on wywołuje alergię, a nie sama sierść.
U mnie przeziębienie się rozkręca, jeszcze dziś sprzeczamy się ze wspólnikiem co z firmą i powiem jedno - Na spółki nas*ały jaskółki, sprawdza się to powiedzenie 😅 dobrze, że mąż jest ogromnym wsparciem.
Też mam sporo kwiatków i mąż planuje przy TV zrobić piękne półeczki na moje "wiechcie" jak to on mówi. Monstera już mi się wymyka spod kontroli 😍35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez
🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72
ATG - 293,54
ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Maalwii wrote:Ale mega okazy, na bank odbije Tajka bo dostałam właśnie ostatnio od mamy i też była klapnięta ale narazie to maleństwo w porównaniu do TwojejSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Czesc dziewczyny! Dolaczam, potem uzupelnie stopke zeby latwiej bylo mnie rozpoznac, brakowalo mi takiego watku.
Ja jestem psiara, ale mam dwa koty, bo mamy mieszkanie ale tez kupiona dzialke i odkladamy pieniadze na budowe domu, chociaz ja jestem troche sceptycznie do tego nastawiona, ehhh.
Mam dwa devon rexy i siersc jest wszedzie. Mialam hizero i sprzedalam za 500 zl, tak badziewnego sprzetu nie mialam w zyciu, tylko dyson ratuje ta patowa sytuacje z futrem :pOunai, Mika1992, Kaaamika lubią tę wiadomość
👦🏼 2018